Dodaj do ulubionych

Tym razem Kopenhaga

15.02.15, 08:49
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17410692.html#MTstream
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Tym razem Kopenhaga 15.02.15, 09:55
      Kiedy w USA jeden mezczyzna zamordowal 3 muzulmanskich studentow, to "swiat islamu" domagal sie reakcji od Obamy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17407753,Obama_potepil__oburzajace__morderstwo_na_trzech_muzulmanach.html?lokale=lodz#BoxNewsLink
      Kiedy w USA czy w Europie muzulmanie morduja nie-muzulmanow, to zachodni przywodcy wyskakuja z deklaracjami ze :

-"islam jest religia pokoju"
      -"to nie ma nic wspolnego z islamem"
      -"to sa pojedyncze przypadki"
      -"wiekszosc muzulmanow jest zintegrowana i pokojowa"

Pani kanclerz deklaruje ze "islam nalezy do Niemiec" tym samym stawiajac sie w oboronie muzulmanow (tak, jakby to nie oni mordowali, ale byli mordowani) , a ci, ktorzy wychodza na ulice protesrujac przeciw islamizacji, sa uznawani za wrogow spolecznych ktorych nalezy zwalczac, zastraszyc, uznac za tredowatych.

• zawszekacperek Re: Tym razem Kopenhaga 15.02.15, 15:04
        Przestań, przestań Kasandro!

Jeszcze Januszek kojfnie nam na zawał!:) Mało Ci trupów w Kopenhadze?

Kacperek
    • maria421 Re: Tym razem Kopenhaga 15.02.15, 15:50
      Karnawal w Braunschweigu z powodu zagrozenia terrorystycznego odwolany.

Ja w srode w poludnie natomiast widzialam w centrum Kassel jedna przebrana pania.
      Wygladala mniej wiecej tak:

https://www.tafrehmella.com/attachments/muslim-women-wearing-controversial-niqab-uk-zh-h6gtdux8l-jpg.68071/

Pewnie chciala wyprobowac kostium karnawalowy.

• fan.club Strój karnawałowy "Pdwójna garda" 15.02.15, 16:57
        http://i59.tinypic.com/ztvvdi.jpg
        • maria421 Re: Strój karnawałowy "Pdwójna garda" 15.02.15, 17:07
          Pare tygodni temu widzialam w TV ten talk show:

www.swr.de/proundcontra/pro-contra-burka-verbot/-/id=14175868/nid=14175868/did=14894164/18zfple/index.html
          Pani Hübsch, muzulmanka w chuscie ktora jest stalym gosciem w roznych studiach telewizyjnych byla przeciwna zakazowi burki i nikabu w Niemczech.

Argumentowala to tym, ze NASZE liberalne spoleczenstwo nie moze nakazywac nikomu jak ma sie ubierac, ze w NASZYM libaralnym spoleczenstwie MY musimy to akceptowac.
          Tak, jakby ona sama, czy jej religia cokolwiek wniosla do tego, ze Niemcy staly sie liberalnym krajem i liberalnym spoleczenstwem.

• fan.club Pani Hübsch jest przypadkiem dosyć szczególnym. 15.02.15, 17:44
          Urodziła się i wychowała daleko od świata islamskiego, czyli w warunkach cieplarnianych. Cała jej zażarta - i trącąca satyrą - obrona islamu miałaby o wiele więcej sensu w Rijadzie i podobnych okolicach.
          BTW: skoro pani Hübsch na tej chuście tak zależy, to czemu sama jakiejś nie założy? Te onuce są naprawę lekko nieapetyczne.
          • maria421 Re: Pani Hübsch jest przypadkiem dosyć szczególny 15.02.15, 19:00
            fan.club napisał:

> Urodziła się i wychowała daleko od świata islamskiego, czyli w warunkach ciepla
            > rnianych. Cała jej zażarta - i trącąca satyrą - obrona islamu miałaby o wiele w
            > ięcej sensu w Rijadzie i podobnych okolicach.
            > BTW: skoro pani Hübsch na tej chuście tak zależy, to czemu sama jakiejś nie zał
            > oży? Te onuce są naprawę lekko nieapetyczne.

Alez ona ma zawsze chuste:

de.wikipedia.org/wiki/Khola_Maryam_H%C3%BCbsch
            Tylko twarzy nie zakrywa .
    • maria421 Re: Tym razem Kopenhaga 16.02.15, 11:44
      Wczoraj w TV pokazali pania premier Danii, ktora oczywiscie zadeklarowala, ze te ataki terrorystyczne nie sa "wojna islamu z Zachodem".

A czym innym sa?
      • jureek Re: Tym razem Kopenhaga 16.02.15, 12:26
        maria421 napisała:

> A czym innym sa?

Zamachami islamskich ekstremistów.
        • maria421 Re: Tym razem Kopenhaga 16.02.15, 12:31
          jureek napisał:

> Zamachami islamskich ekstremistów.

Nie, Jureek. Islamscy ekstremisci sa tylko zolnierzami w tej wojnie.
    • maria421 Eurabia 16.02.15, 13:37
      czyli, jak to sie wszystko w XX wieku zaczelo.

Zaczelo sie w roku 1973 kiedy w zwiazku z wojna arabsko -izraelska wojna Yom Kippur panstwa arabskie wywolaly pierwszy kryzys naftowy nakladajac embargo na kraje Europy.

Niecale dwa lata pozniej, w czerwcu 1975 roku, miala miejsce w Strasburgu konferencja europejsko- arabska w ktorej obie strony (Europejczycy jednomyslnie) podpisaly porozumienie wedlug ktorego kraje OPEC zobowiazaly sie dostarczac Europie rope, Europa zobowiazala sie przyjmowac arabskich imigrantow, jednoczesnie gwarantujac im , miedzy innymi:

“to create a favourable climate for the immigrants and their families” and on the press and academia “to emphasize the positive contribution of Arab culture to European development.”

"Stworzenie sprzyjajacego klimatu dla imigrantow i ich rodzin", a poprzez prase i akademie (czyli nauczanie) "podkreslanie pozytywnego wplywu kultury arabskiej na rozwoj Europy".

Niestety, nie moge znalezc dokumentow po niemiecku czy po polsku.

W polowie lat 70-tych muzulmanie w Europie znajdowali sie glownie w krajach bylych kolonializatorow. Od polowy lat 70-tych to oni zaczeli kolonializowac Europe, za Europy zgoda.

Przez 40 lat doszlo do sytuacji, jaka teraz mamy.

W moim dziecinstwie , nawet w peerlowskiej szkole, uczono ze Sobieski to byl bohater, wielki wodz przed ktorym tchorzliwie uciekal turecki Kara Mustafa. Uczono mnie o zdradzieckim, zatrutym pocalunku Almanzora .... Wtedy o stolicy Turcji mowiono jeszcze Konstantynopol.

O muzulmanskiej "tolerancji" dowiedzialam sie wlasciwie dopiero w Niemczech :-)

Pozniej powstal podzial na "islam" i "islamizm" , ktory stal sie obowiazkowy, choc nikt nie potrafi dokladnie powiedziec kiedy islam przeradza sie w islamizm.

No a teraz mamy propagande ze ISIS nie ma "nic wspolnego z islamem" i tym podobne lgarstwa.

• jureek Re: Eurabia 16.02.15, 13:47
        No widzisz, w takim razie ja jeżdżąc rowerem, a nie samochodem uzależnionym od arabskiej ropy walczę z islamizacją.
        • maria421 Re: Eurabia 16.02.15, 13:50
          jureek napisał:

> No widzisz, w takim razie ja jeżdżąc rowerem, a nie samochodem uzależnionym od
          > arabskiej ropy walczę z islamizacją.

A ogrzewanie masz gazowe? :)

Zeby walczyc z islamizacja, trzeba ja najpierw dostrzec, ale Ty wolisz jej nie widziec.
          • jureek Re: Eurabia 16.02.15, 14:00
            maria421 napisała:

> Zeby walczyc z islamizacja, trzeba ja najpierw dostrzec, ale Ty wolisz jej nie
            > widziec.

Ty dostrzegasz, a dalej jeździsz autem ;)
            • maria421 Re: Eurabia 16.02.15, 14:14
              jureek napisał:

> Ty dostrzegasz, a dalej jeździsz autem ;)

Ale ja tylko na norweskiej beznynie :)))
        • lepian4 Re: Eurabia 17.02.15, 13:40
          Powtorze stare pytanie: na slaskie wlosci tez jezdzisz rowerem?
          Poczucie humoru wacpana nie opuszcza
          • jureek Re: Eurabia 17.02.15, 15:31
            lepian4 napisał:

> Powtorze stare pytanie: na slaskie wlosci tez jezdzisz rowerem?

To moje marzenie, ale póki co, urlop zbyt krótki, więc mogę tylko kawałki trasy przejechać rowerem, a resztę pokonuję pociągiem. Jadąc od strony zachodniej dotarłem już do Eisenach, a od wschodu do Budziszyna, z tym, że pozostał jeszcze odcinek Wrocław - Lubań Śląski.
            Jeżdżę bardzo różnie, bo taka jazda, że wsiadam w Wiesbaden do auta i po ośmiu godzinach oglądania tylko autostrady wysiadam na moich śląskich włościach, to już dawno mi się znudziła. Ciekawszy jest wariant przez Pragę. Ostatnio tak właśnie jechałem, że z Frankfurtu do Pragi autobusem za całe 11 euro, potem w Pradze kolacja z dawno nie widzianym znajomym i o północy autobus do Wrocławia za 30 zł. A z Wrocławia to już do Opola pociągi jeżdżą tak często jak tramwaje.
            • maria421 Re: Eurabia 17.02.15, 16:37
              Te autobusy to na wode jezdza, ze takie tanie?
              Za 11 Euro z Frankfurtu do Pragi? To mniej niz ja place za taksowke z domu na dworzec.

• jureek Re: Eurabia 17.02.15, 17:32
                maria421 napisała:

> Te autobusy to na wode jezdza, ze takie tanie?
                > Za 11 Euro z Frankfurtu do Pragi? To mniej niz ja place za taksowke z domu na d
                > worzec.

Kupowałem bilet 3 tygodnie przed wyjazdem. Tydzień później bilet kosztował już 28 euro.
                Firma jest prywatna, państwowych dotacji nie dostaje, więc musi na siebie zarobić i zarabia.
                Co ciekawe firmy ze wschodniej Europy, które wcześniej obsługiwały już tę trasę liczyły sobie co najmniej 50 euro za bilet. Firmy te strasznie płakały, że będą musiały w Niemczech płacić swoim kierowcom minimalną niemiecką stawkę 8,5 euro/godzinę i że nie będzie im się wtedy opłacać jeździć. Niemiecka firma płaci kierowcom stawki ustawowe, bierze mniej za bilety, a mimo to zarabia, a tamtym byznesmenom z Węgier, Czech czy z Polski się nie opłaca?
                • maria421 Re: Eurabia 17.02.15, 18:19
                  Nie mam pojecia, jak przy takich cenach biletow moga zarabiac.
                  Zalozmy , ze wszyscy kupili bilety 3 tygodnie przed podroza. Ile osob zabiera autobus? 40? To by bylo € 440 za 500 kilometrowy kurs pelnego autobusu .

• jureek Re: Eurabia 17.02.15, 18:23
                    maria421 napisała:

> Nie mam pojecia, jak przy takich cenach biletow moga zarabiac.
                    > Zalozmy , ze wszyscy kupili bilety 3 tygodnie przed podroza.

Widzę, że nie znasz tego modelu biznesowego. Wcale nie ma gwarancji, że kupując 3 tygodnie przed podróżą kupisz za 11 euro, bo za tę cenę jest np. tylko 10 biletów na cały autobus i jak się wyczerpią, to choćby to było 5 tygodni przed podróżą, musisz kupić bilet z następnego przedziału cenowego. Tak że bez obaw - wychodzą na swoje.
                    • maria421 Re: Eurabia 17.02.15, 18:31
                      jureek napisał:

> Widzę, że nie znasz tego modelu biznesowego. Wcale nie ma gwarancji, że kupując
                      > 3 tygodnie przed podróżą kupisz za 11 euro, bo za tę cenę jest np. tylko 10 bi
                      > letów na cały autobus i jak się wyczerpią, to choćby to było 5 tygodni przed po
                      > dróżą, musisz kupić bilet z następnego przedziału cenowego. Tak że bez obaw - w
                      > ychodzą na swoje.

Czyli jest to taki sam model biznesowy jak tanie linie lotnicze.
            • lepian4 Re: Eurabia 18.02.15, 10:42
              Ojej, ten Slask musi byc jakas kraina miodem i winem plynaca.

Zabawne, bo moja znajoma niedawno postanowila przejechac sie pociagem z Olesnicy do Kluczborka (pociag z Wroclawia). Pociag mial przeszlo 40 minut spoznienia. O tym pani w kasie poinformowala uprzejmie sprzedajac bilet. Gdy minelo 40 minut po planowym odjezie pociagu znajoma postanowila spytac sie, kiedy ten upragniony pociag nadjedzie. Ku wielkiemu zdziwieniu dowiedziala sie, ze pociag wlasnie odjechal. Megafony od miesiecy nie dzialaja, wiec nie bylo oficjalnej informacji. Zreszta wszyscy ponoc juz o tym wiedza! Dworzec jest tez nieogrzewany. Zimno poszlo jej na pecherz moczowy. Spiesznym krokiem udala sie do toalety. Kilbel jest chyba od wojny niemyty. Zreszta trudno sie dziwic, bo odstajaca rurka sluzy za sploczke, ale nikt nie potrafi pojac, jak ona dziala, wiec zbiera sie tego czegos kibelku.
              Nie bede sie rozpisywac, januszek juz tutaj nie zaglada i szczegolowy opis olesnickiej kolekcji kupy nikogo juz nie zainteresuje. Nadmienie, ze znajoma te marne 70 km jechala prawie 6 godzin!
              Nie wiem do jakich rozkladow jazdy tramwajow jestes przyzwyczajony, ale srednia na jeza co 1,5 godziny jezdza pociagi z Wroclawia do Opola. Nie jest to tez nic nadzwyczajnego, bo oba miasta leza na waznych trasach kolejowych. Stad tylko ta niecodzienna, jak na polskie warunki, czestotliwosc pociagow. Dla porownania wkleje tobie rozklad jezdy miedzy Kolonia a Düsseldorfem
              Dostrzegasz roznice?
              • maria421 Re: Eurabia 18.02.15, 10:55
                Lepian, Deutsche Bahn tez juz nie jest to, co kiedys bylo.
                Moglabym pare roznych historyjek opisac, ale nie dzisiaj.

A najlepiej zalozcie nowy watek o podrozowaniu, bo ten jest o czyms innym.
                • lepian4 Re: Eurabia 18.02.15, 11:28
                  Ceny biletow do Pragi tez nie maja nic wspolnego z Kopnhaga.
                  Zaprzyjazniony Eskimos juz spelnil twa prosbe. Wpadnij sie posmiac za sciane
      • jureek Re: Eurabia 16.02.15, 13:50
        No to dawaj tekst tego porozumienia po angielsku. Ale błagam - nie w postaci filmu na jutubie ;)
        • maria421 Re: Eurabia 16.02.15, 14:10
          jureek napisał:

> No to dawaj tekst tego porozumienia po angielsku. Ale błagam - nie w postaci fi
          > lmu na jutubie ;)

Calosci w internecie nie ma, prawdopodobnie nie zostalo zdigitalizowane. Sa natomiast cytaty uzywane w roznych tekstach.

Zajrzyj do "Sily rozumu" Oriany Fallaci.
          • jureek Re: Eurabia 16.02.15, 14:48
            maria421 napisała:

> Calosci w internecie nie ma, prawdopodobnie nie zostalo zdigitalizowane.

No ale skądś wzięłaś te cytaty. Chciałbym wiedzieć skąd, żeby to nie było znowu takie źródło, jak to o tym zgubionym pendrajwie i 25 euro wypłacanych przez państwo zadymiarzom z antifa.
            • maria421 Re: Eurabia 16.02.15, 15:10
              jureek napisał:

> No ale skądś wzięłaś te cytaty. Chciałbym wiedzieć skąd, żeby to nie było znowu
              > takie źródło, jak to o tym zgubionym pendrajwie i 25 euro wypłacanych przez pa
              > ństwo zadymiarzom z antifa.

Jureek, wojna Yom Kipur w 1973 roku byla, czy nie?
              Embargo naftowe OPEC na Europe w roku 1973 bylo czy nie?
              Porozumienie europejsko-arabskie w czerwcu 1975 roku w Strasburgu bylo czy nie?

Reszte sobie wygoogluj.

• jureek Re: Eurabia 16.02.15, 15:18
                maria421 napisała:

> Reszte sobie wygoogluj.

Rozumiem, ochrona źródeł ;)