15.01.14, 14:01
Moja polroczna kotka bedzie za dwa tygodnie sterylizowana.
Dzis zauwazylam jak bedac w ogrodzie siedzi na plocie a obok niej inny wielki kot i patrza na siebie...
Jaka jest szansa ze to nie randka tylko babska przyjazn?
Czy dwie obce kotki moga sie zaprzyjaznic?
Nawet nie wiem czy moja kotka ma juz ruje bo nie potrafie tego poznac.
Wolalabym nie byc babcia..
Obserwuj wątek
    • elle-joan Re: randka? 15.01.14, 14:10
      Najlepszy sposób, to nie wypuszczać teraz kotki. Nie wytrzyma do tej sterylki bez wychodzenia?
      • karolina_zet Re: randka? 15.01.14, 14:22
        Bedzie musiala. Na razie jednak musze ja zaciagnac do domu. Bawi sie z nowym przyjacielem w ogrodzie: prezy sie. Na mnie nie reaguje. Gdy podchodze ucieka.
        Przelozylam zabieg na przyszly tydzien.
        Czyzby wiosna w powietrzu?
        • olinka20 Re: randka? 15.01.14, 14:53
          wez jakies chrupaki ( czy inne grzechoczace chrupki, jakis przysmak) i ją w ten sposob moze przygnaj do domu.
          Wiosna jeszcze 2 dni temu pachniało ( teraz pada i jakos jesiennie sie zrobiło) to co sie dziwic, ze w kocich głowach sie miesza.
    • karolina_zet Re: randka? 15.01.14, 22:12
      moja kotka gdy zglodniala wrocila do domu. I na razie sprobuje ja tu zatrzymac.
      Mam dwa pytania:
      - czy kotka po sterylizacja nadal bedzie zainteresowana kolegami?
      - czy bedzie nadal ich przyciagac?
      dziekuje.
      • dzedlajga Re: randka? 15.01.14, 22:40
        Powiem tylko, że moja kota miała regularne randki z pewnym kocurem. Nawet go na michę w nocy przez okno przyprowadzała. Także jest to niewykluczone. No ale przychówku nie było, a że sobie kocina użyła - co jej będę żałować wink
        • margo.4 Re: randka? 15.01.14, 23:42
          Po sterylizacji kotki nie interesuja sie kocurami a wrecz je przepedzaja i co dziwne kocury schodza z drogi. Owszem znajdzie sie jakis kot , ktory moze sie zinteresowac Twoja pupilka ale to raczej watpliwe. Nawet jak kotka laskawie pozwoli sie zblizyc do siebie to nie w celach milosnych a przyjacielskich.
          Moja jest po sterylizacji i ma narzyczonego. On czeka na nia i jak jest w dobrym humorze to sobie razem gdzies wedruja. Czasami widze jak siedza sobie obok siebie i patrza w dal. I wyobrazam sobie ze kocu kladzie lape na ramionach mojej Patu i sie przytula - smieje sie serdecznie.
          Cieczke latwo poznac bo kotka co jakis czas zaczyna sie prezyc i wyginac wydajac dziwaczne pomruki.. Przezylam Jej pierwsza i ostania cieczke w drodze do Polski. Zal bylo sie patrzyc jak sie takie male stworzonko meczyla - nie miala jeszcze roku
          Mozesz jeszcze dac jej tabletki antykoncepcyjne ale spytaja sie lekarza jak je trzeba podawac. Moze z tabletkami przetrwasz spokojnie do zabiegu
          • lysy-jack Re: randka? 16.01.14, 10:41
            margo.4 napisała:

CytatPo sterylizacji kotki nie interesuja sie kocurami a wrecz je przepedzaja i co dziwne kocury schodza z drogi.

Ostatnio, będąc na działce, widziałem jak moje cztery dzikie dziewczyny przepędzały dorodnego kocura. Biedak musiał ewakuować się na wysoki świerk i zszedł dopiero po mojej interwencji.
            • jottka Re: randka? 16.01.14, 11:39
              a to nie musi być skutek sterylki - kocice dużo zawzięciej bronią terytorium niż kocurysmile co do reszty - po sterylce bywa różnie, że się tak jednoznacznie wypowiem, nie muszą to być związki platoniczne. ruja też nie musi się objawiać full wypas, kocica może ją przechodzić bez żadnych widocznych (i słyszalnych...) symptomów.

a teraz faktycznie się ciepło zrobiło, rośliny pogłupiały i zaczynają rosnąć oraz kwitnąć, ja bym, prawdę mówiąc, podejrzewała, że nowy znajomek twojej kocicy nie tylko jest kocurem, ale że już, um, swoje zrobił...
              • margo.4 Re: randka? 16.01.14, 13:51
                A to Ja pocieszylas big_grin
                • karolina_zet Re: randka? 16.01.14, 19:55
                  taka kotka jak kobieta - wielka niewiadomasmile
                  • mist3 Re: randka? 16.01.14, 21:27
                    Ja też potwierdzę, że rujki może nie być - kocury potrafią "wzbudzać" ruję u kotek (że się tak niefachowo wyrażę) i zapłodnić bez żadnego prężenia się, śpiewania, itd.
                    Tak więc możliwe, że kotka jest już w ciąży - wtedy im wcześniej sterylka tym lepiej...
                    • jottka Re: randka? 16.01.14, 22:38
                      nieno, ale to wszystko razem ponure się robi - przede wszystkim zadzwoń do weta, który ma robić sterylkę, i porozmawiaj, lepiej żeby nie był zaskoczony w razie czego, że robi sterylkę aborcyjną. poza tym może jednak złapać kocicę i przetrzymać ten tydzień czy dwa, a nie dywagować, czy to aby możliwe, bo na pewno możliwesad
                      • karolina_zet Re: randka? 17.01.14, 10:30
                        kotke trzymam w domu. Z wetem tez rozmawialam. Przyspieszylam termin sterylki i co do samego zabiegu to powiedzial ze jesli kotka bedzie w ciazy to w zaleznosci od zaawansowania bedziemy rozmawiac. Sytuacja jest opanowana... o ile tak mozna nazwac fakt ze kotka placze pod drzwiami i w nie skrobie. Chyba to jednak nie byla kolezanka...
                        • viki711 Re: randka? 17.01.14, 10:57
                          u mojej Zary początek rui zwiastowała silna chęć wyjścia na podwórko, bardzo sprytnie chciała uciekać, potem częste miauczenie, a potem śpiewy i prężenie, tego już nie dało się pomylić. Trzymałam kotkę w domu i pilnowałam żeby nie wyszła.
                          • salimis Re: randka? 17.01.14, 12:28
                            Nie dalej jak tydzień temu idąc do sklepu widziałam kotkę w rui która turlała się, dreptała w miejscu tylnymi łapkami a jej wygibasom przyglądał się kocur. Tak więc niekoniecznie musi nadejść wiosna aby kotom zebrało się na amory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka