triismegistos 12.04.13, 20:02 Proszę, pomóżcie znaleźć imię dla tej szacownej obywatelki. Przybłąkała się do rodziców i chyba zostanie na stałe, ale jakoś nie da się jej nazwać, bo żadne imię nie przylega. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: Pomóżcie 12.04.13, 20:22 u mnie zawsze imię dla pas to było Lula albo (z racji zawodu ) - Zaha (od Zahy Hadid). Córka podpowiada Luna lub Zara. Odpowiedz Link
loola_kr Re: Pomóżcie 12.04.13, 20:24 za wcześnie wysłałam; piekna ta psinka, nochal słodki Odpowiedz Link
triismegistos Re: Pomóżcie 12.04.13, 20:33 Luna odpada, bo w bliskiej rodzinie jest mały, biały piesek o tym imieniu, więc nam nie pasuje. A suka śliczna, i kochana bardzo. Błąkała się wzdłuż drogi, więc poj=dejrzewamy, że ktoś ją wyrzucił. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Pomóżcie 12.04.13, 20:51 Rozalia to mi sie zawsze kojarz z ksiazka z dziecinstwa- Rozalka olaboga ( na nieszczescie wnuczka przyjaciolki mojej mamy jest Rozalka i zawsze jak cos o niej opowiada to mi w głowie swieci to olaboga !! ) A psina cudowna! Zara pasuje. Nora. Takie duze dostojne imiona. Odpowiedz Link
andy3458 Re: Pomóżcie 12.04.13, 21:10 Bena. Kiedyś kiedy nie mieliśmy jeszcze kota w domu., przez 12 lat mieszkała u nas suczka Bena. Dokładnie taka sama jak ta. Zupełnie jak jej sobowtór. TYLKO BENA. Odpowiedz Link
loola_kr Re: Pomóżcie 12.04.13, 22:47 mnie się jeszcze podobają imiona "kulinarne" typu Beza czy Mufinka ale do niej chyba te nie pasują... Odpowiedz Link
malpa-w-czerwonym1 Re: Pomóżcie 12.04.13, 23:12 Bida - wsztstko przez to rozmaślone spojrzenie... Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Pomóżcie 13.04.13, 10:51 Psica urodą przypomina rosyjskie potężne kaukazy-może Bella?Belusia? Odpowiedz Link
livia1111 Re: Pomóżcie 13.04.13, 12:42 Piękna jest ! W imieniu nie pomogę, ale z tych tu wybrałabym Zara. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Pomóżcie 13.04.13, 22:29 Piękna, poważna i dostojna. I takie powinna mieć imię. Np. Sheala de Tancarville, Calanthe z Cintry czy Tissaia de Vries. Ostatecznie Bona. Odpowiedz Link
zmija_w_niebieskim Re: Pomóżcie 13.04.13, 22:49 Klara, Zula, Tekla, Masza, Tekila (może być Tequilla), Bercia Pozdrawiam Odpowiedz Link
triismegistos Zara... 14.04.13, 15:58 Byłam dzisiaj u rodziny. Suka wybiegła przywitać się ze mną, zawołalam Zara i już zostało. Reaguje na to imię, więc chyba w poprzednim życiu się tak nazywała. Zarunia jest piękna, na oko to mieszanka owczarka niemieckiego i kaukaza. Odpowiedz Link