aankaa 07.10.17, 14:27 parapet przygotowany - szeroko, długo, miękko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 07.10.17, 14:45 O la la! Pomyślałaś o swoich domownikach, nie tylko punkt widokowy ale i plażing zimowy To podpowiem: kup w Jysku topmaterac dziecięcy. Serio! Jest super wygodny, dobrze się dostosowuje do ciała, bo to pianka termoelastyczna. Moje koty mówią, że im kupiłam topmaterac, bo nie chcą zejść z łóżka, nawet jak już zedrę pościel z tego topmateraca celem wymiany na nową. Odpowiedz Link
jottka Re: powoli szykujemy się do zimy 07.10.17, 18:31 a co oni tak osobno? na zimę to powinni wręcz przeciwnie! Odpowiedz Link
pi.asia Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 10:03 Leżo koty w dwupaku na niebieskim pasiaku hoc hoc Wiesiu namawiaj anke niechaj kupi im pianke hoc hoc To sie ścieśnio ze sobo bedo okna ozdobo hoc hoc Odpowiedz Link
esimona Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 11:23 Koty śpio bo zima blisko bedzie zimno bedzie ślisko hot hot hot biedny kot Koty śnio o cieplym lecie balkonowym parapecie hot hot hot smutny kot Koty wstajo chlodno wszedzie co to bedzie? zima bedzie hot hot hot zimny kot Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 12:13 Ale mnie zaskoczyłyście tymi wierszykami. I wprowadziłyście w dobry humor Aankaa mówi, że to pianka (pod pasiakiem) Ale...ale... Ikea ma super propozycje, żeby to łóżeczko dla kotecka! Fotele, szafki nocne czy jakieś innego użycia! Trzeba by koty wziąć na zakupy do Ikei, żeby dobrały coś do ich potrzeb. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 12:17 O, tu jest oferta Ikei. Olinko, zanabądź fotel dla tych, co się na łóżeczku nie mieszczą kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,22491291,ikea-poszerza-oferte-o-calkiem-nowy-dzial-dla-waznych-czlonkow.html#BoxLSLink Odpowiedz Link
minerwamcg Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 21:16 Podpis do pierwszego zdjęcia Mówi kot do kota "Deszcz za oknem, słota Zaraz śnieg napada... Zima, co tu gadać. Posuń się, rusz ogon, Ja się kładę obok, Wszystkie wredne zimy Razem przemruczymy" . Odpowiedz Link
aankaa Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 21:36 obu Paniom pięknie dziękuję za wierszyki !! wydrukuję na jakimś ozdobnym papierze i przykleję do szyby w kocim pokoju Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 21:55 A to już mamy trójeczkę pań rymujących Pi.asię, Esimonę, Minerwamcg Aankaa, wydrukuj, wydrukuj z tymi zdjęciami, co sprowokowały i daj na ścianę ponad fotelem, tym co to jest koci Odpowiedz Link
aankaa Re: powoli szykujemy się do zimy 11.10.17, 23:55 koci fotel, o tym piszesz ? już go nie mamy, podarowaliśmy wnuczce (spodobał się dziewczynie ) Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 12.10.17, 13:43 Taaaak! O tym! Kurczę, jednoosobowym, no a gdzie drugi? A na ścianie oprawione w ramkę wierszyki. Ale możesz kupić ten fotel dla zwierząt, który Ikea wprowadziła do sprzedaży. Fotel dwuosobowy, czarny, ładnie się będzie komponował w Twoich wnętrzach i koty będą elegancko zasiedlały ten pięknie wykonany mebel/mebelek. Odpowiedz Link
adrzewoj Zima idzie 13.10.17, 14:44 Na osiedlu też to widać: dziczki, które przez całą prawie wiosnę, lato i początek jesieni tylko przemykały, ledwo widoczne, teraz przychodzą tam, gdzie spodziewają się zastać "zastawiony stół". Wiesia może poświadczyć, dostaje ode mnie co jakiś czas relacje z tych spotkań... Nowa aranżacja parapetu jest bardzo gustowna i - co najważniejsze - odpowiada kotom. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Zima idzie 13.10.17, 16:31 A tak! Zaświadczam, że Adrzewoj prowadzi już "kuchnię" dla wielu stałych konsumentów. I to dobrą kuchnię, wysokokaloryczną i zdrową. I jakoś zaroiło się od kotów u Adrzewoja na osiedlu, nie jest to sprawą przerzedzania osłon z trawy czy krzewów. Osiedle jest nader przyjazne dla kotów. Zjawiają się punktualnie, jest ich więcej... no cóż deszcze, zimno, zapotrzebowanie na pożywienie wzrasta. Ach, a te nasze koty domowe to i dostęp do naszych łóżek mają... Odpowiedz Link
adrzewoj Re: Zima idzie 31.10.17, 10:56 Po zmianie czasu osiedlowe koty jeszcze się nie zorientowały, że teraz przychodzę godzinę później. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Zima idzie 31.10.17, 12:01 Na razie było wietrznie, koty nie lubią przeciągów (jak i Polacy ponoć) Potem nauczą się sprawdzać co jakiś czas, czy już byłeś, czy położyłeś jedzenie, a potem będą Cię witać i oczywiście ucieszą widokiem kotów pałaszujących. Odpowiedz Link
aankaa Re: powoli szykujemy się do zimy 22.10.17, 16:02 minęło wiele miesięcy odkąd wymieniłam podusie w kocich koszykach dziś Mieszko, po raz pierwszy !!!, przekonał się, że nie jest tak najgorzej Odpowiedz Link
jottka Re: powoli szykujemy się do zimy 22.10.17, 21:49 to nie zasłony, głupia to boki baldachimu... a Aankaa na klęczkach robi zdjęcie Odpowiedz Link
pi.asia Re: powoli szykujemy się do zimy 22.10.17, 22:10 jottka napisała: > to nie zasłony, głupia to boki baldachimu... a Aankaa na klęczkach robi zdjęc > ie WIDZĘ TO!!! Aankęę bijącą pokłony przed Jego Wysokością Ja właśnie zamówiłam dwa termofory, bo Duszka regularnie zasiedla modem, co nie wychodzi mu na zdrowie. A ona lubi mieć ciepło w łapeczki. Dopokąd termofory nie nadejdą, kotecek ma kartonik wyścielony kocykiem, i wzbogacony w dwie butelki z gorącą wodą. Dodatkowo uwala się na niej Fraszka i już jest ciepło ze wszystkich stron. Odpowiedz Link
aankaa Re: powoli szykujemy się do zimy 22.10.17, 22:21 tak czułam, że ktoś mnie podgląda... Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 23.10.17, 14:11 Dajesz pole wyobraźni, bo w końcu jak można zrobić udane zdjęcie łoża Króla z tej perspektywy Pi.asiu, można kupić taką drewnianą tacę do podawania jedzenia do łóżka (z ustawianymi nóżkami). Jeśli rozmiar takiej tacy obejmie modem, to Duszka może sobie nawet leżeć w pobliżu ciepła modemu, tyle że ponad modemem, który może się wentylować do woli Odpowiedz Link
pi.asia Re: powoli szykujemy się do zimy 23.10.17, 16:14 Wiesiu, ale temperatura tej tacy ustawionej nad modemem będzie zdecydowanie za niska na potrzeby mojej księżniczki. Ona chyba jest w stanie wysiedzieć nawet na butelce z wrzątkiem Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: powoli szykujemy się do zimy 23.10.17, 16:18 Będzie niższa niż gdyby usiadła bezpośrednio na modemie, ale wyższa od temp. otoczenia. A poza tym... możesz jej tę tackę wymościć jakimś polarem, nawet położyć termofor, bo jak ona się uprze "udusić" modem, to i termofor jej na ściągnie w inne miejsce. Poza tym otulając ten modem znajduje się także w centrum zainteresowania ludzi i to też kota pociąga Odpowiedz Link