mamamarcysi Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 23.11.05, 18:19 Witajcie, nazywam się Ania i jeszcze nie mam kotka. Mam za to 1,5 roczną córcie i już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem przygarnięcia jakiegoś kociego maluszka. Przed ślubem jak mieszkałąm u rodziców miałam kota. Nie mogłam go zabrać ze sobą, bo u rodziców mieszka też pies. Nie mogłam rozdzielić tych dwojga! Być może od stycznia będziemy mieli już kociaka, bo u znajomych właśnie się urodziły. pozdr! Odpowiedz Link
madzieks2 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 17.12.05, 19:26 Witam wszystkich serdecznie w ten świąteczny czas. Mieszkam w Warszawie i jestem szczęsliwą posiadaczką 2 kotków (samczyków) maine coon i brytyjczyk długowłosy. Dziękuję Umfanie za wstawiennictwo i pozdrawiam serdcznie Magda Odpowiedz Link
umfana Witaj Magdo :o) 17.12.05, 19:33 Fajnie że jesteś na forum :o) Głaski dla Twoich pięknych kotków! Odpowiedz Link
madzieks2 Re: Witaj Magdo :o) 17.12.05, 19:42 Jeszcze raz dzieki za wstawiennictwo pozdrawiam Odpowiedz Link
khaki3 Bielsk Podlaski 17.12.05, 23:14 Ja czyli Khaki mamcia Pchlicy i zaadoptowanych kociakow Dumna posiadaczka rybki zwanej Wanda I Ukochanego zwanego Marcinem( lasi sie jak kotek do drapania po pleckach:p) Odpowiedz Link
fuzzyonggbridge kraków 18.12.05, 13:40 ja jestem karolina, kicia to majka i jest jeszcz malzonek adam, a mam nadzieje, ze w przyszlym roku jakies dwunozne do nas zawita i bedzie to zocha Odpowiedz Link
biealka Gdańsk 19.12.05, 15:37 wpisuję się po Fuzzy, którą to znam bez wzajemności z forum wnętrz (masz fajne mieszkanie) Jestem Beata, mąż Tomek, dzieciaki: Kuba (13 lat), Ola (12 lat), Julka (16 miesięcy), Trzy koty: Karmelka - czekoladowa norweżka (ciutka ponad rok), piekny rudy Anakin (9 miesięcy - znaleziony dzieki waszej podpowiedzi na forum kociarnia - adopcje) i malutki 10-tygodniowy rudy Rysiek - Borysiek, przygarnięty półtora miesiąca temu. Miał być dla mojego taty ale już go kochamy i zostaje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
miau78 Re: kraków 16.05.09, 08:10 Cześć, jestem Małgosia, od listopada 2008 mieszka z nami Nimfadora Tonks- rasa europejska, okropny łobuziak Mam też męża Macieja i syna Borysa Odpowiedz Link
milak13 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 20.12.05, 23:33 Mila, Półwysep Helski. Od czterech lat pozwala nam łaskawie mieszać ze sobą pręgowany Hesio, znajdek, który zapomniał o swym dziadowskim dzieciństwie i sądzi, że pochodzi z królewskiego rodu. Tak przynajmniej każe się traktować. Od trzech tygodni mieszka z nami Tuśka. Czekała na mnie przy sklepie, miała w łapkach dwie walizki i rzekła: pokaż gdzie mieszkasz, bo ja się tam wprowadzam. I mieszka. Przed chwilą zdemolowała półeczkę na ścianie. Witam wszystkich tu obecnych. Odpowiedz Link
misia007 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 21.12.05, 16:11 Witaj Mila i Twoje małe wilki morske.Moze prześlesz ich zdjęcia, szczególnie jestem ciekawa przedsiębiorczej Tuśki.Pozdrawiam z moją trójeczką Odpowiedz Link
milak13 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 21.12.05, 21:56 Dziękuję za miłe powitanie Tuśka jeszcze zdjęć się nie dorobiła. Przyjedzie cyfrówka to zrobimy sesję. Na razie wstawiam link do Hesia - jako do niedawna koci jedynak stanowił ulubiony motyw fotograficzny domowników. Zresztą przyznajcie, że fotogeniczny z niego drań (o ile link mi wejdzie) foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=46943 Odpowiedz Link
kadrel Halooo, tu Lublin....:))))) 21.12.05, 19:38 Wita i pozdrawia zakocona po uszy Kasia i jej 16 kotów ( nie licze bezdomniaków do adopcji). Jesli chcecie dowiedziec sie czegos wiecej to zapraszam na strone mojej fundacji www.fundacjafelis.pl którą załozyłam sama, tymi rencami, żeby pomóc i sobie i kotom bo juz nie dawałam rady... W necie siedze głownie na miau.pl, na zakoconych pl. i na forum felisowym felisowekoty.forumsplace.com W antrakcie wożę kociaki do róznych miast Polski do nowych domów, które im znalazłam za posrednictwem netu a w antrakcie antraktu usiłuje zarobić na życie ( starcza na abonament za net i parę żwirków) Może zrobimy sobie małe, kameralne lubelskie spotkanko forumowe? pozdrawiam! Odpowiedz Link
mierzejka Warszawa, Dyzio i Łapka 28.12.05, 20:39 Witam wszystkich kociarzy płci obojga. Chciałabym przedstawić mój zwierzyniec. W moim domu na Warszawskim Ursynowie 2 tygodnie temu zamieszkały dwa koty z azylu w Konstancienie- Dyzio, 5 letni pręgowany kocurek- tygrysek, oraz Łapka- 2 letnia trikolorka , z jedną łapką przednią krótszą,trochę utyka, ale radzi sobie niezle. Ponieważ to moje pierwsze koty w zyciu, więc dużo pytań będę zadawać w wątkach i licze na skuteczne porady doświadczonych kociarzy. Odpowiedz Link
coli12 Re: Warszawa 29.12.05, 08:52 Czesc, wlasnie dolaczylam do tego fajnego forum. Mam na imie Karolina i jestem tu poniewaz w moim domu od 4 m-cy mieszka Pyszczek, czyli cudowny kocurek rosyjski. Do tej pory cichutko sobie czytalam Wasze wypowiedzi, a teraz postanowilam sie dolaczyc, bo maluch rosnie i sprawia coraz to nowe "niespodzianki", a to moj pierwszy kotek, wiec nie jestem expertem w tym temacie i chetnie poslucham rad. Pozdrawiam Odpowiedz Link
adrzewoj Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 29.12.05, 15:42 Nie pisałem na tym Forum wieki całe... Legionowo. Z Moją Panią mamy dwójkę: od października zeszłego roku koteczkę czarno-białą, a od lipca drugą - buro-pręgowaną. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ambjutiful Wrocław (od niedawna;) 03.01.06, 09:31 hej, mieszkam z dwiema kocureczkami: Kulką (zwaną za swoje łobuzerstwo Kulomiotem) i Zochą. Są już z nami około 2,5 roku Zochę przygarnęliśmy, jest to niestety koteczka po przykrych przejściach, miała przed nami kilku właścicieli, ktoś sie nad nią znęcał, jest więc bardzo nieufna wobec obcych i taka biedna jakaś. Ale do nas się już przyzwyczaiła, stała sie łasa na głaski. No niestety, ostatnio nam zasikuje mieszkanie A Kulka jest bardzo łobuzerskim kociakiem, codziennie rano przychodzi do mnie do lóżka i budzi mnie mruczeniem i łaszeniem się Obie są cudne Pozdrawiam wszystkich kociarzy! Odpowiedz Link
joanny Poznań 03.01.06, 21:25 Witam, Mam na imię Joanna, mieszkam w Poznaniu na Grunwaldzie z moją kotką Zuzą, którą wszyscy pieszczotliwie nazywają Zołzą . Pozdrawiam wszystkich a kotki i kocury szczególnie serdecznie! Odpowiedz Link
annb krakow 06.01.06, 09:14 dziekuję za wpuszczenie na forum "od zawsze" dachowce raczej polne w domu rodzinnym, i psy na własnym długo bez zwierzat ale od miesiąca mieszka u mnie gabrysia - MCO Odpowiedz Link
jaszczuria Warszawa 16.01.06, 08:28 Warszawa - na razie owdowialam po moich dwóch psach. wpełzłam do was, bo lubie wszelakie zwierzaki, chciałam trochę doradzic odnośnie grzybicy i innych. Nie ma to jak medycyna naturalna )) Odpowiedz Link
salma75 Poznań 18.01.06, 12:31 Mieszkam w Luboniu pod Poznaniem. Mam męża i dwoje dzieci - 2,5-letnią córkę Amelkę i prawie 7-letniego syna Michała. Miłośniczką kotów jestem od zawsze, od dziecka mialam je w domu, więc znam się na nich trochę Moje kotulce: 1. 9-miesięczna MAJA, już po sterylizacji. Znajdka, trafiła do mnie wychudzona, zagrzybiona, teraz jest zdrowym, wesołym kotem, chociaż wciąż jest w niej jakiś niepokój, pamieta bezdomność... img34.imageshack.us/my.php?image=maja1az.jpg 2. Prawie 9-miesięczna kotka RUDI. Wpadła mi w oko na adopcyjnej stronie forum MIAU. Pojechałam po nią do Wrocławia. Przemiła, przesympatyczna, nie boi sie nikogo i niczego, uwielbia siedzieć mi na ramieniu. Jest już po sterylizacji. img300.imageshack.us/my.php?image=rudka5tj.jpg 3. Wariat FOGGY - 6-miesięczny kocurek. Przywieziony z Warszawy . Cudnie umaszczony! Zatrzymać go trudno, ciągle jest w biegu. Chwile na refleksje przeżywa rano, wtedy ładuje się na kolana i nie interesuje go, że masz co innego do roboty. Zrzucany, wraca namolnie kilkanaście razy - trzeba go wymiziać wtedy na cały dzień . Za jakieś 2 tygodnie czeka go kastracja. img15.imageshack.us/my.php?image=foggy7oa.jpg Więcej dzieci i kotów nie planuję - za małe mieszkani Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link
misia007 Re: Poznań 18.01.06, 12:43 Witaj Salma u nas stan posiadania podobny tylko w odwrotnych proporcjach .Mamy dwóch chlopaków Wacka i Koksa(wykapana Maja) i Janinkę.Niedługo zamieszczę ich nowe zdjęcia. Odpowiedz Link
striga Katowice 2x Kotka 18.01.06, 14:41 dwie wysterilizowane kotki, jedna ze schorniska druga takze przygarnieta. Starsza i młodsza. Dwa wrażliwe, cudowne , kochane kocie potwory POzdrawiam i chetnie pomoge Odpowiedz Link
vanilacat Dziewczynki z CZESTOCHOWY 19.01.06, 12:13 Witam wszystkich Kociarzy! Tymczasowo mieszkam w Czestochowie, niedlugo wraz z moja koteczką wyjadę znów do Irlandii. Moje słoneczko jeszcze tam nie bylo. Mam na imie Sonia, a moja kota to Samara, nazwana tak na cześć dziewczynki z horroru RING. Filmowa Samara wychodzila ze studni i wspinala sie po niej tak samo jak moja kocica wspina sie po wszystkim.Moja Samara ma ponad 6 miesiecy, wazy ponad 2 kg, jest pieknym tygryskowym dachowcem, czarno-bezowo-buro pręgowanym. Wzielam ją od czlowieka ktory ją i jej rodzeństwo chciał wyrzucić na bryk w wieku...3 tygodni!!! wiec u mnie kota jest juz prawie pol roku. Chcialabym wziac jeszcze jedna kote ale wyjezdzamy do Irlandii i dwie koteczki ciezko by bylo zabrac.Wzielabym jednak kitke jakas dla Mamy bo bardzo pokochala Samarke i smutno jej bedzie jak wyjedziemy. tylko ze na razie nie chce slyszec o innym kocie bo uwaza ze inna nie bedzie juz taka cudowna jak moja Samara. Mysle ze jak przygarne jeszcze jedna kite i Mama ja pozna lepiej to tez ja pokocha i chetnie wezmie do siebie. Pozdrawiam wszystkich milośników najcudowniejszych stworzeń na świecie jakimi są KOTY!!! odzywajcie sie kotomaniacy z Częstochowy!!!! Odpowiedz Link
czarna.kredka Lublin! 19.01.06, 15:54 i czarny kocur zwany w zaleznosci od tego czy jego glowa znajduje sie w bliskiej odleglosci od miski jedzoslawem lub kotą pozdrawiamy sie i klaniamy, kredka i jedzoslaw vel Kota Odpowiedz Link
madalena1 Warszawa 20.01.06, 11:17 Fredzia,a w zasadzie to Fredka albo Fryderyka.Jest z nami od roku. Odpowiedz Link
aada100 Warszawa 25.01.06, 06:28 Witam serdecznie! Mam na imię Ania. W domu mam dwa koty, Florkę i Songa a także dwa psy i rybki. Florkę mam już 9 lat, jest biało-szarą przesympatyczną kotką. Songa mam dopiero od tygodnia. Pojawił się u nas dwa tygodnie po śmierci naszego 10 letniego kocia, Dina. Dino był cały czarnny i miał przedłużoną sierść. Songa wypatrzyłam na "kociarni". Jak tylko go zobaczyłam od razu się zakochałam. Ma przedłużoną sierść i jest pięknej biało-beżowo-beżowej maści. I ma miodowe oczy. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
wiadro44 Warszawa - Puszkin 25.01.06, 11:49 Witajcie, Mieszkamy razem w Warszawie, tzn. Olka(ja) i kocur Puszkin (pers egzotyk), zwany pieszczotliwie Wafisiem (wymysl mojej corki ). Puszkin ma teraz 7 miesiecy i jest najslodszym rudzielcem pod sloncem )) Uwielbia spac w wannie i umywalce, a jego ulubiona zabawka jest frotka do wlosow )) Serdecznie pozdrawiamy, Puszkin i Olka Odpowiedz Link
ezra1111 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) Suwałki 26.01.06, 09:26 Nazywam się Dorota stan rodzinny :mąż,synuś ,pies Ezra ,kot Sylwester,szynszyla Duduś.Sylwi znależliśmy pod naszym samochodem ,miał jakieś 3-4 miesiace ,chciałam go tylko nakarmić ale potem nie miałam sumienia aby zostawić na pastwę losu .Teraz to on gra pierwsze skrzypce w domu ,czasem nasza sunia go przywoła do porządku.Super wyglądaja owczarek niemiecki i dachowiec razem na kanapie, proporcje zachowane Odpowiedz Link
ari43 Warszawa 31.01.06, 11:59 Witam pięknie!) Cztery tygodnie temu powiększyła mi się rodzina. Przybył do nas Antoś i wszyscy zgłupieliśmy na jego punkcie) Jest już prawie 15-tygodniowym kocurkiem brytyjskim niebieskim. Od kilku dni o niczym innym nie myślę tylko o tym, żeby mu sprawić kumpla, na tyle godzin zostaje sam... Odpowiedz Link
nessie3 Sopot 31.01.06, 18:46 Witam, jestem włascicielką 3,5 letniej suki collie i ma mnie 5,5 letnia kotka Konstytucja (urodzona 3-go maja). Ona mnie bije! Odpowiedz Link
ivoncja SZCZECIN 01.02.06, 10:45 Witam, jestem Iwona, "mama" dwóch kocurków: 10-miesięcznego Feliksa (ksywy:Chudzinka,Cyberkotek,Kontestator) oraz ok.8,5-miesięcznego Gracjana (vel Kot Gazetowy,Grubcio,Parówka,Mięciutek i parę innych). Feliks to pręgowany burasek,nasz "pierworodny" kotek z adopcji internetowej,przyjechał do nas 4 czerwca 2005 z Bydgoszczy.W dzień śpi na telewizorze,w nocy na mojej poduszce,przykryty kołdrą po samą brodę.Czasem trzeba go zanieśc do miski,żeby cos zjadł,ale na brak werwy nie narzeka. Gracek jest biało-bury,młodszy i teraz już sporo większy od Felka,znaleziony przez mojego małżonka początkiem sierpnia w deszczowy dzień pod sklepem,był mokry,biedniutki i prawdopodobnie skopany (bardzo płakał,gdy próbowaliśmy dotykać mu brzuszek).Był nienasyconym pieszczochem, po kastracji nabrał lekkiego dystansu,Felek natomiast miał odwrotnie.Oba są niesamowicie kochane. Odpowiedz Link
szara_w kielce 06.02.06, 10:24 Witam dzięki za przyjęcie stan zwierzyńca niewielki: jeden kot, a właściwie kotka Sara, lat ok 12 - jesteśmy jej drugą rodziną, przybyła do nas już jako 10-latka i mimo obaw, że nie uda się jej zaakceptować nowego domu, wszystko skończyło się dobrze i jest z nami Sara nienawidzi innych kotów (bywały u nas znalezione pod blokiem znajdy) natomiast o wiele chętniej akceptuje psy, może dlatego, że pierwszy rok życia spędziła z psem właśnie no to chyba tyle na razie Odpowiedz Link
pluszowa Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 10.02.06, 14:47 witam wszystkich jestem na forum od jakiegos miesiąca, ale jeszcze publicznie sie nie przedstawiałam, wstyd mam na imie anka, mieszkam w warszawie na stegnach razem z moim facetem i dwoma kotami. Starszy kot to prawie 5-miesieczny Biszkopt (jasnoszaro pręgowany) i o miesiąc młodsza Bajka, kocica czarna jak smoła. Posiadanie tych dwóch kotów to moje pierwsze w zyciu doświadczenia z tymi zwierzętami, wcześniej były psy. jak do nas trafily? Biszkopta znaleźlismy w ostatnią gwaizdke pod choinka, Bajke wzieliśmy miesiąc później sami, żeby w domu bylo weselej i żeby biszkopt mial towarzystwo. moje koty są w trakcie akceptowania sie, ale wydaje mi sie, że coraz bardziej sie lubią czasami są słodkie jak cukierki, czasami diablęta wcielone, jak każde kociaki chyba. ale nie oddalabym ich za żadne skarby. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
anmar123 Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 12.02.06, 17:14 Witam wszystkich lubiących koty. Dzięki za przyjęcie do grona kotolubów. Od ponad miesiąca mamy 11-letnia kotkę rasy Europeanblue - zwykły dachowiec. Jej pierwsza pani (W-wa) zmarła 3.VI.2002r. Teraz kotka ma chyba trzeci dom (w Inowrocławiu), który szybko zaakceptowała. Kicia jest strasznie przymilna. Wystarczy, że położę się, to za chwilę mam "okład z kota". Ale szybko przyjęła zwyczaje panujące w nowym domu. Nie śpi z nami w łóżku, choć na początku próbowała. Śpi w swoim pudełeczku na kocyku. Rano budzi panią, jeżeli ta nie wstanie na dźwięk budzika. Woła, żeby oczyścić kuwetę. Żal było z nią jechać do wet. (zauważyliśmy guzki na listwie mlecznej). Strasznie przeżywa podróże samochodem. I nie lubi tabletek. Mimo sposobu, jaki podał wet. (posmarować łapkę lub pyszczek odrobiną masła zmieszanego z rozkruszoną tabletką), był problem z posmarowaniem łapki. Robiliśmy to razem z moją Pierwszą Połową (która mówiła wcześniej: żadnych zwierząt w domu). Teraz moja I Połowa przed podaniem karmy czy mleczka zawsze je podgrzewa, żeby nie było zimne (z lodówki). I mimo tortur związanych z podróżą czy wizytą u lek. za chwilę kotka przychodzi, żeby ją przytulić. pogłaskać. Mamy nadzieję, że kotka spokojnie jeszcze u nas pożyje! Odpowiedz Link
marta2nk Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 15.02.06, 20:01 Mam na imię Marta, mieszkam w Warszawie, a od mniej więcej miesiąca towarzyszy mi śliczna 9-miesięczna kotka o imieniu Zuzia Odpowiedz Link
1966f Re: SPIS POWSZECHNY, czyli kto jest kto :) 22.03.06, 21:13 Iwona z Siemianowic Śl.Mam 4 kotki/dziewczynki/ 14-letnią suczkę Suzi i papuge Nimfe.Na podwórku dokarmiam dwie koti,które biorą mnie za swoją panią. Odpowiedz Link
malen_a Warszawa :) 15.02.06, 21:28 a rodzinke tworza dwa kotki: marianek (urodzony IV.2005) i fis (IV.2004) )) Odpowiedz Link