21.12.18, 01:54
no nie ogarniam, naprawde sie staralam...
na telefonie jakos trafilam na dyskusje o kawie tongue_out nawet cos napisalam a potem na kompie sie zgubilam smile

inna sprawa, ze przy tej ilosci publikowanej kociej biedy i smutku, ja odpadam, nie moge, po prostu nie moge

ps
mesendzera za to jako tako naumialam sie obslugiwac, bo musialam wink
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: Fejsbuk 21.12.18, 12:23
      Nie przejmuj się.nJa też nie ogarniam chociaż jestem na FB od kilku lat. Wymusiłam sobie dostęp do kilku grup, które mnie interesują (kuchnia, wolnowar, rower czyli endomondo, koty) i chwacit. Wiem, że jest dużo różnych ciekawostek, ale mój umysł nie potrafi ich odszukać. Trudno uchacha. A messengera też używam. Nawet potrafię z synem dyskutować - ja z kuchni, on na piętrze w swoim pokoju wink
      • wiesia.and.company Re: Fejsbuk 21.12.18, 14:52
        Ej tam, ja też jestem na FB, nawet zablokowałam dwie osoby, umiem załączyć zdjęcia, napisać życzenia na osi czasu, udostępnić coś, wkleić w komentarzach (normalnie, jak w każdym dokumencie czy mailu) jakiś link. Umiejętności zdobywam w miarę potrzeby. Jak nie ma potrzeby, to nie muszę wink Powiadomienia z FB dostaję na moją pocztę mailową, widzę jakąś reakcję, widzę kto jest, wysyłam i dostaję zaproszenia do grona znajomych. W ogóle spokojnie do tego podchodzę... czasem mnie zaskoczy w smartfonie dziwny dzwonek i potem się okazuje, że to połączenie telefoniczne z Messengera - to jest OK, ale gorzej gdy widzę twarz rozmówcy i sama mogę dać swoją twarz lub więcej, bo się włącza połączenie video... no tu już jestem czasem przestraszona, bo nie mam tzw. wyjściowego ekwipunku na sobie. wink Z czasem się więcej nauczę. Trzeba dać czas czasowi. smile
        • mysiulek08 Re: Fejsbuk 21.12.18, 15:45
          Ale ja juz sporo czasu sie bujam tongue_out i ciagle mi nie po drodze, ale to chyba u nas rodzinne smile
    • aankaa Re: Fejsbuk 21.12.18, 21:23
      przepraszam, a to jakiś obowiązek bycia na FB ?
      że jak cię tam nie ma to nie istniejesz ?
      • kkjp Re: Fejsbuk 21.12.18, 23:40
        Czy tylko ja odbieram pytanie Aanki jako negatywny i agresywny przytyk? Jeśli jest inaczej, przepraszam, tak je odczytałam.
        Mysiulek podzielił się po prostu myślą i czymś, co sprawia mu trudność.
        • mysiulek08 Re: Fejsbuk 21.12.18, 23:48
          Trudnosci mi to nie sprawia smile nie ogarniam tylko smile
          • dorcia1234 Re: Fejsbuk 22.12.18, 00:10
            bo to działa tak-im więcej tam jesteś tym bardziej ogarniasz. Na początku jest chaos, potem stopniowo odsiewasz informacje, zaznaczasz i odznaczasz co chcesz widzieć i raptem czujesz się tam jak ryba w wodzie.
            Dla mnie fb to możliwość przede wszystkim błyskawicznej komunikacji, forum jest jakby to powiedzieć mniej mobilne? Natomiast wyszukiwanie informacji na forum jest łatwiejsze- może z racji wątkowości. Mój mąż też nie ma fb ale ma za to mnie- i jego sprawy na tym polu organizuje sekretariat smile

A wątek o kawie to mój wink
            • mysiulek08 Re: Fejsbuk 22.12.18, 00:24
              pewnie masz racje smile jakos pewnie w koncu zalapie, bo jakie inne wyjscie skoro wszyscy sie na fejsa przeniesli? zebym tylko tak nie reagowala emocjonalnie na te wszystkie kocie biedy, echhh
        • aankaa Re: Fejsbuk 22.12.18, 01:33
          Czy tylko ja odbieram pytanie Aanki jako negatywny i agresywny przytyk?
          ===
          a miało być zupełnie neutralnie...

pewnie adminki też to tak odbiorą i dostanę maila
          wygląda na to, że co bym (ostatnio) nie napisała to samo zło

miłych świąt życzę
          • kkjp Re: Fejsbuk 22.12.18, 08:47
            Jeśli miało być inaczej - przeprosiłam. Coś tak mało serdeczności w tym pytaniu dlatego tak brzmi..
      • mysiulek08 Re: Fejsbuk 21.12.18, 23:47
        nie, nie ma obowiazku
    • arim28 Re: Fejsbuk 22.12.18, 00:36
      Dla mnie FB to kontakt, szybszy z grupami, latwosc wklejania zdjec.
      I idealne rozwiazanie na kontakty rodzinne - te dalsze. Dzieki FB jestem prawie na biezaco smile
      Nie lubie FB przegladac na telefonie.
      Bardziej "przejrzysty" jest na komputerze.
      Ogarnianie troche trwalo, ale ogarnelam bo musialam. Kikla moich ulubionych for przenioslo sie na FB (wolalam i wole forme forumowa).
    • basia_2804 Re: Fejsbuk 22.12.18, 17:45
      witaj w klubie, ja mam konto na FB, ale z niego nie korzystam, czasami się przydaje (patrz głosowanie na Jokota). Długo pracowałam żeby to ogarnąć/ polubić ale nie da sie wink Nie podoba mi się i tyle. Jak widzę dziesiątki powiadomień że ten dodał nowy wpis, tamten dodał nowy filmik, a jeszcze inny skomentował jakiś tam wpis to mam dość. Potem to ląduje na mojej poczcie (pewnie można coś z tym zrobić w ustawieniach, ale nie bawię się w to, maile kasuję bez czytania i tyle). Dostaję propozycje dodania do znajomych od osób o których istnieniu nie miałam pojęcia wink. Nie, FB zdecydowanie nie dla mnie, wolę fora, trudno, nie idę z duchem czasu wink
      • mysiulek08 Re: Fejsbuk 22.12.18, 18:14
        O, to to smile
        powiadomienia na maile moza wylaczyc, ale tez nie wiem gdzie, MD to robil tongue_out
        • wadera3 Re: Fejsbuk 23.12.18, 13:03
          Wchodzisz na swój profil, na górnej niebieskiej/granatowej belce, klikasz w małą strzałeczkę (obok znaku zapytania), otwiera Ci się menu, i w przedostatniej rubryce masz "ustawienia", klikasz w nie i otwiera Ci się kolejna podstrona, tym razem po prawej stronie masz ustawienia ogólne i w nich "powiadomienia", jak w nie wejdziesz, to zrobisz co tam będziesz chciała smile
          • arim28 Re: Fejsbuk 23.12.18, 14:25
            Ja powiadomien na FB nie wylaczylam.
            Natomiast zaznaczam, kogo ze znajonych chce obserwowac lub nie, ktore strony mnie nie interesuja to je wygaszam.
            Wchodzisz w profil lub strone, ktora chcesz ustawic i tak jest Obserwujesz, lubie to i cos tam jeszcze - zaznaczam co wybieram i nie mam lub mam powiadomienia u siebie.
            Jezeli wylacze powiadomienia - moge przeoczyc informacje od osob bliskich.
          • mysiulek08 Re: Fejsbuk 23.12.18, 15:58
            mowie, ze mam to zrobione smile
            • arim28 Re: Fejsbuk 23.12.18, 16:06
              Wiem, ze masz zrobione smile
              Pisalas o powiadomieniach na FB ogolnie - ja tak zrozumialam.
              Napisalam o wygaszaniu indywidualnie poszczegolnych stron.

Wiedzy nigdy za duzo suspicious smile
              • wiesia.and.company Re: Fejsbuk 23.12.18, 16:36
                A pewnie! smile A FB coś tam potem majstruje i uaktualnia. Że niby klikniesz jednym palcem. No może... smile Ale właściwie, to mi te powiadomienia z działalności na FB moich znajomych nie przeszkadzają. Czasem hurtem klikam i usuwam. Wolę tak, bo rzeczywiście mogę przegapić coś, gdzie chciałabym jednak dać znać. A co tam, sama mogę zdecydować, czy się włączyć, czy nie. Jestem przekorna, więc jeśli mi ktoś powie: od dziś nie będziesz dostawać żadnych powiadomień - to stawiam opór. No to sobie na bieżąco usuwam, robię czystkę wink Chcący nie cierpi. big_grin
    • saga55-5 Re: Fejsbuk 02.01.19, 10:10
      Jak już tu któraś z dziewczyn napisała, im więcej tam siedzisz i sobie "grzebiesz" wink bardziej poznajesz.
      U mnie też nie obyło się bez prób i błędów.
      Ja kiedyś założyłam i w ogóle nie używałam. Odkąd moje dziecko zaczęło na poważnie tańczyć, zostałam niejako zmuszona.
      Bo to albo grupa taneczna dla rodziców, to aktualności szkoły tańca, to regulaminy turniejów.... w końcu tak mnie to niejako wciągnęło, że sama zaczęłam coś wrzucać.
      No tak jakoś poleciało
    • mysiulek08 Re: Fejsbuk 02.01.19, 18:32
      Jakos powoli mi idzie tongue_out
      Co zaobserwowalam, to to ze co niektorzy idiocieja na fejsie wink Moja psiapsiola, kobieta dojrzala, wyksztalcona, inteligentna i ze zdziwienia wyjsc nie moge jakie glupawe filmiki mi podsyla tongue_out inna sprawa, ze ja nie trafie w ogole takich produkcji, to moze mam spojrzenie spaczone. Ale niektorzy bardzo trzymaja poziom i widac, ze tylko mesendzera z fejsa uzywaja :

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka