Dodaj do ulubionych

Zachrypnięte Diablę

13.07.11, 14:36
Czy kot może mieć chrypkę i czy mu to czymś grozi? Nasze diablę zachrypło: głos ma jak stary palacz. A do tej pory był melodyjny. Trwa to drugi dzień. Żadnych innych objawów nie widać. Niegroźne, nie?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 16:16
      Dziecko może być po prostu przeziębione, a każda infekcja górnych dróg oddechowych, zwłaszcza dla maluszka może być niebezpieczna. Lepiej pokazać El Diablito vetowi. Moja Melka kiedyś skończyła z antybiotykiem w dooopkę, bo nabawiła się zapalenia gardła.
      • sadosia75 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 17:40
        4 sztuki moich ogoniastych miały zapalenie gardła. zaczynało się od chrypienia jak stary palacz, później od całkowitego zamknięcia się a następnie ryk jak lew u weta przy zastrzyku.
        • estelka1 Re: Zachrypnięte Diablę 13.07.11, 19:33
          To całkiem jak ja aktualnie big_grin Ps. Jestem na etapie ryku jak lew z wiadomych powodów. A co do kotów, moja duża Lalusia podobnie miała po narkozie przy sterylce. Mocne podrażnienie gardła. Ale u niej samo przeszło
          • uleczka_k Re: Zachrypnięte Diablę 14.07.11, 07:37
            Diablę nie jest już maluszkiem, choć bawi się jak koci przedszkolak. Chrypi nadal, innych oznak brak, ale dzięki za odpowiedzi, będę sprawdzać i w razie czego wizyta u "ukochanego" weta. Wczoraj chyba sama postanowiła rozprawić się z tym problemem, bo małpa złapała mysikrólika. Nie wiem, myślała może, że jak go schrupie, to też będzie miała taki ładny głosik? Teraz już chyba wiadomo dlaczego Diabliczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka