uleczka_k 13.07.11, 14:36 Czy kot może mieć chrypkę i czy mu to czymś grozi? Nasze diablę zachrypło: głos ma jak stary palacz. A do tej pory był melodyjny. Trwa to drugi dzień. Żadnych innych objawów nie widać. Niegroźne, nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 16:16 Dziecko może być po prostu przeziębione, a każda infekcja górnych dróg oddechowych, zwłaszcza dla maluszka może być niebezpieczna. Lepiej pokazać El Diablito vetowi. Moja Melka kiedyś skończyła z antybiotykiem w dooopkę, bo nabawiła się zapalenia gardła. Odpowiedz Link
sadosia75 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 17:40 4 sztuki moich ogoniastych miały zapalenie gardła. zaczynało się od chrypienia jak stary palacz, później od całkowitego zamknięcia się a następnie ryk jak lew u weta przy zastrzyku. Odpowiedz Link
estelka1 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 19:33 To całkiem jak ja aktualnie Ps. Jestem na etapie ryku jak lew z wiadomych powodów. A co do kotów, moja duża Lalusia podobnie miała po narkozie przy sterylce. Mocne podrażnienie gardła. Ale u niej samo przeszło Odpowiedz Link
uleczka_k Re: Zachrypnięte Diablę 14.07.11, 07:37 Diablę nie jest już maluszkiem, choć bawi się jak koci przedszkolak. Chrypi nadal, innych oznak brak, ale dzięki za odpowiedzi, będę sprawdzać i w razie czego wizyta u "ukochanego" weta. Wczoraj chyba sama postanowiła rozprawić się z tym problemem, bo małpa złapała mysikrólika. Nie wiem, myślała może, że jak go schrupie, to też będzie miała taki ładny głosik? Teraz już chyba wiadomo dlaczego Diabliczka. Odpowiedz Link