salimis 24.11.09, 19:56 który wypadł z okna dzięki "odpowiedzialnym" ludziom Każda złotówka się liczy. www.allegro.pl/item825790855_afn_kup_swiateczna_kartke_daj_szanse_miko.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daad Re: Daj szansę Miko 24.11.09, 23:00 Ale smutna historia aż się popłakałam. Pomogłam jak mogłam. Odpowiedz Link
hek_sa Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 01:49 Jaki piękny rudzielec! I smutna historia o ludzkiej bezwzględności. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 16:49 Salimis, wystarczy jak na przelewie wpisze, ze dla Miko? Wplata bez allegro Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 19:10 Wiesz co nie mam pojęcia,ale gdybym ja robiła przelew to pewnie w tytule tak bym napisała Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 20:22 OK, wieczorem cos podesle. Przerazil mnie koszt rehabilitacji Kociak ma szanse jesli to tyle kosztuje? Odpowiedz Link
macarthur Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 20:36 co prawda w tym miesiącu wyczerpalem już fundusz charytatywny ale uszczknę coś z grudniowych funduszy, w tej sytacji nie można nie pomóc Odpowiedz Link
macarthur Re: Daj szansę Miko 25.11.09, 20:52 no i poszlo,wyslalem od ręki żeby nie zapomnieć,mam nadzieję że się uda Mikowi, oraz taką że Fundacja która zajęla się kotem dopilnuje tez tego żeby tym ludziom nikt nie pozwolil więcej wziąć kota do domu skoro tak niegodziwie postąpili Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 04:44 W tytule przelewu napisalam "na leczenie dla Miko". W grudniu tez postaram sie cos podrzucic Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 08:59 Dzięki kochani,ja żałuję ze nie mam wora pełnego pieniędzy bo takich przypadków ludzkiej głupoty jest więcej.Zdaję sobie sprawę że wszystkim niestety nie jesteśmy w stanie pomóc bo o wielu po prostu nie wiemy i umierają w męczarniach. Patrzę na moje koty wychuchane,wypieszczone które nawet nie zdają sobie sprawy że gdyby nie pomoc we właściwym czasie ich by nie było. Dzięki raz jeszcze. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 10:45 > ludzkiej głupoty jest więcej.Zdaję sobie sprawę że wszystkim niestety nie > jesteśmy w stanie pomóc bo o wielu po prostu nie wiemy i umierają w męczarniach Niestety, ludzie to jednak najbardziej okrutne stworzenia. Nasze Kitki tez by nie bylo, nie miala szans przezyc letniej lutowej nocy. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 08:48 Dla wszystkich chcących dorzucić swój grosik z pominięciem allegro podaję dane: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 W tytule przelewu najlepiej wpisać coś w stylu "Kraków Miko", ale jak pojawi się samo imię kota, to na pewno pieniądze trafią we właściwe miejsce Odpowiedz Link
annb Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 08:56 Kociak w sobotę jedzie do Wrocławia na rehabilitację Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 09:23 Tu jest cała historia Miko oraz to jak dziewczyny walczą o niego forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=103183&start=0 Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 26.11.09, 14:23 Wszystkim którym los Miko nie jest obojętny Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 27.11.09, 15:32 Przypominam nieśmiało rudaska Mikusia.Potrzebna pomoc. On nie wie nawet ile osób przejęło się jego losem a pewnie sam już zapomniał jaką wyrządzono mu krzywdę. Odpowiedz Link
bettina40 Re: Daj szansę Miko 28.11.09, 17:46 Wpłaciłam na konto. Trzymam kciuki za jego powrót do zdrowia. Odpowiedz Link
hek_sa Re: Daj szansę Miko 28.11.09, 14:10 Podbijam wątek. Ten kociak zapadł mi w serce i proszę pomagajcie, choćby po 5 zł za kartki na allegro.Jeśli będzie nas duzo to szanse też będą wieksze! Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 28.11.09, 19:00 Dziewczyny które zajęły się Mikusiem,uwijają się jak w ukropie.Na miau powstają jeden bazarek za drugim aby zebrać pieniążki na koteńka.Miko lgnie do ludzi i dokazuje.Jest pełen życia Czyż nie jest cudny ? Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 29.11.09, 14:32 Dla Miko powstał plakat dziewczyna z miau pisze : Tu picasaweb.google.com/gerith/KotyAFN#5409273200376551602 wrzuciłam plakat dla Miko, jeżeli ktoś chce go gdzieś powiesić, może go ściągnąć i wydrukować. Mam go też w pdfie, mogę wysłać mailem, w razie czego proszę o pw. Dobrze byłoby aby znalazł się w sklepach zoologicznych czy przychodniach weterynaryjnych.Uświadomiłby ludziom jak ważne jest zabezpieczenie okien.Mam nadzieje także że uda zebrać się jak najwięcej pieniędzy na rehabilitację.Bo to nie mała kwota. Odpowiedz Link
kotbert Re: Daj szansę Miko 30.11.09, 10:08 Pensja przyszła, więc puściłam parę złotych. Trzymam kciuki za Miko, bardzo przypomina mi naszego Rudzielca z czasów, kiedy nie był jeszcze wypasionym potworem :] Odpowiedz Link
hek_sa Re: Daj szansę Miko 04.12.09, 12:57 Jeszcze raz podnoszę watek! Wiem że na tym forum nie brak "dobrych dusz" które pomogą.Ten kociak jakoś mnie "zaczarował" Nie mogę go zabrac bo mieszkam za daleko ale bardzo chcę mu choć troszkę pomoc. Ten rudziak przypomina kota mojej sąsiadki który czasem odwiedza (i maksymalnie wyprowadza z równowagi)moje czarnuchy.Bo Heksa i Feluś nie wierzą w rude koty! Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Daj szansę Miko 04.12.09, 14:46 Cos tam wplacilam, skromnie, ale zawsze Ile jeszcze potrzeba? Macie dla kocia dom? Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 04.12.09, 23:57 bebe.lapin napisała: > Ile jeszcze potrzeba? Macie dla kocia dom? Z tego co widzę dziewczyny co chwila wystawiają bazarki na miau aby zebrać pieniążki na Mikusia.Nawet lekarz prowadzący obecnie koteczka zaangażował się w szukanie sponsorów. Dzienna rehabilitacja to koszt w wysokości 50 złotych.Jedna z wolontariuszek napisała: "Miko czeka na pomoc! Wlasnie jest w drodze razem z kotka Natalka, rowniez chora kitusia, do Wroclawia. Tweety prosila juz wczesniej o kciuki i ogony - a teraz dzieki temu fajnemu bazarkowi mozna dorzucic cos co sie bardzo bardzo przyda.... PIENIADZE bez ktorych rehabilitacja Miko sie nie powiedzie... Malutki ma olbrzymia wole zycia. Jakby mogl, to by szalal i roznosil wszystko dookola ta wola zycia jest zarazliwa i dzieki niej lekarze podjeli ryzyko operacji - a teraz dzieki niej sa wielkie szanse na powrot Mikusia do formy. ...tylko na to trzeba tez pieniedzy... dlatego prosze w imieniu Miko - kazdy bazarek to dla niego szansa na lepsze zycie. Piec dyszek - niektorzy tyle na zakupy na wejsciu wydaja.... Zdrowie i zycie Miko jest wycenione "w promocji" jedyne 50 zl dziennie - ale wyobrazcie sobie jak bardzo wielka sile w sobie ma ten kociak, jesli pan doktor ktory sie nim opiekuje, sam prosi o pomoc dla niego ... dzieki Wam splacilismy leczenie w Theriosie, teraz jestesmy zwarci i gotowi bo trzeba oplacic rehabilitacje Mikusia... Dajmy mu radosne swieta - a wolontariuszom poczucie, ze malenki jest bezpieczny i wejdzie w Nowy Rok moze nawet na wlasnych lapkach? " Skopiowałam to z kociego bazarku. Dziewczyny są pełne nadziei,może Miko nie będzie w pełni sprawny ale będzie mógł chodzić a to najważniejsze. bebe.lapin ja nie jestem bezpośrednio zaangażowana w sprawę Mikiego,on jest z Krakowa ja z Poznania ale bardzo poruszyła mnie jego historia dlatego pozwoliłam sobie założyć tutaj wątek aby jak najwięcej osób dowiedziało się o nim. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Daj szansę Miko 14.12.09, 15:40 Przypominamy o Miko i cichutenko, bardzo cichutenko trzymamy kciuki za dom, ciiii Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 29.12.09, 11:02 A no właśnie .Może nie wszyscy wiedzą ale Mikuś zadziwił ostatnio lekarzy Cytuję z miau: "A teraz wiadomość dnia. Wczoraj w lecznicy doktor Niedzielski miał spotkanie z pracownikami. Miko zazwyczaj w takich wypadkach jest wypuszczany, bo on jest bardzo ruchliwy. W pewnym momencie podniósł się tak, że opierając się głównie na 3 łapkach zrobił kilka kroków Doktor powiedział, że oczy wszystkim wyszły troszkę na wierzch. Może to cud bożonarodzeniowy " Wyczytałam też że prawdopodobnie dostanie wózeczek aby mógł ćwiczyć mięśnie. Miko miał odwiedzinki tuż przed świętami.Odwiedziła go jedna z jego wielbicielek dagmara-olga I zrobiła kilka fotek z "audiencji" Miko dostał prezenty Kocurek garnie się do zabawy,rośnie jak na drożdzach,ma już swoje fanki i fanów.Jedyne czego mu jeszcze brakuje,ale to przyjdzie z czasem stąpanie na własnych łapkach Zależy to nie tylko od jego silnej woli ale także od wszystkich nas.Rehabilitacja koteńka trochę kosztuje.Tak wiec proszę w jego imieniu,w imieniu fundacji która nim się zajęła.Otwórzcie swoje serca i wrzućcie choć parę grosików. Dajcie szansę Miko Odpowiedz Link
olencja.0 Re: Daj szansę Miko 17.01.10, 13:01 No to podnoszę wątek! Zajrzyjcie na aukcję: allegro.pl/item878142719_afn_uspic_mnie_dlaczego_ja_nie_jestem_spiacy.html i zobaczcie filmiki: www.youtube.com/watch?v=K1qnEhKYfAo www.youtube.com/watch?v=9rTOBtjEP5w www.youtube.com/watch?v=zlLYz-ZHUpo www.youtube.com/watch?v=tMRRtM-7W0Q Odpowiedz Link
olencja.0 Re: Daj szansę Miko 05.02.10, 10:02 siepomaga.pl/f/afn/c/79 kto moze dorzucic chociaz zlotoweczke?? na koteczka!! Odpowiedz Link
echtom Re: Daj szansę Miko 05.02.10, 11:18 Zajrzałam, ale w wykazie banków nie znalazłam swojego. Jak mam w takim razie zrealizować przelew? Odpowiedz Link
olencja.0 Re: Daj szansę Miko 05.02.10, 14:35 Możesz wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 z dopiskiem: na kocurka MIKO Parę złotych- odmówić sobie nowej bluzeczki czy słodkości- a dla kociaka to cena życia!! Grosik do grosika... Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Daj szansę Miko 08.02.10, 09:24 Zauważyłam, że akcja na "sie pomaga" już dobiegła końca. Czy to znaczy, że Miko nie potrzebuje teraz więcej pieniążków, czy można nadal wpłacać, żeby pomóc kici? Tak to jest, jak się nie ma internetowej obsługi konta i z wpłatą trzeba zasuwać na pocztę. Ale wspaniale, że jeszcze ludziom nie zamarzły serca, nawet przy - 20. :- ) Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 09.02.10, 23:51 Można cały czas wpłacać pieniążki na Mikusia,rehabilitacja jest kosztowna i jeszcze nie dobiegła końca.Jest to żmudna praca ale który kociak nie jest wart poświęcenia Odpowiedz Link
princessofbabylon Re: Daj szansę Miko 11.02.10, 00:01 Nie zaglądałam wcześniej w ten wątek... Wpłaciłam przed chwilą pieniądze. Mam nadzieję, że się uda. Spłakałam się jak bóbr. Biedny kociej A ta głupia krowa nie powinna więcej żadnego zwierzęcia dostać do ręki. Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Daj szansę Miko 11.02.10, 08:30 Wiesz co? W odniesieniu do takiej osoby, to porównanie z krową jest obraźliwe dla tej ostatniej. Bo krowa jest pożyteczna, daje mleko i mięso. Mam nadzieję, że Mikuś się będzie trzymał i walczył, on ma w oczach tyle chęci życia i takie piękne futerko. Odpowiedz Link
princessofbabylon Re: Daj szansę Miko 11.02.10, 13:02 Jak sobie wyobrażę to jak oni rzucają tego kocieja na stół i że już go nie chcą.... Co to za ludzie!! To jakieś kreatury są! Mam nadzieję, że uda się grosz do grosza uzbierać. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Daj szansę Miko 11.02.10, 09:08 Ja też wczoraj wpłaciłam parę złotych. Trzymaj się Mikuś Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 12.02.10, 11:53 Wczoraj byłam w sklepie gdzie kupuję karmę dla kociaków.Zostawiłam tam kiedyś plakat Miko który właścicielka sklepiku powiesiła na drzwiach.No i wczoraj pani do mnie mówi że była jedna klientka i gdy zobaczyła ów plakat,spisała sobie wszystkie dane bo chciałaby przekazać 1% podatku.Ucieszyłam się bo choć mój wkład w to wszystko jest nieznaczny to jednak ktoś zauważył,zareagował. Ja co prawda przeznaczę swój procent na jedną z poznańskich fundacji ale mała rzecz a cieszy Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Daj szansę Miko 19.02.10, 12:16 Miko, a co to za ukrywanie się? Szybciutko na pierwszą stronę! Czy ma ktoś jakieś wieści o kiciusiu? Odpowiedz Link
salimis Re: Daj szansę Miko 28.02.10, 13:00 Z tego co wyczytałam na miau to Mikuś dostał wózeczek który pomoże mu chodzić.Mam nadzieję ze go szybko zaakceptuje Odpowiedz Link
kotbert Re: Zobaczcie : ) 29.03.10, 11:28 Bardzo się cieszę, że mogłam się przyczynić do pomocy mu. I strasznie mnie ciekawi - co z jego tylnymi łapkami? Czy już na zawsze pozostaną niesprawne? Jak kiciuś korzysta z kuwety? Odpowiedz Link