19.08.14, 09:48
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16495471,Minister_upokarzania_kobiet_i_minister_wojny_z_Rosja.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
Sprawdzilam na FB- faktycznie strona PO cos takiego zamiescila.

IDIOCI!

Takie "prawdy" o politykach niech sobie lud na ulicy opowiada, polityka nie moze sie znizac do takich chwytow!

Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: PO-PiS 19.08.14, 10:15
      PO zeszło do poziomu PiSu.
      Jaki elektorat, taka kampania.
      • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 12:51
        zbyfauch napisał:

"PO zeszło do poziomu PiSu."

Raczej stanęło na tym samym poziomie od 7 lat - nuuuda panie - straszenie PiS-em.
        Że też im się nie znudziło.
        Kolejna aferka pod dywanikiem, Lolo Pidolo Słowo Honoru - nadal z mandatem i pensyjką w kieszeni choć nie pojawia się w sejmie, ale postraszyć można - może kolejni głupcy na to się nabiorą. Niech drukują i wieszają te plakaty gdzie chcą, i oko cieszą zaślepionym mentalnie i cudem niepamięci.
        • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:02
          astra18 napisała:

> Raczej stanęło na tym samym poziomie od 7 lat - nuuuda panie - straszenie PiS-e
          > m.
          > Że też im się nie znudziło.

Kaczynski tez od siedmiu lat powtarza te same zaklecia ile razy dorwie sie do mikrofonu: "to wina rzadu, rzad musi odejsc".

Wiesz czym mnie ostatnio wkurzyl?
          Po wprowadzeniu przez Rosje embarga na polskie owoce , dzien po tym jak minister Sawicki zapowiedzial ze bedzie interweniowal w Brukseli, Kaczynski oznajmil publicznie ze on by juz to zalatwil , bo obecna ekipa rzadzaca z pozycji "na czworakach" nic w UE nie zdziala.
          Takie "prawdy" moga docierac do tepakow, do ktorych nie dociera, ze nie tylko Polska traci na embargu, ze problem dotyczy tez innych krajow europejskich i ze Bruksela musi sie tym tematem zajac.
          • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:11
            maria421 napisała:

"Kaczynski tez od siedmiu lat powtarza te same zaklecia ile razy dorwie sie do m
            > ikrofonu: "to wina rzadu, rzad musi odejsc".

Biorąc pod uwagę nierozliczone afery ma rację. O ostatniej "podsłuchowej" nie mówiąc.

"Po wprowadzeniu przez Rosje embarga na polskie owoce , dzien po tym jak ministe
            > r Sawicki zapowiedzial ze bedzie interweniowal w Brukseli, Kaczynski oznajmil p
            > ublicznie ze on by juz to zalatwil , bo obecna ekipa rzadzaca z pozycji "na czw
            > orakach" nic w UE nie zdziala."

Nie słyszałam tej wypowiedzi, masz jakieś nagranie do zalinkowania? Kiedy i gdzie? ale skoro twierdzisz że Sawicki coś załatwił to powiedz co.

"Wiesz czym mnie ostatnio wkurzyl?"

Nawet gdyby nic nie mówił, zapadł się pod ziemię też by cię wkurzał.
            • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:35
              astra18 napisała:

> Biorąc pod uwagę nierozliczone afery ma rację. O ostatniej "podsłuchowej" nie m
              > ówiąc.

To afera podsluchowa tez jest z winy rzadu ? :-)
              Kaczynski potrafi nawet u powodzian mowic ze "rzad musi odejsc".

> Nie słyszałam tej wypowiedzi, masz jakieś nagranie do zalinkowania? Kiedy i gdz
              > ie? ale skoro twierdzisz że Sawicki coś załatwił to powiedz co.

Widzialam w Wiadomosciach.

> Nawet gdyby nic nie mówił, zapadł się pod ziemię też by cię wkurzał.

Niech w koncu powie cos madrego, to moze zmienie zdanie.
              • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:45
                maria421 napisała:

"To afera podsluchowa tez jest z winy rzadu ? :-)"

Ano też. Żal.pl:)

"Kaczynski potrafi nawet u powodzian mowic ze "rzad musi odejsc"."

Niech to mówi od rana do wieczora, wszędzie gdzie się da, żeby dotarło do tych zamulonych propagandą strachem przed PiS-em.

"ale skoro twierdzisz że Sawicki coś załatwił to powiedz co.
                >
                > Widzialam w Wiadomosciach."

No ale co ten nasz minister Sawicki załatwił?

"Niech w koncu powie cos madrego, to moze zmienie zdanie. "

To zależy co w Twoim pojęciu znaczy "coś mądrego".
                • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:49
                  astra18 napisała:

> Ano też. Żal.pl:)

Znaczy rzad sam siebie podsluchiwal?

> Niech to mówi od rana do wieczora, wszędzie gdzie się da, żeby dotarło do tych
                  > zamulonych propagandą strachem przed PiS-em.

Rzady PiSu juz mielismy, dziekujemy, dokladki nie chcemy :)

> "ale skoro twierdzisz że Sawicki coś załatwił to powiedz co.

Gdzie twierdze ze cos zalatwil? Wlasnie Ci wyjasnilam kiedy mialo miejsce to wystapienie Sawickiego i Kaczynskiego- zaraz po ogloszeniu embarga.
                  Oczywiscie super man Kaczynski juz wtedy by w Unii wszystko zalatwil.

> To zależy co w Twoim pojęciu znaczy "coś mądrego".

Z pewnoscia nie idiotyzmy ktore powtarza jak mantre.
                  • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 14:13
                    maria421 napisała:

"Znaczy rzad sam siebie podsluchiwal?"

Nie odwracaj kota ogonem.
                    Ciekawe było to co mieli do powiedzenia i jaki jest ich stosunek do własnego państwa, którym rządzą i na nieszczęście biorą za to kasę. Moją. Chyba nie Twoją?

" Rzady PiSu juz mielismy, dziekujemy, dokladki nie chcemy :)"

Niech każdy mówi za siebie:)szczególnie jeśli go to bezpośrednio dotyczy.

"Oczywiscie super man Kaczynski juz wtedy by w Unii wszystko zalatwil."

Może, tego nie wiemy, wiemy natomiast, że miał rację co do tego że Sawicki nic nie załatwi.
                    Wizjoner jaki czy co?:)

"Z pewnoscia nie idiotyzmy ktore powtarza jak mantre."

A co tak ogólnikowo? To rozmowa przedszkolaka czy konkret?
                    • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 14:27
                      astra18 napisała:

> Nie odwracaj kota ogonem.
                      > Ciekawe było to co mieli do powiedzenia i jaki jest ich stosunek do własnego pa
                      > ństwa, którym rządzą i na nieszczęście biorą za to kasę. Moją. Chyba nie Twoją?

Mam znow przypomniec afere podsluchowa w ktorej PiS korumpowal Beger?

> Niech każdy mówi za siebie:)szczególnie jeśli go to bezpośrednio dotyczy.

Dotyczylo. Jak pani minister spraw zagranicznych pomylila dwa pakty polsko-niemieckie, to dotyczylo. Podobnie dotyczylo jak oglaszala ze "Polacy w Niemczech sa narazeni na asymilacje".
                      >
                      > Może, tego nie wiemy, wiemy natomiast, że miał rację co do tego że Sawicki nic
                      > nie załatwi.
                      > Wizjoner jaki czy co?:)

Moze jeszcze poczekamy? I co wtedy zrobi super man Kaczynski? Odszczeka?

> A co tak ogólnikowo? To rozmowa przedszkolaka czy konkret?

Chocby ciagle o tej "pozycji na czworakach przed Unia", to ze Polska w Unii sie nie liczy,( choc jeszcze nigdy tak sie nie liczyla), idiotyzmy o Slazakach , o Niemcach, o Smolensku.
                      • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 14:53
                        maria421 napisała:

"Mam znow przypomniec afere podsluchowa w ktorej PiS korumpowal Beger?"

Załóżmy, że ciężar gatunkowy tej afery jest choć minimalnie zbliżony do tego co nam w Polsce PO zafundowała, chcesz żebym zaczęła wyliczankę?

"Jak pani minister spraw zagranicznych pomylila dwa pakty polsko-niem
                        > ieckie, to dotyczylo. "

O matko, taka afera uszła mojej uwadze, może przypomnisz? Huczało i buczało?

" Podobnie dotyczylo jak oglaszala ze "Polacy w Niemczech s
                        > a narazeni na asymilacje".

A jaki kontekst tego wydarzenia był?
                        Możesz dodać jeszcze że kiepsko tańczyła i taki wstyd to był dla Polaków...
                        Nie to co nasz dzielny fachowiec od watah, którego nie zaprosili to stołu ostatnio...muszę zajrzeć na TT bo tam lubi prowadzić swoją politykę zagraniczną:(

"Moze jeszcze poczekamy? I co wtedy zrobi super man Kaczynski? Odszczeka?"

A na co czekać jak już KE podjęła decyzję i Sawicki zniknął z salonów studyjnych...
                        Na supermana Kaczyński się nie nadaje, bo supermani nie noszą czarnych krawatów, taki obciach przecież, to nie polityk...

"Chocby ciagle o tej "pozycji na czworakach przed Unia",

to nie mantra tylko rzeczywistość.

"to ze Polska w Unii sie
                        > nie liczy,( choc jeszcze nigdy tak sie nie liczyla),"

Uświadom mnie choć jednym przykładem że się myli.

"idiotyzmy o Slazakach ,"

O tej niby "opcji niemieckiej" mówisz czy masz jeszcze jakieś inne "rewelacje"? A znasz całą wypowiedź czy tylko to co pasowało?
                        Bo ja jako Ślązaczka powinnam to wiedzieć jakby co?:)

"o Smolensku."

Fakty a nie idiotyzmy, nawet gruba kasa dla Laska tu nic nie pomaga.
                        • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 15:27
                          Astro, jak widzisz, ja nie jestem tak bezkrytyczna wobec PO jak Ty wobec PiSu :)

Ta idiotyczna akcja PO , ktora ja krytykuje, jest jednak odpowiedzia na akcje plakatowa PiSu.
                          PiS umiescil na plakatach zdjecia (specjalnie wybierali najgorsze ujecia?) politykow i nazwal ich "sitwa", co potem musial zmienic na "wladza".

Ty to bezkrytycznie popierasz? Tylko dlatego ze jest to autorstwa PiSu, a PiS ma zawsze racje?

Wyjasnijmy sobie te kwestie zanim znow rozpoczniemy wyliczanki co zrobil czy nie zrobil PiS czy PO.

• astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 17:47
                            maria421 napisała:

"Astro, jak widzisz, ja nie jestem tak bezkrytyczna wobec PO jak Ty wobec PiSu :"

Nie jestem bezkrytyczna wobec PiS, i parę razy tu o tym pisałam, z jakiś względów po raz kolejny to owijasz w niepamięć:)

"PiS umiescil na plakatach zdjecia (specjalnie wybierali najgorsze ujecia?) poli
                            > tykow i nazwal ich "sitwa", co potem musial zmienic na "wladza".

Bo to jest SITWA, która jeszcze rządzi w Polsce, więc w tym wypadku nie ma mowy o kłamstwie, biorąc pod uwagę szereg afer w ciągu 7 lat ich rządów, które zostały zamiecione pod dywan.

"Ty to bezkrytycznie popierasz? Tylko dlatego ze jest to autorstwa PiSu, a PiS m
                            > a zawsze racje?"

Popieram bo to jest prawda a nie dlatego że to PiS wymyślił.
                            Coś jest na rzeczy jeśli spora przewaga PiS-u w sondażach utrzymuje się już od dłuższego czasu.

• maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:30
                              No i o czym my tu mamy rozmawiac, Astro, skoro Ty popierasz plakaty PiSu nazywajace rzad "Sitwa" i argumentujesz "bo to jest prawda".

To, co napisalo PO pod zdjeciami niektorych politykow z PiSu tez jest prawda.

Ale ja i tak te akcje PO krytykuje.

Zgadnij dlaczego.
                              • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:38
                                maria421 napisała:

" No i o czym my tu mamy rozmawiac, Astro, skoro Ty popierasz plakaty PiSu nazywa
                                > jace rzad "Sitwa" i argumentujesz "bo to jest prawda".

Jak Cię prawda w oczy kole to już nic na to nie poradzę.

"To, co napisalo PO pod zdjeciami niektorych politykow z PiSu tez jest prawda. "

To podaj tę rzekomą prawdę napisaną pod zdjęciami polityków PiS-u.

"Ale ja i tak te akcje PO krytykuje.
                                >
                                > Zgadnij dlaczego."

Bo PO kłamie.
                                • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:42
                                  astra18 napisała:

> Jak Cię prawda w oczy kole to już nic na to nie poradzę.

Mnie w oczy kole C H A M S T W O uprawiane na plakatach tak PiS jak i PO.

> To podaj tę rzekomą prawdę napisaną pod zdjęciami polityków PiS-u.

Kaczynski jest "ministrem zemsty narodowej" a Macierewicz "wojny z Rosja i Smolenska".

> Bo PO kłamie.

Bo ja krytykuje C H A M S T WO, niezeleznie z jakiego kierunku politycznego ono pochodzi.

• astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:03
                                    maria421 napisala:

"Kaczynski jest "ministrem zemsty narodowej" a Macierewicz "wojny z Rosja i Smol
                                    > enska".

Dążenie do poznania prawdy nazywasz zemstą?

"Bo ja krytykuje C H A M S T WO, niezeleznie z jakiego kierunku politycznego ono
                                    > pochodzi."

To Ci się chwali, w przypadku plakatów PO, bo to co tam napisane to rzeczywiście chamstwo
                                    • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:20
                                      astra18 napisała:

> "Kaczynski jest "ministrem zemsty narodowej" a Macierewicz "wojny z Rosja i Smo
                                      > l
                                      > > enska".
                                      >
                                      > Dążenie do poznania prawdy nazywasz zemstą?

Kaczynski jest od zemsty i od rozliczania, od "prawdy" jest Macierewicz.
                                      >
                                      > To Ci się chwali, w przypadku plakatów PO, bo to co tam napisane to rzeczywiści
                                      > e chamstwo

Ale to co napisal PiS, to nie chamstwo, prawda?

Astro, Ty nie widzisz swej wlasnej stronniczosci i bezkrytycyzmu?
                                      • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:27
                                        maria421 napisała:

" Ale to co napisal PiS, to nie chamstwo, prawda?"

Ty zawsze prawdę nazywasz chamstwem czy tylko w zależności od okoliczności?

"Astro, Ty nie widzisz swej wlasnej stronniczosci i bezkrytycyzmu?"

To, że Ty to tak widzisz muszę przeboleć:)
                                        • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:33
                                          astra18 napisała:

> Ty zawsze prawdę nazywasz chamstwem czy tylko w zależności od okoliczności?

Chamstwo nazywam chamstwem.
                                          Niezaleznie od okolicznosci, jak zdazylas zauwazyc.

> To, że Ty to tak widzisz muszę przeboleć:)

Nie tylko ja tak to widze.
                                          • ja.nusz Re: PO-PiS 19.08.14, 19:44
                                            Zacytuję innego użytkownika tego forum:

"Pisiorskiej tuby Niezależnej nie przekrzyczysz" albo jakoś tak podobnie.
                                          • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:49
                                            maria421 napisała:

" Chamstwo nazywam chamstwem.
                                            > Niezaleznie od okolicznosci, jak zdazylas zauwazyc."

Nazwałaś chamstwem plakaty PO dodając że to prawda. Dziwna okoliczność.

" To, że Ty to tak widzisz muszę przeboleć:)
                                            >
                                            > Nie tylko ja tak to widze. "

Zrobisz zbiórkę podpisów czy co?:) Moje życie nie kręci się wokół tego forum więc Twoja opinia - muszę Cię zmartwić - jest bezpodstawna.
                                            >
                                            • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 20:00
                                              astra18 napisała:

> Nazwałaś chamstwem plakaty PO dodając że to prawda. Dziwna okoliczność.

Prawde w rozny sposob mozna wyrazic- albo w sposob cywilizowany, albo po chamsku.
                                              >
                                              > Zrobisz zbiórkę podpisów czy co?:) Moje życie nie kręci się wokół tego forum wi
                                              > ęc Twoja opinia - muszę Cię zmartwić - jest bezpodstawna.

Ale nasze kontakty ograniczaja sie do forum
                                              • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 20:18
                                                maria421 napisała:

> Prawde w rozny sposob mozna wyrazic- albo w sposob cywilizowany, albo po chamsku.

a owszem. Obydwa komitety wyborcze postąpiły nieładnie. Nie powinno się robić pośmiewiska z czyjegokolwiek wizerunku.
                                                Z tym, że od światłych, postępowych i cenionych w świecie PO oczekuje się więcej niż od zapyziałych ciemnogrodzian z PiS. Noblesse oblige. Sami wpadli w dołek który misternie kopali....
                                                W TV we wszelkich wypowiedziach PO przedstawiają się jako tolerancyjni, światli i wykształceni ludzie.... a tu TAKA!!!! siurpryza...... chamstwo na poziomie rynsztoka....

Jakbyś Mario porównała te dwa plakaty, to byś zauważyła większy ładunek złej emocji po stronie PO.
                                                PiS opisuje PRAWDĘ. PO faktycznie stworzyła rządy kolesiów zamiatających pod dywan własne grzeszki...
                                                Natomiast PO gdyba, sugeruje, działa podprogowo... kolportuje nieprawdę, celem dyskredytacji opozycji. NIGDY nie było, nie ma i nie będzie ministra zemsty, czy ministra zwalczającego kobiety.... To co zrobiła PO to świństwo ostateczne.
                                                • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 21:36
                                                  a000000 napisała:

> a owszem. Obydwa komitety wyborcze postąpiły nieładnie. Nie powinno się robić p
                                                  > ośmiewiska z czyjegokolwiek wizerunku.
                                                  > Z tym, że od światłych, postępowych i cenionych w świecie PO oczekuje się więce
                                                  > j niż od zapyziałych ciemnogrodzian z PiS. Noblesse oblige. Sami wpadli w dołe
                                                  > k który misternie kopali....
                                                  > W TV we wszelkich wypowiedziach PO przedstawiają się jako tolerancyjni, światli
                                                  > i wykształceni ludzie.... a tu TAKA!!!! siurpryza...... chamstwo na poziomie
                                                  > rynsztoka....

I wlasnie dlatego tak sie wkurzylam.

> Jakbyś Mario porównała te dwa plakaty, to byś zauważyła większy ładunek złej em
                                                  > ocji po stronie PO.
                                                  > PiS opisuje PRAWDĘ. PO faktycznie stworzyła rządy kolesiów zamiatających pod dy
                                                  > wan własne grzeszki...

Dla PiSu kazdy rzad inny niz PiS bedzie sitwa.

> Natomiast PO gdyba, sugeruje, działa podprogowo... kolportuje nieprawdę, celem
                                                  > dyskredytacji opozycji. NIGDY nie było, nie ma i nie będzie ministra zemsty,
                                                  > czy ministra zwalczającego kobiety.... To co zrobiła PO to świństwo ostateczn
                                                  > e.

Nieprawde? Korwin- Mikke przeciez sam sie podlozyl :

natemat.pl/97399,janusz-korwin-mikke-nie-zmienia-zdania-kobiety-nie-powinny-miec-prawa-glosu
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:06
                                                    maria421 napisała:

> Nieprawde? Korwin- Mikke przeciez sam sie podlozyl

chodzi o to, że Korwin-Mikke jest w opozycji do PiS. Nie wiem co by się mogło stać, aby został ministrem w rządzie PiS. A PO sugeruje, że ten pajac jest brany na poważnie i zostanie ministrem.
                                                    To tak, jakbym to ja sugerowała, że Palikot zostanie biskupem pomocniczym u Michalika.

Ale kto się nie orientuje, sugestię weźmie poważnie i nie zagłosuje na PiS w obawie, przed wariackimi poglądami Mikkego. I o to PO chodzi.

> Dla PiSu kazdy rzad inny niz PiS bedzie sitwa.

nie wiem czy każdy.... o rządzie Buzka czy Mazowieckiego tak nie mówią.

No cóż, obecny rząd to klasyczna sitwa. Czy się to komu podoba, czy nie.

> I wlasnie dlatego tak sie wkurzylam.

a co? miałaś nadzieję, że nareszcie nami święci rządzą???? Nic podobnego. To są tylko ludzie, którym władza uderzyła do głowy i zatracili instynkt samozachowawczy. Gardzą elektoratem, mają wyborców za durni. Przyjdzie im za to zapłacić, tylko elektorat musi się opamiętać. Bo ani PO takie wspaniałe, ani wilk (PiS) taki zły.

• maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:14
                                                    a000000 napisała:

> chodzi o to, że Korwin-Mikke jest w opozycji do PiS. Nie wiem co by się mogło s
                                                    > tać, aby został ministrem w rządzie PiS. A PO sugeruje, że ten pajac jest brany
                                                    > na poważnie i zostanie ministrem.
                                                    > To tak, jakbym to ja sugerowała, że Palikot zostanie biskupem pomocniczym u Mic
                                                    > halika.
                                                    >
                                                    > Ale kto się nie orientuje, sugestię weźmie poważnie i nie zagłosuje na PiS w ob
                                                    > awie, przed wariackimi poglądami Mikkego. I o to PO chodzi.

Wiec jednak to o Korwinie jest prawda?
                                                    A koalicja PiSu z Korwinem nie bylaby mozliwa?

> nie wiem czy każdy.... o rządzie Buzka czy Mazowieckiego tak nie mówią.

Bo juz nie ma z kim walczyc.

> No cóż, obecny rząd to klasyczna sitwa. Czy się to komu podoba, czy nie.

Jasne. Tylko PiS jest swiety.

> a co? miałaś nadzieję, że nareszcie nami święci rządzą???? Nic podobnego. To s
                                                    > ą tylko ludzie, którym władza uderzyła do głowy i zatracili instynkt samozachow
                                                    > awczy. Gardzą elektoratem, mają wyborców za durni. Przyjdzie im za to zapłacić,
                                                    > tylko elektorat musi się opamiętać. Bo ani PO takie wspaniałe, ani wilk (PiS)
                                                    > taki zły.

Mialam nadzieje ze nie zejda do poziomu PiSu
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:39
                                                    maria421 napisała:

> Wiec jednak to o Korwinie jest prawda?

co prawda? ze pajac???? oczywiście! jego poglądy kompletnie nie pasują do naszej cywilizacji. A o Putinie mówi: jego ekscelencja.

> Jasne. Tylko PiS jest swiety.

nic podobnego. Skąd u Ciebie tyle stronniczości?

> Mialam nadzieje ze nie zejda do poziomu PiSu

no cóż. Zeszli. Poniżej.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 09:02
                                                    a000000 napisała:

> co prawda? ze pajac???? oczywiście! jego poglądy kompletnie nie pasują do nasz
                                                    > ej cywilizacji. A o Putinie mówi: jego ekscelencja.

Mam nadzieje ze Astra tez przyzna ze PO jednak prawde pisze :)

>
                                                    > nic podobnego. Skąd u Ciebie tyle stronniczości?

U mnie? Ja potrafie PO krytykowac.

> no cóż. Zeszli. Poniżej.

Przeciez tez pisali prawde :)
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 10:46
                                                    maria421 napisała:

" co prawda? ze pajac???? oczywiście! jego poglądy kompletnie nie pasują d
                                                    > o nasz
                                                    > > ej cywilizacji. A o Putinie mówi: jego ekscelencja.
                                                    >
                                                    > Mam nadzieje ze Astra tez przyzna ze PO jednak prawde pisze :)"

Nie ze mną te numery Mario:)
                                                    Wkładanie lemingom do głów, że JKM stoi w pierwszym rzędzie i w ewentualnym późniejszym rządzie razem z JK to już objaw desperacji.
                                                    A miałam nadzieję, że choć na ten przykład Ty się nie nabierzesz.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 11:18
                                                    astra18 napisała:

> Nie ze mną te numery Mario:)
                                                    > Wkładanie lemingom do głów, że JKM stoi w pierwszym rzędzie i w ewentualnym póź
                                                    > niejszym rządzie razem z JK to już objaw desperacji.
                                                    > A miałam nadzieję, że choć na ten przykład Ty się nie nabierzesz.

Astro, nawet jezeli PiS wygra nastepne wybory, to nie zdobedzie wiekszosc glosow i bedzie sobie musial szukac koalicjanta.
                                                    Mozesz mi wskazac partie ktora, wedlug Ciebie, weszlaby w koalicje z PiSem?
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 11:40
                                                    maria421 napisała:

"Astro, nawet jezeli PiS wygra nastepne wybory, to nie zdobedzie wiekszosc gloso
                                                    > w i bedzie sobie musial szukac koalicjanta. "

Jest to bardziej prawdopodobne niż to, że sam wygra. Ale to są gdybania.

"Mozesz mi wskazac partie ktora, wedlug Ciebie, weszlaby w koalicje z PiSem?"

Nie, nie wskażę. Jak na razie żadnych umizgów do PiS-u nie widzę.
                                                    Co będzie po wyborach tego też nie wiemy.
                                                  • ja.nusz Re: PO-PiS 20.08.14, 11:40
                                                    maria421 napisała:

> Mozesz mi wskazac partie ktora, wedlug Ciebie, weszlaby w koalicje z PiSem?

Na szczęście nie należy się obawiać - PIS nie wygra wyborów.
                                                    Gdyby jednak wygrali, to utworzą rząd mniejszościowy i pokażą co potrafią - choć co potrafią widać już dzisiaj, dlatego straszenie Pisem ma głęboki sens.

• a000000 Re: PO-PiS 20.08.14, 21:20
                                                    maria421 napisała:

> Mam nadzieje ze Astra tez przyzna ze PO jednak prawde pisze

a w jakiej sprawie? Że JKM to pajac? Nie słyszałam, aby PO tak mówiło czy pisało.

> Przeciez tez pisali prawde

o czym? że w gabinecie PiS będzie ministerstwo do zwalczania kobiet???? Przecież to jest złośliwe kłamstwo.

A wiesz, że PO się wypiera, że nie wiedzą kto w sieci umieścił taki plakat, że to nie oni....... Zapomnieli przy tym, że plakat pokazał się na oficjalnej stronie PO na facebooku.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 21:35
                                                    a000000 napisała:

> a w jakiej sprawie? Że JKM to pajac? Nie słyszałam, aby PO tak mówiło czy pisał
                                                    > o.

Ze zwalcza prawa kobiet.

> o czym? że w gabinecie PiS będzie ministerstwo do zwalczania kobiet???? Przecie
                                                    > ż to jest złośliwe kłamstwo.

Azerko, nie udawaj ze nie rozumiesz ze JKM bedzie realizowal antykobieca polityke w ramach istniejacych ministerstw.

> A wiesz, że PO się wypiera, że nie wiedzą kto w sieci umieścił taki plakat, że
                                                    > to nie oni....... Zapomnieli przy tym, że plakat pokazał się na oficjalnej str
                                                    > onie PO na facebooku.

I do tej pory tam jest.
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 20.08.14, 22:21
                                                    maria421 napisała:

> Azerko, nie udawaj ze nie rozumiesz ze JKM bedzie realizowal antykobieca polity
                                                    > ke w ramach istniejacych ministerstw.

w jaki sposób??? przecież JKM nie wejdzie do rządu!!!

> Ze zwalcza prawa kobiet.

on mówi, że kobiety są głupie i nie powinny mieć praw wyborczych, że gdy są gwałcone to same chcą..... ze powinny w domu siedzieć i służyć....
                                                    Pajac.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 21.08.14, 08:26
                                                    a000000 napisała:

> w jaki sposób??? przecież JKM nie wejdzie do rządu!!!

Jak juz wyzej pisalismy- jezeli PiS wygra wybory, to i tak nie zdobedzie absolutnej wiekszosci i bedzie potrzebowalo partnera do koalicji , a partia JKM jest bardziej prawdopodobnym partnerem dla PiSu niz inne partie.
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 21.08.14, 10:06
                                                    maria421 napisała:

a partia JKM jest
                                                    > bardziej prawdopodobnym partnerem dla PiSu niz inne partie.

nie dla PiS -u. Oni mają bardzo smutne doświadczenie z Samoobroną, przez koalicję z którą rozpadł się rząd. A do rządzenia będzie chętnych więcej, spoko. JKM to kula u nogi - niepokorny, nieprzewidywalny, szalony sympatyk Putina.... No i JKM i PiS dzieli "chiński mur" w postaci stosunku do katastrofy smoleńskiej.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 21.08.14, 12:28
                                                    a000000 napisała:

> nie dla PiS -u. Oni mają bardzo smutne doświadczenie z Samoobroną, przez koalic
                                                    > ję z którą rozpadł się rząd. A do rządzenia będzie chętnych więcej, spoko. JKM
                                                    > to kula u nogi - niepokorny, nieprzewidywalny, szalony sympatyk Putina.... No
                                                    > i JKM i PiS dzieli "chiński mur" w postaci stosunku do katastrofy smoleńskiej.

Jaka partie widzisz jako potencjalnego koalicjanta PiSu?
                      • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 15:17
                        maria421 napisała:

> Mam znow przypomniec afere podsluchowa w ktorej PiS korumpowal Beger?

nie korumpował, tylko montował koalicyjną większość parlamentarną. Ot co. Tak to się nazywa.
                        I jest to malutki pikuś wobec konszachtów przy biesiadnym stole, jak "utopić" opozycję.
                        Zawsze sądziłam, że jeśli partia się topi, no na skutek WŁASNYCH dokonań, a nie wkręcana w jakieś przygotowane sytuacje, niekoniecznie prawdziwe.... A oni kombinowali, jak podczepić PiS do nogi tonącego ponoć Macierewicza i ciągle wyciąganej afery z WSI.
                        Ostatnio z przecieków wynika, że Macierewicz likwidując to tałatajstwo miał rację. Jedynie upublicznienie raportu było błędem, powinien w całości pozostać tajnym.... ale za ujawnieniem był.... SEJM!!!!

Zgodnie z ustawą z dnia 9 czerwca 2006r, którą przegłosował Sejm RP (głosami PiS i PO i in.), 12 lutego 2007 r. Antoni Macierewicz przekazał tekst raportu na ręce prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Po przeprowadzeniu konsultacji z premierem oraz marszałkami Sejmu i Senatu 16 lutego 2007 prezydent, zobligowany w.w ustawą, zlecił publikację raportu w Monitorze Polskim nr 11 w dniu 16 lutego 2007.

pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Macierewicza

> Moze jeszcze poczekamy? I co wtedy zrobi super man Kaczynski? Odszczeka?

nie musi. Głosu Sawickiego Unia nie słyszy. I nie jest to wina Sawickiego.

> Chocby ciagle o tej "pozycji na czworakach przed Unia",

no, cóż.... to narcyzowaty minister prawił o robieniu loda....

> to ze Polska w Unii sie nie liczy,

oczywista oczywistość..... nigdy się nie liczyła. Niezależnie od opcji rządzącej.

> idiotyzmy o Slazakach ,

nie o Ślązakach, a o konkretnej organizacji.... i nie idiotyzmy. Niestety.

> Niemcach,

a co takiego?

>o Smolensku.

tu pozwolę sobie przypomnieć po raz enty, że gdyby to NAM zginął ktoś bliski - do końca swych dni byśmy żądali logicznego i precyzyjnego wyjaśnienia okoliczności.
                        Zwłaszcza obserwując ten poziom bałaganu i mataczenia jaki obserwujemy.
                        Sama bym wymyślała niestworzone hipotezy, aby tematu nie udało się zamieść po dywan.

Ostatnio w TV mówił Binienda..... i mówił, że nadal nie wiemy gdzie jest ciało Walentynowicz...
                        nie słyszałam odpowiedzi.... nikt oficjalnie tematu nie podjął.... dlaczego? bo kuriozalny?

chciałam poszukać coś na temat powtórnej identyfikacji (a nie bezmyślnej zamiany dwóch ciał)

i znalazłam wypowiedź której nie znałam:

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Joanna-Racewicz-nie-mam-pewnosci-czy-w-grobie-lezy-moj-maz,wid,14968733,wiadomosc.html
                        • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 15:47
                          a000000 napisała:
                          > nie korumpował, tylko montował koalicyjną większość parlamentarną. Ot co. Tak t
                          > o się nazywa.
                          > I jest to malutki pikuś wobec konszachtów przy biesiadnym stole, jak "utopić" o
                          > pozycję.

Nic tak nie korumpuje jak WLADZA, wiec obietnica wladzy jest korupcja.

> Zawsze sądziłam, że jeśli partia się topi, no na skutek WŁASNYCH dokonań, a nie
                          > wkręcana w jakieś przygotowane sytuacje, niekoniecznie prawdziwe.... A oni kom
                          > binowali, jak podczepić PiS do nogi tonącego ponoć Macierewicza i ciągle wyciąg
                          > anej afery z WSI.
                          > Ostatnio z przecieków wynika, że Macierewicz likwidując to tałatajstwo miał rac
                          > ję. Jedynie upublicznienie raportu było błędem, powinien w całości pozostać taj
                          > nym.... ale za ujawnieniem był.... SEJM!!!!

Azerko, nie mial racji! I nie bede tego po raz ktorys z kolei powtarzac ze sie podejrzanych agentow odwoluje, bez koniecznosci demolki calych slozb.

> Zgodnie z ustawą z dnia 9 czerwca 2006r, którą przegłosował Sejm RP (głosami
                          > PiS i PO i in.), 12 lutego 2007 r. Antoni Macierewicz przekazał tekst raportu
                          > na ręce prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Po przeprowadzeniu konsultacji z prem
                          > ierem oraz marszałkami Sejmu i Senatu 16 lutego 2007 prezydent, zobligowany
                          > w.w ustawą,
                          zlecił publikację raportu w Monitorze Polskim nr 11 w dniu 16 l
                          > utego 2007.

Kto wtedy rzadzil?

> nie musi. Głosu Sawickiego Unia nie słyszy. I nie jest to wina Sawickiego.

Azerko, ja na szczescie ogladam nie tylko polska telewizje, dlatego pisze ze to nie jest tylko problem Polski, i nie sam Sawicki sie dzialan ze strony Brukseli dopomina.

> no, cóż.... to narcyzowaty minister prawił o robieniu loda....

USA, nie Unii.

> > to ze Polska w Unii sie nie liczy,
                          >
                          > oczywista oczywistość..... nigdy się nie liczyła. Niezależnie od opcji rządząc
                          > ej.

Jeszcze raz- na szczescie nie czytam tylko polskiej prasy i nie ogladam ytlko polskich mediow, stad wiem, ze tak silnej pozycji jak obecnie Polska nigdy jeszcze w UE nie miala.

> nie o Ślązakach, a o konkretnej organizacji.... i nie idiotyzmy. Niestety.

To bylo o Slazakach.

> a co takiego?

"Kondominium rosyjsko- niemieckie", "Niemcy nas wykupia" (jakos nie wykupili) , to ze nie zyczy sobie "natowskich wojsk niemieckich" itp.

> tu pozwolę sobie przypomnieć po raz enty, że gdyby to NAM zginął ktoś bliski -
                          > do końca swych dni byśmy żądali logicznego i precyzyjnego wyjaśnienia okoliczno
                          > ści.
                          > Zwłaszcza obserwując ten poziom bałaganu i mataczenia jaki obserwujemy.
                          > Sama bym wymyślała niestworzone hipotezy, aby tematu nie udało się zamieść po d
                          > ywan.

Logiczne i fachowe wytlumaczenie juz jest.

> Ostatnio w TV mówił Binienda..... i mówił, że nadal nie wiemy gdzie jest ciało
                          > Walentynowicz...
                          > nie słyszałam odpowiedzi.... nikt oficjalnie tematu nie podjął.... dlaczego? b
                          > o kuriozalny?

Znow Binienda?

> chciałam poszukać coś na temat powtórnej identyfikacji (a nie bezmyślnej zamian
                          > y dwóch ciał)
                          >
                          > i znalazłam wypowiedź której nie znałam:
                          >
                          > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Joanna-Racewicz-nie-mam-pewnosci-czy-w-grobie-lezy-moj-maz,wid,14968733,wiadomosc.html

Niech wystapi o ekshumacje.

Ale zamiana zwlok nie sa zadnym dowodem na zamach na Tupolewa.
                          • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:04
                            maria421 napisała:

" nie o Ślązakach, a o konkretnej organizacji.... i nie idiotyzmy. Niestety
                            > .
                            >
                            > To bylo o Slazakach."

Nie o Ślązakach tylko grupie pod wodzą niejakiego Jerzego Gorzelika, która domaga się od wielu lat autonomii Śląska.
                            Więc proszę Cię, nie generalizuj. Gdyby to było o wszystkich Ślązakach sama bym na Kaczyńskiego psioczyła:)

""Kondominium rosyjsko- niemieckie","

I wiele się nie pomylił w świetle tego co teraz pani Merkel wyrabia.

" Logiczne i fachowe wytlumaczenie juz jest."

Problem w tym, że nie jest.
                            • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:38
                              astra18 napisała:

> Nie o Ślązakach tylko grupie pod wodzą niejakiego Jerzego Gorzelika, która doma
                              > ga się od wielu lat autonomii Śląska.
                              > Więc proszę Cię, nie generalizuj. Gdyby to było o wszystkich Ślązakach sama bym
                              > na Kaczyńskiego psioczyła:)

Wszyscy zle zrozumieli slowa Prezesa ?
                              www.tvs.pl/informacje/slaskosc-cenimy-ale-narod-slaski-to-opcja-niemiecka-burza-po-slowach-jaroslawa-kaczynskiego-2011-04-03

> I wiele się nie pomylił w świetle tego co teraz pani Merkel wyrabia.

A coz takiego wyrabia pani Merkel????

> Problem w tym, że nie jest.

Tylko dla ludzi ktorzy maja problem z logika i z rozpoznaniem kto jest fachowcem, a kto nie.
                              • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 18:52
                                maria421 napisała:

" Wszyscy zle zrozumieli slowa Prezesa ?"

Ci, którym to było na rękę. Ci, którzy DOKŁADNIE je przeanalizowali a nie usłyszeli skróty z TVN24 czy przeczytali obróbkę w GW, wiedzieli o czym mówi.

"A coz takiego wyrabia pani Merkel????"

Odmówiła stworzenia baz NATO w Europie Wschodniej.

"Tylko dla ludzi ktorzy maja problem z logika i z rozpoznaniem kto jest fachowce
                                > m, a kto nie. "

Mają problem z wciskaniem kitu z okienka telewizora. Już to przerabialiśmy.
                                • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:24
                                  astra18 napisała:

> Ci, którym to było na rękę. Ci, którzy DOKŁADNIE je przeanalizowali a nie usłys
                                  > zeli skróty z TVN24 czy przeczytali obróbkę w GW, wiedzieli o czym mówi.

Mowil o Slasku, stad jego pozniejsze , spoznione umizgi do Slazakow.

> Odmówiła stworzenia baz NATO w Europie Wschodniej.

Nie wiedzialam ze Merkel decyduje o NATO.
                                  Tzn. powinna je utworzyc, ale z wojsk innych niz niemieckie, bo tego sobie Twoj ukochany Prezes nie zyczy, tak?

> Mają problem z wciskaniem kitu z okienka telewizora. Już to przerabialiśmy.

MNie Macierewicz zadnego kitu nie wcisnie.
                                  • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:41
                                    maria421 napisała:

" Mowil o Slasku"

Zaraz zaraz, sama pisałaś że mówił o Ślązakach.

"Nie wiedzialam ze Merkel decyduje o NATO."

ale o ich tworzeniu w Europie Wschodniej tak.
                                    natemat.pl/113865,angela-merkel-zapewnia-nas-o-solidarnosci-ale-wyklucza-bazy-nato-w-europie-wschodniej
                                    "Tzn. powinna je utworzyc, ale z wojsk innych niz niemieckie, bo tego sobie Twoj
                                    > ukochany Prezes nie zyczy, tak?"

Interesik z Putinem widać ważniejszy niż los państw bałtyckich.

"MNie Macierewicz zadnego kitu nie wcisnie."

Bo takowym nie dysponuje i nie rozdziela za kasę podatnika.
                                    >
                                    • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:50
                                      astra18 napisała:

> Zaraz zaraz, sama pisałaś że mówił o Ślązakach.

Slowek sie czepiasz z braku argumentow? Zamiescilam link, to zobacz co mowil.
                                      >
                                      > ale o ich tworzeniu w Europie Wschodniej tak.
                                      > natemat.pl/113865,angela-merkel-zapewnia-nas-o-solidarnosci-ale-wyklucza-bazy-nato-w-europie-wschodniej

Powtarzam pytanie: czy to Merkel decyduje o utworzeniu baz NATO gdziekolwiek?

> "Tzn. powinna je utworzyc, ale z wojsk innych niz niemieckie, bo tego sobie Two
                                      > j
                                      > > ukochany Prezes nie zyczy, tak?"
                                      >
                                      > Interesik z Putinem widać ważniejszy niż los państw bałtyckich.

Nie uciekaj od pytania. Zarzucasz Merkel ze nie chce utworzyc baz NATO w Europie Wsochodniej (tak, jakby to ona o tym decydowala) , ale jednoczesnie uwazasz, za Twoim guru Kaczynskim, ze niemieckie wojska w Polsce nie powinny stacjonowac?

I jaki to niby "interesik z Putinem", skoro niemieccy producenci maszyn nie moga ich sprzedawac do Rosji ? I to nie z powodu putinowskiego embarga...

> Bo takowym nie dysponuje i nie rozdziela za kasę podatnika.

Racja.On dysponuje " gowno-prawda". To gorsze niz kit.
                                      • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 20:07
                                        maria421 napisała:

>Zarzucasz Merkel ze nie chce utworzyc baz NATO w Europi
                                        > e Wsochodniej (tak, jakby to ona o tym decydowala)

zdanie Niemiec jest dużo ważące. Nie tylko w Unii, również w NATO.

> ze niemieckie wojska w Polsce nie powinny stacjonowac

wielu tak uważa. Sądzę, że powinny stacjonować wojska NATO, niezależnie od narodowości.
                                        Wojsko NATO to nie jest wojsko niemieckie.

• maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 21:37
                                          a000000 napisała:

> zdanie Niemiec jest dużo ważące. Nie tylko w Unii, również w NATO.

Ale nie jest decydujace.

> wielu tak uważa. Sądzę, że powinny stacjonować wojska NATO, niezależnie od naro
                                          > dowości.
                                          > Wojsko NATO to nie jest wojsko niemieckie.

Powiedz to Kaczynskiemu.
                                          • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:09
                                            maria421 napisała:

> Ale nie jest decydujace.

na pewno nie decydujące, ale bardzo wiele ważące.

> Powiedz to Kaczynskiemu.

sądzisz, że on tego nie wie? To nie jest głupi facet. Ci, którzy znają go osobiście mówią, że jest niezwykle inteligentny i ma doskonałą pamięć. Dużo wie. No i wie, że bardzo dużo Polaków nie chce niemieckich mundurów na polskiej ziemi. Dziwi Cię to?

• maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:18
                                              a000000 napisała:

> na pewno nie decydujące, ale bardzo wiele ważące.

Statut NATO tego nie przewiduje.

> sądzisz, że on tego nie wie? To nie jest głupi facet. Ci, którzy znają go osob
                                              > iście mówią, że jest niezwykle inteligentny i ma doskonałą pamięć. Dużo wie. N
                                              > o i wie, że bardzo dużo Polaków nie chce niemieckich mundurów na polskiej ziemi
                                              > . Dziwi Cię to?
                                              >
                                              Ja mysle ze Kaczynski wie jedno, a gada drugie. Wie, ze jego brat zginal w katastrofie lotniczej, ale pozwala Macierowiczowi na "szukanie prawdy", bo to mu jest potrzebne do jego strategii przeciw PO.
                                              Wie, ze uderzajac w antyniemieckie tony zdobedzie, albo utrzyma czesc elektoratu.
                                              Stad idiotyczne wypowiedzi o rosyjsko-niemieckim kondominium, o Slazakach, o niemieckich wojskach NATO w Polsce.
                                              • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 22:54
                                                maria421 napisała:

> Statut NATO tego nie przewiduje.

statut nie przewiduje również zakulisowych ustaleń, a jednak te mają miejsce....
                                                Zgodnie ze statutem, nie premierzy będą głosować, ale przedstawiciele zgodnie z ustaleniami parlamentów....
                                                No ale głos niemiecki w Europie jest bardzo głośny, gdyż to jest największa gospodarka. I dlatego wszyscy się z tym głosem liczą. Takie są realia.

> Ja mysle ze Kaczynski wie jedno, a gada drugie.

pewnie trochę, ale nie w sprawach zasadniczych, jak ministrowie PO. Którzy myślą jak PiS (przynajmniej o stanie państwa) a gadają jak Tusk każe.

Wie, ze jego brat zginal w kata
                                                > strofie lotniczej, ale pozwala Macierowiczowi na "szukanie prawdy"

cudzysłów zupełnie zbędny, gdyż prawdy szukać należy... zbyt wiele pytań się ciśnie, zbyt wiele już mataczono.... Nawet, jeśli to była ZWYKŁA katastrofa.
                                                Ale nie była. Bo gdyby wszyscy dopełnili wszelkiej staranności przy przygotowaniu lotu - katastrofy by nie było.
                                                Dlatego część ludzi, którym gładkie rządowe słówka fałszywie brzmią - żądają rzetelnego śledztwa. A im więcej upłynie czasu tym mniej szans na prawdę. I więcej szans na legendy.
                                                Komu zależy na tych legendach? Co ten ktoś chce ukryć? Własną niekompetencję? Prywatę w państwowej działalności? Nienawiść rozum odebrała i rzucono pogardzanego "kartofla" na pastwę przypadku?
                                                To wszystko trzeba wykazać, winnych ukarać..... i nieco oczyścić pamięć pilotów z dyshonoru jakim ich tuż po katastrofie obsmarowano.
                                                Dlatego Macierewicz drąży.

• maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 08:59
                                                  a000000 napisała:

> statut nie przewiduje również zakulisowych ustaleń, a jednak te mają miejsce...
                                                  > .
                                                  > Zgodnie ze statutem, nie premierzy będą głosować, ale przedstawiciele zgodnie z
                                                  > ustaleniami parlamentów....
                                                  > No ale głos niemiecki w Europie jest bardzo głośny, gdyż to jest największa gos
                                                  > podarka. I dlatego wszyscy się z tym głosem liczą. Takie są realia.

Zapominasz o tym, ze NATO to jest glownie USA, bo to oni maja najwieksza armie. Wiec jezeli czyjs glos sie w NATO liczy, to tylko Obamy, nie Merkel.

> pewnie trochę, ale nie w sprawach zasadniczych, jak ministrowie PO. Którzy myśl
                                                  > ą jak PiS (przynajmniej o stanie państwa) a gadają jak Tusk każe.

Azerko, dla PiSu "sprawy zasadnicze" to najpierw bylo "Niemcy nas wykupia", a od 4 lat jest "prawda o Smolensku". I w tych wlasnie "sprawach zasadniczych" Kaczynski pokazuje cala swa hipokryzje.

> cudzysłów zupełnie zbędny, gdyż prawdy szukać należy... zbyt wiele pytań się ci
                                                  > śnie, zbyt wiele już mataczono.... Nawet, jeśli to była ZWYKŁA katastrofa.
                                                  > Ale nie była. Bo gdyby wszyscy dopełnili wszelkiej staranności przy przygotowan
                                                  > iu lotu - katastrofy by nie było.

To nie byl zamach!

> Dlatego część ludzi, którym gładkie rządowe słówka fałszywie brzmią - żądają rz
                                                  > etelnego śledztwa. A im więcej upłynie czasu tym mniej szans na prawdę. I więce
                                                  > j szans na legendy.
                                                  > Komu zależy na tych legendach? Co ten ktoś chce ukryć? Własną niekompetencję? P
                                                  > rywatę w państwowej działalności? Nienawiść rozum odebrała i rzucono pogardzan
                                                  > ego "kartofla" na pastwę przypadku?
                                                  > To wszystko trzeba wykazać, winnych ukarać..... i nieco oczyścić pamięć pilotów
                                                  > z dyshonoru jakim ich tuż po katastrofie obsmarowano.
                                                  > Dlatego Macierewicz drąży.

Na legendach zalezy Kaczynskiemu i Macierowiczowi, nikomu innemu. I to oni starannie te legendy buduja i je pielegnuja zeby ich elektorat mogl wierzyc w to, w co oni sami nie wierza.

• astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 10:49
                                                    maria421 napisała:

"Zapominasz o tym, ze NATO to jest glownie USA, bo to oni maja najwieksza armie.
                                                    > Wiec jezeli czyjs glos sie w NATO liczy, to tylko Obamy, nie Merkel.

Czyli mówiąc prościej - wyszła przed szereg? Bo albo robi z siebie głupka albo jednak coś w trawie piszczy.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 11:21
                                                    astra18 napisała:

> Czyli mówiąc prościej - wyszła przed szereg? Bo albo robi z siebie głupka albo
                                                    > jednak coś w trawie piszczy.

Wyszla przed szereg? Sama z siebie to powiedziala, czy dala tylko odpowiedz na zadane jej pytanie?
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 11:42
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Czyli mówiąc prościej - wyszła przed szereg? Bo albo robi z siebie głupka
                                                    > albo
                                                    > > jednak coś w trawie piszczy.
                                                    >
                                                    > Wyszla przed szereg? Sama z siebie to powiedziala, czy dala tylko odpowiedz na
                                                    > zadane jej pytanie?

No to jak mogła powiedzieć, że "nie przewiduje" skoro nie ma mocy wiążących w NATO?
                                                    Czyli odpowiada co chce bo takie jej pytanie zadali?
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 11:49
                                                    astra18 napisała:

> No to jak mogła powiedzieć, że "nie przewiduje" skoro nie ma mocy wiążących w N
                                                    > ATO?
                                                    > Czyli odpowiada co chce bo takie jej pytanie zadali?

Astro, gdybys sie najpierw ppoinformowala, to bys wiedziala ze Merkel nie "wyszla przed szereg", jak jej zarzucasz. Gdyby "wyszla przed szereg", to by sama z siebie oglosila ze nie przewiduje baz NATO na wschodzie Europy. Nie mogla tego zrobic wlasnie dlatego, ze to od niej nie zalezy.
                                                    Ale, skoro jej zadano takie pytanie, to wyrazila wlasna opinie na ten temat.

Czy to jest teraz jasne, czy znow bedziesz sie doszukiwac niecnych zamiarow Merkel?
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 12:03
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > No to jak mogła powiedzieć, że "nie przewiduje" skoro nie ma mocy wiążący
                                                    > ch w N
                                                    > > ATO?
                                                    > > Czyli odpowiada co chce bo takie jej pytanie zadali?
                                                    >
                                                    > Astro, gdybys sie najpierw ppoinformowala, to bys wiedziala ze Merkel nie "wysz
                                                    > la przed szereg", jak jej zarzucasz. Gdyby "wyszla przed szereg", to by sama z
                                                    > siebie oglosila ze nie przewiduje baz NATO na wschodzie Europy. Nie mogla tego
                                                    > zrobic wlasnie dlatego, ze to od niej nie zalezy.
                                                    > Ale, skoro jej zadano takie pytanie, to wyrazila wlasna opinie na ten temat.
                                                    >
                                                    > Czy to jest teraz jasne, czy znow bedziesz sie doszukiwac niecnych zamiarow Me
                                                    > rkel?

Od początku jest jasne co powiedziała Merkel, wyrażając swoją opinię, mając na uwadze, że jej głos jest niewspółmiernie ważniejszy od pozostałych czlonków NATO.
                                                    Chyba jednak nie doceniasz pozycji Niemców w NATO.
                                                    Wypowiadając SWOJĄ opinię pozwoliła sobie na dostrzeżenia prymatu Niemiec w strukturach północnoatlantyckich.
                                                    Mario, to proste.
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 12:27
                                                    astra18 napisała:

> Od początku jest jasne co powiedziała Merkel, wyrażając swoją opinię, mając na
                                                    > uwadze, że jej głos jest niewspółmiernie ważniejszy od pozostałych czlonków NAT
                                                    > O.
                                                    > Chyba jednak nie doceniasz pozycji Niemców w NATO.
                                                    > Wypowiadając SWOJĄ opinię pozwoliła sobie na dostrzeżenia prymatu Niemiec w str
                                                    > ukturach północnoatlantyckich.
                                                    > Mario, to proste.

Astro, przyjmij do wiadomosci ze jezeli ktokolwiek ma prymat w strukturach NATO, to tylko USA.
                                                    Wiesz kto dysponuje najwieksza armia w Europie?

Francja: 227 tys. zolnierzy

Niemcy , ludnosciowo wieksze, sa na drugim miejscu z 185 tys. zolnierzy

Na trzecim miejscu sa Wlochy z 177 tys zolnierzy

Na czwartym Polska z 150 tys zolnierzy

Najwieksza armia w NATO dysponuje oczywiscie USA- prawie 1430 tys zolnierzy

Tak wiec, Niemcy sa zaledwie na trzecim miejscu w ilosci zolnierzy w NATO

Obawiam sie jednak , ze Ciebie zadne fakty nie przekonaja.
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 13:40
                                                    maria421 napisała:

"> Wiesz kto dysponuje najwieksza armia w Europie?"

Tu przecież nie chodzi o ilość tylko tzw.moce decyzyjne,czyli jakość i wpływy.
                                                    Ja sobie tego nie wymyśliłam, godzinę temu mówił o tym w radiowej jedynce europoseł Rosati.
                                                    Tak więc:
                                                    "Obawiam sie jednak , ze Ciebie zadne fakty nie przekonaja. "
                                                    ...nie o takie fakty jakie przedstawiłaś chodzi.

A wymowę Twojego ostatniego zdania pozostawiam bez komentarza.
                                                    >
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 13:56
                                                    astra18 napisała:

> Tu przecież nie chodzi o ilość tylko tzw.moce decyzyjne,czyli jakość i wpływy.
                                                    > Ja sobie tego nie wymyśliłam, godzinę temu mówił o tym w radiowej jedynce europ
                                                    > oseł Rosati.

Moce decyzyjne Niemiec nie sa w NATO wieksze niz moce decyzyjne USA czy Francji, czy Wloch.
                                                    Rosati powinien o tym tez wiedziec.

> Tak więc:
                                                    > "Obawiam sie jednak , ze Ciebie zadne fakty nie przekonaja. "
                                                    > ...nie o takie fakty jakie przedstawiłaś chodzi.

Przedstaw mi Twoje. Ale FAKTY, nie domniemania.

• astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 14:20
                                                    maria421 napisała:

"Moce decyzyjne Niemiec nie sa w NATO wieksze niz moce decyzyjne USA czy Francji
                                                    > , czy Wloch.
                                                    > Rosati powinien o tym tez wiedziec."

A Ty skąd o tym wiesz?

" Przedstaw mi Twoje. Ale FAKTY, nie domniemania. "

Napisałam że nie ilość ale jakość, co świadczy o tym wypowiedź Merkel. Kuniec kropka.
                                                    Takie również są w Polsce komentarze prasowe jak i wypowiedzi polityków- vide Rosati.
                                                    Kuniec.

• maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 14:28
                                                    astra18 napisała:

> A Ty skąd o tym wiesz?

O czym? Ze dycyzje w NATO sa podejmowane jednomyslnie?
                                                    W interenecie mozna znalezc.

> Napisałam że nie ilość ale jakość, co świadczy o tym wypowiedź Merkel. Kuniec k
                                                    > ropka.
                                                    > Takie również są w Polsce komentarze prasowe jak i wypowiedzi polityków- vide R
                                                    > osati.
                                                    > Kuniec.

W NATO decyzje podejmowane sa jednomyslnie.

To jest FAKT.
                                                  • astra18 Re: PO-PiS 20.08.14, 14:44
                                                    maria421 napisała:

"O czym? Ze dycyzje w NATO sa podejmowane jednomyslnie?
                                                    > W interenecie mozna znalezc."

:)))))
                                                    A wypowedź Merkel "bardzo o tym świadczy":)
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 15:22
                                                    astra18 napisała:

> :)))))
                                                    > A wypowedź Merkel "bardzo o tym świadczy":)

Nie wypowiedz Merkel, tylko dokumenty NATO o tym swiadcza.

Gdyby to sam co Merkel powiedzial Hollande lub Renzi, to tez bys tak to interpretowala?
                                                    Czy tylko Merkel sie czepiasz?
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 20.08.14, 21:26
                                                    maria421 napisała:

> Czy tylko Merkel sie czepiasz?

problem w tym, że to Merkel jawi się jako bliska przyjaciółka Tuska, orędowniczka spraw polskich (wszak ma dziadka Polaka). A tu się okazuje, że tylko jawi.

• maria421 Re: PO-PiS 20.08.14, 21:32
                                                    a000000 napisała:

> problem w tym, że to Merkel jawi się jako bliska przyjaciółka Tuska, orędownicz
                                                    > ka spraw polskich (wszak ma dziadka Polaka). A tu się okazuje, że tylko jawi.

Komu sie tak jawi?

Merkel jest taka sama "bliska przyjaciolka" Tuska jak i Hollande czy wczesniej Sarkozy´ego, i jest oredowniczka, zgodnie z urzedem przez nia sprawowanym, spraw niemieckich a nie spraw polskich, wloskich, francuskich czy jeszcze innych.
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 20.08.14, 22:18
                                                    maria421 napisała:

zgodnie z urzedem przez nia sprawowanym, spra
                                                    > w niemieckich a nie spraw polskich,

chcesz powiedzieć, że w interesie Niemiec jest, aby obrona Polski była słaba?
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 21.08.14, 08:31
                                                    a000000 napisała:

> chcesz powiedzieć, że w interesie Niemiec jest, aby obrona Polski była słaba?

W interesie Niemiec, jak w interesie calej Europy jest pokoj, stabilizacja i dobrobyt.
                                                    W interesie Niemiec , jako najwiekszego platnika netto UE nie lezy slabosc ekonomiczna zadnego panstwa.
                                                    W interesie Niemiec , jako czlonka NATO nie lezy slabosc militarna zadnego panstwa , a szczegolnie panstw graniczacych z potencjalnym wrogiem NATO.
                                                  • a000000 Re: PO-PiS 21.08.14, 10:12
                                                    maria421 napisała:

> W interesie Niemiec , jako czlonka NATO nie lezy slabosc militarna zadnego pans
                                                    > twa , a szczegolnie panstw graniczacych z potencjalnym wrogiem NATO.

tak by się wydawało.... a więc DLACZEGO Niemcy nie chcą wzmocnienia militarnej pozycji Polski?
                                                    Czy w razie czego Polska ma lec na ołtarzu tego " dobrobytu i stabilizacji" pozostałych krajów? Czy będzie tak samo potraktowana jak Krym? Oddana dla świętego spokoju? Przecież sama się nie obroni... zanim kraje NATO się zbiorą aby uzgodnić swoją reakcję - Putin będzie już zatykał swoją flagę na Odrze i Nysie.... pogonić? PO CO? to może wywołać wojnę nuklearną, więc nie... W wypowiedzi Merkel słyszę przewidywanie: Putin i tak tam wlezie, więc przynajmniej mu nie wpadną w ręce nasze bazy i technologie....
                                                  • maria421 Re: PO-PiS 21.08.14, 12:32
                                                    a000000 napisała:

> tak by się wydawało.... a więc DLACZEGO Niemcy nie chcą wzmocnienia militarnej
                                                    > pozycji Polski?
                                                    > Czy w razie czego Polska ma lec na ołtarzu tego " dobrobytu i stabilizacji" poz
                                                    > ostałych krajów? Czy będzie tak samo potraktowana jak Krym? Oddana dla świętego
                                                    > spokoju? Przecież sama się nie obroni... zanim kraje NATO się zbiorą aby uzgod
                                                    > nić swoją reakcję - Putin będzie już zatykał swoją flagę na Odrze i Nysie....
                                                    > pogonić? PO CO? to może wywołać wojnę nuklearną, więc nie... W wypowiedzi Merk
                                                    > el słyszę przewidywanie: Putin i tak tam wlezie, więc przynajmniej mu nie wpadn
                                                    > ą w ręce nasze bazy i technologie....

Zlituj sie , Azerko....
                                                    Putin jest wyrachowanym politykiem i wie na co sobie moze pozwolic , a na co nie.
                                                    Krym to jedno, ale juz z Ukraina mu tak gladko nie idzie. Jak myslisz, dlaczego Putin nie zaatakowal militarnie Ukrainy tylko wysluguje sie "separatystami"?
                                                    Widzisz Ty w Polsce jakichs "separatystow" ktorzy by chcieli sie do Rosji przylaczyc? Bo ja nie.
                                      • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 20:07
                                        maria421 napisała:

"Slowek sie czepiasz z braku argumentow?"

Ależ ja Ci podałam wcześniej argumenty, to że ich nie przyjmujesz do wiadomości nie znaczy że mi ich brak.

"Powtarzam pytanie: czy to Merkel decyduje o utworzeniu baz NATO gdziekolwiek?"

Skoro wykluczyła to znaczy że ma wpływ na takie decyzje. Skoro o tym gada widać trzyma rękę pulsie.Proste.

"Zarzucasz Merkel ze nie chce utworzyc baz NATO w Europi
                                        > e Wsochodniej (tak, jakby to ona o tym decydowala) "

To po co gada jakby o tym decydowała?

" ale jednoczesnie uwazasz,
                                        > za Twoim guru Kaczynskim, ze niemieckie wojska w Polsce nie powinny stacjonowac"

Tam zaraz "guru", bez złośliwości się nie da?
                                        A gdzie ja napisałam że tak uważam?

" I jaki to niby "interesik z Putinem", "

Zaostrzenie stosunków z Rosją, uzależnienie od dostaw gazu.

" Racja.On dysponuje " gowno-prawda". To gorsze niz kit. "

Od tego powtarzania prawdy Ci nie przybędzie.
                                        • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 21:45
                                          astra18 napisała:

> Ależ ja Ci podałam wcześniej argumenty, to że ich nie przyjmujesz do wiadomości
                                          > nie znaczy że mi ich brak.

Argumenty leza w wypowiedzi Kaczynskiego.

> Skoro wykluczyła to znaczy że ma wpływ na takie decyzje. Skoro o tym gada widać
                                          > trzyma rękę pulsie.Proste.

Wez-ze w koncu sprawdz kto decyduje o tym gdzie beda bazy NATO.

> To po co gada jakby o tym decydowała?

To po co ja o to w Rydze pytaja, jakby to ona decydowala?

> Tam zaraz "guru", bez złośliwości się nie da?
                                          > A gdzie ja napisałam że tak uważam?

No wiec jak uwazasz?
                                          >
                                          > Zaostrzenie stosunków z Rosją, uzależnienie od dostaw gazu.

I to jest ten "interesik Merkel z Putinem"???

> Od tego powtarzania prawdy Ci nie przybędzie.

Prawda juz jest, tylko Ty jej nie akceptujesz.
                          • a000000 Re: PO-PiS 19.08.14, 19:59
                            maria421 napisała:

> Nic tak nie korumpuje jak WLADZA, wiec obietnica wladzy jest korupcja.

w takim razie WSZYSTKIE partie są skorumpowane.

> Azerko, nie mial racji! I nie bede tego po raz ktorys z kolei powtarzac ze sie
                            > podejrzanych agentow odwoluje, bez koniecznosci demolki calych slozb

tak, ale w warunkach, gdy podejrzanych jest kilku. Ale gdy cała służba, włącznie z dowództwem jest przeżarta korupcją i kontaktami z mafią - nic innego nie pozostaje, jak likwidacja.

> Kto wtedy rzadzil?

ponieważ pytanie jest tendencyjne, odpowiedź będzie taka sama. NARÓD poprzez demokratycznie wybranych posłów.

> "Kondominium rosyjsko- niemieckie", "Niemcy nas wykupia" (jakos nie wykupili)
                            > , to ze nie zyczy sobie "natowskich wojsk niemieckich"

z NASZEJ perspektywy - ma rację. A kondominium widać okiem nieuzbrojonym.

> Znow Binienda?

i co z tego? trędowaty on jakiś czy co?

> Ale zamiana zwlok nie sa zadnym dowodem na zamach na Tupolewa.

a kto twierdzi, że jest????????? to jest dowód na bałagan, kłamstwa i mataczenie.

Świat, Mario, nie jest binarnie czarno biały. Nie jest koniecznym złapanie za wrażą rękę zamaskowanego draba z bombą za pazuchą aby podejrzewać siły trzecie.

Ta katastrofa ma wielu ojców. Chodzi o ich nazwiska i odpowiedzialność. Najłatwiej zwalić na nieżyjących pilotów. WOJSKOWYCH, którzy otrzymali od dowódcy rozkaz. Nie twierdzę, że ten dowódca winny, ale twierdzę, że determinacja co do lądowania była spowodowana wykonywaniem rozkazu. A swoją drogą - MOIM zdaniem - piloci byli kompletnie nieświadomi zagrożenia, czyli wprowadzeni w błąd. I kartą podejścia, i komendami z wieży.
                            Bezapelacyjnie nie powinni byli wykonać rozkazu..... tyle, że nie znam konsekwencji. Sąd polowy?
                            Twierdzenie kilka godzin po katastrofie, że to wina pilotów sugeruje, że z góry postanowiono nie dociekać.... DLACZEGO???

Tych pytań jest tyle, że gdyby to mój bliski tam zginął .... burzyłabym się aż po grób. Mój.

• maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 20:01
                              Azerko, zeby nie rozciagac- ja wiem ze swiat nie jest czarno-bialy.
                              Ale moze wytlumaczysz to Astrze?
            • maria421 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:45
              astra18 napisała:

> "Po wprowadzeniu przez Rosje embarga na polskie owoce , dzien po tym jak minist
              > e
              > > r Sawicki zapowiedzial ze bedzie interweniowal w Brukseli, Kaczynski ozna
              > jmil p
              > > ublicznie ze on by juz to zalatwil , bo obecna ekipa rzadzaca z pozycji "
              > na czw
              > > orakach" nic w UE nie zdziala."
              >
              > Nie słyszałam tej wypowiedzi, masz jakieś nagranie do zalinkowania? Kiedy i gdz
              > ie? ale skoro twierdzisz że Sawicki coś załatwił to powiedz co.

Gdzie ja twierdze ze Sawicki cos zalatwil?
              Tak wypowiedz Sawickiego jak i Kaczynskiego mialy miejsce zaraz po nalozeniu embarga na polskie produkty rolne. Sawicki wtedy nie mogl jeszcze nic zalatwic, ale Kaczynski juz wiedzial ze to z powodu "postawy na czworakach" przed Unia.
        • zbyfauch Re: PO-PiS 19.08.14, 13:03
          astra18 napisała: (...)
          Nie chodzi i treść a o prymitywną formę.
          Straszenie PiSem ma jak najbardziej sens, poziom sięgnął jednak "niezależnej".pl.
          • astra18 Re: PO-PiS 19.08.14, 13:14
            zbyfauch napisał:

> astra18 napisała: (...)
            > Nie chodzi i treść a o prymitywną formę.
            > Straszenie PiSem ma jak najbardziej sens, poziom sięgnął jednak "niezależnej".p
            > l.
            > Niech straszą, dają tylko dowód na to, że nic innego nie mają wyborcom do zaproponowania.
            Jak komuś to odpowiada to jego sprawa.
    • ja.nusz Re: PO-PiS 19.08.14, 12:04
      Niestety dali się sprowokować pisiorom i przez to stracą.
      Te plakaty (zarówno pisowskie jak i PO) mogłyby być wykorzystywane przez kabareciarzy, ale nie w debacie politycznej.
      To jest jednak dowód na to, że polska scena polityczna (w całości), to raczej scena kabaretowa.
    • zbyfauch Warto postraszyć 20.08.14, 09:18
      "Jeden z największych filozofów politycznych XX w. Carl Schmitt stwierdził, że pierwotną opozycją, konieczną do zaistnienia polityczności – czyli myślenia o wspólnocie, jej interesach, możliwościach i sposobach przetrwania – jest opozycja wróg- przyjaciel. Jeśli wspólnota nie jest w stanie jej określić, ginie jej polityczność. Dobrze rozumiał to Lech Kaczyński. I w tym tkwi jego wielkość."

niezalezna.pl/52670-potrzeba-rusofobii
      Pisowski model polityki.
      • zbyfauch Re: Warto postraszyć 20.08.14, 09:20
        No i oczywiście germanofobia, za którą podążają niezliczone inne fobie.
        • maria421 Re: Warto postraszyć 20.08.14, 09:37
          Mrozek w "Ambasadorze" tez pisal :"nienawiść do zewnętrznego wroga jednoczy naród".
          • zbyfauch Re: Warto postraszyć 20.08.14, 11:07
            maria421 napisała:

> Mrozek w "Ambasadorze" tez pisal :"nienawiść do zewnętrznego wroga jednoczy
            > naród".

I tak rządząca hołota pieprzy od stuleci o jakiejś wyimaginowanej "przyjaźni" między narodami, jakby nie wystarczyły dobre, sąsiedzkie układy. Całą tę retorykę i frazeologię tudzież celebrę w dyplomacji powinno się już dawno o kant dupy roztrzaść.
    • maria421 @Astro 20.08.14, 12:35
      to rowniez z Twoich podatkow :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16501058,MON_znow_ma_przeprosic_b__oficera_WSI_za_raport_Macierewicza_.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
      • astra18 Re: @Astro 20.08.14, 13:49
        maria421 napisała:

> to rowniez z Twoich podatkow :
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16501058,MON_znow_ma_przeprosic_b__oficera_WSI_za_raport_Macierewicza_.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt

Wyrok prawomocny?
        Będzie apelacja?
        Odszkodowanie przyznane?

Jeśli wyrok zostanie podtrzymany mówi się trudno. Taki MON jaki rząd, nie ma co się dziwić. Będzie płacić za ogłoszenie a to niezła woda na młyn przed kampanią wyborczą.
        Zobaczymy jaka będzie ewentualnie forma i treść tych "przeprosin" tego szpiona.
        • maria421 Re: @Astro 20.08.14, 13:54
          astra18 napisała:

> Wyrok prawomocny?
          > Będzie apelacja?
          > Odszkodowanie przyznane?
          >
          >
          > Jeśli wyrok zostanie podtrzymany mówi się trudno. Taki MON jaki rząd, nie ma co
          > się dziwić. Będzie płacić za ogłoszenie a to niezła woda na młyn przed kampani
          > ą wyborczą.
          > Zobaczymy jaka będzie ewentualnie forma i treść tych "przeprosin" tego szpiona.

Cos Ci umknelo- a mianowicie ze MON nie placi z nakazu rzadau, tylko z nakazu niezaleznego sadu.
          • astra18 Re: @Astro 20.08.14, 14:24
            maria421 napisała:

"Cos Ci umknelo- a mianowicie ze MON nie placi z nakazu rzadau, tylko z nakazu n
            > iezaleznego sadu."

Nie umknęło - wcześniej MON zawierał ugody z nakazu rządu a na wyrok nawet nie pofatygował się przedstawiciel MON. O!
            • maria421 Re: @Astro 20.08.14, 14:34
              astra18 napisała:

> Nie umknęło - wcześniej MON zawierał ugody z nakazu rządu a na wyrok nawet nie
              > pofatygował się przedstawiciel MON. O!

Kto niby z rzadu "nakazywal" zeby MON zawieral ugody zamiast sie procesowac?

Swoja droga- Macierewicz narozrabial, a placi za niego MON...
              • astra18 Re: @Astro 20.08.14, 14:42
                maria421 napisała:

"Kto niby z rzadu "nakazywal" zeby MON zawieral ugody zamiast sie procesowac? "

Tzw.polityka rządu aby był pretekst do stawiania zarzutów AM.
                Co widać jak na dłoni i nie trzeba specjalnie główkować aby kojarzyć fakty.
                7 rok dobierają mu się do tyłka i nic....jakieś czytanie w sejmie przed wakacjami było? no właśnie co to było???:)))
                • maria421 Re: @Astro 20.08.14, 15:23
                  astra18 napisała:

> Tzw.polityka rządu aby był pretekst do stawiania zarzutów AM.
                  > Co widać jak na dłoni i nie trzeba specjalnie główkować aby kojarzyć fakty.
                  > 7 rok dobierają mu się do tyłka i nic....jakieś czytanie w sejmie przed wakacja
                  > mi było? no właśnie co to było???:)))

Zeby moc kojarzyc fakty, trzeba je najpierw znac:)

• maria421 Re: PO-PiS 30.08.14, 09:24
      Wracajac jeszcze do NATO- posylam link ktory moze Was przekona, ze Markel nie ma wiele do powiedzenia :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16555217,Bialy_Dom__Na_wschodzie_nie_bedzie_stalych_baz_NATO_.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
      Wczoraj czytalam artykul z ktorym sie zgadzam- Niemcy sa dzisiaj takie, jak swiat je chcial przez ostatnie 70 lat miec- pokojowe, ze stosunkowo slaba armia, nieskore do jakichkolwiek akcji militarnych.
      Ale- cokolwiek Niemcy by zrobily czy nie zrobily, i tak beda krytykowane. Sa pokojowe- to sie zarzuca Merkel ze sie umawia z Putinem i ze ja losy Polski i panstw baltyckich nie obchodza. Ale gdyby zaczela straszyc, to by sie mowilo ze sie odradza niemiecki militaryzm i ze kto wie co z tego wyniknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka