Dodaj do ulubionych

Powiało optymizmem

31.08.13, 09:56
deser.pl/deser/1,111857,14524667,Zatrzymali_dwie_linie_metra__zeby_ratowac_male_kotki_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • niutaki dla rownowagi: 31.08.13, 10:26
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,146629891,,Straz_miejsca_do_rannego_golebia_.html?v=2
    • elzbieta.24 Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 10:36
      Optymistycznie dla mnie będzie jak w Polsce takie zdarzenia będą miały miejsce.
      • verdana Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 10:45
        Ależ mają. Parę miesięcy temu zatrzymano ruch na dworcu, bo pies wpadł pod pociąg. Raz wyłączono wodociągi na paru ulicach, bo trzeba było wydobyć kotka, który utknął w wodociągowej rurze.
        Ale w Polsce zawsze jest tak, że zawsze uznajemy, ze u nas jest żle, tylko u innych może się zdarzyć coś dobrego. I przy takim myśleniu lepiej nie będzie...
        --
        • niutaki Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 10:58
          Mysle ze sa w Polsce tez takie zdarzenia, tylko moze nie naglasniane? Kocia Mafia z Tarchomina robi rozne, czasem bardzo trudne akcje:
          m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,13888878,Mafia_z_Tarchomina_urzadza_polowania_na_koty__pulapki_.html
          widzialam na fb akcje ratowania kociaka z pomiedzy scian, ktory tam utknal czy wpadl, juz nie pamietam.
          • verdana Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 13:21
            Podejrzewam, ze akcje nie sa nagłaśniane, bo to nie zamknięcie dwóch linii metra w NY na cztery godziny - tego nie da się przeoczyć w żaden sposóbsmile
            • niutaki Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 14:33
              no tak no tak, ale moze jakby takie male akcje naglasniac to moze cos by sie zmienilo w ludziach? taka sobie mam nadzieje malutka....
              • verdana Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 14:39
                Już sie zmieniło, naprawdę. Nikt nie uważa dręczenia kota za bardzo odpowiednią zabawę dla dzieci, są kary za złe traktowanie zwierząt. W porównaniu choćby z tym, co było 30, 50, 80 lat temu postęp jest wręcz wstrząsający.
                • niutaki Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 14:50
                  nie wiem czy zagladalas do zalinkowanego przeze mnie watku, wiem ze jest lepiej niz kiedys, ale ciagle daleka droga, a jesli nie uczymy dzieci wrazliwosci, to coz... kto ich ma nauczyc?
                  • verdana Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 15:03
                    Zaglądałam - sam pomysł, aby kogokolwiek wzywać do rannego gołębia byłby jeszcze nie tak dawno nie do pomyślenia. Zresztą, przyznam się, że sama mam wątpliwości, co do wzywania straży w tym wypadku.
                    • niutaki Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 15:14
                      Ja mysle ze wzywala straz miejska, bo nie wiedziala co zrobic, ja biore takiego w reke/do pudelka i lece do weta, ale to ja....Bardziej chodzilo mi o fakt, ze skoro to golab, to moze zdychac......
                      • verdana Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 15:55
                        No własnie - ale straż miejska nie jest od rozwiązywania problemów ludzi, którzy nie wiedzą, co robić... Mam też wątpliwości, czy w przypadku dziko żyjących zwierząt należy ratować poszczególne osobniki. Ulżyć w cierpieniach - tak, ale ratować i wypuszczać nie w pełni zdrowe - jednak nie. Zostaną najprawdopodobniej i tak zabite przez pozostałe ptaki.
                        • niutaki Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 17:49
                          a ja uwazam ze straz miejska jest wlasnie od tego, w moim miescie k.urwa straz miejska nie robi nic! i dlatego wlasnie w takich przypadkach powinno sie dzwonic, bo im sie w dupach przewraca.
    • mary_ann Re: Powiało optymizmem 31.08.13, 13:23
      Też chciałam ten link wstawićsmile
      I, owszem, w Polsce zdarzają się podobne akcje. Warto je nagłaśniać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka