Dodaj do ulubionych

Na cześć GUCIA

24.10.10, 20:24
Jutro będzie 3 lata i 7 mcy jak przyszedł do nas Gucio. Ten kot mnie cały czas pozytywnie zaskakuje. Nie wyobrażam sobie co byłoby gdyby wybrał inne miejsce, a nie nasze podwórko... Od przyjścia Gucia zaczęła się jakaś inna epoka, kocia oczywiście, pomimo, tego, że mieliśmy już trójkę kotów.
Tak mądrego, życzliwego, opiekuńczego i kochającego stworzenia nie znałam i nie spotkałam.
I to nawet nie chodzi o obcowanie z samym Guciosławem Wspaniałym, a moje prokocie nastawienie, działalność na rzecz kotów bezdomnych...
Guciu dziękuję za to, że jesteś https://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a015.gif

https://wstaw.org/m/2010/10/24/stronaguc.jpg
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 03:28
      To za zdrowie Gucia smile!
      • mamaalana1 Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 07:48
        Guciu, wszystkiego, co najlepsze w kocim życiusmile
      • macarthur Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 08:01
        piękny pluszak tylko pozazdrościć wdzięku
        smile
        • wladziac Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 16:26
          oj tak Gucio to przystojniak,bądź ślicznoto jak najdłużej ze swoimi Dużymi żeby Ich cieszyć a po za tym nigdzie lepiej Ci nie będzie
    • beata197112 Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 16:53
      Kocisko przepiękne i ma w sobie to Coś...
    • ahnija Re: Na cześć GUCIA 25.10.10, 18:57
      Na cześć i za zdrowie GUCIAsmile to raz, a dwa za Twoje Barbo niezwykłe do kotów podejście.
      Guciowi i pozostałym wszystkiego kociegosmile
      I mrauki od Pamirka!
      • mrumru81 Re: Na cześć GUCIA 26.10.10, 14:20
        Gucio jest pięknym krówkiem. Sama słodycz. Mój Filo też z tych opiekunów stada, ale Gucio to Gucio. Przesyłam ukłony i życzenia wielu szczęśliwych lat dla Gucia i stada.

fotoforum.gazeta.pl/5,2,mrumru81.html
    • miriam_73 Re: Na cześć GUCIA 26.10.10, 14:56
      Wielkie głaski ode mnie i dużo mruczków i lizów od moich panienek. Piękny miś, dostojny wink
    • katikot Re: Na cześć GUCIA 26.10.10, 21:23
      Wszystkiego najlepszego! Dużo głasków smile
      • wiesia.and.company Re: Na cześć GUCIA 27.10.10, 16:23
        Gucio jest jedyny taki! Miałam przyjemność widzieć Gucia i podziwiać. Niesłychanie spokojny!
        I dostojny! I duży! W ogóle Gucio jest gospodarzem na terenie, pilnuje i swoich ludzi, i kotów.
        Siedział sobie spokojnie w trawie i przyglądał się z niewielkiego oddalenia ludziom siedzącym na tarasie. Po prostu doglądał nas. Ale wystarczyło, że gdzieś za domem rozległ się krzyk kota (pewnie Lolka) i Gucio natychmiast galopem poleciał na pomoc. Zaraz potem wrócił spokojnym krokiem - czyli nic się nie stało.
        Gucio był całkiem dorosłym kotem, dużym, budzącym szacunek samym wyglądem. Miał na pewno jakiś dom, znał ludzi, miał rany po bójkach z kocurami, był pełnojajecznym kocurem nie wycofującym się z walk. Miał jakieś doświadczenie życiowe, więc wiedział co czyni skoro wybrał sobie dom barby mimo mieszkających tam trzech kotów. Po prostu przylgnął do ludzi. Wiedział, że to dobrzy ludzie, otwarci na nowego domownika. I wiedział, jak się zachować, żeby nie zrazić do siebie. Nie atakował kotów-domowników. Po prostu przychodził, dawał się poznawać i nabierać do siebie zaufania. W końcu po prostu przylgnął do domu, ludzi, kotów. Jest spokojny, zrównoważony, cieplutki bambaryłek (jak mówi barba smile
        I właściwie, to Gucio nadał domowi taki cieplutki charakter (to takie wykończenie obrazu zimowej soboty w ogrzanym, oświetlonym domku smile . Bo Ksika (wycofana), Pepek (powsiłap jak mówi barba) i Lolka (również wędrowniczka) jakby nie dawały swoim ludziom tego ciepłego ciałka, które zasiądzie na kolanach, poprzytula się w każdej chwili. Gucio dał siebie ludziom troszkę osamotnionym przez zbyt samodzielne koty. smile Gucio jest, dogląda, jest gospodarzem, nie kłóci się, nie bije, pozwolił podzielić swoje królestwo i króluje wspólnie z Zawadą, który przecież też jest dużym kocurem. A są zgodni. Bo Gucio jest wyjątkowy (oczywiście Zawada też) i ma wyjątkowy charakter i jeszcze do tego taki fajny, mięciutki i duży, i lubi siedzieć na kolanach, i w ogóle człowiek się cieszy z Guciowego towarzystwa.
        Barba, wycmokaj Gucia ode mnie, wygłaszcz na kolanach - i oczywiście Zawadę też.
        Gucio jedyny taki jest (a dla mnie dodatkowo imię Gucio jest pełne wspomnień) smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka