22.09.12, 10:55

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xi/ua/8vm9/yawZQPeJaPgIOd0wHX.jpg

Na to zdjęcie trafiłam dzisiaj, nazywa się Chudy ma 5 lat i waży 19 kg. Trafił na odchudzanie do kliniki w Teksasie. Gdzie naszym futrom do niego.
Obserwuj wątek
    • karple Re: " Chudy " 22.09.12, 12:38
      Duuuuuuuużo kota do kochania big_grin
      Moja głodomorna Majeczka przy Chudym to filigranowa jest ha ha ha
    • arim28 Re: " Chudy " 22.09.12, 14:36
      A kto go tak skrzywdzil?
      Dla mnie tuczyc (do takich rozmiarow) to znaczy nie kochac sad
    • zmija_w_niebieskim Re: " Chudy " 22.09.12, 14:43
      Pod linkiem poniżej podobna historia...i podobny rudy kot. Bennie. Strona amerykańska, więc wszystko po angielsku niestety, ale nawet osoby bez znajomosci tego języka mogą sobie popatrzeć na zdjęcia i filmiki.
      Benniego ktos oddał do schroniska, czekałoby go uspienie, bo szans na adopcję by nie miał, taki otyły, z okropnymi odparzeniami na pupie (biedak nie mógł się już umyć, bo nie dosięgał, poza tym miał zapalenie pęcherza i chodził na siku co kilkanascie minut) Ktos ze schroniska zadzwonił do tej pani, która zajmuje się kocią otyłoscią - i przyjęła go. Wyleczyła, odchudziła i znalazła mu dom. Nowa pani Benniego nadal stara się kontrolować jego wagę, co nie jest łatwe...czyli historia z happy endem, chociaż zdjęcia trochę drastyczne

www.catinfo.org/?link=felineobesity
      • pi.asia Re: " Chudy " 22.09.12, 18:07
        Oni tam wszyscy żrą bez opamiętania fast foody, więc i koty tuczą do granic wytrzymałości. Naprawdę bez wyobraźni ludzie.
        Walka o odchudzenie Benniego - fascynująca. I widać jak kot wraca do życia, gdy nie musi wlec tych kilkunastu kilogramów.
        • olinka20 Re: " Chudy " 24.09.12, 10:17
          Wszyscy nie wszyscy, oni tak ze skrajnosci w skrajnosc ( a raczej te skrajnosci sa punktowane) bo ostatnio czytałam o zajeciach fizycznych dla kilkulatek. Mamusia na siłownie/aerobik a córeczka na pool dance uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka