Dodaj do ulubionych

Holokaust zwierząt na Ukrainie :(

24.02.11, 21:59
Nic nie napiszę bo nie jestem w stanie.sad(((((((((((((

PRZECZYTAJCIE- TO HORROR
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:10
      Boje się tam zajrzeć sad
      Czytałam kiedyś, ze po ulicach jeżdżą hycle z krematoriami i tam postrzelone zwierzęta pala na żywca...
      • 0ffka Przenośne krematoria dla zwierząt 24.02.11, 22:19
        www.alert24.pl/alert24/1,84880,8167812,Ukraina__Rzez_psow_przed_Euro_2012.html
        Chory naród...
        • robaczekzwierzaczek Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 24.02.11, 22:24
          Gorzej trują zastrzykami z denaturatu i namawiają na to dzieci bo zwierzęta prędzej podejdą do dzieci sad Żywe polewają wapnem.One konają długo lub są żywcem zakopywane na wysypisku śmieci.Nie mogę nie mogę zaraz wybuchnę.
          • 0ffka dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:32
            i trochę przetłumaczyłam na angielski.
            Niestety mam głównie znajomych z Zachodu na FB, ale może to dobrze. Trzeba tą sprawę podać dalej, do innych krajów!
            Napisałam, że organizacje ukraińskie działające na rzecz zwierząt proszą o pomoc w nagłośnieniu sprawy, aby organizacje międzynarodowe wymogły na władzach Ukrainy opamiętanie się.
            • robaczekzwierzaczek Re: dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:36
              Dziękuję Offka tego nie można tak zostawić.Pretekst przed Euro 2012 ,powinni Ukrainie zabrać i dać Włochom.
              • 0ffka Re: dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:37
                Dlatego Robaczku trzeba to nagłośnić na arenie międzynarodowej.
          • 0ffka Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 18:57
            robaczekzwierzaczek napisała:

> Gorzej trują zastrzykami z denaturatu i namawiają na to dzieci bo zwierzęta prę
            > dzej podejdą do dzieci sad Żywe polewają wapnem.One konają długo lub są żywcem z
            > akopywane na wysypisku śmieci.Nie mogę nie mogę zaraz wybuchnę.

... i są palone żywcem...
            No cóż... nawet dla niektórych Polaków to tylko ZŁE traktowanie zwierząt, cyt:
            verdana napisała:
            > .... bo na Ukrainie źle traktują zwierzeta?
            forum.gazeta.pl/forum/w,10264,122576237,122608494,Re_Petycja_w_sprawie_eksterminacji_psow_na_Ukrai.html
            Trudno jednak od takiej osoby wymagać innego sposobu myślenia, skoro nie potrafi czytać ze zrozumieniem wątku i interpretuje rzeczywistość w przewrotny sposób, uciekając od faktów.
            • robaczekzwierzaczek Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 19:42
              Jeżeli to jest tylko złe traktowanie zwierząt-duszenie,trucie,żywcem zakopywanie i inne tego typu rzeczy to świat zwariował.Jak dla mnie brak słów.
              • 0ffka Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 19:52

> Jeżeli to jest tylko złe traktowanie zwierząt-duszenie,trucie,żywcem zakopywani
                > e i inne tego typu rzeczy to świat zwariował.Jak dla mnie brak słów.

Tak jak napisałaś... to okrutny sadyzm i wynaturzenie rodem z hitlerowskich obozów zagłady!
                Ja przeżyłam lekki szok czytając impertynencki post Verdany... Niech dziewczyna jeszcze raz przeczyta cały wątek. Może zrozumie sens i to o czym piszemy?
      • robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:20
        Offka to jak opowieści mojej Babci o jej pobycie w obozie koncentracyjnym. XXI wiek i takie bestialstwo sad
        • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:36

> Offka to jak opowieści mojej Babci o jej pobycie w obozie koncentracyjnym. XXI
          > wiek i takie bestialstwo sad

Wiem Robaczku... Też mam znajomych Ukraińców. Niestety czasami ciężko się z nim dogadać właśnie w takich sprawach jak traktowanie zwierząt, czy historia. To chyba wynika z nich kompleksów? Niestety chociażby człowiek starał się z nim przyjaźnić... to nie idzie.
          PS
          Ukraińcy bardzo lubią Niemcy i współpracowali często z hitlerowcami... Nie mają tej traumy co Polacy.
          • robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:39
            Wiem.Moi znajomi z Ukrainy po tym artykule przestali nimi być.Może to dziecinne ale jak więcej osób by tak zrobiło może ,może...coś by do nich dotarło?
            • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:44
              Ja już jakiś czas temu ograniczyłam znajomość. Nie mogłam zdzierżyć uwag, jak to w Polsce jest do d... a na Ukrainie wspaniale. Ciekawe czemu tutaj siedzą, etc. Takie same uwagi tyczył Zachodu. Kompleksy, kompleksy, kompleksy...
              • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:48
                .... i najbardziej rozwalił mnie tekst, że "Polska to tylko Warszawa i Kraków a reszta to Niemcy, lub Ukraina, albo Białoruś. A w ogóle Warszawę i Kraków to Rosjanie zbudowali. Polska to nowy naród od niedawna na mapie świata, etc..." Po tym zaczęłam unikać tych kontaktów.
                • robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:56
                  Cholercia to ja jestem Niemcy,Ukraina czy Białoruś.? Ich adresy mailowe są na CL a numery tel.zablokowałam.Zero kontaktów.I mam nadzieję ,że żaden ukraiński Upowiec nie przylezie się zapytać co się stało ,bo bejsbola będę trzymać przy drzwiach.No cóż jestem choleryk i łapka może mi skoczyć.Ups
                  • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:09
                    Szlag mnie trafiał, jak np wysłuchiwałam, że "Lubin został jest miastem ukraińskim, albo brednie, że Polacy pozamieniał cerkwie na kościoły katolickie."
                    A mnie... nawet przez gardło nie przeszło, że Lwów był polski, że Polacy go zbudowali, bo bałam się ich urazić.... Mają inna wrażliwość. Byli to studenci. Dziwny naród.
                    • robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:20
                      Inna wrażliwość? Raczej brak wrażliwośći!!!!!! Ja walę prawdę prosto z mostu, moja Babcia mawiała,że jestem bezczelnie szczera.Mam to po Niej smile
                      • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:37
                        Masz racje! smile
    • thelma.3333 Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:08
      to nic nie da;
      www.tvn24.pl/-1,1691299,0,1,po-igrzyskach-byly-zbedne--wiec-je-roztrzelali,wiadomosc.html
      zadna ukraina i co?
      ja nie czuje zebym mogla cokolwiek zrobic, tylko sie denerwuje jak cos takiego czytam...
      • robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:25
        Trzeba próbować !!! Za którymś razem uda się powstrzymać bestialstwo. Nie robiąc nic ,nie reagując ,nie nagłaśniając ,nie protestując dajemy zwyrodnialcom ciche przyzwolenie.Jest powiedzenie-kropla drąży skałę.Wiele kropel stworzyło Wielki Kanion.
      • mysiulek08 Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:36
        Z jakiejs okazji (zaprzysiezenie bylej pani prezydent czy remontu placu przed palacem prezedyneckim) pozbyto sie bezdomnych psow z tego rejonu (a bezpanskie psy to tutaj wielki problem, nie ma np schronisk). Gdy wyszlo na jaw w jaki sposob (truto pigulkami, bo ponoc zastrzyki byly za drogie), stanowisko stracilo kilka osob z ministerstwa, odpowiednik rodzimego wojewody i wszyscy z biura miejskiego dzielnicy zajmujacego sie zwierzakami. Pogrom przezyl jeden kundlas, ktory zostal wcielony do carabineros smile
      • 0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:38
        Straszne barbarzyństwo! crying
    • flasterka a moja ślicznota 25.02.11, 13:43
      przywieziona właśnie z Ukrainy wink Koleżanka była kilka lat temu na wakacjach, przybłąkane kocię tak ją ujęło, że przemyciła ją przez granice, ukrytą gdzieś w torbie... Zamiast do obozu zagłady trafiła do mnie smile
    • 0ffka Petycja w sprawie eksterminacji psów na Ukrainie 25.02.11, 18:06
      www.thepetitionsite.com/1/stop-slaughtering-stray-animals-in-ukraine/
      Polecam też film i artykuł w wersji angielskiej z rosyjskiego portalu:
      rt.com/news/stray-dogs-ukraine-football/
      • verdana Re: Petycja w sprawie eksterminacji psów na Ukrai 25.02.11, 18:31
        Przepraszam, czy dobrze zrozumialam, ze przestałaś utrzymywać znajomość z Ukraińcami, bo na Ukrainie źle traktują zwierzeta?
    • 0ffka "Myśliwi chcą nadal strzelać do psów i kotów" 25.02.11, 19:21
      cyt z Gazety:
      Myśliwi blokują zniesienie prawa pozwalającego im strzelać do psów i kotów. Straszą posłów, że zwierzęta będą zagrażać ludziom.
      Tak fakt niezłożenia dotychczas w Sejmie zapowiedzianego projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt tłumaczyła wczoraj Joanna Mucha (PO) z Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt. Zespół przygotował projekt, w którym m.in. przewiduje się odebranie myśliwym i leśnikom prawa do odstrzeliwania "zdziczałych" psów i kotów przebywających bez dozoru człowieka ponad 200 metrów od zabudowań, na terenie łowieckim. Zamiast tego Zespół chce nałożyć na nich obowiązek odłowienia psa czy kota i przekazania do schroniska.
      - Lobby myśliwych przekonało prezydium klubowe PO, że jeśli nie będzie odstrzału błąkających się psów, to zaczną one zagrażać ludziom - powiedziała Mucha.
      Organizacje obrońców zwierząt i ich opiekunowie od lat informują o przypadkach strzelania do psów będących na spacerze z opiekunami. Ich zdaniem przepis jest też furtką do zabijania bezdomnych zwierząt.
      Mucha poinformowała, że poselski projekt nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt został skierowany do konsultacji m.in. w Ministerstwie Rolnictwa i Spraw Wewnętrznych i Administracji i Sprawiedliwości.
      Jak napisaliśmy wcześniej, przepis o odstrzeliwaniu psów i kotów, jako nieprecyzyjny i naruszający prawo własności, zaskarżył właśnie do Trybunału Konstytucyjnego prokurator generalny Andrzej Seremet.
      Przeczytaj więcej: Prokurator w obronie psów i kotów
      Źródło: Gazeta Wyborcza
      Więcej... wyborcza.pl/1,76842,9169011,Mysliwi_chca_nadal_strzelac_do_psow_i_kotow.html#ixzz1EzoydYME

... szlag mnie zaraz trafi!
      • robaczekzwierzaczek Re: "Myśliwi chcą nadal strzelać do psów i kotów" 25.02.11, 19:38
        Jakby mi jakiś taki pseudo myśliwy zastrzelił zwierzaka to z sądu by nie wyszedł,albo wyszedł w przysłowiowych skarpetkach.Więcej nie napiszę bo to co bym napisała jest karalne! smile
        • 0ffka "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 19:47
          Ku pokrzepieniu serc smile

"Prokurator generalny Andrzej Seremet zaskarżył do Trybunału Konstytucyjnego przepis pozwalający strzelać myśliwym do psów i kotów
          Ten przepis zawsze budził kontrowersje. Chodzi o art. 33a ustawy o ochronie zwierząt, który mówi, że myśliwi i leśnicy mają prawo "zwalczać" przez odstrzał "zdziczałe psy i koty przebywające bez dozoru człowieka na terenie obwodów łowieckich w odległości większej niż 200 m od zabudowań mieszkalnych i stanowiące zagrożenie dla zwierząt dziko żyjących, w tym zwierząt łownych".
          Myśliwi i leśnicy mówili, że jest niezbędny, bo psy i koty polują na zwierzynę leśną. Obrońcy zwierząt - że myśliwi strzelają też do psów, które są na spacerze z opiekunem. A przepis to także furtka do radzenia sobie z problemem bezdomnych zwierząt - zamiast schroniska kula w łeb
          Polski Związek Łowiecki prowadził statystyki odstrzeliwanych psów tylko do 1995 r. - zabito ich 80 tys. (kotów nie odnotowywano)....."
          Więcej... wyborcza.pl/1,75478,9162918,Prokurator_w_obronie_psow_i_kotow.html#ixzz1EzvZsgaG
          • robaczekzwierzaczek Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 20:22
            Jedno dobre w tym całym bajzlu prawnym.
            • 0ffka Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 20:35
              Prokurator generalny Andrzej Seremet to mądry człowiek.
              • robaczekzwierzaczek Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 21:13
                Cieszy mnie to smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka