zulka01
04.12.10, 21:55
Witam i przedstawiam Asię picasaweb.google.com/zulka2001/Asia?authkey=Gv1sRgCPuh_cvhxZfBJQ&feat=directlink
Asia jest 5-6 miesięczną koteczką,która urodziła się na działce w okolicy Serocka.Jej dzieciństwo nie było szczęśliwe,bo w końcu września zginęła jej mama i siostrzyczka,a Asia została sama.Przychodziła na dokarmianie,ale nie dała się złapać aż do 30 listopada.Wtedy okazało się,że kuleje na tylną łapkę.Prosto z działki pojechałam z nią do "swojej" pani doktor i okazało się,że w łapce powstał ropień,miała wysoką temperaturę (40,7).Przez trzy dni dostawała antybiotyk w zastrzyku,a od wczoraj podajemy antybiotyk w tabletkach.Opuchlizna całkiem zniknęła,ale nadal jeszcze nie staje na chorą łapkę.W poniedziałek idziemy na kontrolę i dowiemy się co dalej.
Asia jest uroczą przylepką,byłam nią zachwycona,bo już pierwszego dnia załatwiała swoje potrzeby do prowizorycznej kuwety,ale tak było tylko jeden dzień.Teraz siusia właściwie wszędzie.Asia to pierwszy kot w moim domu,zawsze miałam i mam suczki,tak więc nie mam pojęcia,jak nauczyć ją sikać we właściwe miejsce.
Bardzo liczę na Waszą pomoc i wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam.
Maria