miranda8 24.11.06, 23:39 moja 14miesięczna kotka nie miała jeszcze rui, czy to normalne? niepokoi mnie to bo to kotka rasowa, w przyszłym roku miałam plany macierzyńskie dla niej, ale teraz to w kropce jestem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napolnoc Re: kiedy ruja 25.11.06, 00:34 a kotka z rodowodem ??? przebadana??? a co z kociakami chcesz zrobic? co twoj wet na twoje macierzynskie plany ? sorry za arogancje, ale rzygac mi sie chce na pseudohodowcow...az mi zal kotki Odpowiedz Link
biljana Re: kiedy ruja 25.11.06, 00:37 wiesz co Miranda8?, zajmij sie lepiej swoimi planami macierzynskimi. kotce daj spokoj. bo zakladam, ze hodowca nie jestes. Odpowiedz Link
miranda8 Re: kiedy ruja 25.11.06, 15:55 bijana, nie bądz taka do przodu bo ci z tyłu zabraknie, jak nie umiesz odpowiedziec na pytanie to sie w ogóle nie odzywaj.... kotka jest rasowa, a ja początkujacym hodowca. Wyobraź sobie, ze juz miałąm kilka propozycji na kupno kociąt po mojej kotce, i nie miałabym problemu by dobrze kocięta osadzic w nowych domach. Nie zalezy mi na pieniadzach, bo nie jeżdziałabym po tylu wystawach tylko zrobiłą licencje; teraz to bardziej sę jej zdrowiem martwie vet wie o tym i mi powiedział, ze za bardzo nie można sprawdzic czy bedzie miałą ruje, wiec tak czekam.... i nie wie czy to normalne Odpowiedz Link
biljana Re: kiedy ruja 25.11.06, 18:02 miranda8 napisała: > Nie zalezy mi na pieniadzach, bo nie jeżdziałabym po tylu wystawach tylko > zrobiłą licencje; no comments Odpowiedz Link
jul-kot Re: kiedy ruja 25.11.06, 01:36 Witaj, Ja też bym rozmnażanie odradzał. Szkoda oddawać kocięta na niepewny los. Co innego z tymi, które już są. Co do rui, niektóre rasy dojrzewają późno, nawet do 2-3 lat. Poczytaj sobie trochę o swojej rasie ... Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link
annb nie no ludzie 25.11.06, 11:43 zaraz na kogos napadac przeciez miranda swoją kotkę wystawiala moze najpierw wyszukiwareczke, co? a co do riu..to dziwne n chyba ze kotka jest wyjatkowo cicha ale ja sie z czyms takim nie spotkalam Odpowiedz Link
miranda8 Re: nie no ludzie 25.11.06, 15:57 cicha to ona nie jest, ale standarowo opiswanych oznak rui to ona nie miała.. nic nowego w jej zachowaniu nie zauwazyłam... Odpowiedz Link
annb Re: nie no ludzie 25.11.06, 18:05 miranda8 podejdz do tego profesjonalnie zrob wszystko aby kotka byla hodowlana dzialaj etycznie Odpowiedz Link
babka71 Re: kiedy ruja 25.11.06, 16:03 tak super czekac na rujkę..potem czekać na rozpłodowca ....przyjdzie zapłodni i GITES!! tak fajnie byc w ciązy miranda8?? byłaś sama w ciązy??.., rodziłaś??? A gdyby była nie rasowa to co?? tez bys kotke dopuszczała??, rozmnażała?? Sama napisałaś, ze o kasę Ci nie chodzi?!!, więc o co?? jako kobieta pytam?? Odpowiedz Link
miranda8 Re: kiedy ruja 25.11.06, 23:38 babka, nie rozumiem twojego podejscia, to czy rozmnażam kota to moja sprawa, nie twoja i wydaje mi sie ze zbedne mi są takie głupie pytania i docinki (?); co ma piernik do wiatrka?? bo jakbys nie wiedziała to hodowla ma to do siebie, ze sie kotke opuszcza sie, są przyjęte standardy w jakiej częstotliwości, z jakim kocurem itp a ty chyba jaks sfrustrowana jestes, walnij sobie kielicha, moze ci przejdzie Odpowiedz Link