Dodaj do ulubionych

Ruja-symptomy

17.08.05, 11:09
Sluchajcie czy sa jakies symptomy zapowiadajace ruje?? Jakas zmiana zachowania
itp???
Pozdr
Obserwuj wątek
    • groha Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 12:01
      Kotki zazwyczaj wyraźnie sygnalizują, że ruja tuż, tuż. Niektóre, zanim się
      zacznie, stają się bardziej miaukliwe, niespokojne i rozkapryszone. A potem, to
      już zależy od rasy. Kotki europejskie są dość głośne w tym okresie, więc trudno
      go przeoczyć. Natomiast np. perskie, stają się wręcz rozkoszne: tarzają sie po
      podłodze, śpiewają mruczanda, przeciągają się leniwie i stają się wybitnie
      towarzyskie. Ale wszystkie mają ten sam odruch przyjmowania pozycji, która jest
      typowa dla rui: niskie zawieszenie, tylne łapy uniesione i przebierające ze
      zniecierpliwienia. Wystarczy pogłaskać po grzebiecie, żeby się przekonać, ze to
      jużsmile
      • wazna_osoba Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 12:51
        Dzieki wink
        Moja kicia miala raz ruje, jakies 4-5 mies temu. Ogolnie to ruchliwa bestia i
        drapie i gryzie. Mam wrazenei ze teraz bardziej i zastanawiam sie czy to nie
        jakis znak....
      • angieblue26 Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 13:22
        To tarzanie sie po podlodze, mruczanda, miaukliwosc, kapryszenie - wypisz
        wymaluj moj kocur smile Hi hi, jeszcze okaze sie, ze to jednak dziewczynka smile
        • hispana Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 13:39
          moja kotka do 4 m-ca zycia tez byla kocurem wink)))

przed rujka jest nadspodziewanie mila i ma goracy lepek i uszka

• wazna_osoba Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 20:09
      Moja Nesca chyba jednak nie wyglada na "przed rujka" szalone to takie wink Az
      mnie łydki bola od wieszajacych sie pazurkow wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka