Dodaj do ulubionych

mysiulku zerknij

13.08.13, 18:27
czy to nie Twoja fota? :www.facebook.com/photo.php?fbid=501259146623560&set=a.419153824834093.96352.351748241574652&type=1&theater
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 13.08.13, 19:15
      kurde no moja (znaczy MD)! i raczej jej na fejsa nie podsylalam, chyba

mam podejrzenia czyj to wpis
      • niutaki Re: mysiulku zerknij 13.08.13, 19:26
        Ja nie bylam pewna, dlatego wolalam zapytac Ciebie. To jakas stronka co ja dzis polubilam i duzo fot tam wrzucaja, myslalam ze moze im podeslalas i dlatego umiescili.
        • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 13.08.13, 23:24
          To nie byla osoba, o ktorej myslalam. Napisalam stosowny komentarz plus PW.

Nie dosc, ze ktos zniszczyl jakosc fotki, to usunal napis indentyfikacyjny. Fotke publikowalam na dwoch forach gazety i na miau, wiec sciagnela je osoba, ktora forumowo mnie zna jak nic. Jesli nie usunie, zglosze do admina fejsa. Dla zasady smile
          • jan.kran Re: mysiulku zerknij 13.08.13, 23:50
            Popieram!!!
          • arim28 Re: mysiulku zerknij 14.08.13, 08:43
            A dlaczego nie napiszesz do Admina teraz wyjasniajac sprawe i proszac o podanie imienia "zlodzieja"?
            Dobrze byloby wiedziec na pszyszlosc kto przywlaszcza cudze zdjecia.
            • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 14.08.13, 16:45
              Bo najpierw jest formularz do uzytkownika, a potem procedura kradziezy wlasnosci intelektualnej.

Wg pw fote usunela, ja wprawdzie pod powyzszym linkiem nadal ja widze. Moglby ktos bardziej oblatany w fejsie zerknac>

Ponoc fotki sa na dwoch zagranicznych stronach, owszem byly na dwoch forach foto publikowane, ale stamtad to jakosc bylaby inna. Zreszta wystarczylo podac zrodlo fotki i nie usuwac napisu.Bym sie nie czepiala.

Czyli z zagranicznych stron krasc mozna, ciekawe...

Fejsbuk tak tragicznie niszczy jakosc zdjec, ze naprawde trzeba je miec w wysokiej jakosci i przystosowanym rozmiarze, zeby jakos sie prezentowaly.

Jesli nie usunie, to zglosze fejsowi, ale wtedy zle ja widze. Oni w takich sprawach maja iscie amerykanskiego fiola smile

Raz jeszcze dzieki za info. smile
              • olinka20 Re: mysiulku zerknij 14.08.13, 18:58
                Pod podanym linkiem juz nic nie ma, ale niech ktos jeszcze spr.
                • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 14.08.13, 19:19
                  dzieko Olinko, to juz sie nie bede ta sprawa zajmowac
                  • saga55-5 Re: mysiulku zerknij 14.08.13, 22:09
                    Strach jakiegokolwiek zdjęcia umieszczać nawet na forach sad
                    • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 16.08.13, 00:36
                      Strach niestety.

Sa serwisy, gdzie mozna wykupic znakowanie zdjec i ich cos w rodzaju monitoringu czy jakos tak. Kiedys bylo to okrutnie drogie, chyba czas na sprawdzenia jak jest teraz z oplatami.
                      • arim28 Re: mysiulku zerknij 16.08.13, 19:22

-mysiulek08 napisała:

> Strach niestety.
                        >
                        > Sa serwisy, gdzie mozna wykupic znakowanie zdjec i ich cos w rodzaju monitoring
                        > u czy jakos tak. Kiedys bylo to okrutnie drogie, chyba czas na sprawdzenia jak
                        > jest teraz z oplatami.

Podzielisz sie inf.?-
                        https://emoty.blox.pl/resource/36_1_37.gif
                        • mysiulek08 Re: mysiulku zerknij 16.08.13, 22:41
                          digimarc.com/
                          Plan, ktory ma jakis sens (poza znakowaniem daje mozliwosc wyszukiwania) to $99 na rok:
                          dfi.digimarc.com/selectProduct.aspx?family=pro

Ogolnie to ta usluga nazywa sie digital watermarking (cyfrowe znakowanie wodne) i na pewno sa inne serwisy, digimarc byl chyba pierwszy czy najwiekszy czy cos.
                          • arim28 Re: mysiulku zerknij 17.08.13, 21:22
                            Dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka