03.07.07, 19:18
Nie mam siły opisywać całej tej historii od początku, a też i słów mi brakuje...
Założyłam watek na miau, piszę ogłoszenia, wieszam w lecznicach, obdzwaniam
znajomych a zegar tyka...
Dwie dorosłe kotki (piękne, zdrowe, zadbane - trikolorka i biało-szara
"półperska") poszukują domu BARDZO PILNIE. Konkretnie do...soboty, więcej jest
tutaj:
forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62354
Obserwuj wątek
    • pixie65 Fotki... 03.07.07, 22:19
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7055775123fe24ce.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1951acfcaf6c28c8.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d29201a352ab70c.html
    • katikot Re: HELP... 03.07.07, 23:32
      Śliczne kotki. Co za bydlę z tej OSOBY...Nóż się w kieszeni otwiera. Mam nadzieję, że znajdzie się dla nich domek.
      • wiesia.and.company Re:Świetne dziewczynki! Zasługują na lepsze życie 04.07.07, 10:30
        • misia007 Re:Świetne dziewczynki! Zasługują na lepsze życie 04.07.07, 10:55
          Pixie to straszne, zaluje,ze nie moge pomoc.
          • pixie65 Mają czas do jutra.. 04.07.07, 12:34
            i póki co -żadnych perspektyw.
            Jeśli ktos może umieścić gdziekolwiek ogłoszenie - bardzo proszę...

DWIE DOROSŁE KOTKI

Bardzo zadbane, piękne, zdrowe kotki pilnie poszukują Nowego Domu. Kotki są
            wysterylizowane, zaszczepione, czyste. Szara kotka ma sześć lat, trikolorka -
            jedenaście. Poszukiwany jest dom Na Zawsze, albo przynajnmiej dom tymczasowy -
            kotki muszą bardzo szybko opuścić miejsce, w którym aktualnie przebywają. Jeśli
            możesz ofiarować im dom chociaż na jakiś czas, do momentu znalezienia Opiekuna
            na stałe - poniesiemy koszty ich utrzymywania
            Kontakt: tel. 692 226 993, pixie65@gazeta.pl
            • pixie65 jeszcze raz - ogłoszenie z fotkami.. 04.07.07, 12:35
              pixie65 napisała:

> i póki co -żadnych perspektyw.
              > Jeśli ktos może umieścić gdziekolwiek ogłoszenie - bardzo proszę...
              >
              > DWIE DOROSŁE KOTKI
              >
              > Bardzo zadbane, piękne, zdrowe kotki pilnie poszukują Nowego Domu. Kotki są
              > wysterylizowane, zaszczepione, czyste. Szara kotka ma sześć lat, trikolorka -
              > jedenaście. Poszukiwany jest dom Na Zawsze, albo przynajnmiej dom tymczasowy -

> kotki muszą bardzo szybko opuścić miejsce, w którym aktualnie przebywają.
              Jeśli
              >
              > możesz ofiarować im dom chociaż na jakiś czas, do momentu znalezienia
              Opiekuna
              > na stałe - poniesiemy koszty ich utrzymywania
              > Kontakt: tel. 692 226 993, pixie65@gazeta.pl
              --------------------------------------------------------------------------------
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7055775123fe24ce.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1951acfcaf6c28c8.html
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d29201a352ab70c.html

• marta.kunc Re: jeszcze raz - ogłoszenie z fotkami.. 04.07.07, 12:37
                pixie kochana..
                nie wiem ja pomoc...
                podnosze
                • pixie65 Będę szukać 04.07.07, 23:51
                  Domu na stałe.
                  Tymczasem kotki jadą na "wczasy". Jutro.
                  Dzisiaj pewnie już śpią i nawet się nie domyślają, że jutro ich świat się roz....li.
                  Przepraszam, musiałam...
                  • misia007 Re: Będę szukać 05.07.07, 09:32
                    Pixie, zaluje ze nie moge pomoc ale naprawde nie moge.Gdzie one jadą, tak mi ich
                    szkoda.Ich zdjecia mimo,ze piekne i zadbane sprawily mi wiekszy bol niz zdjecia
                    poranionego Grzywki.Nie rozumiem co sie dzieje z tymi ludzmi.Czy
                    odpowiedzialnośc , przyzwoitość, uczucia nic nie znaczą. Nie wiem,ze znaczą bo
                    Ciebie i wiele osob obchodzi los tych biedaczek. One sa takie piekne, z
                    pewnoscia znajda ludzi ktorzy je pokochaja..
                    • annb Re: Będę szukać 05.07.07, 09:39
                      no coz
                      po ostatnich lekturach wielu for dochodze do wniosku ze kot czy pies to tylko
                      zbedny gadzet
                      a odpowiedzialnosc to takie niewygodne cos co sie juz przestalo definiowac
                      aby nie miec wyrzutow sumienia
                      • pixie65 JEST TYMCZAS :-) 05.07.07, 10:12
                        Zanim stracę możliwość wchodzenia na forum (gazeta ma taki baner reklamowy,
                        którego mój pracowy komp "nie przerabia") - PISZĘ:
                        znalazła się osoba, która udzieli kotkom tymczasu!!! Na razie na dwa tygodnie.
                        W zależności od tego, jak kotki będą się aklimatyzować (albo nie...) istnieje
                        SZANSA na ...dłuższy pobyt...Domu (ewentualnie domów...) docelowego szukam
                        nadal, ale już spokojniej.
                        Dziewczyny, ja wczoraj rozmawiałam z tą panią....to nie jest żadna "patologia
                        czy cuś". Ja nie wiem co to jest, może my tutaj faktycznie poniekąd "popaprane"
                        jesteśmy smile)), za bardzo angażujemy się emocjonalnie...Bo próbując
                        patrzeć "obiektywnie" - pani ma swoje Bardzo Ważne Powody. Ale z drugiej strony
                        przyszło mi teraz do głowy, że ja też mam w tej chwili swoje Bardzo Ważne
                        Powody, z powodu których mowy nie ma o żadnym dokoceniu i angażowaniu się w
                        kocie problemy ale przynajmniej starałam się coś zrobić... Po prostu chyba mamy
                        różne priorytety.
                        • katikot Re: JEST TYMCZAS :-) 05.07.07, 11:04
                          Ufff...ulżyło mi.
                          • misia007 Re: JEST TYMCZAS :-) 05.07.07, 11:14
                            Tez mi ulzylo bo te "wczasy" zabrzmialy tak ostatecznie.
                            • misia007 Re: JEST TYMCZAS :-) 05.07.07, 11:16
                              Pixie i mysle,ze lepiej sie angazować za bardzo niż wogole.Czy czlowiek ktory,
                              nie kocha, nie cierpi, nie czuje , czy taki czlowiek żyje???/
                          • marta.kunc Re: JEST TYMCZAS :-) 05.07.07, 11:15
                            pixiesmile
                            tak bardzo sie cieszesmile)))
                            • wiesia.and.company Re: Ha, doskonale! Świetnie! Ale masz rękę pixie 05.07.07, 11:55
                              do adopcji - niech to będzie nawet tymczas! Dziewczynki zasługują na dobre
                              życie, tak zresztą jak wszystkie zwierzęta (co do ludzi to mam bardzo duże
                              wątpliwości).
                              • pixie65 Re: Ha, doskonale! Świetnie! Ale masz rękę pixie 05.07.07, 14:33
                                No nie wiem czy "mam rękę" czy to raczej Kocia Opatrzność czuwa...smile))
                                W dodatku to jest TYLKO TYMCZAS, ale - tak sobie myślę - jeśli kolejny raz
                                poproszę o magiczne, forumowe kciuki...to- "wszystko się może zdarzyć..." wink))
                                Misiu - tylko czasem takie odczuwanie "za bardzo" BARDZO komplikuje życie,więc
                                pozwolę sobie wykorzystać sposobność i poprosić o te forumowe kciuki DLA MNIE:
                                żebym wreszcie skończyła co zaczęłam i żebym przez najbliższe TRZY miesiące
                                zajmowała się tylko tym czym powinnam. ŻADNYCH NOWYCH KOTÓW PLISSSSSSSSSSS wink
                                • misia007 Re: Ha, doskonale! Świetnie! Ale masz rękę pixie 05.07.07, 15:06
                                  Pixie DLA CIEBIE kciuki mocno, zadnych kotow, co tam 3 miesiace, przynajmniej 4
                                  TRZYMAM z całych sił.
                                  • pixie65 Misiu 05.07.07, 19:43
                                    Kolega ma na imię Zenon i właśnie zaanonsował się w wątku Zuzanki...
                                    • pixie65 Kotki... 06.07.07, 22:27
                                      już w domu tymczasowym. Domek ma ograniczony dostęp do netu...ale kotki są
                                      bezpieczne. Mają koło siebie życzliwego człowieka, może to im w jakimś stopniu
                                      zrekompensuje reolucję życiową...Po dwóch tygodniach mają wrócić do pani -
                                      dopóki ta nie wyjedzie. Powoli tracę nadzieję, że uda im się znaleźć dom. Na
                                      razie nikt się nawet o nie nie pytał...
                                      • misia007 Re: Kotki... 07.07.07, 10:26
                                        Musi sie udać, one sa takie piekne, no chyba ludzie maja oczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka