17.10.07, 09:38
Kilka dni temu pisałam o tym, ze moja kicia zżera mi wszystkie cienkie kable.
Dostałam radę, zeby kupić spray przeciw gryzieniu rzeczy przez zwierzeta.
Kupiłam, spryskałam kable i... mój kot znów zeżarł mi kabel od komórki.
Przeciez to jest gorzkie!!! Już sama nie wiem co robic. Normalnie jak się
wkurze, to założe mu kaganiec na pyszczek i będe zdejmowac tylko do jedzeniasadsad
Obserwuj wątek
    • zosiaczek25 Re: Kable 17.10.07, 14:33
      Bo to bzdura. Ten spray musi wniknac w przedmiot, wtedy smierdzi dluzej, a jak
      smierdzi, to dziala. Bo kot sie boi tego smrodu wlasnie. A w plastikowy kabel ci
      nie wniknie i dodatkowo latwo jest go z plastiku zetrzec. Tez mam taki spray.
      Ale juz nie stosuje, bo nie ma sensu. On najlepiej dziala na materialach. A
      rzeczy, ktore niszczyl kot byly z metalu lub z plastiku.
      Co do kabli, to moja np. ostatnio ma zamilowanie do kabelka od termometru. Jeden
      przegryzla jak chomik w kilku miejscach i posiekala na male kawaleczki. Maz
      zlutowal. Termometr dziala. W miedzyczasie kupilismy inny. Postawilam na oknie.
      Za kilka godzin patrze, a on tez jakies bzdury pokazuje. Okazalo sie, ze
      koteczek przegryzl nastepny kabelek. smile Najlepiej jest po prostu chowac kabelki
      przed kotem albo zamykac pomieszczenia, gdzie znajduja sie jakies urzadzenia z
      kabelkami, ktore kotek lubi gryzc.
      • malpeczka24 Re: Kable 18.10.07, 09:25
        Ten spray działa nie na zasadzie smrodu, tylko smaku. Jest gorzki. Ale widac
        mojego kota nic nie ruszysad. Cóż... na reklamację troche za późno... Więc trzeba
        jakoś sobie radzić...
        • kotapsota Re: Kable 18.10.07, 21:21
          A może poukładaj koło kabli [jak są na podłodze] skórki od
          pomarańczy. Ja tak robiłam, jak kota mi brudziła dywan kupencją.
          Pomagało, co jakiś czas kładłam świeże.
          Pozdrawiam
          Joanna z Miśkami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka