maria421 08.05.12, 13:19 Czy uwazacie ze karykatury Mahometa , ktorzych autorem jest odznaczony przez A. Merkel karykaturzysta Kurt Westergaard mozna pokazywac publicznie na ulicach niemieckich miast, czy tez nie nalezy tego robic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 13:28 maria421 napisała: > Czy uwazacie ze karykatury Mahometa , ktorzych autorem jest odznaczony przez A. > Merkel karykaturzysta Kurt Westergaard mozna pokazywac publicznie na ulicach n > iemieckich miast, czy tez nie nalezy tego robic? Uważam, że pokazywać można, ale jest to de facto woda na młyn islamistów, czyli głupota. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 16:17 jureek napisał: > Uważam, że pokazywać można, ale jest to de facto woda na młyn islamistów, czyli > głupota. > Jura Czyli- pokazywac mozna, ale lepiej tego nie robic zeby nie draznic islamistow? P.S. Kto wg. Cienie jest islamista? Odpowiedz Link
jureek Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 16:37 maria421 napisała: > jureek napisał: > > > Uważam, że pokazywać można, ale jest to de facto woda na młyn islamistów, > czyli > > głupota. > > Jura > > Czyli- pokazywac mozna, ale lepiej tego nie robic zeby nie draznic islamistow? Nie napisałem, żeby nie drażnić islamistów, bo mam głęboko gdzieś, czy będą podrażnieni, czy nie (drażnienie to w ogóle jakaś dziecinna kategoria), napisałem, że takie akcje to woda na ich młyn, czyli że de facto ich wzmacniają. A to nie jest mi obojętne, bo nie chcę, żeby islamiści byli mocni. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 16:42 jureek napisał: > Nie napisałem, żeby nie drażnić islamistów, bo mam głęboko gdzieś, czy będą pod > rażnieni, czy nie (drażnienie to w ogóle jakaś dziecinna kategoria), napisałem, > że takie akcje to woda na ich młyn, czyli że de facto ich wzmacniają. A to nie > jest mi obojętne, bo nie chcę, żeby islamiści byli mocni. > Jura Jak takie akcje ich wzmacniaja? I kto jest wg Ciebie islamista? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 13:28 Nie mam kompletnie nic przeciwko publikowaniu takich karykatur. Mam natowmiast bardzo dużo przeciw wycieczkom brunatnego motłochu z takim karykaturami pod meczety. I nie próbuj proszę stwarzać wrażenia, że kiedykowlwiek stawałem w obronie salafistów - tak jak ty po stronie "Pro"NRW. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 16:20 ja.nusz napisał: > Nie mam kompletnie nic przeciwko publikowaniu takich karykatur. > Mam natowmiast bardzo dużo przeciw wycieczkom brunatnego motłochu z takim karyk > aturami pod meczety. Z jakiego powodu? > I nie próbuj proszę stwarzać wrażenia, że kiedykowlwiek stawałem w obronie sala > fistów - tak jak ty po stronie "Pro"NRW. Brakuje mi dowodow na "brunatnosc" ProNRW, a Twoje epitety pod ich adresem nie wystarczaja. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 16:44 maria421 napisała: > Z jakiego powodu? A z takiego powodu, że celem brunatnych "demonstrantów" jest tylko i wyłącznie wzbudzenie agresji drugiej strony - czy przy tej okazji będą ewentualnie ofiary wśród policjantów jest im kompletnie obojętne. Zanim obruszysz się na dobre, powiem ci, jest mi zupełnie wszystko jedno, że salafiści pienią się z tego powodu, ale wiem dokładnie, że tylko to jest celem "Pro"NRW. Przcież tych, których oni rzekomo chcą obudzić z lewackiego letargu, podczas takich spędów nigdy nie ma. Są tylko oni, salafiści i policja. Mario, brataj się z kim chcesz, ale sympatią do "Pro"NRW nie wygrasz NIC w swojej walce z slamem. > Brakuje mi dowodow na "brunatnosc" ProNRW, a Twoje epitety pod ich adresem nie > wystarczaja. Dla mnie wystarczającym dowodem jest raport VS oraz rzetelnie publicystyka na ten temat - ale co tu dalej dyskutować, kiedy dla ciebie to jest wszystko ślepe lewactwo. A fotka kandydata do wyborów parlamentarnych też do ciebie nie przemawia? - może fotomontaż? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie do Marii 08.05.12, 16:51 Chciałabyś, żeby jacyś idioci wpadli na pomysł demostrowania pod kościołami katolickimi z takimi transparentami? Wiadomo, że żaden proboszcz nie rzuci się na nikogo ze scyzorykiem, ale chyba nie sądzisz, że wpadliby z tego powodu w zachwyt. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Marii 08.05.12, 17:51 Takie demonstracje juz byly i nikt nie musial demonstrantow bronic, a ja widzac takie znaki bardziej sie zloszcze na ksiezy dopuszczajacych sie pedofilii niz na autorow karykatur. Muzulmanie musze sie nauczyc ze, jezeli chca tutaj mieszkac , to musza znosic rowniez rzeczy ktore im sie nie podobaja, jak na przyklad karykatury Mahometa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 17:01 ja.nusz napisał: > A z takiego powodu, że celem brunatnych "demonstrantów" jest tylko i wyłącznie > wzbudzenie agresji drugiej strony - czy przy tej okazji będą ewentualnie ofiary > wśród policjantów jest im kompletnie obojętne. To nie ProNRW atakuje policjantow! Insynuowanie ze odpowiedzialnosc lezy pos tronie ProNRW jest taka sama jak insynuowanie ze dziewczyna zostala zgwalcona bo byla w minispodniczce. > Zanim obruszysz się na dobre, powiem ci, jest mi zupełnie wszystko jedno, że sa > lafiści pienią się z tego powodu, ale wiem dokładnie, że tylko to jest celem "P > ro"NRW. Co jest ich celem? Mysle ze wejscie do parlamentu NRW. I co w tym zlego? > Przcież tych, których oni rzekomo chcą obudzić z lewackiego letargu, podczas ta > kich spędów nigdy nie ma. Są tylko oni, salafiści i policja. Moze sie ludzie wypowiedza przy urnach? > Mario, brataj się z kim chcesz, ale sympatią do "Pro"NRW nie wygrasz NIC w swoj > ej walce z slamem. To powiedz mi z ktora z duzych partii mam sie bratac kiedy kazda z nich zamiata ten temat pod dywan? > Dla mnie wystarczającym dowodem jest raport VS oraz rzetelnie publicystyka na t > en temat - ale co tu dalej dyskutować, kiedy dla ciebie to jest wszystko ślepe > lewactwo. Janusz, a moze bys tak zaczal od podstaw i sprawdzil kto naprawde mma racje? > A fotka kandydata do wyborów parlamentarnych też do ciebie nie przemawia? - moż > e fotomontaż? Moze. P.S. I wybij sobie z glowy ze ja z nimi sympatyzuje, skoro ja nawet w NRW nie mieszkam. Ja ich tylko bronie przed Twoimi obelgami. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 17:15 maria421 napisała: > > To nie ProNRW atakuje policjantow! > Insynuowanie ze odpowiedzialnosc lezy pos tronie ProNRW jest taka sama jak insy > nuowanie ze dziewczyna zostala zgwalcona bo byla w minispodniczce. Manipulujesz, ale na szczęście nieudolnie - nigdy zwalam winy na brunatnych za rany policjantów, bo nie oni się na nich rzucili z nożami - nie opowiadaj więc oczywistych bzdur. > Co jest ich celem? Mysle ze wejscie do parlamentu NRW. I co w tym zlego? Góra 2% - czyli dokładnie o 2 za dużo. > > To powiedz mi z ktora z duzych partii mam sie bratac kiedy kazda z nich zamiata > ten temat pod dywan? No to jeżeli nie masz z kim to musisz z tymi, ktąrzy są bliscy twemu sercu - twój wybór. > > > A fotka kandydata do wyborów parlamentarnych też do ciebie nie przemawia? > - moż > > e fotomontaż? > > Moze. Zaden fotomontaż - stuprocentowy autentyk. > > P.S. I wybij sobie z glowy ze ja z nimi sympatyzuje, skoro ja nawet w NRW nie m > ieszkam. > Ja ich tylko bronie przed Twoimi obelgami. No to broń - jeszcze dużo pracy przed tobą. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie do Janusza i Jureeka 08.05.12, 17:55 ja.nusz napisał: > Manipulujesz, ale na szczęście nieudolnie - nigdy zwalam winy na brunatnych za > rany policjantów, bo nie oni się na nich rzucili z nożami - nie opowiadaj więc > oczywistych bzdur. Nie zwalasz winy tylko insynuujesz ze sa wspolwinni bo prowokuja muzulmanow. > No to jeżeli nie masz z kim to musisz z tymi, ktąrzy są bliscy twemu sercu - tw > ój wybór. Zaden polityk nie jest bliski memu sercu, a Ty sie wywijasz od odpowiedzi. Skoro "duze" partie zamiataja problem pod dywan, to na kogo mam glosowac? aden fotomontaż - stuprocentowy autentyk. Sam robiles te fotke ze wiesz tak dokladnie? > No to broń - jeszcze dużo pracy przed tobą. Wiem ze i tak do Ciebie nie dotrze. Odpowiedz Link
maria421 Material szkoleniowy 08.05.12, 22:22 polecam obejrzenie tego video wszystkim ktorzy znaja niemiecki: Kolonia, dzisiaj : www.youtube.com/watch?v=ayqeGvYmbPE&feature=player_embedded od 2.30 minuty do konca Odpowiedz Link
maria421 Link dla Jurka 09.05.12, 22:08 tak... miedzy nami, katolikami : www.katholisches.info/2012/05/08/wenn-sich-der-islam-in-europa-ausbreitet-ist-das-auch-schuld-der-kirche/ Odpowiedz Link