Dodaj do ulubionych

Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa!

22.02.11, 00:46
Felicja to kotka, zgarnięta ze stacji benzynowej gdzieś pod Warszawą. Przyjechała do mnie na tymczas, dokładnie 14 Września. Była zarobaczona, wychudzona, przerażona. Długo walczyliśmy z pasożytami, ale udało się. Kotka przytyła, a na horyzoncie było widać domek... niestety, nic z tego nie wyszło (jak już się wali, to na całego) Tydzień temu wyczułam u Feli małe zgrubienie na brzuchu. Okazało się że to guz. Fela ma całą listwę mleczną do usunięcia.

"Fela ma guza na brzuszku sad weterynarz powiedział że to tłuszczak. Cała listwa mleczna jest do usunięcia."

"Fela była dzisiaj na USG - niestety, wątroba i nerki nie pracują prawidłowo sad podejrzewam że przez nadmierną otyłość - Fela ma przecież trzy kg nadwagi. Przed zabiegiem zrobimy jej pełne badanie krwi, moczu i rtg łapy. Tzw, badanie moczu zrobimy ciut wcześniej, o ile uda się "złapać" siuśki...

https://img254.imageshack.us/img254/8468/dsc04837g.th.jpg

Wziełam trochę saszetek Obesity."

Dzisiaj zapytałam weta o koszt zabiegu... niestety, kwota przerasta moje możliwości. Sam zabieg to wydatek rzędu 200,00zł, a do tego dochodzi jeszcze koszt badań i opieki poooperacyjnej.

Muszę zebrać odwagę i poprosić o pomoc finansową - także na miau. Sama nie dam rady...

Ktoś się nią zainteresował, ale kiedy powiedziałam o zabiegu, to domek obiecał przemyśleć sprawę. Wątpie że się już odezwie...
Obserwuj wątek
    • mary4 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 07:57
      witaj
      podaj nr konta i swoje dane na mary4@gazeta.pl
      ile moge to pomogę wink
      • marzena_gabi Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 15:17
        poproszę o numer, ale najwcześniej w poniedziałek będę miała pieniądze...
        niestety na jednej pensji ciągniemy, a czeka nas teraz sterylka i moja operacja...
        ale ile mogę to pomogę....
    • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 15:40
      Jestem w stanie załatwić fakturę, rachunek, rozliczenie, etc. etc...

https://img89.imageshack.us/img89/5882/dsc04944q.th.jpg https://img220.imageshack.us/img220/2121/dsc04946u.th.jpg https://img62.imageshack.us/img62/2497/dsc04942wg.th.jpg https://img143.imageshack.us/img143/2190/dsc04945z.th.jpg

Dziękuje w imieniu Felki smile
    • maruda2 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 15:44
      I ja poproszę o nr r-ku na maila : maruda2@gazeta.pl
      Trzymam kciuki za Felę, głaski dla koci smile
    • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 15:57
      Wysłałam na maile, które podałyście w profilach. Jakby nie doszło, to proszę o kontakt.
    • garraretka Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 19:40
      Hej cameo,

prześlij też do mnie - tyle, że ja potrzebuję cały numer konta razem ze SWIFT / IBAN i adresem banku i Twoim, bo z zagranicy będę słać. W sobotę smile
      • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 20:14
        garraretka napisała:

> Hej cameo,
        >
        > prześlij też do mnie - tyle, że ja potrzebuję cały numer konta razem ze SWIFT /
        > IBAN i adresem banku i Twoim, bo z zagranicy będę słać. W sobotę smile

Ojeeeej, nie wiem co napisać.

Dopytam jutro w banku o ten przelew zagraniczny. Bo nigdy nie miałam z tym doczynienia, a nie chcę czegoś palnąć.

Podaj mi swojego maila.
        • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 20:15
          Dziękuje garraretko smile smile smile
          • garraretka Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 20:26
            Nie ma za co - wyślij na gazetowego smile

Jakby to miało znaczenie dla Twojego banku - przelew będzie z Anglii.
          • cleo_1 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 23.02.11, 17:45

Witaj,
            chętnie pomoge, podaj nr konta na maila nina281@poczta.onet.pl
            trzymam kciuki ma kocinkę
    • watersnakes2 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 22.02.11, 20:32
      Jesli to co dziewczyny zaoferowaly nie wystarczy, podaj numer rachunku i mnie na maila gazetowego numer rachunku. Niestety, najwczesniej w piatek bede mogla cos wyslac...

Trzymam kciuki za Fele.
    • kena1 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 23.02.11, 15:20
      Prześlij mi dane do przelewu na adres: kena1@op.pl
    • cameoo [zdjęcia] 23.02.11, 20:58
      Zaraz wyślę numerki...

https://img689.imageshack.us/img689/2423/dsc05008f.jpg

https://img684.imageshack.us/img684/7360/dsc05016y.jpg

https://img441.imageshack.us/img441/9627/dsc05003dv.jpg
      • kena1 Re: [zdjęcia] 25.02.11, 07:27
        Cameo, nie chcę się wtrącać, ale jak we wrześniu Fela była wychudzona, to tak rekordowo chyba odżywiłaś kotka? Bo teraz, hmm, wygląda całkiem dorodnie tongue_out
        • cameoo Re: [zdjęcia] 26.02.11, 18:25
          Fela już od początka jadła jak opętana - a my jej nie żałowaliśmy, bo taka chuda bida z niej była, że aż żal patrzeć. Jest u nas pięć miesięcy.

Mogę wstawić więcej zdjęć, jeśli masz wątpliwości, czy to aby TEN kot wink
          • kena1 Re: [zdjęcia] 27.02.11, 15:32
            A nie, nie trzeba, wierzę wink I już zrozumiałam, chyba słowo "bida" jest kluczowe - też chyba nie miałabym serca odmówić jedzonka wygłodzonemu biedactwu wink
    • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 24.02.11, 15:34
      Na koncie jest 65,00zł
      • kena1 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 24.02.11, 18:58
        ode mnie poszedł przelew przed chwilą
      • maruda2 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 25.02.11, 09:44
        Cameoo, czy przelew ode mnie dotarł? Wysłałam 50 zł we wtorek.
        • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 26.02.11, 18:26
          Dotarło - w poniedziałek będzie rozliczenie.
    • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 24.02.11, 23:28
      Dziękuje. Zabieg za cztery dni, a pacjentka wariuje w posłanku, aż miło patrzeć! ja na jej miejscu, siedziałabym w kącie i obryzałabym paznocie ze strachu (przy masektomii u kota, ropruwa się prawie cały brzuch, brrr). Dobrze że Fela tego nie wie wink
      • yola1976 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 25.02.11, 07:21
        podeślij nr do mnie.

Pozdrawiam serdecznie
        • opium74 Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 25.02.11, 16:01
          Moja suka miała robioną taką operację, przy okazji sterylki została wycięta listwa mleczna po jednej stronie. Faktycznie rana na pół pras była ale suka czuła się świetnie i nic jej nie było.
          Nawet na 2 dzień sama wlazła na łózko i z niego zeskoczyła /ku mojej rozpaczy!/
          • uleczka_k Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 26.02.11, 14:46
            uleczka_k@gazeta.pl - proszę o nr konta
    • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 26.02.11, 16:58
      Opium, każda rada jest dla nas bardzo ważna! nigdy nie miałam kota z guzem...

Po zabiegu wbiję końcowe rozliczenie. Muszę tylko poprosić weta o wydruk. Dołączę go też do dokumentacji adopcyjnej Feli.

Jeszcze dwa dni... najpierw badania, potem ciach.

Potrzymajcie proszę kciuki!
      • imasumak Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 26.02.11, 23:09
        Masz już dostateczną ilość środków na to leczenie?
        • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 27.02.11, 12:08
          Tak.

Dalsza pomoc finansowa nie będzie już potrzebna.

Fela śpi na lodówce. Dzisiaj zabieram jedzenie.
        • cameoo Re: Moja Fela ma guza. Potrzebna pomoc finansowa! 27.02.11, 13:06
          imasumak napisała:

> Masz już dostateczną ilość środków na to leczenie?

Przepraszam że znowu wracam do tego posta, ale nie daje mi to spokoju.

To zabrzmiało trochę jak zarzut w moim kierunku. Poczułam sie jak oszust. Mi naprawę głupio, wyciągać rękę po czyjąś kasę. I nie robię tego, żeby uzbierać na telefon komórkowy czy nową pralkę, tylko na zabieg mojego TYMCZASA, czyli kota którego musze wyleczyć i oddać w dobre ręce. Gdyby to było 200-300,00zł i oprócz Feli, nie miałabym jeszcze innych kotów do wykarmienia i wyleczenia, to bym o pomoc nie poprosiła.

Zaglądasz na miau, prawda? zapewne zauważyłaś mój post o zakończeniu zbiórki. Tak, miałam to jutro napisać, bo nie byłam pewna, ile to wszystko będzie kosztować, bo czasami weterynarz mówi np. 200,00zł, a przy zabiegu wychodzą inne rzeczy i cena się podnosi. Zajrzyj też na pierwszą stronę wątku, i zwróć uwagę na rozliczenie Toriny... dużo? prawda? większość pokryta z własnej kieszeni, a to bagatela 700-800,00zł

Wpłaty (125,00zł)

Monika K (maruda?) - 50,00zł
          Marta G. - 15,00zł
          Katarzyna N. - 40,00zł
          Joanna G. - 20,00zł
          • cameoo Rozliczenie 28.02.11, 17:59
            Wpłaty:

Monika K. (maruda?) - 50,00zł
            Marta G. - 15,00zł
            Katarzyna N. - 40,00zł
            Joanna G. - 20,00zł
            Urszula B. - 35,00zł

razem: 160,00zł

Wydatki:

RTG - 40,00zł
            TAXI - 6,00zł (tylko jedna strona, potem MPK)
            Pasta Vita-Pet - 30,00zł
            Immunodol Cat (Fela nie jest jeszcze zaszczepiona, ponieważ długo chorowała) - 30,00zł
            Zapas suchego RC Obesity 3,5kg (będzie dopiero jutro) - 102,00zł

razem: 208,00zł
            saldo: -48,00zł

Lecznica, do której jadę na zabieg, cieszy się dobrą opinią, choć ceny ma jak z kosmosu https://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/d030.gif jednak, w tej chwili Fela jest najważniejsza.
    • cameoo Fela.... 28.02.11, 13:36
      My już w domu, kot lekko przymulony, dochodzi do siebie.

Zaraz jedziemy do innej lecznicy, ale możliwe, że będę Wam musiała zwrócić pieniążki. Odezwę się po powrocie.
      • cameoo Re: Fela.... 28.02.11, 17:45
        No więc tak... o 10:00 stawiłam się z Felą w lecznicy. Kota obejrzał weterynarz który stwierdził, że ta gula to nic groźnego. Ot, zwykły, pozabiegowy tłuszczyk. Nakazał to zostawić https://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/k010.gif No cóż, kiedy byłam z nią dwa tygodnie temu, to wetka podjeła decyzję o zabiegu. Co wet to inna diagnoza, hmm...? Zrobiliśmy jej RTG (dzisiaj postaram się je wstawić) okazało się, że Fela ma bardzo stare złamanie stawu skokowego, stąd kulawizna. Albo wpadła pod samochód, albo zrobił jej to jakiś palant. Niestety, nic się z tym nie da zrobić.

Zabrałam Felę do innej lecznicy i tam uznali że guz jest jak najbardziej do usunięcia, tak więc, jeteśmy umówione na czwartek. Mam nadzieję że kotka pójdzie na zabieg, bo jak przyjadę do lecznicy i jakiś kretyn powie, że to tylko zwykły "tłuszczyk" to... https://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a037.gif
        • yola1976 Re: Fela.... 28.02.11, 18:17
          Ponieważ nie wiem, jak często zaglądasz na pocztę gazetową, uprzejmie informuję, że wysłałam Ci maila smile
          pozdrawiam
          j.
          • cameoo Re: Fela.... 28.02.11, 18:24
            Oj rzadko, rzadko.

Dziękuje za zaufanie, ale zabieg się odbędzie - postaram się o to. Guz to guz, a Fela juz dlugo czeka na jego usunięcie.
        • uleczka_k Re: Fela.... 28.02.11, 21:01
          Kurczę, jakie to dziwne, że co lekarz to opinia. Mam czasem ochotę zrobić im to co emotinkonek z twojego posta: walnąć tak, żeby marmolada została.
          Trudno: trzeba czekać, mus to mus. Niech nam Fela zdrowieje. A gdyby było trzeba, to jesteśmy tutaj do pomocy smile
          • cameoo Re: Fela.... 28.02.11, 21:22
            I tak cieszę się, że to dwa dni, nie dwa tygodnie - bo tyle właśnie czekałam na pierwszy zabieg. A tak wytniemy, wyślemy i będzie spokój. Żałuję że nie pojechałam do tej lecznicy wcześniej, ech...

W rozliczeniu brakuje czterech wpłat (było 9 deklaracji) - jak dojdą, to dam znać. Napewno się przydadzą.
            • marzena_gabi Re: Fela.... 28.02.11, 22:07
              poszło, dopiero dzisiaj, przepraszam nie mogłam wcześniej....
              • cameoo Fela... RTG 28.02.11, 22:35
                Marzena, no problem - ja się bałam, że gdzieś zagineły czy cuś... dzięki.

Jeśli ktoś widzi swoją wpłatę w liście, to proszę o podanie nika. Nie kojarzę nazwisk...

http://img607.imageshack.us/img607/4579/dsc05340u.th.jpg http://img191.imageshack.us/img191/8933/dsc05334d.th.jpg
            • cameoo Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 01.03.11, 15:37
              Dzisiaj wpłyneło od garraretki i Marzeny. Dziękuje! jutro wieczorem znowu głodówka, oby ostatnia...

Fela najadła się Obesity, dałam jej ciut mniej...

maruda2 - 50,00zł
              mary4 - 15,00zł
              Katarzyna N. (nie wiem kto to) - 40,00zł
              yola1976 - 20,00zł
              uleczka_k - 35,00zł
              garraretka - 150,00zł
              marzena_gabi - 20,00zł

razem: 330,00zł

Wydatki:

RTG - 40,00zł
              Pasta Vita-Pet - 30,00zł
              Immunodol Cat (Fela nie jest jeszcze zaszczepiona, ponieważ długo chorowała) - 30,00zł
              Zapas suchego RC Obesity 3,5kg - 102,00zł

saldo: 122,00zł

Brakuje jeszcze dwóch przelewów. Proszę o info czy zostały wysłane, bo nie chcę być o coś posądzona wink

Mogę zrobić print-screen konta, w razie czego.
              • marzena_gabi Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 01.03.11, 18:10
                jak dla mnie nie musi być żadnego print screena smile ja wierzę smile
                widzę że dużo robisz i dla mnie się to liczy smile
                • cameoo Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 01.03.11, 18:25
                  Dzięki Marzenko, ale i tak wstawię rachunek i zdjęcia kota (już po zabiegu). Nie mam nic do ukrycia, więc mogę to zrobić.

Nie wiem ile tamtejsza lecznica policzy za zabieg i wysłanie wycinka, tam jest cholernie drogo, dlatego m.in tam nie jeżdzę, no, chyba że w ostateczności. Trzymajcie kciuki, odezwę się w czwartek.
              • garraretka Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 01.03.11, 18:56
                Ja też print-screen'a nie potrzebuję - ale zdjęcie Feli jak najbardziej mile widziane - całej i zdrowej smile
              • uleczka_k Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 01.03.11, 19:44
                Przeczytałam, że zrobisz print screen kota....
                Mnie do niczego nie jest to potrzebne. Tzn prnt screen konta, ma się rozumieć. Kota możesz zapodawać smile
                Na zdrowie big_grin
              • kena1 Re: Fela.... PROSZĘ O PODANIE NIKÓW! 02.03.11, 00:49
                Katarzyna N. = kena1 tongue_out
                • cameoo Fela. watersnakes2, cleo_1 - odezwijcie się! 02.03.11, 01:53
                  Dzięki! wygląda na to, że mamy wszystkich. Sorry że tak Was gonię, ale staram się pilnować spraw finansowych.

watersnakes2, cleo_1 - wpłacaliście coś? bo nic do mnie nie doszło, a ja nie chcę być posądzona o oszustwo. Wszystko co wpłyneło, wpisałam na listę.

maruda2 - 50,00zł
                  mary4 - 15,00zł
                  kena1 - 40,00zł
                  yola1976 - 20,00zł
                  uleczka_k - 35,00zł
                  garraretka - 150,00zł
                  marzena_gabi - 20,00zł

razem: 330,00zł

Wydatki:

RTG - 40,00zł
                  Pasta Vita-Pet - 30,00zł
                  Zapas suchego RC Obesity 3,5kg - 102,00zł

saldo: 122,00zł
                  • mary4 Re: Fela. watersnakes2, cleo_1 - odezwijcie się! 02.03.11, 10:09
                    jesli chodzi o mnie to skanów kosztów nie potrzebuje
                    a za resztę pieniażków, zaszczep kicię czy kup jakies leki itp... na pewno nie odsyłaj wink
                    pozdrawiam
                  • kena1 Re: Fela. watersnakes2, cleo_1 - odezwijcie się! 02.03.11, 10:35
                    Cameoo, nie odsyłaj mi pieniędzy, nawet jeśli operacja nie będzie potrzebna, tymczas i tak jest kosztowny.
                    • maruda2 Re: Fela. watersnakes2, cleo_1 - odezwijcie się! 02.03.11, 11:08
                      wysłałam pieniądze dla Feli i niech tak zostanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka