robaczekzwierzaczek 24.02.11, 21:59 Nic nie napiszę bo nie jestem w stanie.((((((((((((( PRZECZYTAJCIE- TO HORROR Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:10 Boje się tam zajrzeć Czytałam kiedyś, ze po ulicach jeżdżą hycle z krematoriami i tam postrzelone zwierzęta pala na żywca... Odpowiedz Link
0ffka Przenośne krematoria dla zwierząt 24.02.11, 22:19 www.alert24.pl/alert24/1,84880,8167812,Ukraina__Rzez_psow_przed_Euro_2012.html Chory naród... Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 24.02.11, 22:24 Gorzej trują zastrzykami z denaturatu i namawiają na to dzieci bo zwierzęta prędzej podejdą do dzieci Żywe polewają wapnem.One konają długo lub są żywcem zakopywane na wysypisku śmieci.Nie mogę nie mogę zaraz wybuchnę. Odpowiedz Link
0ffka dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:32 i trochę przetłumaczyłam na angielski. Niestety mam głównie znajomych z Zachodu na FB, ale może to dobrze. Trzeba tą sprawę podać dalej, do innych krajów! Napisałam, że organizacje ukraińskie działające na rzecz zwierząt proszą o pomoc w nagłośnieniu sprawy, aby organizacje międzynarodowe wymogły na władzach Ukrainy opamiętanie się. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:36 Dziękuję Offka tego nie można tak zostawić.Pretekst przed Euro 2012 ,powinni Ukrainie zabrać i dać Włochom. Odpowiedz Link
0ffka Re: dałam info z dwoma artykułami na FB 24.02.11, 22:37 Dlatego Robaczku trzeba to nagłośnić na arenie międzynarodowej. Odpowiedz Link
0ffka Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 18:57 robaczekzwierzaczek napisała: > Gorzej trują zastrzykami z denaturatu i namawiają na to dzieci bo zwierzęta prę > dzej podejdą do dzieci Żywe polewają wapnem.One konają długo lub są żywcem z > akopywane na wysypisku śmieci.Nie mogę nie mogę zaraz wybuchnę. ... i są palone żywcem... No cóż... nawet dla niektórych Polaków to tylko ZŁE traktowanie zwierząt, cyt: verdana napisała: > .... bo na Ukrainie źle traktują zwierzeta? forum.gazeta.pl/forum/w,10264,122576237,122608494,Re_Petycja_w_sprawie_eksterminacji_psow_na_Ukrai.html Trudno jednak od takiej osoby wymagać innego sposobu myślenia, skoro nie potrafi czytać ze zrozumieniem wątku i interpretuje rzeczywistość w przewrotny sposób, uciekając od faktów. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 19:42 Jeżeli to jest tylko złe traktowanie zwierząt-duszenie,trucie,żywcem zakopywanie i inne tego typu rzeczy to świat zwariował.Jak dla mnie brak słów. Odpowiedz Link
0ffka Re: Przenośne krematoria dla zwierząt 25.02.11, 19:52 robaczekzwierzaczek napisała: > Jeżeli to jest tylko złe traktowanie zwierząt-duszenie,trucie,żywcem zakopywani > e i inne tego typu rzeczy to świat zwariował.Jak dla mnie brak słów. Tak jak napisałaś... to okrutny sadyzm i wynaturzenie rodem z hitlerowskich obozów zagłady! Ja przeżyłam lekki szok czytając impertynencki post Verdany... Niech dziewczyna jeszcze raz przeczyta cały wątek. Może zrozumie sens i to o czym piszemy? Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:20 Offka to jak opowieści mojej Babci o jej pobycie w obozie koncentracyjnym. XXI wiek i takie bestialstwo Odpowiedz Link
0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:36 robaczekzwierzaczek napisała: > Offka to jak opowieści mojej Babci o jej pobycie w obozie koncentracyjnym. XXI > wiek i takie bestialstwo Wiem Robaczku... Też mam znajomych Ukraińców. Niestety czasami ciężko się z nim dogadać właśnie w takich sprawach jak traktowanie zwierząt, czy historia. To chyba wynika z nich kompleksów? Niestety chociażby człowiek starał się z nim przyjaźnić... to nie idzie. PS Ukraińcy bardzo lubią Niemcy i współpracowali często z hitlerowcami... Nie mają tej traumy co Polacy. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:39 Wiem.Moi znajomi z Ukrainy po tym artykule przestali nimi być.Może to dziecinne ale jak więcej osób by tak zrobiło może ,może...coś by do nich dotarło? Odpowiedz Link
0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:44 Ja już jakiś czas temu ograniczyłam znajomość. Nie mogłam zdzierżyć uwag, jak to w Polsce jest do d... a na Ukrainie wspaniale. Ciekawe czemu tutaj siedzą, etc. Takie same uwagi tyczył Zachodu. Kompleksy, kompleksy, kompleksy... Odpowiedz Link
0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:48 .... i najbardziej rozwalił mnie tekst, że "Polska to tylko Warszawa i Kraków a reszta to Niemcy, lub Ukraina, albo Białoruś. A w ogóle Warszawę i Kraków to Rosjanie zbudowali. Polska to nowy naród od niedawna na mapie świata, etc..." Po tym zaczęłam unikać tych kontaktów. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 22:56 Cholercia to ja jestem Niemcy,Ukraina czy Białoruś.? Ich adresy mailowe są na CL a numery tel.zablokowałam.Zero kontaktów.I mam nadzieję ,że żaden ukraiński Upowiec nie przylezie się zapytać co się stało ,bo bejsbola będę trzymać przy drzwiach.No cóż jestem choleryk i łapka może mi skoczyć.Ups Odpowiedz Link
0ffka Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:09 Szlag mnie trafiał, jak np wysłuchiwałam, że "Lubin został jest miastem ukraińskim, albo brednie, że Polacy pozamieniał cerkwie na kościoły katolickie." A mnie... nawet przez gardło nie przeszło, że Lwów był polski, że Polacy go zbudowali, bo bałam się ich urazić.... Mają inna wrażliwość. Byli to studenci. Dziwny naród. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:20 Inna wrażliwość? Raczej brak wrażliwośći!!!!!! Ja walę prawdę prosto z mostu, moja Babcia mawiała,że jestem bezczelnie szczera.Mam to po Niej Odpowiedz Link
thelma.3333 Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:08 to nic nie da; www.tvn24.pl/-1,1691299,0,1,po-igrzyskach-byly-zbedne--wiec-je-roztrzelali,wiadomosc.html zadna ukraina i co? ja nie czuje zebym mogla cokolwiek zrobic, tylko sie denerwuje jak cos takiego czytam... Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:25 Trzeba próbować !!! Za którymś razem uda się powstrzymać bestialstwo. Nie robiąc nic ,nie reagując ,nie nagłaśniając ,nie protestując dajemy zwyrodnialcom ciche przyzwolenie.Jest powiedzenie-kropla drąży skałę.Wiele kropel stworzyło Wielki Kanion. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Holokaust zwierząt na Ukrainie :( 24.02.11, 23:36 Z jakiejs okazji (zaprzysiezenie bylej pani prezydent czy remontu placu przed palacem prezedyneckim) pozbyto sie bezdomnych psow z tego rejonu (a bezpanskie psy to tutaj wielki problem, nie ma np schronisk). Gdy wyszlo na jaw w jaki sposob (truto pigulkami, bo ponoc zastrzyki byly za drogie), stanowisko stracilo kilka osob z ministerstwa, odpowiednik rodzimego wojewody i wszyscy z biura miejskiego dzielnicy zajmujacego sie zwierzakami. Pogrom przezyl jeden kundlas, ktory zostal wcielony do carabineros Odpowiedz Link
flasterka a moja ślicznota 25.02.11, 13:43 przywieziona właśnie z Ukrainy Koleżanka była kilka lat temu na wakacjach, przybłąkane kocię tak ją ujęło, że przemyciła ją przez granice, ukrytą gdzieś w torbie... Zamiast do obozu zagłady trafiła do mnie Odpowiedz Link
0ffka Petycja w sprawie eksterminacji psów na Ukrainie 25.02.11, 18:06 www.thepetitionsite.com/1/stop-slaughtering-stray-animals-in-ukraine/ Polecam też film i artykuł w wersji angielskiej z rosyjskiego portalu: rt.com/news/stray-dogs-ukraine-football/ Odpowiedz Link
verdana Re: Petycja w sprawie eksterminacji psów na Ukrai 25.02.11, 18:31 Przepraszam, czy dobrze zrozumialam, ze przestałaś utrzymywać znajomość z Ukraińcami, bo na Ukrainie źle traktują zwierzeta? Odpowiedz Link
0ffka "Myśliwi chcą nadal strzelać do psów i kotów" 25.02.11, 19:21 cyt z Gazety: Myśliwi blokują zniesienie prawa pozwalającego im strzelać do psów i kotów. Straszą posłów, że zwierzęta będą zagrażać ludziom. Tak fakt niezłożenia dotychczas w Sejmie zapowiedzianego projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt tłumaczyła wczoraj Joanna Mucha (PO) z Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt. Zespół przygotował projekt, w którym m.in. przewiduje się odebranie myśliwym i leśnikom prawa do odstrzeliwania "zdziczałych" psów i kotów przebywających bez dozoru człowieka ponad 200 metrów od zabudowań, na terenie łowieckim. Zamiast tego Zespół chce nałożyć na nich obowiązek odłowienia psa czy kota i przekazania do schroniska. - Lobby myśliwych przekonało prezydium klubowe PO, że jeśli nie będzie odstrzału błąkających się psów, to zaczną one zagrażać ludziom - powiedziała Mucha. Organizacje obrońców zwierząt i ich opiekunowie od lat informują o przypadkach strzelania do psów będących na spacerze z opiekunami. Ich zdaniem przepis jest też furtką do zabijania bezdomnych zwierząt. Mucha poinformowała, że poselski projekt nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt został skierowany do konsultacji m.in. w Ministerstwie Rolnictwa i Spraw Wewnętrznych i Administracji i Sprawiedliwości. Jak napisaliśmy wcześniej, przepis o odstrzeliwaniu psów i kotów, jako nieprecyzyjny i naruszający prawo własności, zaskarżył właśnie do Trybunału Konstytucyjnego prokurator generalny Andrzej Seremet. Przeczytaj więcej: Prokurator w obronie psów i kotów Źródło: Gazeta Wyborcza Więcej... wyborcza.pl/1,76842,9169011,Mysliwi_chca_nadal_strzelac_do_psow_i_kotow.html#ixzz1EzoydYME ... szlag mnie zaraz trafi! Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: "Myśliwi chcą nadal strzelać do psów i kotów" 25.02.11, 19:38 Jakby mi jakiś taki pseudo myśliwy zastrzelił zwierzaka to z sądu by nie wyszedł,albo wyszedł w przysłowiowych skarpetkach.Więcej nie napiszę bo to co bym napisała jest karalne! Odpowiedz Link
0ffka "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 19:47 Ku pokrzepieniu serc "Prokurator generalny Andrzej Seremet zaskarżył do Trybunału Konstytucyjnego przepis pozwalający strzelać myśliwym do psów i kotów Ten przepis zawsze budził kontrowersje. Chodzi o art. 33a ustawy o ochronie zwierząt, który mówi, że myśliwi i leśnicy mają prawo "zwalczać" przez odstrzał "zdziczałe psy i koty przebywające bez dozoru człowieka na terenie obwodów łowieckich w odległości większej niż 200 m od zabudowań mieszkalnych i stanowiące zagrożenie dla zwierząt dziko żyjących, w tym zwierząt łownych". Myśliwi i leśnicy mówili, że jest niezbędny, bo psy i koty polują na zwierzynę leśną. Obrońcy zwierząt - że myśliwi strzelają też do psów, które są na spacerze z opiekunem. A przepis to także furtka do radzenia sobie z problemem bezdomnych zwierząt - zamiast schroniska kula w łeb Polski Związek Łowiecki prowadził statystyki odstrzeliwanych psów tylko do 1995 r. - zabito ich 80 tys. (kotów nie odnotowywano)....." Więcej... wyborcza.pl/1,75478,9162918,Prokurator_w_obronie_psow_i_kotow.html#ixzz1EzvZsgaG Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 20:22 Jedno dobre w tym całym bajzlu prawnym. Odpowiedz Link
0ffka Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 20:35 Prokurator generalny Andrzej Seremet to mądry człowiek. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: "Prokurator w obronie psów i kotów" 25.02.11, 21:13 Cieszy mnie to Odpowiedz Link