Dodaj do ulubionych

Ranking aktywności

24.01.09, 19:32
Jest takowy tutaj?? Ranking najczęściej, najbardziej udzielających
się użytkowników. Tak z ciekawości się pytam...
Obserwuj wątek
    • paulina.galli Re: Ranking aktywności 25.01.09, 13:00
      nie sądze...
      • nuluska Re: Ranking aktywności 25.01.09, 13:13
        Chyba tylko admin i moderatorzy (?) mają wgląd w aktywność użytkowników.
      • gattara Re: Ranking aktywności 29.01.09, 12:42
        Jestem przeciw. Piszę rzadko, tylko wtedy, gdy mam cos do
        powiedzenia, lub mogę coś doradzić, natomiast wchodzę codziennie i
        czytam. Boję się, że w tej sytuacji wyrzucą mnie z Zakątka jako
        mało aktywną. Myślę, że jest wiele takich jak ja. Pozdrawiam
        • asica74 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 12:50
          Ja tu pod gattara sie podpisuje. Odzywam sie jak mam cos do
          powiedzenia, albo z jakims zapytaniem wyskakuje, ale czytam
          codziennie!
        • ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 13:27
          gattara napisała:

> Jestem przeciw. Piszę rzadko, tylko wtedy, gdy mam cos do
          > powiedzenia, lub mogę coś doradzić, natomiast wchodzę codziennie i
          > czytam. Boję się, że w tej sytuacji wyrzucą mnie z Zakątka jako
          > mało aktywną. Myślę, że jest wiele takich jak ja. Pozdrawiam

Przeciw czemu?? Ja nic takiego nie napisałam, jestem ciekawa, czy
          jest takowy. Tutaj jestem w miarę aktywna, na innych forach (miau
          itp.) gorzej. Na tym nowym forum pewnie też niezbyt udzielałabym
          się. Nie jestem za wyrzucaniem osób małopiszących, ale aktywność
          może mieć wpływ w kwestii przyznania praw adminich. Oczywiście mie
          musi być to rzecz decydująca. Też zaglądam tu codziennie, ale czasem
          mogę nie pisać przez miesiąc.
        • paulina.galli Re: Ranking aktywności 29.01.09, 13:49
          gattara - nikt cie nie wyrzuci z Zakatka , bo zakatek najprawdopodobniej od
          poniedzialku przestanie istnieć sad
          • kotbert Re: Ranking aktywności 29.01.09, 14:49
            Siwa twierdzi via mail (zapytałam ją, czy już wiadomo, co dalej), że o nas
            pamiętają i że szukają najsensowniejszego rozwiązania dla dalszej egzystencji
            Kociego Zakątka. Więc mam nadzieję, że może jednak nie zniknie.
            • aurelia76 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 15:03
              Dlaczego ma zniknąć? Ja nie chcę!!!
              • muraszka1 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 15:20
                tez nie chce by zniknal 'zakatek' w takiej formie jak jest dotad
                • bietkadd Re: Ranking aktywności 29.01.09, 16:22
                  ja też czytam kilka razy dziennie więc będzie ciężko...szukać , rozwiewać
                  wątpliwości , upewniać się ...
                  JA CHCĘ TUTAJ !!!
                  • foxie777 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 16:50
                    Ja tez nie chce, bo watek ten uwielbiam i bardzo lubie Uczestnikow.
                    Czy to na prawde sie stanie, i wtedy gdzie bedzie nastepny?.
                    pozdr
                    • wiesia.and.company Re: Ranking aktywności 29.01.09, 17:33
                      Hej, no mam nadzieję, że ten ranking to tylko taki sobie pomysł, żebyśmy mogli
                      podkreślić, że Zakątek (to nasze forum) jest dla nas bardzo ważne i że całym
                      sercem uczestniczymy na tym forum.
                      Zabrzmiało mi prawie jak "Ranking Gwiazd" czy "Jak Oni Śpiewają" smile
                      Mam nadzieję, że nie musimy śpiewać, bo proszę, chórek moich kotów (chórek! jest
                      ich dziewięć) przebiłby wszystkich, za to ja sama wypadłabym gorzej (czy to
                      jeśli chodzi o frekwencję na forum, czy mój cichy własny głosik). Wcale nie
                      jestem ostatnio aktywna, ale najważniejsze że jestem! jestem! i chcę być!!! smile
                      • ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 18:13
                        Na wielu forach jest taki ranking. Pisze, kto ile postów napisał,
                        nawet jakieś nawy się nadaje typu nałogowiec/gość/bywalec. Tak przez
                        całą tę sytuację naszła mnie myśl o osobach najbardziej udzielających
                        się tutaj. Tak każdy wie, ile sam postów napisał. Ja na wszystkich
                        forach gazetowych np mam 840. Nie będę podglądać każdego użytkownika,
                        ale można znaleźć wszystkie posty takiej yomy, no chyba, że forum jest
                        ukryte.
                        Na miau mam mało, nawet 100 nie mam, a niektórzy ponad 4000. Nie chcę,
                        aby zabrzmiało to jak ocena, bo też jestem przeciwna nabijaniu postów,
                        aby uzyskać określony status użytkownika.
                        Forum zamknięte ma określoną liczbę miejsc. Nie wiem, dokładnie jaką.
                        1000?? 2000?? Na innych forach admini niemal wymagają, aby posta na
                        miesiąc napisać.
                        • miriam_73 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 18:59
                          Ewo_Aniu, pytanie zasadnicze jakie mi się nasuwa to przede wszystkim - czemu w
                          ogóle tego typu ranking miałby służyć??? Poprawie samopoczucia? Zmotywowaniu do
                          większego wysiłku? Zawsze zresztą też mozna uzyć wyszukiwarki, która pokaże
                          łączną liczbe postów danej osoby.

Szczerze mówiąc pierwszy raz stykam sie z ograniczaniem aktywności na jakims
                          forum (naprawdę na Gazecie tak gdzieś jest?). Tworzymy pewna społeczność, częśc
                          jest mniej, część bardziej aktywna (co wynika choćby z większego doświadczenia i
                          "stażu" w "kociarskim" fachu i przyjmijmy to po prostu tak jak jest. Byleby
                          udało się zyskać nowa "matkę-założycielkę", jak dotychczasowa definitywnie
                          zrezygnuje.
                          • mist3 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 20:09
                            nie mam pojęcia ile postów na tym czy jakimkolwiek innym forum napisałam, i
                            szczerze mówiąc - nie bardzo mnie to interesuje.
                            Tutaj na kocim zakątku jestem mniej aktywna jako pisząca, ponieważ jest tu o
                            wiele więcej użytkowniczek bardziej doświadczonych - i to ja podczytując,
                            korzystam z ich rad a nie udzielam swoich (choć i to czasem mi się zdarza).
                            Bardziej już się udzielam na zwierzętach czy weterynarii, a to dlatego że jestem
                            bardziej gruboskórna niż większość tutejszych uzytkowników i jeszcze nie
                            zniechęciło mnie obrażanie mnie, przypisywanie mi nieczystych intencji i
                            odpowiadanie wiecznie na te same pytania.
                            Większość tutejszych stałych i doświadczonych bywalczyń ma już tego dość. Ja
                            jednak korzystam z ich doświadczenia, rad i (jak na razie) swojej w miarę grubej
                            skóry.
                            Ale na kocim zakątku jestem codziennie i czytam bardzo bardzo dużo smile
                          • ewa_anna2 Re: Ranking aktywności 29.01.09, 20:16
                            miriam_73 napisała:

> Ewo_Aniu, pytanie zasadnicze jakie mi się nasuwa to przede
                            wszystkim - czemu w
                            > ogóle tego typu ranking miałby służyć??? Poprawie samopoczucia?
                            Zmotywowaniu do
                            > większego wysiłku? Zawsze zresztą też mozna uzyć wyszukiwarki,
                            która pokaże
                            > łączną liczbe postów danej osoby.

Właśnie nie wiem. Na forach nie należę do najbardziej aktywnych
                            użytkowników, na Miau mam 0,20 posta na dzień, podobnie na Oazie.
                            Zresztą na Oazie wprowadzili coś takiego, że nie każdy post liczy
                            się do rankingu, np. posty rozrywkowe nie.

>
                            > Szczerze mówiąc pierwszy raz stykam się z ograniczaniem aktywności
                            na jakimś
                            > forum (naprawdę na Gazecie tak gdzieś jest?). Tworzymy pewna
                            społeczność, część
                            > jest mniej, część bardziej aktywna (co wynika choćby z większego
                            doświadczenia
                            > i
                            > "stażu" w "kociarskim" fachu i przyjmijmy to po prostu tak jak
                            jest. Byleby
                            > udało się zyskać nowa "matkę-założycielkę", jak dotychczasowa
                            definitywnie
                            > zrezygnuje.

Spotkałam się z tym na różnych forach ciążowych, zresztą nie tylko.
                            Ale takie fora są, co trzeba pisać, nie można podczytywać. Fora
                            ukryte. Nie należę do żadnego takiego. Teraz moja aktywność tutaj z
                            związku z zakusami likwidacji Kociego zakątka jest zwiększona, nawet
                            skrzynkę sprawdzam codziennie. Wcześniej ok raz w miesiącu. I
                            dlatego tez pomyślałam o rankingu. Teraz są też bany sad Może przez
                            to też pytam o ranking. A ważna jest też nie ilość postów, ale
                            jakość wink
                            • salimis Re: Ranking aktywności 29.01.09, 22:58
                              No więc ja tak jak co niektóre dziewczyny ,też zaglądam tu codziennie a nie
                              zawsze mam coś do powiedzenia.Nie zabieram a przynajmniej staram się nie
                              zabierać głosu w kwestiach dla mnie nieznanych.Po co nam ranking,grunt że
                              wszystkie dobrze czujemy się w swoim towarzystwie i nie ma podziału na osoby
                              lepsze lub gorsze.To co mi się tu podoba to to że w wielu sprawach możemy się
                              nie zgadzać ale w stosowny sposób dochodzimy do kompromisu.Bez jakiś obraz
                              majestatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka