Dodaj do ulubionych

Chuda wymioty

03.10.12, 09:55
W ciągu kilku ostatnich dni Chuda zwymiotowała 2 raz.
Wymiotowała całymi kobelkami, mokre je jak jadła ( moze troche mniej niz kiedys, ale kiedys zazerała sie bo nie wiedziala, ze jej nie odbiore- to bezdomniaczka była).
Zachowuje sie jak zawsze, martwic sie?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Chuda wymioty 03.10.12, 10:06
      Odkłaczyć, moja Tosia najczęściej się przytyka, wymiotuje wtedy świeżo zjedzonym jedzeniem i gorzej je. Choć apetyt niby ma. Pomaga pasta, oraz wszelkie poślizgi typu śmietanka i masło.
      • olinka20 Re: Chuda wymioty 03.10.12, 10:10
        Dziekuje.
        Po poludniu jak wróce to jej dam smietanki ( akirat została z wczoraj do zupy.)
      • zew-is Re: Chuda wymioty 03.10.12, 11:44
        moja też tak ma. wymiotuje przed chwilą zjedzonym posiłkiem, co nie przeszkadza jej za moment zjeść nowej porcji, jeśli jest jeszcze na misce. od jakiegoś czasu podaję jej regularnie pastę odkłaczającą i wymiotów brak.
        • maryshaa Re: Chuda wymioty 03.10.12, 11:48
          Neska mi też tak haftowała ze dwa dni temu. Oczywiście z wysokości, tym razem paw z kanapy. Za pięć minut poszła jeść... Zdarza się jej raz na jakiś czas. Ale najczęście dlatego, że zaraz po jedzeniu gania się jak opętana z Koffikiem... i potem pawik i znowu szama uncertain Koty są dziwne.
        • jottka Re: Chuda wymioty 03.10.12, 11:51
          odkłaczać lepiej solidną porcją pasty odkłaczającej, śmietankę pewnie chętnie zje, ale wiele jej to nie da na bezoary. a bobki w normie? bo jak się przytkała z drugiego końca, to bym się jednak do weta przejechała.

no i sporą doniczkę trawy można jej przynieść (o ile domowa kocica), skubanie zielska świetnie robi na wymioty, tj. na szybkie pozbycie się męczących kłakówsmile
          • olinka20 Re: Chuda wymioty 03.10.12, 12:14
            no własnie to wychodzaca jest i cosik mi ostatnio w kuwecie bobkow mało ( ale moze robic na polu nie? bo wypuszczamy ja rano kolo 9, wraca jak my wracamy - róznie, ale z reguły lezy przed domem głownie).
            No i zdarzyło jej sie myszke zjesc na moich oczach ostatnio.
            To te paste tez dam.
            Kurcze kurcze, do czego to doszło zeby kupsztalony liczyc w kuwecie wink
            • karple Re: Chuda wymioty 05.10.12, 14:42
              olinka20 napisała:

> Kurcze kurcze, do czego to doszło zeby kupsztalony liczyc w kuwecie wink

he he kochana mając koty to normalka big_grin ja liczę kupsztalki i siku też żeby wiedzieć czy któraś chora nie jest i dobrze bo jak Niulka się przytkała to szybka reakcja sprawiła że nie cierpiała..... więc nie przejmuj się z tym liczeniem to nie jesteś sama kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka