Dodaj do ulubionych

Zagłada chrześcijan

13.08.14, 11:58
W Iraku oraz w Syrii muzułmanie dokonują właśnie masowego ludobójstwa na chrześcijanach.
Główne media bardzo oszczędnie informują o tej tragedii.
Aby uzmysłowić poziom barbarzyństwa muzułmanów poniżej zamieszczam link do zdjęć.
Lecz z góry uprzedzam, poziom okrucieństwa tam pokazany przekracza wszystko co jesteście w stanie sobie wyobrazić. Dlatego dobrze sie zastanówcie za nim zdecydujecie się to oglądać.
www.redakcja.mpolska24.pl/6737/holokaust-chrzescijan
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 13:05
      To jest ISLAM wlasnie....

Jednoczesnie w Niemczech muzulmanie (ach, ci niewinni, dyskryminowani, kochajacy pokoj muzulmanie) jezeli wychodza w protescie na ulice, to tylko przeciw jezydom demonstujacym przeciw terrorowi ISIS.

www.faz.net/aktuell/politik/inland/krawalle-zwischen-yeziden-und-islamisten-wegschauen-geht-nicht-mehr-13086739.html
      Prasa, co prawda, zaczyna dostrzegac problem, ale ciagle uzywa okreslen "salafisci", czy "islamisci", podczas kiedy to sa zwykli muzulmanie!

• jureek Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 15:00
        maria421 napisała:

> Prasa, co prawda, zaczyna dostrzegac problem, ale ciagle uzywa okreslen "salafi
        > sci", czy "islamisci", podczas kiedy to sa zwykli muzulmanie!

"Mój" zwykły muzułmanin siedzi teraz na przeciwko mnie i w żadnych zadymach nie bierze udziału. Potępia to, co robią dżihadyści w Iraku i Syrii.
        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 15:28
          jureek napisał:

> "Mój" zwykły muzułmanin siedzi teraz na przeciwko mnie i w żadnych zadymach nie
          > bierze udziału. Potępia to, co robią dżihadyści w Iraku i Syrii.

"Twoj" zwykly muzulmanin Ci wystarczy za cala wiedze o islamie, tak?

Zapytaj "twojego" zwyklego muzulmanina dlaczego to potepia, przeciez jihadysci robia tylko to, na co im Koran pozwala.
          • jureek Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 15:48
            maria421 napisała:

> "Twoj" zwykly muzulmanin Ci wystarczy za cala wiedze o islamie, tak?

Nie, ale oprócz tego "mojego" żyje w Niemczech jeszcze kilka milionów zwykłych muzułmanów. A ilu z nich atakowało na ulicach jazydów?

> Zapytaj "twojego" zwyklego muzulmanina dlaczego to potepia, przeciez jihadysci
            > robia tylko to, na co im Koran pozwala.

Jak jesteś taka ciekawa, to sama się spytaj, a nie wyręczaj się mną.
            • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 15:59
              jureek napisał:

> Nie, ale oprócz tego "mojego" żyje w Niemczech jeszcze kilka milionów zwykłych
              > muzułmanów. A ilu z nich atakowało na ulicach jazydów?

A ilu z nich stanelo PO STRONIE jazydow?

> Jak jesteś taka ciekawa, to sama się spytaj, a nie wyręczaj się mną.

Jureek, to TY wyciagales tutaj tego "twojego" muzulmanina, a teraz mnie do niego wysylasz?
              • jureek Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 16:20
                maria421 napisała:

> A ilu z nich stanelo PO STRONIE jazydow?

A ilu chrześcijan, ateistów, buddystów itd. stanęło po stronie jazydów?

> > Jak jesteś taka ciekawa, to sama się spytaj, a nie wyręczaj się mną.
                >
                > Jureek, to TY wyciagales tutaj tego "twojego" muzulmanina, a teraz mnie do nieg
                > o wysylasz?

To u Ciebie normalne, że rozmówców traktujesz jak chłopców na posyłki, żeby o cos tam dla Ciebie kogoś pytali? Nawet "proszę" nie było.
                • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 18:27
                  jureek napisał:

> A ilu chrześcijan, ateistów, buddystów itd. stanęło po stronie jazydów?

Przynajmniej nikt na nich nie napadal.

> To u Ciebie normalne, że rozmówców traktujesz jak chłopców na posyłki, żeby o c
                  > os tam dla Ciebie kogoś pytali? Nawet "proszę" nie było.

Caly Jureek! Temat jest o zagladzie chrzescijan ale dla niego wazniejsze ze ja "prosze" nie napisalam!

Rece opadaja....
                  • jureek Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 19:35
                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                    >
                    > > A ilu chrześcijan, ateistów, buddystów itd. stanęło po stronie jazydów?
                    >
                    > Przynajmniej nikt na nich nie napadal.

Podobnie jak 99,99% mieszkających w Niemczech zwykłych muzułmanów.

> Caly Jureek! Temat jest o zagladzie chrzescijan ale dla niego wazniejsze ze ja
                    > "prosze" nie napisalam!

To "proszę" nie jest najważniejsze. Dużo ważniejsze jest to, że traktujesz nieznanych Ci ludzi jak morderców i gwałcicieli i jeszcze chcesz, żebym ja też ich tak traktował, chociaż ja w przeciwieństwie do Ciebie ich znam.
                    • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 20:02
                      jureek napisał:

> Podobnie jak 99,99% mieszkających w Niemczech zwykłych muzułmanów.

Ja nie jestem matematykiem, ale tak sobie kalkuluje, ze jezeli w 65 tysiecznym Herford ilosc muzulmanow jest taka sama jak srednia krajowa, czyli 5.5% to znaczy ze w Herford mieszka ok 3500-3600 muzulmanow. W rozrobie bralo wiec udzial moze 150 muzulmanow, co juz stanowi 5% wszystkich muzulmanow w Herford. Byli to glownie plci meskiej i w mlodym wieku muzulmanie, reszta zostala w domach i o stosunku tych 95% muzulmanow (starcow, kobiet, dzieci) nic nie wiemy.

A teraz powiedz mi, PROSZE, na jakiej podstawie Ty wykalkulowales sobie tych 99,99% pokojowych muzulmanow.

> To "proszę" nie jest najważniejsze. Dużo ważniejsze jest to, że traktujesz niez
                      > nanych Ci ludzi jak morderców i gwałcicieli i jeszcze chcesz, żebym ja też ich
                      > tak traktował, chociaż ja w przeciwieństwie do Ciebie ich znam.

?????
                      Kogo potraktowalam jak morderce i gwalciciela?
                      • jureek Re: Zagłada chrześcijan 14.08.14, 10:28
                        maria421 napisała:

> A teraz powiedz mi, PROSZE, na jakiej podstawie Ty wykalkulowales sobie tych 99
                        > ,99% pokojowych muzulmanow.

Czepiasz się szczegółów. To był skrót myślowy, chodziło mi o zdecydowaną większość.

> ?????
                        > Kogo potraktowalam jak morderce i gwalciciela?

Znowu za szybko napisałem. Mojego kolegę, którego nie znasz, potraktowałaś nie jako mordercę i gwałciciela, lecz jako popierającego morderców i gwałcicieli. Nie przyjmujesz po prostu do wiadomości oświadczenia, że potępia terrorystów mordujących chrześcijan, chcesz go dalej przesłuchiwać, czyli podejrzewasz, że tak naprawdę to on tych terrorystów nie potępia, a tylko tak mówi. Nie znasz ludzi, a z góry im jakieś niecne myśli przypisujesz.
                        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 14.08.14, 11:51
                          Jureek, zakladam ze wiekszosc muzulmanow chce zyc w spokoju i nie marzy im sie zadna wojna. Tak samo jak wiekszosc Niemcow w latach 30-tych chciala zyc w spokoju zamiast slac synow na wojne.
                          Ale tak, jak pokojowa milczaca wiekszosc Niemcow sie nie liczyla wobec nacjonalistycznej mniejszosci, tak pokojowa wiekszosc muzulmanow nie liczy sie wobec fundamentalistycznej mniejszosci.
                          Tak jak niewielu pokojowych Niemcow potrafilo powiedziec "NIE" i zaryzykowac konsekwencje wlasnego oporu, tak tez niewielu pokojowych muzulmanow potrafi powiedziec "NIE" i aktywnie oczyscic wlasne szeregi.
                          Jak myslisz, gdzie sie radykalizuja ci niemieccy, czy europejscy muzulmanie ktorzy porzucaja wszystko i jada zasilic szeregi ISIS?

Mnie nie interesuje to, ze muzulmanie przy wlaczonych kamerach czy na pokaz mowia ze odcinaja sie od ISIS jezeli zaraz potem powiedza ze ISIS , czy inne grupy terrorystyczne, "to nie sa muzulmanie", i ze to co oni robia "nie ma nic z islamem wspolnego".

• wkkr Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 14:12
              popełni zbrodnię w imię religii, jest z miejsca potępiany przez 90% społeczności chrześcijan bez względu wyznanie.
              Gdy zaś zbrodni w imię Allacha dokonują ekstremiści muzułmańscy głosy potępienia ze strony społeczności muzułmańskiej są bardzo mizerne. Nie brakuje zaś tych którzy ekstremistów chwalą!
              Milczenie w takiej sytuacji należy uznać za formę poparcia.
              Dlatego wszyscy muzułmanie są winni zbrodni popełnianych przez ekstremistów.
              • ja.nusz Re: Idziecie na łatwiznę 14.08.14, 14:45
                wkkr napisał:

> popełni zbrodnię w imię religii, jest z miejsca potępiany przez 90% społecznośc
                > i chrześcijan bez względu wyznanie.
                > Gdy zaś zbrodni w imię Allacha dokonują ekstremiści muzułmańscy głosy potępieni
                > a ze strony społeczności muzułmańskiej są bardzo mizerne. Nie brakuje zaś tych
                > którzy ekstremistów chwalą!
                > Milczenie w takiej sytuacji należy uznać za formę poparcia.
                > Dlatego wszyscy muzułmanie są winni zbrodni popełnianych przez ekstremistów.

Podobnie jak u Marii - dużo racji, ale zbyt uproszczone spojrzenie na problem.
                • maria421 Re: Idziecie na łatwiznę 14.08.14, 14:54
                  Janusz, oswiec wiec mnie i Wkkr jak powinnismy patrzec na problem.
                  • ja.nusz Re: Idziecie na łatwiznę 14.08.14, 15:04
                    maria421 napisała:

> Janusz, oswiec wiec mnie i Wkkr jak powinnismy patrzec na problem.

Bez noża między zębami i bez przekrwionych oczu.
                    Jak by to z niemieckiego przełożyć - czeszecie wszystkich pod jeden grzebień.
                    • maria421 Re: Idziecie na łatwiznę 14.08.14, 15:28
                      ja.nusz napisał:

> Bez noża między zębami i bez przekrwionych oczu.
                      > Jak by to z niemieckiego przełożyć - czeszecie wszystkich pod jeden grzebień.

Janusz, problemem jest ISLAM.

Tak jak problemem byl nazizm, faszyzm czy komunizm.

Nie mialo sensu mowienie ze komunizm jest wspanialy, tylko kulacy sa zli, czy tylko ze Stalin byl zamordysta. Nie mialo sensu mowienie o wyzszosci ekonomii socjalizmu nad kapitalizmem i jednoczesnie o "przejsciowych trudnosciach w dostawach". Nie mialo sensu mowienie ile to Mussolini dobrego zrobil tylko niepotrzebnie dolaczyl sie do wojny po stronie Rzeszy. Nie ma sensu mowienie ze Hitler nakrecil niemiecka gospodarke....

Podobnie nie ma sensu mowienie o "islamie " i "islamizmie" , nie ma sensu mowienie o wiekszosci pokojowych muzulmanow i "islamistach". Problemem jest ISLAM.
                      Religia dla ktorej mlodzi, niczym sie nie wyrozniajacy Niemcy, po konwersji, jada do Syrii czy Iraku zasilac ISIS i obcinac glowy...

• jureek Re: Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 14:47
                wkkr napisał:

> popełni zbrodnię w imię religii, jest z miejsca potępiany przez 90% społecznośc

Jakoś nie przypominam sobie tych masowych i głośnych potępień zamachów na kliniki aborcyjne.
                • maria421 Re: Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 14:54
                  jureek napisał:

> Jakoś nie przypominam sobie tych masowych i głośnych potępień zamachów na klini
                  > ki aborcyjne.

Jureek, a moze sprawdzisz i porownasz :

1. Przestrzen i czas dzialania radykalnych antyaborcjonistow do przestrzeni i czasu dzialania islamskich terrorystow

2. Ilosc ofiar radykalnych antyaborcjonistow do ilosci ofiar islamskich terrorystow

Oraz moze powiesz gdzie Ewangelia nakazuje zabijac.

Ach, zapomnialabym : PROSZE.
                  • jureek Re: Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 15:13
                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                    >
                    > > Jakoś nie przypominam sobie tych masowych i głośnych potępień zamachów na
                    > klini
                    > > ki aborcyjne.
                    >
                    > Jureek, a moze sprawdzisz i porownasz :

Odnosiłem się tylko do masowego potępiania przez chrześcijan zbrodni popełnionych przez innych chrześcijan w imię religii, bo o tym pisał mój przedmówca.
                    Może przypomnicie mi, kiedy z takimi zbrodniami i ich potępieniem mieliśmy do czynienia?
                    • maria421 Re: Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 15:32
                      jureek napisał:

> Odnosiłem się tylko do masowego potępiania przez chrześcijan zbrodni popełniony
                      > ch przez innych chrześcijan w imię religii, bo o tym pisał mój przedmówca.
                      > Może przypomnicie mi, kiedy z takimi zbrodniami i ich potępieniem mieliśmy do c
                      > zynienia?

Papiez Jan Pawel II przeprosil nawet za mordy dokonane przez chrzescijan, ktrore sie dokonaly w sredniowieczu. Przeprosil za rzez dokonana przez Krzyzowcow w Jerozolimie, przez Konkwistadorow w Ameryce Poludniowej, przez kolonializatorow tu i owdzie.

Protesty przeciw wojnie w Wietnamie to kto organizowal jezeli nie sami Amerykanie?

Za zbrodnie III Rzeszy kto przepraszal jezeli nie sami Niemcy?

A taki. np. Erdogan do tej pory neguje ludobojstwo Ormian...
              • maria421 Re: Gdy jakiś chrześcijańsko oszołom 14.08.14, 16:27
                wkkr napisał:

> Gdy zaś zbrodni w imię Allacha dokonują ekstremiści muzułmańscy głosy potępieni
                > a ze strony społeczności muzułmańskiej są bardzo mizerne. Nie brakuje zaś tych
                > którzy ekstremistów chwalą!
                > Milczenie w takiej sytuacji należy uznać za formę poparcia.
                > Dlatego wszyscy muzułmanie są winni zbrodni popełnianych przez ekstremistów.

Pare tygodni temu w wielu europejskich miastach odbyly sie manifestacje przeciw izraelskiej ingerencji zbrojnej w Gazie. Protestowali glownie muzulmanie, nie szczedzac antysemickich okrzykow.

Dlaczego wiec nie protestuja rownie masowo przeciw mordom popelnianym przez ISIS?

Odpowiedz jest jedna: bo w Iraku czy w Syrii to muzulmanie morduja , a w Gazie to Zydzi strzelaja do muzulmanow.

Latwiej jest powiedziec ze "ISIS to nie sa muzulmanie", albo ze "to nie ma nic z islamem wspolnego".

• maria421 Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 19:21
      A Niemcy sie zastanawiaja...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16471992,Francja___Wkrotce_wyslemy_bron_do_Iraku___Niemcy_sie.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
      Niemcy tez sie zastanawiaja nad tym, czy drony sa etycznie i prawnie dopuszczalne.

A w ostatnim Spieglu pani biskup Käßmann mowi ze chcialaby likwidacji niemieckiej armii...
      Nie wiem, czy mowi to na trzezwo, czy nie.
      • jureek Re: Zagłada chrześcijan 13.08.14, 19:25
        maria421 napisała:

> A Niemcy sie zastanawiaja...
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16471992,Francja___Wkrotce_wyslemy_bron_do_Iraku___Niemcy_sie.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
        > Niemcy tez sie zastanawiaja nad tym, czy drony sa etycznie i prawnie dopuszczal
        > ne.

Dla mnie jest rzeczą oczywistą, że w tej sytuacji drony powinny zostać użyte.
    • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 08:50
      Słuchałem w drodze do pracy wywiadu z politykiem CDU i przyznaję rację Marii, że trzeba wyjść na ulice i głośno krzyczeć. Nie robię sobie złudzeń, że protesty te wpłyną na postępowanie dżihadystów, bo oni mają je gdzieś, ale może chociaż nasze rządy wezmą te protesty pod uwagę. Polityk partii z literką C w nazwie uważa za problematyczne dostawy broni dla Kurdów, czyli jedynej siły, która teraz faktycznie broni chrześcijan i jazydów przed zagładą, przy czym ta sama partia nie ma nic przeciwko sprzedaży broni do Arabii Saudyjskiej, czyli kraju wspierającego terrorystów z ISIS.
      • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:09
        Jureek, tak rzadko sie zdarza ze sie ze mna zgadzasz, ze mam ochote Cie wirtualnie usciskac :)

Z tego co wiem, to Niemcy sprzedaja Arabii Saudyjskiej lodzie i czolgi. Czolgi moze by sie na pustyni Kurdom przydaly, ale lodzie z pewnoscia nie.
    • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:28
      Wczoraj Phoenix nadal reportaz o "ostatnich chrzescijanach w Iraku".

Zastanawialam sie nad tym, jak mozna im pomoc. Zorganizowac im wszystkim transport do Europy i dac azyl? Oni sa naprawde przesladowani, nie tak jak te tysiace Afrykanczykow dobijajacych dzien w dzien do wybrzezy Europy.
      Ale to by bylo na reke ISIS.
      Pomoc Kurdom, ktorzy w tej chwili stoja po stronie chrzescijan przeciw wspolnemu wrogowi?
      Kurdownie na tym konflikcie wygraja moze wlasne panstwo. I dobrze, zycze im tego.
      Ale jak bedzie to nowe panstwo Kurdystan wygladalo? Jak bedzie traktowalo mniejszosci religijne?

• jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:46
        Twoje propozycje nie wykluczają się. Tych, którzy chcą do Europy, przyjąć w Europie, ale także pomóc Kurdom walczącym z ISIS, żeby ci chrześcijanie, którzy gotowi są zostać, nie cierpieli prześladowań.
        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:50
          Jureek, taka dorazna pomoc dozbrojenia Kurdow i ewakuacji czesci chrzescijan jest w tej chwili sensowna.
          Ale , na podstawie faktow z niedawnej historii, boje sie o to, co beda dalej robili dozbrojeni Kurdowie.
          • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:55
            maria421 napisała:

> Ale , na podstawie faktow z niedawnej historii, boje sie o to, co beda dalej ro
            > bili dozbrojeni Kurdowie.

Jakie fakty z niedawnej historii? Przecież autonomia kurdyjska w Iraku funkcjonuje już kilkanaście lat. Jakoś nic mi nie wiadomo, żeby prześladowano tam chrześcijan i innych niemuzułmanów. Wręcz przeciwnie, jest to najbardziej spokojna i praworządna część Iraku.
          • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 09:57
            maria421 napisała:

> Ale , na podstawie faktow z niedawnej historii, boje sie o to, co beda dalej ro
            > bili dozbrojeni Kurdowie.

Dobrze byłoby, żeby nie tylko obronili swoje terytorium, ale w ogóle po dozbrojeniu zniszczyli panowanie ISIS także na terytoriach niekurdyjskich. Tyle, że tego trudno od nich wymagać.
            • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 10:15
              Autonomia kurdyjska to jednak nie to samo co niepodlegle panstwo Kurdystan.

A mowiac o faktach z niedawnej historii mam na mysli dozbrojenie krajow muzulmanskich, czy to rzadow, czy opozycji .
              Dozbrojony Saddam uzywal broni przeciw Kurdom, Iranowi, Kuwejtowi.
              Dozbrojeni przeciw ZSRR Talibowie uzyli armii przeciw swoim i w koncu skierowali sie przeciw tym, ktorzy ich dozbroili, czyli przeciw USA.

Jezeli powstanie niepodlegly Kurdystan, to czy zadowoli sie terenem obecnej Autonomii w polnocnym Iraku? Czy tez beda chcieli miec swoj kawalek Turcji i Iranu?

• jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 10:47
                maria421 napisała:

> Dozbrojeni przeciw ZSRR Talibowie uzyli armii przeciw swoim i w koncu skierowal
                > i sie przeciw tym, ktorzy ich dozbroili, czyli przeciw USA.

Popełniasz ten sam błąd, co Röttgen w dzisiejszym wywiadzie.
                To nie Talibów dozbrajał zachód przeciw sowietom, tylko mudżahedinów, o talibach nikt wtedy nie słyszał.
                Poza tym porównywanie talibów do Kurdów jest absolutnie nieadekwatne. Kurdowie to naród, a talibowie to grupa identyfikująca się ideologicznie.
                • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 10:56
                  OK, wtedy Talibowie nazywali sie mudzahedinami.
                  Nazwa mudzahedin wywodzi sie od dzihadu.

de.wikipedia.org/wiki/Mudschahid
                  I faktycznie, Kurdowie to narod, ktory w swojej walce o niepodleglosc tez nieraz uciekal sie do terroryzmu , szczegolnie PKK w Turcji.

• jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 11:43
                    maria421 napisała:

> OK, wtedy Talibowie nazywali sie mudzahedinami.
                    > Nazwa mudzahedin wywodzi sie od dzihadu.

To były różne grupy, w dodatku walczące ze sobą.
                    Talibowie walczyli z mudżahedinami parę lat po wycofaniu się sowietów. Gdy mudżahedini wspierani przez zachód walczyli z sowietami, talibowie nie występowali jeszcze jako zbrojna grupa.
                    • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 11:56
                      Ale Talibowie nie spadli z nieba, tylko sie wylonili z midzahedinow.
                      • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:17
                        maria421 napisała:

> Ale Talibowie nie spadli z nieba, tylko sie wylonili z midzahedinow.

Talibowie w czasach wolny z sowietami byli za młodzi, żeby brać udział w tej wojnie.
                        Nie mogli być więc wspierani przez zachód.
                        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:35
                          jureek napisał:

> Talibowie w czasach wolny z sowietami byli za młodzi, żeby brać udział w tej wo
                          > jnie.
                          > Nie mogli być więc wspierani przez zachód.

Miedzy koncem wojny sowiecko-afganskiej a powstaniem ruchu Talibow jest tylko 5 lat.
                          • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:40
                            maria421 napisała:

> Miedzy koncem wojny sowiecko-afganskiej a powstaniem ruchu Talibow jest tylko 5
                            > lat.

Zgadza się. Ruch talibów jak sama nazwa wskazuje wyłonił się wśród uczniów szkół koranicznych. Gdy mudżahedini walczyli z sowietami, przyszli talibowie wkuwali koran.
                            • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:43
                              jureek napisał:

> Zgadza się. Ruch talibów jak sama nazwa wskazuje wyłonił się wśród uczniów szkó
                              > ł koranicznych. Gdy mudżahedini walczyli z sowietami, przyszli talibowie wkuwal
                              > i koran.

Nikt nie jest w stanie okreslic ilu mudzahedinow przeszlo w szeregi Talibow, wiec nie oddzielalabym tak radykalnie tych ugrupowan.
      • ja.nusz Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:07
        maria421 napisała:

> Ale jak bedzie to nowe panstwo Kurdystan wygladalo? Jak bedzie traktowalo mniej
        > szosci religijne?

W obliczu tak dużej różnorodności wyznaniowej wśród Kurdów, mieliby szansę na stworzenie w miarę normalnego państwa tylko, jeżeli zrobią to z wykluczeniem jakichkolwiek akcentów religijnych we władzach.
        Niech się modlą prywatnie.
        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 12:38
          ja.nusz napisał:

> W obliczu tak dużej różnorodności wyznaniowej wśród Kurdów, mieliby szansę na s
          > tworzenie w miarę normalnego państwa tylko, jeżeli zrobią to z wykluczeniem jak
          > ichkolwiek akcentów religijnych we władzach.
          > Niech się modlą prywatnie.

Oni juz maja swoich fanatykow:

de.wikipedia.org/wiki/Ansar_al-Islam
          • ja.nusz Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 13:16
            maria421 napisała:

> Oni juz maja swoich fanatykow

No to bajzel jest zaprogramowany.
            • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 13:27
              ja.nusz napisał:

> No to bajzel jest zaprogramowany.

Tak jak wszedzie tam, gdzie jest islam.
              • ja.nusz Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 13:40
                maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > No to bajzel jest zaprogramowany.
                >
                > Tak jak wszedzie tam, gdzie jest islam.

Wystarczyłoby, że napisałabyś "prawie wszędzie", choć i to byłoby przesadą - no ale u Ciebie to normalka.
                • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 14:12
                  ja.nusz napisał:

> Wystarczyłoby, że napisałabyś "prawie wszędzie", choć i to byłoby przesadą - no
                  > ale u Ciebie to normalka.

Moze najpierw bys sprawdzil czy nie mam racji?

Jaka grupa imigrantow na Zachodzie najbardziej opiera sie integracji?
                  Jaka religia ma najwiecej ugrupowan terrorystycznych?
                  Jakie panstwo muzulmanskie ma prawdziwa demokracje? Wyprzedzam Cie- Turcja zawdziecza demokracje "islamofobicznemu" Ata Türkowi.
                  Na jakim tle i w jakich obszarach istnieja obecnie ogniska zapalne i wojny? Wydaje mi sie , ze Ukraina jest jedynym wyjatkiem, gdzie tlem konfliktu nie jest islam.
              • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 14:18
                maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > No to bajzel jest zaprogramowany.
                >
                > Tak jak wszedzie tam, gdzie jest islam.

No pacz pani, a planowałem odwiedzić w tym roku Podlasie. Jutro wyjeżdżam, mówisz, że lepiej do tego bajzlu nie jechać?

• maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 15:21
                  jureek napisał:

> No pacz pani, a planowałem odwiedzić w tym roku Podlasie. Jutro wyjeżdżam, mówi
                  > sz, że lepiej do tego bajzlu nie jechać?

Jak nie "Twoj" pokojowy muzulmanin, to znow dyzurni Tatarzy.... zeby tylko nie przyznac
                  islam jest problemem.

• jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 16:39
                    maria421 napisała:

> Jak nie "Twoj" pokojowy muzulmanin, to znow dyzurni Tatarzy.... zeby tylko nie
                    > przyznac
                    > islam jest problemem.

Ależ ja jak najbardziej przyznaję, że islam czasem jest problemem.

• maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 16:44
                      jureek napisał:

> Ależ ja jak najbardziej przyznaję, że islam czasem jest problemem.

Raczej islam czasem nie jest problemem.
                      Wtedy, kiedy muzulmanow jest bardzo, bardzo malo.
                      Tylko wtedy.
                      • jureek Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 16:47
                        maria421 napisała:

> Raczej islam czasem nie jest problemem.
                        > Wtedy, kiedy muzulmanow jest bardzo, bardzo malo.
                        > Tylko wtedy.

Nie wchodzę w te semantyczne przepychanki. Muszę się wyspać przed podróżą. O piątej rano startujemy.
                        • maria421 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 16:53
                          jureek napisał:

> Nie wchodzę w te semantyczne przepychanki.

To nie sa semantyczne przepychanki, tylko fakty.

> Muszę się wyspać przed podróżą. O piątej rano startujemy.

Szczesliwej podrozy.
                • a000000 Re: Zagłada chrześcijan 15.08.14, 17:22
                  jureek napisał:

> No pacz pani, a planowałem odwiedzić w tym roku Podlasie. Jutro wyjeżdżam, mówi
                  > sz, że lepiej do tego bajzlu nie jechać?

na Podlasiu nie ma islamu. Tam są POLACY, potomkowie tatarów, wyznania polsko-muzułmańskiego... Dlaczego tak piszę? ano dlatego, że tamtejszy islam jest interpretowany po polsku. Dlatego też ortodoksi mają ich za odszczepieńców.
                  Podlasie jest piękne..... ale uważaj na kleszcze.
    • maria421 To jest islam wlasnie.... 20.08.14, 09:14
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16500707,Okrutna_egzekucja__Reuters__dzihadysci_zabili_amerykanskiego.html#MT
      Bez komentarza, bo musialabym sama wyciac to, co mam ochote wykrzyczec....
      • ja.nusz Re: To jest islam wlasnie.... 20.08.14, 11:20
        Widziałem to wideo i sądzę, że USA teraz zrobi porządek z tą bandą dzikusów.
        Problemu dzikich wyznawców islamu jednak to nie rozwiąże.
        • maria421 Re: To jest islam wlasnie.... 20.08.14, 11:28
          ja.nusz napisał:

> Widziałem to wideo i sądzę, że USA teraz zrobi porządek z tą bandą dzikusów.
          > Problemu dzikich wyznawców islamu jednak to nie rozwiąże.

To sa bandy dzikusow, ktorzy potrafia sie obchodzic z nowoczesnymi urzadzeniami technicznymi i je wykorzystuja. Jak chca zyc jak za czasow ich p.... proroka, to niech zasuwaja na wielbladach, koniach i osiolkach, a do walki niech uzywaja tylko szabli i luku.

• maria421 Re: Zagłada chrześcijan 20.08.14, 19:01
      No prosze! Jihadysci nie tylko morduja, ale tez organizuja ludziom zycie! Hitler tez organizowal ludziom zycie...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16503753,Panstwo_Islamskie_rosnie_w_sile__Ekspert__To_duze.html#MT
      Juz sie zaczelo relatywizowanie?

• maria421 "John z Londynu" 21.08.14, 17:04
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16507443,Zabojcy_Foleya_to__John__z_Londynu_i_jego__The_Beatles__.html#BoxSlotI3img#BoxSlotI3img
        Cameron podobno przerwal urlop jak sie o tym dowiedzial. Ciekawe co ma zamiar zrobic, zeby tacy "Johns" nie radykalizowali sie w Londynie, czy gdziekolwiek w Wielkiej Brytanii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka