yoma 22.10.06, 21:29 aż skóra prześwieca. To normalne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napolnoc Re: Łyse pięty 22.10.06, 21:49 Moj Alexy z taki przyszedl i okazalo sie ze grzybica... Odpowiedz Link
kawka74 Re: Łyse pięty 22.10.06, 22:47 Mariolka też tak miała. Diagnoza - grzybica. Kołnierz, smarowanie pupska i tylnych łapek - przeszło. Ale kuracja trwała z miesiąc. Odpowiedz Link
yoma Re: Łyse pięty 22.10.06, 23:02 I co - mam iść do weta, bo kot ma łysą piętę na samym szczycie? A czy nie mogła sobie wytrzeć od hulania po ogrodzie? Odpowiedz Link
napolnoc Re: Łyse pięty 22.10.06, 23:10 Obejzyj dokladnie skore na calym ciele, jesli znajdziesz krostki, rybia luske czy jakies dziwne wysuszenia, to raczej grzyb. Przypatrz czy drapie te piete, czy ja lize, czy lysosc sie powieksza, czy czujesz odrastajace wloski, czy jest to miejsce cieple/zaczerwienione. Poobserwuj przez dwa/trzy dni, napisz co zauwazylas, moze pomozemy Odpowiedz Link
katikot Re: Łyse pięty 22.10.06, 23:35 Moja kiedyś lekko wyłysiała na jednej pięcie - od nowego żwirku, jak wróciliśmy do starego, to futerko odrosło. Nie zmieniałaś swojej żwirku ostatnio? Nie miała kontaktu z jakimiś podejrzanymi substancjami? Odpowiedz Link
yoma Re: Łyse pięty 23.10.06, 14:38 Nie sądzę, chyba że o coś się otarła w tym ogrodzie, ale mało prawdopodobne, bo nie po to go grabię starannie Żwirek, hmmm... dwóch rodzajów w zasadzie używam, Szczęśliwego kota i Benka, przed żadnym nie na oporów... Nie ma krostek ani łusek, nic sobie nie wygryza, po prostu różową piętą świeci, a i to przy bliższym przyjrzeniu się. Nie wygląda, żeby jej to przeszkadzało w jakikolwiek sposób. Odpowiedz Link
smillaaraq Re: Łyse pięty 23.10.06, 19:48 Balbina ma taką piętkę prześwitującą Pikasia zresztą też, ale u niej to mniej widoczne, bo stopy ma akurat czarne w tym miejscu. A u Balbinoka jak raz skarpeta biała, to i różowe można dojrzeć Obserwuj, jak się zmieni, to piętę wetowi trzeba będzie zademonstrować. Odpowiedz Link
yoma Re: Łyse pięty 23.10.06, 20:56 Obserwuję, obserwuję U Marcel też skarpeta biała. No dzięki wszystkim Odpowiedz Link