ewa_anna2 24.01.09, 19:32 Jest takowy tutaj?? Ranking najczęściej, najbardziej udzielających się użytkowników. Tak z ciekawości się pytam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuluska Re: Ranking aktywności 25.01.09, 13:13 Chyba tylko admin i moderatorzy (?) mają wgląd w aktywność użytkowników. Odpowiedz Link
gattara Re: Ranking aktywności 29.01.09, 12:42 Jestem przeciw. Piszę rzadko, tylko wtedy, gdy mam cos do powiedzenia, lub mogę coś doradzić, natomiast wchodzę codziennie i czytam. Boję się, że w tej sytuacji wyrzucą mnie z Zakątka jako mało aktywną. Myślę, że jest wiele takich jak ja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
asica74 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 12:50 Ja tu pod gattara sie podpisuje. Odzywam sie jak mam cos do powiedzenia, albo z jakims zapytaniem wyskakuje, ale czytam codziennie! Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 13:27 gattara napisała: > Jestem przeciw. Piszę rzadko, tylko wtedy, gdy mam cos do > powiedzenia, lub mogę coś doradzić, natomiast wchodzę codziennie i > czytam. Boję się, że w tej sytuacji wyrzucą mnie z Zakątka jako > mało aktywną. Myślę, że jest wiele takich jak ja. Pozdrawiam Przeciw czemu?? Ja nic takiego nie napisałam, jestem ciekawa, czy jest takowy. Tutaj jestem w miarę aktywna, na innych forach (miau itp.) gorzej. Na tym nowym forum pewnie też niezbyt udzielałabym się. Nie jestem za wyrzucaniem osób małopiszących, ale aktywność może mieć wpływ w kwestii przyznania praw adminich. Oczywiście mie musi być to rzecz decydująca. Też zaglądam tu codziennie, ale czasem mogę nie pisać przez miesiąc. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Ranking aktywności 29.01.09, 13:49 gattara - nikt cie nie wyrzuci z Zakatka , bo zakatek najprawdopodobniej od poniedzialku przestanie istnieć Odpowiedz Link
kotbert Re: Ranking aktywności 29.01.09, 14:49 Siwa twierdzi via mail (zapytałam ją, czy już wiadomo, co dalej), że o nas pamiętają i że szukają najsensowniejszego rozwiązania dla dalszej egzystencji Kociego Zakątka. Więc mam nadzieję, że może jednak nie zniknie. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 15:20 tez nie chce by zniknal 'zakatek' w takiej formie jak jest dotad Odpowiedz Link
bietkadd Re: Ranking aktywności 29.01.09, 16:22 ja też czytam kilka razy dziennie więc będzie ciężko...szukać , rozwiewać wątpliwości , upewniać się ... JA CHCĘ TUTAJ !!! Odpowiedz Link
foxie777 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 16:50 Ja tez nie chce, bo watek ten uwielbiam i bardzo lubie Uczestnikow. Czy to na prawde sie stanie, i wtedy gdzie bedzie nastepny?. pozdr Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Ranking aktywności 29.01.09, 17:33 Hej, no mam nadzieję, że ten ranking to tylko taki sobie pomysł, żebyśmy mogli podkreślić, że Zakątek (to nasze forum) jest dla nas bardzo ważne i że całym sercem uczestniczymy na tym forum. Zabrzmiało mi prawie jak "Ranking Gwiazd" czy "Jak Oni Śpiewają" Mam nadzieję, że nie musimy śpiewać, bo proszę, chórek moich kotów (chórek! jest ich dziewięć) przebiłby wszystkich, za to ja sama wypadłabym gorzej (czy to jeśli chodzi o frekwencję na forum, czy mój cichy własny głosik). Wcale nie jestem ostatnio aktywna, ale najważniejsze że jestem! jestem! i chcę być!!! Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 18:13 Na wielu forach jest taki ranking. Pisze, kto ile postów napisał, nawet jakieś nawy się nadaje typu nałogowiec/gość/bywalec. Tak przez całą tę sytuację naszła mnie myśl o osobach najbardziej udzielających się tutaj. Tak każdy wie, ile sam postów napisał. Ja na wszystkich forach gazetowych np mam 840. Nie będę podglądać każdego użytkownika, ale można znaleźć wszystkie posty takiej yomy, no chyba, że forum jest ukryte. Na miau mam mało, nawet 100 nie mam, a niektórzy ponad 4000. Nie chcę, aby zabrzmiało to jak ocena, bo też jestem przeciwna nabijaniu postów, aby uzyskać określony status użytkownika. Forum zamknięte ma określoną liczbę miejsc. Nie wiem, dokładnie jaką. 1000?? 2000?? Na innych forach admini niemal wymagają, aby posta na miesiąc napisać. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 18:59 Ewo_Aniu, pytanie zasadnicze jakie mi się nasuwa to przede wszystkim - czemu w ogóle tego typu ranking miałby służyć??? Poprawie samopoczucia? Zmotywowaniu do większego wysiłku? Zawsze zresztą też mozna uzyć wyszukiwarki, która pokaże łączną liczbe postów danej osoby. Szczerze mówiąc pierwszy raz stykam sie z ograniczaniem aktywności na jakims forum (naprawdę na Gazecie tak gdzieś jest?). Tworzymy pewna społeczność, częśc jest mniej, część bardziej aktywna (co wynika choćby z większego doświadczenia i "stażu" w "kociarskim" fachu i przyjmijmy to po prostu tak jak jest. Byleby udało się zyskać nowa "matkę-założycielkę", jak dotychczasowa definitywnie zrezygnuje. Odpowiedz Link
mist3 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 20:09 nie mam pojęcia ile postów na tym czy jakimkolwiek innym forum napisałam, i szczerze mówiąc - nie bardzo mnie to interesuje. Tutaj na kocim zakątku jestem mniej aktywna jako pisząca, ponieważ jest tu o wiele więcej użytkowniczek bardziej doświadczonych - i to ja podczytując, korzystam z ich rad a nie udzielam swoich (choć i to czasem mi się zdarza). Bardziej już się udzielam na zwierzętach czy weterynarii, a to dlatego że jestem bardziej gruboskórna niż większość tutejszych uzytkowników i jeszcze nie zniechęciło mnie obrażanie mnie, przypisywanie mi nieczystych intencji i odpowiadanie wiecznie na te same pytania. Większość tutejszych stałych i doświadczonych bywalczyń ma już tego dość. Ja jednak korzystam z ich doświadczenia, rad i (jak na razie) swojej w miarę grubej skóry. Ale na kocim zakątku jestem codziennie i czytam bardzo bardzo dużo Odpowiedz Link
ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 20:16 miriam_73 napisała: > Ewo_Aniu, pytanie zasadnicze jakie mi się nasuwa to przede wszystkim - czemu w > ogóle tego typu ranking miałby służyć??? Poprawie samopoczucia? Zmotywowaniu do > większego wysiłku? Zawsze zresztą też mozna uzyć wyszukiwarki, która pokaże > łączną liczbe postów danej osoby. Właśnie nie wiem. Na forach nie należę do najbardziej aktywnych użytkowników, na Miau mam 0,20 posta na dzień, podobnie na Oazie. Zresztą na Oazie wprowadzili coś takiego, że nie każdy post liczy się do rankingu, np. posty rozrywkowe nie. > > Szczerze mówiąc pierwszy raz stykam się z ograniczaniem aktywności na jakimś > forum (naprawdę na Gazecie tak gdzieś jest?). Tworzymy pewna społeczność, część > jest mniej, część bardziej aktywna (co wynika choćby z większego doświadczenia > i > "stażu" w "kociarskim" fachu i przyjmijmy to po prostu tak jak jest. Byleby > udało się zyskać nowa "matkę-założycielkę", jak dotychczasowa definitywnie > zrezygnuje. Spotkałam się z tym na różnych forach ciążowych, zresztą nie tylko. Ale takie fora są, co trzeba pisać, nie można podczytywać. Fora ukryte. Nie należę do żadnego takiego. Teraz moja aktywność tutaj z związku z zakusami likwidacji Kociego zakątka jest zwiększona, nawet skrzynkę sprawdzam codziennie. Wcześniej ok raz w miesiącu. I dlatego tez pomyślałam o rankingu. Teraz są też bany Może przez to też pytam o ranking. A ważna jest też nie ilość postów, ale jakość Odpowiedz Link
salimis Re: Ranking aktywności 29.01.09, 22:58 No więc ja tak jak co niektóre dziewczyny ,też zaglądam tu codziennie a nie zawsze mam coś do powiedzenia.Nie zabieram a przynajmniej staram się nie zabierać głosu w kwestiach dla mnie nieznanych.Po co nam ranking,grunt że wszystkie dobrze czujemy się w swoim towarzystwie i nie ma podziału na osoby lepsze lub gorsze.To co mi się tu podoba to to że w wielu sprawach możemy się nie zgadzać ale w stosowny sposób dochodzimy do kompromisu.Bez jakiś obraz majestatu. Odpowiedz Link