03.02.14, 21:02
Ma ktoś pomysła dlaczego wysterylizowana kotka, wyraźnie z oznakami bojaźni przestrzeni ucieka z mieszkania na strych? Nie boi sie domu, chociaż czasem jest sie czego bać smile Głośny i hałaśliwy syn smile Ale on taki jest od zawsze, a ucieczki zaczęły sie parę mieś temu i nasilają sie. Druga sprawa - ciągła zmiana miejsc do spania, nigdzie nie śpi dłużej niż tydzień.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Kota 03.02.14, 21:07
      Ad 2 normalka, tydzień to i tak długo, ad 1 może faktycznie uważa, że w domu za duży rejwoch?
      • yula Re: Kota 03.02.14, 21:24
        raczej nie ucieka od hałasu, bo zwiewa również wtedy gdy w domu jest cisza.
    • salimis Re: Kota 03.02.14, 21:24
      Ot znalazła sobie na strychu cichy azyl, tak myślę wink
      Nasza pierwsza kotka Sali będąc na wakacjach u znajomych znikała na cały dzień. Przychodziła jedynie w porze karmienia lub wieczorem. Dlatego też koleżanka z mężem zostawiała na noc uchylone okno coby koteńka miała jak wleźć do domu.
      Przez kilka dni nikt nie wiedział gdzie też całymi dniami się podziewa, aż któregoś razu dojrzano ją wyłażącą ze strychu.
      Misia natomiast podczas tych samych wakacji leżakowała w szklarni i bardzo szybko ją zlokalizowano wink
    • aankaa Re: Kota 03.02.14, 21:50
      co do spania - normalka, nasza pani sypia gdzie popadnie i żadnej reguły nie dostrzeżesz
      ucieczki na strych - ot, kita znalazła (wreszcie) swoje miejsce big_grin póki pojawia się (regularnie) przy misce i zahacza o kuwetę nie ma o co drzeć szat
      • margo.4 Re: Kota 03.02.14, 23:18
        sterylka nie ma nic do tych zachowan. Moja zmienia miejce do spania codziennie a w ciagu dnia porafi zaliczyc, krzeslo, fotel, pod lozkiem , na lozku , w szafachbig_grin A strych to tez normalka. Tam jest tyle nowych zapachow ciekawych dla kociego wechu a o myszach nie
        wspomne. big_grin
      • yula Re: Kota 03.02.14, 23:18
        Niby tak, ale z tych wycieczek przynosi pchły uncertain No i musimy zaszczepić panne, bo dopóki była w domu i nie miała możliwości styczności z innymi zwierzakami to nie szczepiliśmy (weterynarz).
        • esimona Re: Kota 03.02.14, 23:31
          Koty uwielbiają strychy. Moja kotka po przyjeździe na działkę z wielką radością pędzi na strych i spędza tam dużo czasu. Samo słowo jest dla niej magiczne, kiedy je usłyszy już jest pod drzwiami i czeka na wpuszczenie. Myślę, że atrakcję stanowią liczne schowki i zakamarki, w których można się po prostu schować i mieć święty spokój.
        • margo.4 Re: Kota 03.02.14, 23:36
          Koniecznie musisz to zrobic .
          • ajaksiowa Re: Kota 04.02.14, 15:38
            Przynosi pchły ze strychu? Z jakimi zwierzakami kontaktuje się na tym\strychu?uncertain
            • yula Re: Kota 04.02.14, 16:12
              Bezpośrednio raczej z żadnymi. Ale sąsiedzi mają półdzikie koty, i pałętają sie po strychu naszym również. To jest dom 4-rodzinny, a strych nadaje sie do remontu więc dla kota nie ma problemu dostać sie tam. A że są ciepłe kominy to podejrzewam że któreś koty odwiedzają regularnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka