wazna_osoba 17.08.05, 11:09 Sluchajcie czy sa jakies symptomy zapowiadajace ruje?? Jakas zmiana zachowania itp??? Pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 12:01 Kotki zazwyczaj wyraźnie sygnalizują, że ruja tuż, tuż. Niektóre, zanim się zacznie, stają się bardziej miaukliwe, niespokojne i rozkapryszone. A potem, to już zależy od rasy. Kotki europejskie są dość głośne w tym okresie, więc trudno go przeoczyć. Natomiast np. perskie, stają się wręcz rozkoszne: tarzają sie po podłodze, śpiewają mruczanda, przeciągają się leniwie i stają się wybitnie towarzyskie. Ale wszystkie mają ten sam odruch przyjmowania pozycji, która jest typowa dla rui: niskie zawieszenie, tylne łapy uniesione i przebierające ze zniecierpliwienia. Wystarczy pogłaskać po grzebiecie, żeby się przekonać, ze to już Odpowiedz Link
wazna_osoba Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 12:51 Dzieki Moja kicia miala raz ruje, jakies 4-5 mies temu. Ogolnie to ruchliwa bestia i drapie i gryzie. Mam wrazenei ze teraz bardziej i zastanawiam sie czy to nie jakis znak.... Odpowiedz Link
angieblue26 Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 13:22 To tarzanie sie po podlodze, mruczanda, miaukliwosc, kapryszenie - wypisz wymaluj moj kocur Hi hi, jeszcze okaze sie, ze to jednak dziewczynka Odpowiedz Link
hispana Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 13:39 moja kotka do 4 m-ca zycia tez byla kocurem ))) przed rujka jest nadspodziewanie mila i ma goracy lepek i uszka Odpowiedz Link
wazna_osoba Re: Ruja-symptomy 17.08.05, 20:09 Moja Nesca chyba jednak nie wyglada na "przed rujka" szalone to takie Az mnie łydki bola od wieszajacych sie pazurkow Odpowiedz Link