2-aleksandra1981 01.07.12, 18:56 zwłaszcza te grubsze, albo z grubą siercią Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 19:22 przybierając najdziwniejsze pozy Odpowiedz Link
olinka20 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 09:14 Anka, twoj kot przybiera pozy prawie jak moj rudy Pukuś, tylko, ze on na drapaku tak sie wygina, czasem to az sie boimy, ze spadnie! Odpowiedz Link
miriam_73 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 19:24 Spały przez cały dzień w sypialni, bo tu jest najchłodniej. Dopiero teraz byczą się na balkonie. Odpowiedz Link
olinka20 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 19:41 Troche mniej jedzą i mniej sie ruszają, ale nie jest zle. Odpowiedz Link
jarka63 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 20:31 Moja ciągle śpi. --- What are days for? Odpowiedz Link
karple Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 21:35 Moje cały dzień śpiochaja na balkonie Taka całodniowa sjesta Odpowiedz Link
nioma Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 22:24 Bez zmian. Moze jedyna jest taka, ze czasami leza na podlodze (klepka) ale tak, to luzik Odpowiedz Link
agnes-05 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 01.07.12, 23:54 Moje leżą jak śnięte ryby i szukają chłodnych powierzchni, kuchnia, łazienka jest idealna, bo byczą się na kafelkach. Od czasu do czasu przecieram koty mokrą szmatką.)) Odpowiedz Link
fajnykotek Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 07:55 zwłaszcza te grubsze - nie ma kotów grubszych są pusystsze A moje wyszukują chłodniejszej powierzchni np kamienny parapet albo w kuchni płytki i też się wyginają we wszystkie strony. A najbardziej mi się podoba jak ogonki odsuwają leżąc, żeby się doopka wietrzyła . Odpowiedz Link
miriam_73 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 09:38 Nieprawda, wcale nie puszystsze Tylko mają więcej zakładek na dobrobyt Odpowiedz Link
babcia47 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 10:25 jaki upał? plazują na parapetach, włacznie z grubasnym Olim, a ja zastanawiam kiedy z nich zrobia sie skwarki..wyglada, ze im w to graj Odpowiedz Link
aankaa Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 12:14 musiałam pokryć wszelkie plaskate powierzchnie balkonowe dywanami/wykładzinami bo kicia przeziębiła pęcherz i jedynie na cieplutkim może się wylegiwać Odpowiedz Link
mary_ann Głównie na dwa sposoby: 02.07.12, 17:32 (tu powinny się wkleić 2 zdjęcia, a czy się wkleją, to zobaczymy...) Odpowiedz Link
hanka20074 Re: Głównie na dwa sposoby: 02.07.12, 19:39 Nie mam żadnej fotki ale dokładnie te same pozy co u Ani. Odpowiedz Link
mary_ann Olinko, wielkie dzięki! 03.07.12, 11:39 Co robię źle? Klikam na IMG, wklejam link http do galerii (Dropbox) w PicasaWeb. Hm? Odpowiedz Link
olinka20 Mary ann 06.07.12, 22:18 KLikaj prawym klawiszem kopiuj adres obrazka i ten skopiowany adres wklejaj w img. Odpowiedz Link
mary_ann Re: Mary ann 11.07.12, 21:23 Dokładnie to zrobiłam. A opublikował się "goły link"... I to już drugi raz((( Odpowiedz Link
elzet58 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 02.07.12, 22:22 Zimą zamieściłem zdjęcia naszego futra jak okupuje ciepłą terakotę w łazience. Teraz okupuje to samo miejsce bo jest chłodne. Wieczorem wylega na chłodny balkon. Odpowiedz Link
duchess85 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 12:28 Moje leżą przy obrotowym wiatraku, a ja leżę razem z nimi Albo sobie śpią na balkonie pod suszącym się praniem i w łazience na płytkach. No i nie przytulają się jedna do drugiej. Odpowiedz Link
yoma Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 13:12 Moje z wdzięcznością przyjmują głaskanie mokrą ręką. Odpowiedz Link
noirdesir2 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 13:31 Kicia wyleguje sie na kafelkach, albo kładzie w przeciągu lub na wprost wiatraka, kładzie się w wannie w łazience i śpi wyciągnięta jak jakiś chudy szczur, udokumentowano na zdjęciu tu: kotoholic.blox.pl/2012/07/lipiec.html Odpowiedz Link
aankaa Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 14:21 najlepsze to te rozcapierzone paluszki Odpowiedz Link
mama.rozy Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 14:44 znikają na cały dzień w ogródku wieczorem przychodzą przekąsic a potem znowu ogródek Odpowiedz Link
andy3458 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 05.07.12, 14:44 W ciągu dnia to totalny bezruch i szuka najchłodniejszego miejsca w domu. Brak apetytu, je tylko 1 raz dziennie saszetkę, wieczorem trochę chrupek. Ma wodę w kilku miejscach. Mamy w domu wiatrak, ale boi się jego warkotu. Woli się gdzieś zaszyć w chłodnym miejscu i tam przeczekać do wieczora. Ogólnie - w dzień nie ma kota, wychodzi tylko wieczorem z cienia. Balkon omija szerokim łukiem, tylko łazienka bo tam najchłodniej. Odpowiedz Link
saga55-5 Re: jak wasze koty znoszą upał ? 06.07.12, 22:58 Moja w ciągu dnia.........trup, nieboszczyk wręcz. Jako że okna mam południowy zachód, słońce świeci od południa do wieczora. Kocina chodzi i szuka chłodu, albo spi. Za to w nocy..........mam ochotę ją udusić bo szaleje po chałupie, skacze po mnie na łóżku i mnie budzi. Odpowiedz Link
kkk Re: jak wasze koty znoszą upał ? 10.07.12, 11:07 moja średnio... rozciąga się na podłodze, a zazwyczaj dama nigdy nie kładzie się przeciez na podłodze! (podusia, kanapa) a nawetw przedkpokoju gdzie jest kamienna posadzka... wygląda na nieszczęśliwą, szkoda mi jej. Wczoraj położyłam na niej taką wilgotną ścierkę...ale spojrzała na mnie jak na wariata i za chilę oburzona zrzuciła ją i odeszła. Nie wiem jak mam jej pomóc. Zaciągniete żaluzje spuszczone, wiatrak chodzi, przeciez nie dam jej zimnej coli czy lodów :] Czytałam o psach, ze moga miec udar itd, al elo kotach nic nie pisza... Odpowiedz Link