Dodaj do ulubionych

No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka

09.06.06, 12:03
Dzwoniłam przed chwilą do pani doktor. Leczenie trwa, oczko troszeczkę
lepiej, szybko nie będzie można zabrać koteczka. Ciekawsze, że nie Smyk, bo
nie chłopiec to, tylko zadziorna dziewczyneczka. Pięknie się bawi,
powiedziała pani doktor, co cieszy. No i Amelka przyprowadziła po sobie
dziewczynkę. Wszystkie moje dziewczynki 3 są bure (w różnych odcieniach)
jedna Misiunia jest czarno-biała pulpa. Ale generalnie chłopcy zdominowani.
Hej, hej! Wiesia + 6 (4 dziewczynki + 2 chłopców) i jak dojdzie Zadziorka
(jak tu dać na imię tej frydze? może Fryga?)? Oj, nie wiem, przyjdzie samo.
Obserwuj wątek
    • a.polonia Re: No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka 09.06.06, 12:05
      Ale fajnie, Wiesiu, trzymam kciuki za mala Fryge (pieknie, niech zostanie
      Fryga!)
      • beali Re: No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka 09.06.06, 12:10
        Widziałam już kocinkę,śliczne,małe bobowink
        Wiesiu,ja też jestem za Frygąsmile
        Pozdrawiam
    • kejt35 Re: No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka 09.06.06, 12:25
      Ale fajnie, dziewczyny już są górą, a teraz to dopiero będą miały przewagęsmile
      • barba50 Ciekawe, czym nas Smyczka... 09.06.06, 12:33
        jeszcze zaskoczy? Fajnie, niech zdrowieje, a dziewczyny to są... no po prostu
        dziewczynysmile))
        Miał być Smyk - niech będzie Smyczka, Smynia, Smykunia...
    • adrzewoj Oby szybko wyzdrowiała 09.06.06, 12:34
      Na pewno przypadnie Twoim do gustu...

Pozdrawiam
      • wiesia.and.company Re: Pewnie zaakceptują - chociaż, kto to wie... 09.06.06, 13:02
        Ale z pozytywnym wydźwiękiem relacjonuję, że Grosia, która maciupeńka pojawila
        się w domu od razu zostala przyjęta obojętnie (dobrze!) z domieszką
        zaciekawienia. Po 2 dniach zaczął ją lizać Bartuś (poczuł się tatusiem-
        opiekunem), zaraził tym Lusię i Lusia lizała, uczyła, biegała, matkowała.
        Wikcia była obojętna, Misiunia starała się raczej być dalej. No i dzisiaj
        przełom: Wikcia i Uran koło mnie na poduszce, każde po swojej stronie,
        wtarabaniła się dwuletnia Grosia, ułożyła między mną i Wikcią. I Wikcia jej
        pozwoliła (to już normalka) ale dodatkowo zaczęła wylizywać pysi Grosi, a ta
        jej podsuwała to ten fragmencik rozmarzonej facjatki, to tamten policzek. I
        Wikcia nie mogła przestać, tak się zapamiętała w matkowaniu.
        No więc oby tak dalej.
        Hej, hej! Wiesia z przewagą dziewczyn
        • adrzewoj Nasze Dziewczynki 09.06.06, 14:33
          Też się czasem liżą. Nieraz tak namiętnie, że zaczynają się gryźć i walczyć ze
          sobą...

Pozdrawiam
          • misia007 Re: Nasze Dziewczynki 09.06.06, 14:50
            Fryga czy Smyczka oby tylko zdrowa byla i do Wiesi szybko trafila.Trzymam
            kciuki z moja trojka.
    • babka71 Re: No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka 09.06.06, 13:35
      Wiesiu , Bardzo dziekuję za zainteresowanie się tą kotka..,i trzymam kciuki oby
      sie udało napisze na priva ....
    • umfana Re: No i wyobraźcie sobie, nie Smyk tylko Smyczka 09.06.06, 23:22
      Ja znam taki przypadek- oddałam kocura z dużymi jajeczkami do sterylki a
      wetertnarze twierdzą, że to była kotka której usunęli macice. Tego kota oddali
      mi z wygolną blizną pod ogonkiem a nie brzuszku :o)
      Niech im będzie! I tak mam zniżkę u nich na te sterylki, więc nie będę robić
      afery!
    • adrzewoj Co u Smyczki słychać? 14.06.06, 15:07
      Brak wiadomości to dobra wiadomość?

Pozdrawiam
      • wiesia.and.company Re: Może zostanie Frygą? Dzisiaj idę do pani dr 16.06.06, 10:34
        Dalej jest leczona, bo to jedno oczko, na którym jest gruba, wysadzona narośl
        (takie obce "ciałko") może być ciągle narażone na urazy w nowym miejscu (tzn. u
        mnie). No nic, zobaczę dzisiaj, jak tam dzielna mała, bo przyznam że wolę ją
        przyzwyczajać jak najszybciej do nowego miejsca i nowych domowników. Pewnie
        proces będzie długi, bo mała ma już ponad 3 miesiące i ma prawo się buntować..
        Na razie! Opowiem w poniedziałek co i jak.
        Wiesia + 6
        • barba50 Re: Może zostanie Frygą? Dzisiaj idę do pani dr 16.06.06, 11:51
          Wiesiu - wysłałam do Ciebie maila, zajrzyj, bo to wymaga Twojej odpowiedzismile
          • barba50 Chyba zostanie już Frygą 16.06.06, 23:43
            Nie mogę się doczekać aż moderator zamieści zdjęcia małej Frygi, więc tylko na
            razie poinformuję, że byłyśmy z Wiesią w lecznicy u doktór Biedrzyńskiej i
            Frygi. Fryga zdrowieje, oczko wygląda co prawda jeszcze nie najlepiej, będzie
            wymagało dalszych działań, ale Wiesia z panią doktór ustaliły, że we wtorek
            Frygunia będzie mogła być zabrana do nowego domkusmile Dam link do zdjęć jutro, a
            od siebie dodam, że poznałam też szósteczkę /w zasadzie piąteczkę, bo Misiunia
            wlazła do kanapy i nie dała się przekonać żeby wyjśćsmile/, a Wiesia jest
            wspaniałasmile))
            • barba50 Fryga wygląda tak 17.06.06, 08:29
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=43722212
              Zdjęcia prawie jednakowe, ale w lecznicy było niestety mało światła i wszystkie
              pozostałe zdjęcia /na podłodze, na rękach itd./ niestety nie wyszłysad
              • 1966f Re: Fryga wygląda tak 17.06.06, 09:51
                Ale śliczna ta Frygunia.Po pyszczku już widać że to zadziorna dziewczyna.A tak
                przy okazji to pocieszające że nie tylko ja mam kłopot z nadawaniem
                imion.Tygrysa,Gremlina i Plutka musiałam przerobić na Tigusie,Gremlinkę i
                Plusię-zawsze trafiają mi się dziewczyny.Pozdrawiam
                • misia007 Re: Fryga wygląda tak 17.06.06, 11:33
                  Ale słodkie maleństwo, taka niewinna wzruszająca minka, oby oczko dało się
                  podleczyć.
            • barba50 Re: Chyba zostanie już Frygą 17.06.06, 13:14
              Malutkie sprostowanie: pani doktor nazywa się Biedrzycka i jest to osoba o
              gołębim sercu /to chyba nawet za mało powiedzianesad/.
              Przepraszam za pomyłkęsmile
        • adrzewoj Wygląda OK 19.06.06, 10:19
          Poza tą naroślą na oku, rzecz jasna. Może być Fryga. Trzymam kciuki...

Pozdrawiam
          • marta.kunc wiesia;) 19.06.06, 10:30
            serce me niczym malso na patelni roztapia sie.......
            cudo
            pozdrawiam anielico kocia ty!
            marta
            • wiesia.and.company Re: Rany! Ale się poczułam zażenowana.... 19.06.06, 10:59
              ale milutko połechtana, oj bardzo połechtana....
              Na razie muszę zamilknąć i zająć się pracą w pracy.
              Hej! Do usłyszenia i zobaczenia. Wiesia + 6 (jak na razie)
    • adrzewoj To dzisiaj? 20.06.06, 13:11
      Z niecierpliwością czekam na wieści.

Będzie dobrze!

Pozdrawiam
      • wiesia.and.company Re: Dzisiaj, po pracy - mam przy sobie transporter 20.06.06, 13:52
        plastikowy (bo Fryga się w takim dobrze zachowuje, nie panikuje). Boję się
        trochę, jak się mała będzie czuła, dom gotowy na przyjęcie, koty poinformowane
        gębą - a jak będzie naprawdę, co wykonamy lub co zrobimy, no to się okaże.
        Jutro wieści. Pozdrawiam. Wiesia + 6
        • misia007 Re: Dzisiaj, po pracy - mam przy sobie transporte 20.06.06, 14:50
          Trzymam kciuki żeby Fryga zrobiła miłe wrażenie na twojej gromadce i żeby szybko
          wracała do zdrowia.Czekamy na wieśći.
        • babka71 Re: Dzisiaj, po pracy - mam przy sobie transporte 20.06.06, 15:08
          Wiesiu napisałam na priva..
          Bardzo się cieszę, ponieważ zwalnia sie miejsce u p. doktor Ewy dla Nicosia..
          (nie wiem jaka płeć), w czwartek będziemy łapać to cudo, dziecko Noski mam
          nadzieje , że szybko znajdzie nowy domek..
          Dziękuję w imieniu pani H. , która Frygusię uratowała i zawiozła do lecznicy, a
          teraz Ty ją bierzesz do siebie UFF
          pozdrawiam
          • wiesia.and.company Re: Babka71 - w międzyczasie napisałam do Ciebie 20.06.06, 15:52
            odpowiedź na priva. Jestem trochę poddenerwowana, normalka. Zoooobaczymy.
            Pozdrawiam. Wiesia + 6
            • barba50 Wiesia już z siódemeczką i ... 20.06.06, 22:24
              i jest dobrzesmile)) A relację zda jutro sama.
              • beali Re: Wiesia już z siódemeczką i ... 20.06.06, 23:02
                Ależ się cieszę,że ta malutka kocinka trafiła do
                TAKIGO SUPER DOMKUsmile)))) Z niecierpliwością czekam na relację,
                a tymczasem wielkie buziaki dla Wiesi i całej siódemki.
              • adrzewoj To dobrze:)) 21.06.06, 08:21
                • 1966f Re: To dobrze:)) 21.06.06, 09:34
                  Właśnie wczoraj mówiłam mężowi że na forum to mają po 6 kotków,dziś muszę
                  sprostować że 7.Mąż pracuje na kopalni i koledzy sie z niego śmieją że ma 4
                  kotki.Gdyby nie alergia na koty też miałabymwięcej.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka