trawa11 25.03.06, 22:33 Dlaczego kot drapie meble?czy jest jakis powod dlaczego to robi? Czy tylko codzi o ostrzenie pazorow czy jeszcze o cos innego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna.c Re: kocie pazury 26.03.06, 06:55 Według Claire Bessant w książce "Zaklinacz kotów", drapanie jest nie tylko ostrzeniem pazurków, ale służy znaczeniu terenu. Pozdrawiam Joanna z Misiami Odpowiedz Link
patrysiass Re: kocie pazury 26.03.06, 09:11 Moje kotecki drapią tylko drapak (mam taki dużyyyy własnoręcznie robiony) i czasami dywan w salonie. Przycinam im pazurki, żeby nie zostawiały przy tym drapaniu spustoszenia w domu. Nie mam wyrzutów sumienia, że obcinam te pazurki, bo są to kotecki nie wychodzące... Patrycja Odpowiedz Link
agataj16 Re: kocie pazury 26.03.06, 10:14 Moja Mela, ma regularnie obcinane pazurki, ma też drapak. Drapie rzadko, ale tylko drapak i dywan. Jeżeli Twój kot drapie meble to może kup jakiś odstraszacz? Albo skrop czymś zachęcającym drapak? Trzeba było uczyć od małego, że nie można niszczyć mebli. Oby Ci się udało! Odpowiedz Link
trawa11 Re: kocie pazury 26.03.06, 17:46 Dzieki za dobre rady.Moj kot jest juz dorosly.Jest wziety ze schroniska.Nie da sie wiec juz nic go nauczyc.Nie wychodzi na dwor tylko dlategi ze ma tylko trzy lapki.Jest po amputacji prawej gornej lapki. Pozdrawiam wszystkie kocie mamy. Danusia Odpowiedz Link