Dodaj do ulubionych

Gufniany problem:-)

07.03.11, 15:56
Kochani, dajcie jakies wsparcie, bo padniemy..
Stan: dwa koty i sunia czyli pies.
Koty OK, ogolna milosc panuje, ale...suka zawsze gowna kocie wyzera z kuwety! No nie da sie negocjowac, ba, nie da sie nic...
W ogole ona taka znajda smieciara, ale kurka siwa, zeby gowna???
Dolina, bo dziecko mamy, a suka lizaco przejawiajaca milosc.
Czy da sie jakos wyperswadowac czy...na sciecie?
Ale serio...jedynym madrym pomyslem jest zabudowac kuwete tak, aby koty przeszly przez drewienka, a sunia nie, ale kurka jeden z kotow dosc potezny i jesli on przejdzie to leb suni tez, a miejsce mamy jedyne mozliwe na kuwete i oddalic zbyt od takowej zabudowy nie mozemy...ech.
Pomocysmile
Obserwuj wątek
    • gacusia1 Re: Gufniany problem:-) 07.03.11, 20:49
      jedyna rada to zainwestowac w samoczyszczaca kuwete.
      No ale tak na marginesie,to se sunia przysmak znalazla (rzyg) !!!
      • the_kami Re: Gufniany problem:-) 07.03.11, 22:49
        Dość typowe dla psów. Potrzebują takiej fuj-flory bakteryjnej w żołądkach.
        • gacusia1 Re: Gufniany problem:-) 08.03.11, 06:16
          Chcesz powiedziec,ze to NORMALNE? Bosz....chyba bym sie porzygala gdyby moj pies zjadal gowna... a potem jeszcze probowal lizac domownikow. Chyba jednak wole koty big_grin
          • mamaalana1 Re: Gufniany problem:-) 08.03.11, 07:32
            Mojej suni (owczarek szetlandzki) też się zdarzasmile
            Ale na szczęście kot rzadko wali kupala do kuwety.
            Pozdrawiam
            • kasiak37 Re: Gufniany problem:-) 08.03.11, 09:55
              wywalaj miny na biezaco,ja zawsze czuje ze produkcja lezy w kuweciewinkKup kryta kuwete i ustaw w lazience tak zeby otwor byl blisko sciany,dla kota zaden problem zeby sie tam dostac a pies moze miec problem wlozyc tam leb.
          • the_kami Re: Gufniany problem:-) 08.03.11, 10:01
            No psia fizjologia wink
            A nie robi Ci się niedobrze, jak kot najpierw grzebie w kuwecie zakupując urobek, a potem ugniata sobie poduszkę do snu, tuż przy Twojej twarzy? Albo jak wykonuje dokładną toaletę, a potem się przytula pyszczkiem? ;->
            • moninia2000 Re: Gufniany problem:-) 08.03.11, 11:06
              hahaha, no dokladnie!smile
              Ja zawsze sie smieje, jak koty ida kupe do kuwety rabac, a potem sie tula na maksasmile
              Jesli o kuwete zakryta chodzi- jak to to dziala i czy dziala i czy koty lubia tam srac i od razu sie ucza?
              Nie znam tego....
              Jesli o psy chodzi, to tak, wet nam powiedzial, niejeden, ze to normalne, ze zarcie kotow bogatsze niby i psy tak sie "dowartosciowuja"...hm.
              Wszystkie trzy odrobaczone, wiec nie sadze, aby byl problem, ja ZAWSZE sprzatam od razy jak koty narobia, problem w tym, ze np.ide rano do lazienki, a koty oczywiscie sie synchronizuja ze mna i jak wyjde, to juz ani kupy, ani kota, tylko oblizujaca sie suka.
              Nie zawsze moge w pore zareagowac, rowniez gdy jestem w pracy zero kontroli.
              To nie takie latwesmile
    • gazeta_mi_placi Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 09:18
      A dać kuwetę do pomieszczenia do którego pies nie będzie miał dostępu i w drzwiach tego pomieszczenia zainstalować małe drzwiczki dla kotów żeby mogły swobodnie wchodzić/wychodzić?
    • dwapsyikot Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 09:51
      jest taki preparat w tabletkach RUMEN TABS kupisz w sklepie z karmą albo u weta, niedrogi, pies zjada to chętnie. uzupełnia florę bakteryjną u psów karmionych suchą karmą.U nas działa, spróbuj.Pies po jakimś czasie traci zainteresownie różnymi niespodziankami. Pewnie są też inne, ale akurat ten u nas zadziałał ,wiec mogę polecić. Ale zawsze warto spytać weta, bo może mają już inne pomysły.
    • dwapsyikot Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 09:56
      ale nie lekceważ tego, bo o ile kupa raczej nie zaszkodzi suni, to to czym jest oblepiona już tak.A w ogóle to często występujący problem u psów karmionych sztucznie, po prostu czegoś im wtedy brakuje w przewodzie pokarmowym i stąd zamiłowanie do zbierania świnstw.
      • gazeta_mi_placi Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 12:24
        Niekoniecznie, moja koleżanka karmi naturalnie a sama widziałam jak jej pies wpieprza g..wno.
        • kasiak37 Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 13:12
          haha,niezle zabrzmialobig_grin
        • dwapsyikot Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 23:07
          być może ma zbyt jałowe jedzenie, czegoś tam musi w każdym razie brakować.
    • kasikk_29 Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 14:00
      nie da się wstawić kuwety do łazienki i zrobić w drzwiach wejście dla kotów? są takie przejścia z klapką
      u mnie tak kuweta była wstawiona
      drzwi do łazienki zamknięte, a jednak koty dostęp mają
      • kasikk_29 Re: Gufniany problem:-) 09.03.11, 14:01
        akurat te, co zalinkowałam, to zupełnie wypasione
        ale są bez chipów i innych cudów
    • moninia2000 Re: Gufniany problem:-) 10.03.11, 13:12
      Dzieki za rady!
      OK, po kolei... Psina na suchej karmie, ale i domowej czasem. Kiedys, wlasnie za rada weta, gotowalam na maksa urozmaicajac przez dluuugi czas i dodajac brakujace ponoc elementy i...jak zarla gowno tak zarla.
      Nie ma na nia sily, no.
      Kuweta w lazience? Coz, nie mozemy... Na dole mini ubikacja, kuweta by zajela pol haha, a na gore nie chce sie wchodzic starszemu, bo brak mu jednej lapki i woli "obozowac" na dole...
      Mlodszy biega po calej chacie, ale starszy nie...albo b.rzadko.
      Kiedys mial na gorze i zdesperowany zawsze ok.6 rano budzil nas miauczeniem (uch!), bo mu sie wchodzic nie chcialo.
      Mamy niezla zabawe, co?
      Zostaje mi jeszcze ta opcja krytej kuwety. Czy WAsze koty ja lubia? Latwo sie przestawia?
      • wladziac Re: Gufniany problem:-) 10.03.11, 23:10
        są różne sposoby ukrycia kuwety nie tylko przed psem,kuweta może stać w różnych dziwnych miejscach www.wnetrza.webzine.pl/kuweta-dla-kota-1/ problem żeby kota przyzwyczaić,może uda Ci się coś wymyślić żeby rozwiązać tą sytuację np lekko zmieniając układ mebli w mieszkaniu
        • moninia2000 Re: Gufniany problem:-) 11.03.11, 12:45
          Na razie zakup takiego mebla w rachube wejsc nie moze, a przestawiania probowalismy, obojetnie czym i jak zastawic, psica dobierze sie..
          Od paru dni nas dobila rozwalaniem smiecisad
          Ostatnio juz w ogole, mamy taki koasz na pedal, ale stal zawsze na zewnatrz, latwiej nam wrzucac przy gotowaniu obierki, a od paru dni sunia nauczyla sie go przewracac i rozdziera dokladnie wsio, wywala smieci, zebrane kupy kotow, wszystko i...je.
          Zygac mi sie juz chce, wczoraj myslam znow kuchnie i dezynfekowalamsad
          Na razie wystawilismy wode z kuchni dla zwierzat i zamykamy drzwi, bo na leb dostaniemy...mam doscsad
          • gazeta_mi_placi Re: Gufniany problem:-) 13.03.11, 00:52
            Współczuję.
          • robaczekzwierzaczek Re: Gufniany problem:-) 13.03.11, 19:23
            Zainwestuj w krytą kuwetę,pomaga .Mam ten sam problem z moim mniejszym psiakiem Spyro.Za każdym razem jak mam tymczasy ściągam klapkę aby nauczyły się korzystać z krytej kuwety i muszę pilnować psa bo wyjada goowienka kocie.Jak zamontuję klapkę z powrotem nie interesuje się kuwetą i jej hmmm ...zawartością. smile Jest duży wybór a ja mam też olbrzyma i znalazłam dużą krytą z klapką.Moje lubią z niej korzystać i przynajmniej żwirek nie jest rozsypany dookoła kuwety jak energicznie zakopują swój urobek big_grin
            kryte z klapką
            • marysia191 Re: Gufniany problem:-) 13.03.11, 21:31
              Nasz jamnik też taki "smakosz" wink I radził sobie równiez z krytą kuwetą, gdy kupal lezał blisko drzwiczek.
              Problem rozwiazaliśmy wymontowując kratkę wentylacyjną na samym dole drzwi łazienkowych. Kocica przełazi, ale jamnior już nie, bo się boi. Mamy więc świety spokój z pilnowaniem urobku kota wink))
    • lauralay Re: Gufniany problem:-) 13.03.11, 22:51
      Moi rodzice mają podobny problem ze swoją goldenką.
      Te linki mogą być pomocne:
      vetopedia
      psy24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka