Dodaj do ulubionych

wkurzyłam się

04.02.15, 19:55
wracam z pracy, a w radio news, że w Wietnamie zamordowano i zakopano tysiące kotów przemycanych z Chin do wietnamskich restauracji, niektóre podobno zakopywano żywcem. Nosz qrrrr... chodziło o to, że wietnamskie władze stwierdziły, że biedaki są zagrożeniem dla ludzi. Nie mogę, no nie mogę przejść do porządku nad tą informacją.
Na Ukrainie przed Euro zabijali psy bezpańskie. Ludzie to... brak słowa.
Obserwuj wątek
    • alus59 Re: wkurzyłam się 04.02.15, 22:35
      Rozumiem wkurzenie, ponieważ tak samo zareagowałam na tę informację.
      Jednak to inna kultura, inna mentalność i inne podejście do kotów i psów sad Niestety nie zmienimy tego sad

Jednak bardziej wkurza mnie to co niektórzy u nas w kraju uskuteczniają - uznają się za katolików, jednak nawet papieża krytykują.

Konkretnie chodzi mi o Terlikowskiego - oglądałam program tv z jego udziałem i myślałam. że szlag mnie trafi. Nie byłam w stanie słuchać tego co ten nawiedzony facet gadał ...

Teraz znalazłam artykuł, w którym napisał to o czym gadał w tym programie tv:

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17178738,Terlikowski__Zwierzeta_nie_maja_praw__A_ich_ochrona.html
      A kto mówił o zwierzętach, że są naszymi mniejszymi braćmi ??? Takie retoryczne pytanie se zadam ...
      • aankaa Re: wkurzyłam się 04.02.15, 22:38
        bardziej wkurza mnie to co niektórzy u nas w kraju uskuteczniają - uznają się za katolików, jednak nawet papieża krytykują

a co ma piernik do wiatraka ?
        • alus59 Re: wkurzyłam się 04.02.15, 22:58
          aankaa napisała:

> bardziej wkurza mnie to co niektórzy u nas w kraju uskuteczniają - uznają się za katolików, jednak nawet papieża krytykują
          >
          > a co ma piernik do wiatraka ?

Przepraszam, jeżeli obraziłam katolików. Jednak mój post dotyczył jednego katolika - Terlikowskiego.

• aankaa Re: wkurzyłam się 04.02.15, 23:32
            zaraz, to katolik nie ma prawa krytykować papieża ?
            • barba50 No i wystarczy 05.02.15, 02:49
              Niby o zwierzętach, ale dyskusja zmierza w dziwnym kierunku, nie-zakątkowym.
              Koniec, albo wyrzucę wątek.
              • lampka_nocna5 Re: No i wystarczy 05.02.15, 09:16
                no ja też nie o tym założyłam wątek....
              • alus59 Re: No i wystarczy 05.02.15, 09:24
                barba50 napisała:

> Niby o zwierzętach, ale dyskusja zmierza w dziwnym kierunku, nie-zakątkowym.
                > Koniec, albo wyrzucę wątek.

Przepraszam, to moja wina.
                • aankaa Re: No i wystarczy 05.02.15, 10:42
                  też zamykam dziób
                  • ajaksiowa Re: No i wystarczy 05.02.15, 14:16
                    Kotoluby to raczej mają pyski? wink
                    • lampka_nocna5 Re: No i wystarczy 05.02.15, 18:32
                      pysiaczki raczejbig_grin
                      • wiesia.and.company Re: No i wystarczy 05.02.15, 20:52
                        Oj, lampko! Takich wiadomości to ja nie mogę przeżyć, potem mi się to odbija co jakiś czas i okropnie mnie dołuje. Wkurzenie to chyba nawet jest niezłym stanem, bo może pchnąć do działania - tyle że w tym wypadku raczej zostaje nam bezsilność i złość. Niestety...
                        • lampka_nocna5 Re: No i wystarczy 06.02.15, 20:20
                          No właśnie, mogę najwyżej nie jadać w wietnamskich knajpach, niestety, taki mój protest
              • mary_ann Re: No i wystarczy 07.02.15, 15:54
                Barbo, proszę (sama będąc moderatorką innego forumsmile - nie wyrzucaj w takich sytuacjach wątku, tylko tnij konkretnej wypowiedzi. Co winna lampka_nocna?
    • menard44 Re: wkurzyłam się 05.02.15, 21:30
      Ja nigdy nie zapomnę tabunów bezpańskich psów w Rumunii, wróciłam stamtąd chora i powiedziałam sobie ze nigdy wiecej nawet przez Rumunie nie przejade.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka