06.10.10, 16:34
Nie jest najstarsza (podobno Gałeczka jak do nas trafiła miała 9 lat, więc teraz to 11 letnia panna), ale była pierwsza. Od Ksiki zaczęła się nasza kocia przygoda. Syn wracając z weekendowego wypadu znalazł na szosie małe kocię, przeniósł więc na pobocze, ale maluch usilnie zaczął pełznąć w kierunku gdzie prawdopodobnie zniknęła mu z oczu mama, sądzimy, że musiała zgubić maleństwo przenosząc je na drugą stronę (a to była szosa gdańska shock ). Wrzucił więc małe do auta i przywiózł do domu. Udało się maleństwo wykarmić, odchować i pokochać, a ona odwzajemniła nasze uczucie choć na swoich zasadach. Jest kotem trudnym. Strachulec i boidoopka jak ją nazywam żyje trochę obok izolując się całkowicie z kociej społeczności. Prawdopodobnie byłaby szczęśliwa gdyby była jedynym kotem w domu. Niestety dla niej kotów jest szóstka. Jest płochliwa. Są oczywiście chwile, kiedy wydaje się być spokojna, ale częściej jest wyczulona na ruch, gest, słowo. Staramy się ją dowartościowywać (pierwsza dostaje jedzonko, jest bardziej hołubiona, odganiane są koty, które mogłyby ja napaść, przestraszyć).
Dzisiaj właśnie mija 8 lat jak Ksika trafiła do nas. De facto jest z 15-20 dni starsza.

Ksikuniu bądź długo z nami, zdrowa i szczęśliwa!

https://wstaw.org/m/2010/10/06/strona_urodzinowa.jpg
Obserwuj wątek
    • lauralay Re: Osiem lat 06.10.10, 17:56
      Piękna, wzruszająca historia.
      Gratuluję rocznicy i życzę wielu kolejnych. smile
      • mama.rozy Re: Osiem lat 06.10.10, 17:59
        barba,ślicznie to napisałaśsmile
        a kici życzę miłych dni ze swoją kochaną pańciąsmile
    • 0ffka Re: Osiem lat 06.10.10, 18:52
      Wszystkiego najlepszego dla pięknej Solenizantki de mnie i moich koteczek!
      • cameoo Re: Osiem lat 06.10.10, 23:08
        Wszystkiego naj, naj!
    • katikot Re: Osiem lat 06.10.10, 23:50
      Wszystkiego najlepszego! Dużo szczęścia z Dużymi!
      • mary4 Re: Osiem lat 07.10.10, 08:32
        życze zdrówka i codziennego rozpieszczania kotki wink
        bardzo ładna fotorelacja wink
        gratulacje dla obu Pań! wink
        • anmanika Re: Osiem lat 07.10.10, 08:36
          Widać po zdjęciach, że Ksika ma u was bardziej niż dobrzewink
          • basset2 Re: Osiem lat 07.10.10, 09:15
            no to jubilatce życzenia
            pełnej michy,smakołyków do obrzydzenia, szerokich kolan, drapanka w dzień w nocy i o północy,
            zdrowia przynajmniej przez kolejne 8 lat
            od moich futerek smile)))
          • salimis Re: Osiem lat 07.10.10, 09:21
            Ksika jest piękna,to co ze strachulec,ważne że kocha i jest kochana smile
            Wszystkiego najlepszego koteńko

http://s13.rimg.info/78d7a7c1a465121ba394082fb3417918.gif
    • asica74 Re: Osiem lat 07.10.10, 10:06
      Rozumiem, ze bedzie mala impreza z tortem z kurczaka/ ryby/ wolowinki? wink
      Sto lat!
      • wladziac Re: Osiem lat 07.10.10, 10:23
        sto lat koteńko wspaniałego życia,zdrowie to podstawa więc przede wszystkim zdrowia życzę
      • jottka Re: Osiem lat 07.10.10, 10:25
        stoooo laaaaat!!!! i wszystkiego dobrego dla jubilatki i tych, którzy mają szczęście z nią żyćsmile))
    • katia.seitz Re: Osiem lat 07.10.10, 11:28
      Fajne zdjęcie to ze zmywarką wink
      Wszystkiego naj, naj dla Ksiki - oby cieszyła się życiem na swój własny sposób smile
      • wiesia.and.company Re: Osiem lat 07.10.10, 20:56
        Wszystkiego najlepszego dla Ksiki! Bardzo jest mi bliska, bo i ja mam w domu taką swoją Ksikę wink I też się staram dowartościować taką króweczkę z zafrasowanym pysiem smile Ksika! Nosek do góry, dużo głasków i miziania do w ustronnym miejscu, extra chrupeczków tylko dla Ciebie na parapecie! Nos w górę! Wcale nie jesteś ostatnia w hierarchii, odwagi i trochę więcej wiary w siebie i swoich ludzi! Bo Cię kochają! smile
    • mysiulek08 Re: Osiem lat 08.10.10, 02:34
      Kolejnych wspolnych szczesliwych!
    • korciaczki Re: Osiem lat 10.10.10, 15:43
      Ksikuś, Ksiukuś, szczęściarzu, tyle wspaniałych lat w takim domku, bądź zdrowa i wciąż szczęśliwa, tak jak teraz.
      Taką kruszynką byłaś, teraz już taka duża jesteś.
      • macarthur Re: Osiem lat 11.10.10, 04:33
        no to sto lat życzymy smile
        https://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/095/9506.jpg
        • barba50 Re: Osiem lat 11.10.10, 12:34
          Razem z Ksiką bardzo dziękujemy za życzenia smile

Tuńczyk - owszem, ale...

https://wstaw.org/m/2010/10/11/szynka_starowiejska.jpg
          • wladziac Re: Osiem lat 11.10.10, 12:52
            ja też wędliniara to dla mnie też taki tort by spasił,wygląda apetycznie,moje koty czasami dostają syboliczny plasterek wędliny bo inaczej pewnie z gardła by mi wyciągły i te wpatrzone oczy błagające...
    • adrzewoj Najlepsze Życzenia! 12.10.10, 15:45
      Od nas i naszych Dziewczynek, szczególnie od Rozalki, która też jest krówką znalezioną jesienią, tyle że w 2006 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka