huann 24.02.06, 18:57 młodzian, tylko młodzianin. a sześcianin borga też nie jest utopion! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szprota Re: nie mówi się 25.02.06, 22:30 jest mi zimnęło, herbata mi ostygnęła i masnęło mi się skończyłnęło! Odpowiedz Link
brite a czy 26.02.06, 22:49 kiełbasa barytona śni się po nocach ortodoncie-melomanowi? Odpowiedz Link
huann Re: a czy 26.02.06, 22:54 brite napisał: > kiełbasa barytona barytonina > śni się po nocach ortodoncie-melomanowi? melomaninowi. Odpowiedz Link
cassani ależ 3 26.02.06, 15:49 i co mam teraz zrobić, niby? jak mam się zrehabilitować, co ja mogę, ja? Odpowiedz Link
huann Re: nie mówi się 26.02.06, 16:31 huannin napisała: > a sześcianin borga też nie jest utopion! nie mówi się huannin, tylko utopionin. Odpowiedz Link
meteor2017 Nie mówi się cholera 03.03.06, 21:58 tylko Ostra i zaraźliwa choroba zakaźna przewodu pokarmowego, której przyczyną jest spożycie pokarmu lub wody skażonej gram-ujemną bakterią - przecinkowcem cholery (Vibrio cholerae). P.S. Można też zastąpić przez dżumę, kiłę, dyzenterię, ciężką grypę (zwłaszcza tą ostatnio modną), SARS, gruźlicę, ospę, odrę, wisłę, wartę, będziem polakami... Odpowiedz Link
huann Re: młodzianin zaskoczon! /nt 04.03.06, 22:51 cassanuje ma sygnaniturkę: > Wiele lat później, stojąc naprzeciw plutoninu egzekucyjnego, pułkownik Aurelianino Buendia miał przypomnieć sobie to dalekie popołudnie, kiedy ojciec zabrał go ze sobą do obozu Cyganinów, żeby pokazać mu lód. (...) Odpowiedz Link
aard nie mówi się 22.06.06, 15:19 nie mówi się Piotra, tylko piotruje nie mówi się Pawła, tylko pawnęła nie mówi się Marka, tylko Euro. Odpowiedz Link
vauban Re: nie mówi się 22.06.06, 15:26 "kot się czai" - to rusycyzm. Mówi się "kot się herbaci". Odpowiedz Link
aard Re: nie mówi się 22.06.06, 15:56 Nie mówi się "kot się herbaci" - to germanizm. Mówi się "kot się panbatuje". Odpowiedz Link
vauban Re: nie mówi się 22.06.06, 15:59 "kot się panbatuje", bo nikt nie zna tego akurat języka. Z wyjątkiem aarda, off curse. Można ewentualnie "kot is teeing" sajnąć ;) Odpowiedz Link