fantastisk 19.10.06, 20:08 Artukul m.in. o mnie: www.aftenposten.no/english/local/article1501637.ece Mnie tez capneli. Mimo, ze nie ogladam ZADNEGO norweskiego kanalu przyszlo mi bulic za ten shit. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legal.alien Re: NRK 20.10.06, 07:33 To juz bylo kiedys walkowane. Tu sie placi, z reszta tak jak w POlsce, nie za ogladanie NRK, tylko za posiadanie telewizora. Mozna to nazwac podatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastisk Re: NRK 20.10.06, 08:01 legal.alien napisał: > To juz bylo kiedys walkowane. Tu sie placi, z reszta tak jak w POlsce, nie za > ogladanie NRK, tylko za posiadanie telewizora. Mozna to nazwac podatkiem. Wiem, wiem. Gadalem juz z Norami i mowia to samo. Tyle tylko, ze troche to w....wia ze nie ogladasz nic. Zero. Nie mam ani jednego kanalu norweskiego w domu. I nie chce miec. A place. I to sporo. Za te kase to sobie bym kupil kilka fajnych filmow i obejrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: NRK 20.10.06, 09:30 A w Polsce cie to nie wkurzalo?? Jest dokladnie tak samo. Mozesz sobie nie ogladac publicznej, a i tak musisz placic. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastisk Re: NRK 20.10.06, 16:15 legal.alien napisał: > A w Polsce cie to nie wkurzalo?? Jest dokladnie tak samo. Mozesz sobie nie > ogladac publicznej, a i tak musisz placic. Nie w Polsce nie wkurzalo W Polsce ogladalm od czasu do czasu telewizje wiec i godze sie na to. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: NRK 20.10.06, 16:52 A teraz jestes w Norwegii i musisz zaakceptowac prawo identyczne praktycznie z polskim, albo zrezygnuj z telewizora. Wybor jest prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastisk Re: NRK 20.10.06, 18:52 legal.alien napisał: > A teraz jestes w Norwegii i musisz zaakceptowac prawo identyczne praktycznie z > polskim, albo zrezygnuj z telewizora. Wybor jest prosty. Legalny, a czy ja mowie, ze nie zaplace? Czy ja mowie, ze nie wiem co mam zrobic? Ja po prostu komentuje sytuacje w ktorej sie znalazlem. Ja tez moglbym Ci powiedziec, ze albo akceptuj korki w Stavanger albo sprzedaj samochod i przerzuc sie na autobus w sytuacji - w ktorej ty krytykujesz (skadinad slusznie) rozwiazania komunikacyjne w Stavanger. Tez masz wybor. Ale jest to wybor pomiedzy szmbem albo gnojowka. I tez mam taki wybor. Odpowiedz Link Zgłoś