zamek 12.12.02, 18:40 Na przekąskę: o. Tadeusz Rydzyk, bp Jan Wątroba i Michał Ogórek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pijaw Re: Panteon Postaci Smakowitych 12.12.02, 22:39 A i tak w przedświątecznym poście będzie królował Sławoj Głódź. pijaw_wysmaczony Odpowiedz Link
aard Na pierwsze danie mięsne 13.12.02, 10:27 Piłkarze i dziennikarze sportowi: Bogdan Zając Dariusz Wołowski Odpowiedz Link
aard Dodatki do dania głównego 28.02.03, 10:23 Nadal w kręgu sportowym: piłkarz Widzewa Sałaciński (nie pamiętam imienia), a z beczki (innej) prokurator Kapusta. Stół udekorujemy Jaskier-nią. Odpowiedz Link
zamek Re: Dodatki do dania głównego 03.01.05, 23:44 Sałacińskich to ja znam co najmniej parę... miłe osóbki, i owszem :) Odpowiedz Link
szprota a w mojej klasie w podstawówie 13.11.04, 02:12 miałam Wilka, Zająca, dwa Raki, Jarząbka i jedną Kozieł Odpowiedz Link
pawel-strzalka a ja mam na studiach 13.11.04, 10:45 państwo doktorostwo: Skowronek, Kanarek, Drozd Odpowiedz Link
aard I coś na rozwolnienie 03.03.03, 12:36 Michał Strąk, (nie pomnę imienia) Świetanko (z PSLu), Andrzej Mleczko i na koniec Stefan Kisielewski. Smacznego! Odpowiedz Link
zamek Re: I coś na rozwolnienie 04.03.03, 19:25 Andrzej Śmietanko. Mile widziany również pan Marek Piwowski. Odpowiedz Link
aard Napoje, bo to ważne 05.03.03, 15:41 zamek napisał: > Mile widziany również pan Marek Piwowski. A także obie siostry Winiarskie oraz jeden z czołowych wspinaczy Rzplitej, niejaki Mirek Wódka. Odpowiedz Link
zamek Re: Napoje, bo to ważne 06.03.03, 00:56 Wódki to w bród jest u mnie na uczelni. Uczą: Anna Wódka-Janikowska (skrzypce) i Bogusław Wódka (fortepian). Odpowiedz Link
aard Coś z drobiu 06.03.03, 12:09 Minister Kurczuk w potrawce oraz prezydent Kaczyński nadziewany pasztetem z Gęsich (mój sąsiad) wątróbek. Popijamy oczywiście wodą Zdrojewską. Z obiadu wracamy koniecznie Piechotą. Odpowiedz Link
zamek Z drobiu? 13.11.04, 15:53 To może Maciej Kuroń? Starczy dla każdego. A jeszcze nadziany masą Makłowiczową... Odpowiedz Link
pawel-strzalka ale... 13.11.04, 15:55 do czasu konsumpcji wszystko musi być bezpieczne ukryte w lodówce zamkniętej na Kulczyk Odpowiedz Link
aard Jak mogłem zapomnieć! Jeszcze z napojów... 06.03.03, 12:16 PWP (przede wszytkim piwo), a konkretnie Miller. Poza tym woda mineralna z Buzka-Zdroju*. Do tego można przekąsić pasztet Mazowiecki, dobrze przyrządzone odwłoki Rakowskie i nieco zasmażanych Olszówek trzymanych dotąd w Pawlaczu. Ci mosz już Suchoty? Odpowiedz Link
aard A u mnie pracują (w tej samej firmie) 19.03.03, 09:37 Na zakąskę Jacek Kiełbik, Danie główne to Janusz Królikowski i Łukasz Ukleja, Na deser mamy Agnieszkę Gruszkę i Krystynę Jeżyńską, A po wszystkim przyda się Sławek Piguła. Odpowiedz Link
neochuan Dla wegetarian 12.05.03, 16:46 Robert Plant i, tfu, poseł Owoc. Za przeproszeniem - zwykły Alfred. Odpowiedz Link
neochuan Re: Panteon Postaci Smakowitych 23.05.03, 13:45 Jest na Starych Bałtach ulica Skóry-Skoczyńskiego. Z kury z koczyńskiego się znaczy kurasia daj ognia nie ma ognia bez róży nie ma luksemburg takie luks fery bra jan nie dębi ca Odpowiedz Link
aard To jeden z moich ulubionych wątków w Rezerwacie 12.09.03, 11:49 A tak nisko... Finneznamie, dorzucisz coś do menu? Ja powiem, że Ryszard Kapuściński brzmi nieźle. A wczoraj poznałem telefonicznie prezydenta Elblaga, pana Słoninę. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: To jeden z moich ulubionych wątków w Rezerwac 12.09.03, 11:52 Piwo Lech i do tego Bułęsa z Balceronem :-PP I zdaje sie nikt nie wspomniał o Zioberkach z grilla? A rano na kaca Kapusta i Kwas. :) Odpowiedz Link
szprota1 Re: Panteon Postaci Smakowitych 12.09.03, 17:12 Zupełnie zapomniałam o tym wątku. A nie ma to jak Jarzyna bez Ziółek! Odpowiedz Link
zamek Takie mnie się jeszcze jedno smaczne nazwisko... 25.09.03, 12:16 ...przypomniało. Orzechowski mianowicie. Nie sądzicie? ;) Odpowiedz Link
aard O żeż Ty! 25.09.03, 12:58 zamek napisał: > ...przypomniało. > Orzechowski mianowicie. Ja pro(te)stuję! To jest Zamaszko na moją Scorupkę!! Odpowiedz Link
zamek Re: O żeż Ty! 25.09.03, 14:27 aard napisał: > Ja pro(te)stuję! > To jest Zamaszko na moją Scorupkę!! Chyba Zamaszysko. Frater, głodnyś, że literki wsuwasz? Myślałem o tym wicierozumicieprezydęcie mniasta Łodzi. A taki Barański też smacznie brzmi. To jest... ...mój były historyk z podstawówki. Aard powinien go pamiętać :) Odpowiedz Link
aard Re: O żeż Ty! 25.09.03, 14:47 zamek napisał: > > To jest Zamaszko na moją Scorupkę!! > Chyba Zamaszysko. Frater, głodnyś, że literki wsuwasz? Jak to wsuwam? Zaminiłem tylko (chyba?) u na a, czyż nie? > Myślałem o tym wicierozumicieprezydęcie mniasta Łodzi. A ja o niedzieli... > A taki Barański też smacznie brzmi. To jest... > ...mój były historyk z podstawówki. Aard powinien go pamiętać :) Pamiętam. A geograf nazywał się Witek miast Łukasz :-) Odpowiedz Link
pijaw Ogłaszam konkurs 29.09.03, 22:09 Na najlepszy przepis na polewkę z Romana Gietrycha. Powinna być czarna. Reguł brak. Każda polewka z Romka (byle czarna) dozwolona. Odpowiedz Link
huann Mój, boŻre!... 02.01.06, 14:40 o mało co się nieprzeterminował taki ładny wątek! a dlatego, bo śpi żarnia. możre by to ja kość zmienić? Odpowiedz Link