alicez 07.06.09, 23:44 Mój kot uwielbia gryźć. Co można "polecić" kotu do gryzienia? Dla psów to widziałam szeroką ofertę, ale dla kota...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: Coś do... gryzienia 08.06.09, 10:25 W sezonie dawałam Kai słomiane ozdoby choinkowe, teraz obgryza głównie własne paznokcie, ale myslę,że można by spróbowac z gumową psią zabawką - musi być twarda, żeby kocio nie przegryzł i nie pożarł. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Coś do... gryzienia 18.06.09, 08:58 Moja Dorka też należy do gatunku gryzoni Szczególnie kocha wszelkie paski i paseczki - od torebek, butów itp. Żadne sandałki nie mogą stać na wierzchu, bo zostaną pożarte. Dlatego dałam kocinie na własność pasek od starej skórzanej torebki, który gryzie, gdy przyjdzie jej ochota Odpowiedz Link
esimona Re: Coś do... gryzienia 18.06.09, 22:38 Moja kotka bardzo lubi gryźć tekturę. Przynoszę jej kartony z marketów, ona z wielką chęcią do nich wchodzi i zabiera się do gryzienia. Gryzie i wypluwa odgryzione kawałki. Robi to bardzo pracowicie i starannie. Brzeg pudełka przybiera kształt falisty i ząbkowany, bo kot ma określoną metodę wygryzania. Dla mnie pozostaje sprzątnięcie "wygryzków", których jest pełno wokół kartonu, ale cóz to znaczy wobec zabawy kota. Innych przedmiotów moja kotka nie gryzie. Odpowiedz Link
alicez Re: Coś do... gryzienia 23.06.09, 09:13 Mąż miał pozbyć sie wiekowego paska od spodni. Wpadł on w łapy Fundina i mamy gryzak jak sie patrzy ) Odpowiedz Link