Dodaj do ulubionych

Pytanie o Zakątkowe konto na FB

14.02.13, 19:36
Kiedyś założyliśmy konto, które miało umożliwić nam szukanie domów dla kocich Zakątkowych (i nie tylko) bied.
Ja od razu mówiłam, że niechętnie będę się udzielać, bo nie ogarniam FB, nie bardzo potrafię się tam poruszać.
Wczoraj zajrzałam. Profil żyje, ale można by rzec, że jakoś dziwnie, zatracił kompletnie cel dla którego powstał, mam nawet obawy, że z Zakątkiem nie ma nic wspólnego.
Czy ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 19:49
      Przejrzałam wczoraj, faktycznie żyj swoim życiem, tylko co teraz z tym zrobić?
    • lisek.chytrusek Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 20:18
      Nie mam pojęcia - "odlubiłam" ten profil już dawno, bo treści stamtąd nijak się miały do naszego miłego zakątka.
    • andy3458 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 21:17
      Rzadko zaglądam na FB, ale jak już tam wchodzę to wszystkie "kocie konta" przeglądam. Faktem jest że na Zakątkowym profilu można znaleźć wszystko, nie tylko to co pierwotnie miało się tam znajdować. Tak już niestety jest że z czasem profile na FB tracą swoje początkowe treści i każdy dodaje tam różne rzeczy, nie koniecznie takie jakie powinny tam być. Ja bym był jednak za tym żeby zostawić to konto. Jakie jest to jest, ale jednak znajdują się tam często informacje nt. poszukiwań domów dla kotów, lub informacje o losach kotów które takie domy znalazły.
      • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 21:49
        No dobrze, ja nie mówię, żeby to konto likwidować, ale chyba ktoś tym kontem zawiaduje jako Zakątek. Czy może się mylę? Występuje jakby w naszym imieniu, a my nic na ten temat nie wiemy. Weszłam na swoje konto i zobaczyłam, że Koci Zakątek (czyli ktoś w naszym imieniu) udostępnił 32 min temu zdjęcie
        https://img685.imageshack.us/img685/1/zrzutfb.png
        Ładny kociaczek, ale nie bardzo rozumiem po co...
        Dalej czekamy na rozwiązanie tej zagadki.
        • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 21:58
          Przypomnijmy sobie kto zakładał to fejsbukowe konto, to nie byłam na pewno ja, może ten ktoś sie tu nam ujawni i zrobi tam troche porządku?
          • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:03
            No to już chyba wiem/y, chyba była to Maryshaa. Wskazuje na to ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,10264,119392691,119439431,Re_profil_na_fb_i_koty_w_potrzebie.html
          • andy3458 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:10
            Na FB nie ma niestety żadnej informacji o tym kto założył ten profil. Data założenia 2.12.2010, pierwszy wpis 4.12.2010 i tyle. Można skontaktować się z administracją FB i popytać o szczegóły np. kto takie konto założył. Muszą taką informację posiadać.
            • andy3458 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:14
              Mam spóźniony refleks. Już Wadera3 to rozszyfrowała.
              • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:16
                Jak wyszukiwarka działa prawidłowo, to żadna sztuka cośtam wyszukaćsmile
                • maryshaa Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:28
                  Założyłam to konto, ale nim nie zawiaduję. Jest oprócz mnie kilku adminów, którzy figurują jako "czarny kotek zkątka" - nie wiem kto publikuje dany wpis, bo wszyscy admini się tak samo wyświetlają. Mnie osobiście nie było tam daaawno. Nie panuję nad tym co tam się dzieje. Każdy z adminów chyba może usunąć to konto, a jak nie to mogę ja usunąć jeśli chcecie. Dajcie znać czy usnunąć. Chwilową będę off line bo wyjeżdżam na urlop, ale jak wrócę mogę usunąć. Chyba, że inny admin też może to zrobić - feel free. Mnie przerosło to, że każdy mógł tam wrzucić co chciał, a ja nie wiem jak to blokować. Chyba, że ktoś z adminów wie jak i ma czas "oczyścić"profil. Ja mogę spróbować oczyścić po powrocie.
                  • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:39
                    Nie wiem czy dobrze myślę, ale chyba trzeba by "zdjąć"innych adminów, bo inaczej nawet jak zorientujesz się jak tam coś poczyścić, to i tak każdy wpuści znów nie to co byśmy chcieli tam widzieć. Chyba tak byłoby najprościej.
                    • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:49
                      Można byłoby rozważyć kilka wariantów. Konkretnie chyba dwa, bo trzeci, że zostawiamy jak jest chyba nie wchodzi w grę.
                      Ja sobie nie życzę, żeby profil w takim kształcie był identyfikowany jako nasz Zakątek.
                      A pozostałe dwa - można zostawić profil jak jest tylko bezwzględnie zabrać naszą nazwę! Niech se robią (nawet nie wiemy kto) co chcą, ale nie pod naszym szyldem. Drugi to tak jak zaproponowała Maryshaa - usunąć pozostałych adminów, wyczyścić konto z sieczki i zapanować nad nim w taki sposób w jakim zamyśle był założony.
                      • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 22:54
                        Eee, to ja zaproponowałam sczyszczenie innych adminówwink !
                        • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 23:07
                          Rzeczywiście, przepraszam.
                          • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 14.02.13, 23:12
                            Eee, to taki żarciksmile
                      • mysiulek08 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 21:40
                        Likwidowac profil szkoda, jest juz ilus tam znajomych, iles tam 'lajkow', najlepsza opcja to juz wspomniana, wykasowanie adminow (nie wiem czy moze to zrobic kazdy admin czy tylko zalozyciel profilu) i ustanowienie nowego admina. Takiego zwiazanego z Zakatkiem na dobre i na zle smile. Nie jest dobrze, gdy adminow jest za duzo, a praktycznie kazdy admin moze mianowac kolejnego wg swojego gustu, wystarczy by byl znajomym.
                        • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 00:38
                          Zagadka z naszym kontem na FB jest coraz bardziej zagadkowa. Została usunięta informacja, że jest to fanpage gazetowego Kociego Zakątka, zniknął czarny kot, w informacji dane jeszcze nie zostały zmienione. Wygląda to tak (zrobiłam zrzut, żałuję że nie porobiłam zrzutów wcześniej)
                          https://img546.imageshack.us/img546/4931/zrzutinfofb.png

i teraz jest to kanał telewizyjny shock

https://img716.imageshack.us/img716/969/newzrzutfb.png

Jakaś informacja STOP likwidacji bibliotek, przed chwilą usunięty został Palikot - bo dopiero coś o nim było.
                          Nie wiem co o tym sądzić. Czy jest tu ktoś kto oprócz Maryshy ma uprawnienia administratora?
                          • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 01:29
                            Trzeba poczekać na Maryshę i chyba jednak poprosić ja o usunięcie konta, prawdopodobnie ktos z Zakątka, lub ktoś zaglądający na Zakątek adminuje, ale nie chce się przyznać-nieładnie. Ewentualnie możemy założyć(po wcześniejszym zlikwidowaniu poprzedniego) nowe konto i już pilnować co sie tam dzieje.
                          • mysiulek08 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 04:32
                            To co teraz ktos robi jest juz czysta zlosliwoscia i prowadzi do zamkniecia konta niejako z 'urzedu' przez FB.

Barbo wyslalam Ci maila.
                            • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 10:04
                              Odpisałam.
                            • rapuntzel Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 10:20
                              Nie wypowiadałam się, bo nie należałam do fanklubu Zakątka na facebooku (nawet nie wiedziałam, że takie konto istnieje) i w związku z tym nie chciałam brać stron. Ale to, co teraz się dzieje, to czysta złośliwość. Ktoś przeczytał uwagi, nie odezwał się nawet na priv i stworzył jakieś kuriozum. Jestem za zamknięciem konta w obecnej formie i otworzeniem nowego, zgodnego z przeznaczeniem.
                              • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 11:23
                                Ja nie widzę jakiejś szczególnej różnicy między spamem przed utworzeniem tego wątku a obecnym. Myślę, że ten ktoś właśnie wcale nie zagląda na gazetowy zakątek i dlatego tak beztrosko sobie tam śmieci (żeby nie napisać bezmyślnie)
                                • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 11:52
                                  biedroneczka47 napisała: Ja nie widzę jakiejś szczególnej różnicy między spamem przed utworzeniem tego wątku a obecnym. Myślę, że ten ktoś właśnie wcale nie zagląda na gazetowy zakątek i dlatego tak beztrosko sobie tam śmieci (żeby nie napisać bezmyślnie)

Ależ jest różnica. Dotąd konto Koty-nasz mały zakątek istniało jako fanpage gazetowego Zakątka, w nagłówku miało naszego czarnego kota. Bodaj do wczoraj. Teraz jest kanałem telewizyjnym, cokolwiek to znaczy. Sieczka jak była tak jest - może nawet jest jej więcej, nic o kotach szukających domów. Wczoraj był udostępniony jakiś artykuł o Palikocie, ale zniknął. Był dokładnie w tym pustym miejscu po likwidacji bibliotek.
                                  Jest to celowe działanie destrukcyjne, nawet można by się pokusić o stwierdzenie, że to przywłaszczenie cudzej marki i wykorzystywanie jej niezgodnie z założeniami.
                                  • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 16:29
                                    Oj, przepraszam. Samemu profilowi się wcześniej nie przyglądałam tylko mi w kanale wiadomości śmieciło słitfociami. Dziś weszłam na profil i te słitfocie nadal tam są. w tym sensie nic się nie zmieniło. I rano znów były biblioteki.
                                    • dorcia1234 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 22:19
                                      szczerze mówiąc to już nie ogarniam tego zakątkowego konta...
                                      Teraz pojawił się wpis, że prowadzi je Basia....
                                      • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 23:02
                                        ktoś się rozgniewał okrutnie wink
                                      • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 23:07
                                        Zajrzałam, nie widze tego wpisu...?
                                        • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 23:13
                                          "To jest prawdziwy Koci Zakątek prowadzonym przez Panią Administratorkę Kociego Zakątka z forum Gazety Wyborczej. Polecamy go: www.facebook.com/koci.zakatek?fref=ts"
                                          tyle jest
                                          ani słowa o jaką administratorkę chodzi.
                                          • dorcia1234 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 23:15
                                            jeszcze przed chwilą było imię i nazwisko, niestety, nie zrobiłam screena
                                            ktoś się okrutnie zabawia, ktoś kto ma dostęp do forum sad
                                            wielka szkoda że tak się dzieje
                                            www.pajacyk.pl
                                            ulubione forum Gwiazdki 2001:
                                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31090
                                            *** GWIAZDKI 2001 ***
                                            • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 23:20
                                              ośmieliłam się skomentować, wiec zapewne jutro już mnie zablokują
                                              jakieś to takie niedojrzałe
                                              gówniarskie można by rzec

ciekawe jakie jeszcze moje słowa wyrwą z kontekstu i wrzucą na chybił trafił na fb
                                              żenua
                                              • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 18.02.13, 00:02
                                                Porobiłam zrzuty z wszystkich nowych wpisów z linkami do moich postów na Zakątku.
                                                Jutro pomyślimy co z tym zrobić, ale nie tu. To już przestała być zabawa.
                                                • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 18.02.13, 00:08
                                                  Aż mnie ciekawość zżera, bo ja co i rusz wodząc na FB nie widzę nowych wpisów, , nie nadanżam chybasad
                                                  • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 18.02.13, 00:16
                                                    Zaspokoję Twoją ciekawość - zajrzyj tutaj

I to nie jest nasz Zakątek. Koci Zakątek jest tu,

a wygląda tak https://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/164171_129825453747675_7355322_n.jpg
    • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 08:03
      Przychylam się do opinii, że to konto to jeden wielki spam. Wyczyścić albo odebrać nazwę.
      • yoma Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 10:55
        Fejsa nie używam ani nie uważam, więc nie jestem miarodajna - ale IMHO niech sobie żyje, skoro żyje, tylko przestańmy firmować. Zabrać nazwę więc.
        • wadera3 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 11:47
          Tyle, że nie zabierając uprawnień adminom, ryzykujemy, że któryś z nich firmową nazwę przywróci, bo już "się przyjęła" i zabawa zacznie się od początku.
          (Jak ja się czepnę czegoś, to do umoruwink)
          • biedroneczka47 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 12:12
            Podpisuję się pod waderzym postulatem obiema rękami. Obcych odstawić. Po co nam niezakątkowi admini? Nawet gdyby się na tym koncie pojawiło coś ważnego, to w obecnej formie utonie w tej masie słitfociów.
          • yoma Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 13:33
            Sluszny argument.
            • barba50 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 16:36
              Ci admini pewnie są zakątkowi. Na Zakątku jest w tej chwili 752 osoby shock Sama jestem zdziwiona myślałam, że jest połowa wink
              Problem w tym, że konto zupełnie zatraciło cel w jakim powstało, a osoby, które tam działają (czy raczej bawią się) nie robią tego w porozumieniu z nami. Może bezwiednie, ale chyba nawet wbrew nam.
              • yoma Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 15.02.13, 17:30
                No to odadminowac osoby bez wyrzucania ich i tyle.
              • zwiatrem Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 24.02.13, 00:55
                A widziałyście co teraz tam ktoś wstawił @@
                Aż mnie zniesmaczyło. Na osi czasu jest odnośnik do nowego zakątka !!
                Jeżeli w ogóle jeszcze macie dostęp do hasła które kiedyś było, porządki konieczne.
                Oni sie wkleili z reklamą ... www.facebook.com/koci.zakatek
                • barba50 Maryshaa 11.03.13, 10:28
                  Przeniosłam Twój wpis na Wyjaśniajkę.
        • mysiulek08 Re: Pytanie o Zakątkowe konto na FB 17.02.13, 04:30
          Nie mozna odebrac ani zmienic nazwy, tylko zamkniecie wchodzi w gre, albo wyczysczenie i wpisow i adminow. Marysia mianuje jednego czy dwoch, o ktorych wie, ze sa zwiazani na dobre i na zle z Zakatkiem i nie zabiora zabawek idac sobie z piaskownicy tongue_out a ci nowi nie beda szafowac adminowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka