Dodaj do ulubionych

Mialem napisac o Madalence

18.02.16, 21:09
Nigdy nie dotarelm do tego bo moja dzialnosc forumowa z wielu wzgledow stala sie ostatnio bardzo ograniczona

No ale:

www.foxnews.com/world/2016/02/18/official-documents-show-walesa-collaborated-with-regime.html
Jak widac oszolomy mialy racje co do Bolka.

Pewny ejstem ze w kwestii Madalenki tez, no i Smolenska.

Ciekaw jestem ile czasu uplyunie zanim ludzie wreszcie zwroca Jarkaczowi nalezny mu honor.
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 08:29
      Ja wolabym ukarac tych siepaczy komunistycznego rezimu, ktorzy dzis tak namietnie bronia kumoterskiej demokracji.
      • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 09:01
        lepian4 napisał:

> Ja wolabym ukarac tych siepaczy komunistycznego rezimu, ktorzy dzis tak namietn
        > ie bronia kumoterskiej demokracji.

Czyli na przyklad KOGO?
        • lepian4 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 10:01
          Walese, Kiszczaka, Jarzuelskiego, Michnika, prof. Maturzyste...

Zamiast czekac az sami padna, nalezy to bydlo skazac przykladnie, weglug zaslug, a nie oddawac im jeszcze najwyzsze honory i urzadzac im pochowek posrod swych ofiar.
    • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 09:01
      Jarkaczowi nikt nigdy honoru nie odbieral.

Co do Magdalenki i Okraglego Stolu natomiast, to obaj Kaczynscy tam byli, obaj wspoldzialali, zaden sie wtedy nie sprzeciwial.
      • lepian4 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 11:14
        Jeszcze troche pofantazjujesz to uznasz, ze Kaczynski wcale nie jest chory, tylko z nienacka wyciaga akta obroncow demokracji
        • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 13:03
          Z czym fantazjuje? Nie bylo Kaczynskich przy obradach Okraglego Stolu?

Doinformuj sie :

pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_%28historia_Polski%29#Uczestnicy_obrad_w_zespo.C5.82ach
    • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 19.02.16, 13:07
      I jeszcze to :

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,L-Kaczynski-mowie-jasno-nie-bylo-spisku-w-Magdalence,wid,10823015,wiadomosc.html?ticaid=116826

Sam Lech Kaczynski przyznal ze nie bylo zadnego spisku w Magdalence.
    • wkkr Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 09:30
      Lech Kaczyński jednoznacznie wypowiedział się na temat magdalenki a kto twierdzi cos innego jest sqrwysynem łamiącym przykazanie zakazujące mówienia fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,L-Kaczynski-mowie-jasno-nie-bylo-spisku-w-Magdalence,wid,10823015,wiadomosc.html?ticaid=11686a
      • manny-jestem Dla mnie problemem nigdy nie byla 22.02.16, 16:22
        Sama Magdalenka, ani uklad ktory tam zawarto.

Dla mnie poroblemem bylo dzialania udecji po Magdalence.

Juz w styczniu 1990 uklad w Magdalence byl niewarty papieru na ktorym zostal zawarty. To ze udecja walczyla rekami i nogami mimo wszystko zeby bronic komuchow i ziwazkow tam zawartych to niewieksza tragedia pokomunsitycznej Polski za co Michnik i kompania powinni zostac totalnie zniszczeni przez historykow.
        • maria421 Re: Dla mnie problemem nigdy nie byla 22.02.16, 16:45
          Manny, co to jest "udecja"? Czy to ma cos wspolnego z Unia Demokratyczna ?
          • manny-jestem Re: Dla mnie problemem nigdy nie byla 23.02.16, 21:06
            UD=udecja
        • wkkr Re: Dla mnie problemem nigdy nie byla 24.02.16, 11:31
          Układ zawierali między innymi Kaczyńscy. Twoim zdaniem oni tez na pasku UBecji chadzali?
          manny wy tam za wielką wodą goowno we i goowno rozumiecie.
          Dlatego proponuje byś zajmował się polityką państwa w którym płacisz podatki.
    • wkkr Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 09:33
      Wiesz co skandujemy przed domem JK w rocznice wprowadzenia stanu wojennego?
      "13 grudnia spałeś do południa!"
      To najlepiej obrazuje jego zasługi opozycyjne.
      Taki buc jak JK nie ma zdolności honorowej.
      • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 09:42
        wkkr napisał:

> Wiesz co skandujemy przed domem JK w rocznice wprowadzenia stanu wojennego?
        > "13 grudnia spałeś do południa!"

Piekne! :-)
        • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 17:59
          maria421 napisała:

> wkkr napisał:
          >
          > > Wiesz co skandujemy przed domem JK w rocznice wprowadzenia stanu wojenneg
          > o?
          > > "13 grudnia spałeś do południa!"
          >
          > Piekne! :-)

No to jeszcze trzeba by poskakać do tego bo KODowcy uwielbiają gimnastykę, i napisac teksty na tych działaczy solidarności którzy akurat mieli szczęście nie być w domu 13 grudnia.
          Hop, hop, poskaczcie sobie:)
          • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 18:03
            astra18 napisała:

> No to jeszcze trzeba by poskakać do tego bo KODowcy uwielbiają gimnastykę, i na
            > pisac teksty na tych działaczy solidarności którzy akurat mieli szczęście nie b
            > yć w domu 13 grudnia.
            > Hop, hop, poskaczcie sobie:)

Co ma KOD do tego ze Kaczynski 13 grudnia spal do poludnia? :-)
            • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 18:13
              maria421 napisała:

>
              > Co ma KOD do tego ze Kaczynski 13 grudnia spal do poludnia? :-)

A tak mi się skojarzyło z tymi ćwiczeniami gimnastycznymi i wymyslaniem rymowanek:)
      • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 17:56
        wkkr napisał:

> Taki buc jak JK nie ma zdolności honorowej.

Ciekawych czasów dożyliśmy że kapusie, ktorzy idą w zaparte, nawet w obliczu dowodów, ją mają według innych i autora powyższego postu. Coś niesamowitego!
        >
        • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 18:09
          astra18 napisała:

> Ciekawych czasów dożyliśmy że kapusie, ktorzy idą w zaparte, nawet w obliczu do
          > wodów, ją mają według innych i autora powyższego postu. Coś niesamowitego!

Faktycznie, ciekawych czasow dozylismy ze czlowieka ktory obok Jana Pawla II jest symbolem obalenia komunizmu w Polsce redukujue sie tylko do paru kwitow sprzed ponad 40 lat.

Jana Pawla II tez zredukujesz do jego "historii sentymentalnej u mezatka"?
          • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 18:16
            maria421 napisała:

> Faktycznie, ciekawych czasow dozylismy ze czlowieka ktory obok Jana Pawla II je
            > st symbolem obalenia komunizmu w Polsce redukujue sie tylko do paru kwitow sprz
            > ed ponad 40 lat.

Takie tam kwitki, sprzedajne, nic to.
            >
            > Jana Pawla II tez zredukujesz do jego "historii sentymentalnej u mezatka"?

A masz dowody na to? Bo na Wałęsę są jak widzisz. Więc proszę o te na JPII.
            Poczekam, tak jak czekam na ten cytat z książki Cenkiewicza, którą pewnie od wczoraj czytasz bo przecież nie wątpię że posługujesz się w swoich polemikach TYLKO źródłami:)
            • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 20:22
              astra18 napisała:

> maria421 napisała:
              >
              >
              > > Faktycznie, ciekawych czasow dozylismy ze czlowieka ktory obok Jana Pawla
              > II je
              > > st symbolem obalenia komunizmu w Polsce redukujue sie tylko do paru kwito
              > w sprz
              > > ed ponad 40 lat.
              >
              > Takie tam kwitki, sprzedajne, nic to.
              > >
              > > Jana Pawla II tez zredukujesz do jego "historii sentymentalnej u mezatka"
              > ?
              >
              > A masz dowody na to? Bo na Wałęsę są jak widzisz. Więc proszę o te na JPII.
              > Poczekam, tak jak czekam na ten cytat z książki Cenkiewicza, którą pewnie od wc
              > zoraj czytasz bo przecież nie wątpię że posługujesz się w swoich polemikach TYL
              > KO źródłami:)

Astra, sa tacy co ponoc maja dowody na JPII.

Mnie te dowody NIE OBCHODZA, tak samo jak NIE OBCHODZA mnie dowody na Walese.

Jasne?
              • jurasberlinczyk49 Re: Mialem napisac o Madalence 22.02.16, 23:03
                maria421 napisała:

> (...) NIE OBCHODZA mnie dowody na Walese.

Tym bardziej, że wyłaniające się z nich motywacje tego "bohatera" narodowego są PORAŻAJĄCO niskie.

Najbardziej zwięźle określił je Marcin Wikło w poniżej wklejonym komentarzu.

"Pod sygnaturami akt IPN BU 3333/1, t. 1 i 2, IPN BU 3333/2, IPN BU 3333/3 (podaję, gdyby ktoś chciał jeszcze skorzystać) kryją się trzy teczki, dwie grubsze i jedna zupełnie cienka, zawierająca tylko niewysłany nigdy list Czesława Kiszczaka do dyrektora Archiwum Akt Nowych. Czwarta sygnatura odnosi się do koperty, w której przechowywane były papiery, wystawiono ją w specjalnej gablocie.

W sumie IPN udostępnił dziennikarzom i historykom ponad 800 kart dokumentów. Minęło niewiele czasu, nie ma zatem co oszukiwać, że ktoś był w stanie poznać i przeanalizować całość. Nawet jednak przy pobieżnym przejrzeniu zwraca uwagę watek finansowy, który - jak, się okazuje - był głównym motywem TW „Bolka” do współpracy z esbekami. Nie było w tym żadnej idei, sprawy, gry, wybierania mniejszego zła. Tylko kasa. Jest całe zestawienie wypłat i poszczególnie pokwitowania. 1000 zł, 500 zł, 700 zł, 800 zł, czasem więcej, czasem mniej.

(...)

W rodzinie Wałęsów znacznie się wtedy poprawiło materialnie. Wspomnienie Danuty, żony bohatera przytacza w książce „Człowiek z teczki” Sławomir Cenckiewicz. Czytając poszczególne charakterystyki późniejszego prezydenta RP dochodzę do wniosku, że w przekonaniu o swojej przewspaniałości mógł samodzielnie uknuć taki plan, by nawet własnej żonie wtłoczyć do głowy bajeczkę, że wygrywa w „totolotka”. Skąd pani Danuta miała wiedzieć, że rachunek prawdopodobieństwa to jednak bardziej przeciwnik niż sprzymierzeniec graczy? A właściwie, skoro im się polepszyło, to może rzeczywiście nie dopytywać o szczegóły?

(...)

W międzyczasie TW „Bolek” chciał zakończyć współpracę o czym świadczy notatka oficera prowadzącego z października 1973 roku. Wałęsa miał wówczas stwierdzić, że nie ma czasu na spotkania z esbekami, tym bardziej, że mu za to nie płacą.

(...)

Ot, i całe bohaterstwo. Kasa i tylko kasa. Nie jest mi trudno zrozumieć, dlaczego Lech Wałęsa wciąż brnie w kłamstwa. Przecież przyznanie się do takiej małości, jak donoszenie za pieniądze jest chyba ponad siły kogoś o tak wybujałym ego."

Od siebie dodam, że nie trudno również zrozumieć dlaczego Ciebie gorącą wielbicielkę walącej się właśnie III RP nie interesują tego typu nieprzyjemne "dowody na Wałęsę". Psychologia zdaje się nazywa taką postawę "wyparciem", które w/g Wiki "jest usunięciem ze świadomości myśli, uczuć, wspomnień, impulsów, fantazji, pragnień itp., które przywołują bolesne skojarzenia lub w inny sposób zagrażają spójności osobowości danej jednostki (na przykład prowokują pytania o moralność, wywołują poczucie winy itp.)."
                • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 08:35
                  Juras, czy Ciebie interesuja rewelacje na temat historii sentymentalnej Jana Pawla II z mezatka?

• maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 08:46
                  Juras, moj ty hobby psychologu, Ty sie lepiej zastanow co u Ciebie powoduje chorobliwa ciekawosc dotyczaca krotkiego wycinka zyciorysu 73 letniego czlowieka i dlaczego akurat ten krotki wycinek mialby stanowic o calosci jego zycia.

Zastanow sie ci powoduje Twoja chorobliwa nienawisc do III RP, w ktorej jeden z Twoich idoli byl prezydentem, a drugi przez pewien czas premierem i potrafil ponownie doprowadzic swa partie do zwyciestwa.
                  Zastanow sie nad tym, czy byloby to mozliwe, gdyby ta III RP byla taka zla jak Ci to PiSowska propaganda do glowy wbila.

• astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 18:25
                maria421 napisała:

>
                > Astra, sa tacy co ponoc maja dowody na JPII.

"Ponoć", to jakiś nowy rodzaj źródła, do którego tak zawsze jesteś przywiązana?:)

>
                > Jasne?

Ciebie mogą nie obchodzić dowody na agenturalną przeszłość Wałęsy ale historyków jak najbardziej, i nikt Cię nie będzie pytać o zgodę czy ma to publikować aby historia to była prawda.

A na drugi raz jak komuś zarzucasz że nie podaje źródła swoich tez, to najpierw spójrz w lustro, droga pani - to w kontekście przeczytanej przez Ciebie książki Cenckiewicza i Gontarczyka:)
                • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 20:02
                  astra18 napisała:

> maria421 napisała:
                  >
                  >
                  > >
                  > > Astra, sa tacy co ponoc maja dowody na JPII.
                  >
                  > "Ponoć", to jakiś nowy rodzaj źródła, do którego tak zawsze jesteś przywiązana?
                  > :)

>Czego tym razem sie czepiasz? Nie dosc wyraznie napisalam ze mnie te rewelacje nie obchodza?

>Ciebie mogą nie obchodzić dowody na agenturalną przeszłość Wałęsy ale historykó
                  > w jak najbardziej, i nikt Cię nie będzie pytać o zgodę czy ma to publikować aby
                  > historia to była prawda.

Nie mam nic przeciw temu zeby historycy badali zyciorys Walesy. Sprzeciwiam sie wykorzystywaniu zyciorysu Walesy do gry politycznej.

> A na drugi raz jak komuś zarzucasz że nie podaje źródła swoich tez, to najpierw
                  > spójrz w lustro, droga pani - to w kontekście przeczytanej przez Ciebie książk
                  > i Cenckiewicza i Gontarczyka:)

Jak czytalas te ksiazki to po co prosisz o zrodlo?
                  • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 20:17
                    maria421 napisała:

>
                    > >Czego tym razem sie czepiasz? Nie dosc wyraznie napisalam ze mnie te rewel
                    > acje nie obchodza?

Ja sie nie czepiam i nie dziwię się że te rewelacje Cię nie obchodzą bo z tymi "dowodami" to nadają się najwyzej do serwisu plotkarskiego, ewentualnie na którąś ze stron z GW:)
                    Natomiast zestawienie tych rewelacji z dowodami agenturalnej współpracy LW uważam za co najmniej niestosowne:)

>
                    > Nie mam nic przeciw temu zeby historycy badali zyciorys Walesy. Sprzeciwiam sie
                    > wykorzystywaniu zyciorysu Walesy do gry politycznej.

A w jaki sposób to jest wykorzystywane? Co robią w tej chwili historycy i jakie było Twoje nastawienie do udokumentowanych faktó przedstawianych przez Cenckiewicza i Gontarczyka?
                    Zaprzeczasz sobie samej w jednym zdaniu.
                    >

> Jak czytalas te ksiazki to po co prosisz o zrodlo?

Zapytałam czy czytałaś że postawiłaś teze że Cenckiewicz "uśmiercił" Graczyka.
                    Ja wiem, że jak zwykle posiłkowałaś się "wiedzą" z GW a nie ze źródła a teraz przyciśnieta do muru kluczysz jak możesz.:)
                    • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 20:31
                      astra18 napisała:

> Ja sie nie czepiam i nie dziwię się że te rewelacje Cię nie obchodzą bo z tymi
                      > "dowodami" to nadają się najwyzej do serwisu plotkarskiego, ewentualnie na któr
                      > ąś ze stron z GW:)
                      > Natomiast zestawienie tych rewelacji z dowodami agenturalnej współpracy LW uważ
                      > am za co najmniej niestosowne:)

A to dlaczego? Sa ludzie , antyklerykalowie ktorzy tymi rewelacjami podniecaja sie tak samo jak PiSowcy kwitami na Walese.

> A w jaki sposób to jest wykorzystywane? Co robią w tej chwili historycy i jakie
                      > było Twoje nastawienie do udokumentowanych faktó przedstawianych przez Cenckie
                      > wicza i Gontarczyka?
                      > Zaprzeczasz sobie samej w jednym zdaniu.

Dzisiaj rano zamiescilam tu to video , ale specjalnie dla Ciebie powtorze :

www.tvp.info/24127797/macierewicz-to-koniec-legendy-walesy-odejdzie-w-przeszlosc
                      A teraz stan na rzesach zeby mi udowodnic ze jak minister obrony sie w ten sposob w panstwowej TV wypowiada ZANIM sie wypowiedzieli historycy, to nie jest to polityczne wykorzystanie wsbeckich kwitow na Walese.

> Zapytałam czy czytałaś że postawiłaś teze że Cenckiewicz "uśmiercił" Graczyka.
                      > Ja wiem, że jak zwykle posiłkowałaś się "wiedzą" z GW a nie ze źródła a teraz p
                      > rzyciśnieta do muru kluczysz jak możesz.:)

A nie usmiercil???? Udowodnij mi ze tak nie bylo.
                      • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 20:42
                        maria421 napisała:

> A to dlaczego? Sa ludzie , antyklerykalowie ktorzy tymi rewelacjami podniecaja
                        > sie tak samo jak PiSowcy kwitami na Walese.

A to dlatego że jakoś dotąd nie przedstawili żadnych dowodów na to.
                        A "kwitami" na Wałęsę nikt się nie podnieca, co najwyżej łapie za głowę że można w obliczu takich dowodów swoimi wpisami zmieniać zdanie średnio co 5 godzin jak to robi sam Wałęsa.
                        I już Ci pisałam wielokrotnie że np. Kornel Morawiecki nie należy do PiSu.

>
                        > Dzisiaj rano zamiescilam tu to video , ale specjalnie dla Ciebie powtorze :
                        >
                        > www.tvp.info/24127797/macierewicz-to-koniec-legendy-walesy-odejdzie-w-przeszlosc
                        > A teraz stan na rzesach zeby mi udowodnic ze jak minister obrony sie w ten spos
                        > ob w panstwowej TV wypowiada ZANIM sie wypowiedzieli historycy, to nie jest to
                        > polityczne wykorzystanie wsbeckich kwitow na Walese.

Nawet na stołeczek nie muzę wchodzić ani linków z youtuba zamieszczać żeby Ci udowodnić że historycy już się wypowiedzieli w tej sprawie, no chyba że udowodnisz mi że mieszkasz na Marsie:)

> A nie usmiercil???? Udowodnij mi ze tak nie bylo.

To ja Cię pytałam o dowód z książki Cenckiewicza że go uśmiercił.
                        Nie ze mną te numery Mario:)

• maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 20:50
                          Astra, jak to nikt sie nie podnieca kwitami na Walese jezeli nawet sa tacy co chca zmienic nazwe lotniska w Gdansku i zadaja zeby oddal forse od Nobla, a sam Macierewicz leci do panstwowej TV zapowiadajac zmierzch legendy Walesy?

Grafolodzy jeszcze sie nie wypowiedzieli ale dla Ciebie historycy juz sie wypowiedzieli... I kto tu mieszka na Marsie?

Nie zawracaj mi glowy ksiazka Cenckiewicza, bo jak sama Cie prosilam o dowod z "Raportu Macierewicza" to mi walnelas link do kilkuset stron i nawet nie wskazalas w ktorym miejscu mam szukac.

No to jak- usmiercil go czy nie?
                          • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 23.02.16, 21:01
                            maria421 napisała:

> Astra, jak to nikt sie nie podnieca kwitami na Walese jezeli nawet sa tacy co c
                            > hca zmienic nazwe lotniska w Gdansku i zadaja zeby oddal forse od Nobla,

Czy to było oficjalne stanowisko klubu parlamentarnego PiS i to stowarzyszenie też należy do PiS?

a sam
                            > Macierewicz leci do panstwowej TV zapowiadajac zmierzch legendy Walesy?

Niedawno przyleciała Kopacz do państwowej TV i też źle?:)
                            A zmierzch legendy to sobie sam Wałęsa zafundował, nikt inny mu tego nie zrobił lepiej niż on sam.
                            >
                            > Grafolodzy jeszcze sie nie wypowiedzieli ale dla Ciebie historycy juz sie wypow
                            > iedzieli... I kto tu mieszka na Marsie?

Napisałaś że jeszcze się historycy nie wypowiedzieli, a to nieprawda.
                            Grafolodzy nie są historykami.
                            Ciekawe że teraz gardłujesz za grafologami ale jak trzeba było oficjalnego potwierdzenia śmierci Lecha Kaczyńskiego na podstawie oględzin zwłok to Ci wystarczyły żóte paski w tv.
                            >
                            > Nie zawracaj mi glowy ksiazka Cenckiewicza, bo jak sama Cie prosilam o dowod z
                            > "Raportu Macierewicza" to mi walnelas link do kilkuset stron i nawet nie wskaza
                            > las w ktorym miejscu mam szukac.

Kochaniutka, nie tak nerwowo, jak się nie ma potwierdzenia źródła to się nie klepie bzdur bo tak w GW napisali, więc skoro nie potrafisz się przyznać do tego że nie czytałaś i nie potrafisz dostarczyć dowodu na taką wypowiedź w książce to nie brnij dalej bo się ośmieszasz.
                            >
                            > No to jak- usmiercil go czy nie?

Przeczytaj książkę, polecam:)Jak myslisz, po co ciągnę temat?:)

• maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 08:45
                              astra18 napisała:

> Czy to było oficjalne stanowisko klubu parlamentarnego PiS i to stowarzyszenie
                              > też należy do PiS?

Czy ja napisalam ze to bylo oficjalne stanowisko PiS?

> Niedawno przyleciała Kopacz do państwowej TV i też źle?:)
                              > A zmierzch legendy to sobie sam Wałęsa zafundował, nikt inny mu tego nie zrobił
                              > lepiej niż on sam.

Zmierzch legendy Walesy jest nakrecany przez takich wlasnie jak Macierewicz. Ale to mu sie nie uda, bo dla masy Polakow to Walesa pozostanie legenda Solidarnosci, a na swiecie Walese pozostanie jednym z najbardziej znanych Polakow.

> Napisałaś że jeszcze się historycy nie wypowiedzieli, a to nieprawda.
                              > Grafolodzy nie są historykami.

Nie wiem co to za historycy ktorym do wydania opinii wystarcza powierzchowne ogledziny materialow.

> Ciekawe że teraz gardłujesz za grafologami ale jak trzeba było oficjalnego potw
                              > ierdzenia śmierci Lecha Kaczyńskiego na podstawie oględzin zwłok to Ci wystarcz
                              > yły żóte paski w tv.

Nie porownuj jablek z gruszkami.

> Kochaniutka, nie tak nerwowo, jak się nie ma potwierdzenia źródła to się nie kl
                              > epie bzdur bo tak w GW napisali, więc skoro nie potrafisz się przyznać do tego
                              > że nie czytałaś i nie potrafisz dostarczyć dowodu na taką wypowiedź w książce t
                              > o nie brnij dalej bo się ośmieszasz.
                              > >
                              > > No to jak- usmiercil go czy nie?
                              >
                              > Przeczytaj książkę, polecam:)Jak myslisz, po co ciągnę temat?:)

Usmiercili go czy nie? GW klamala czy nie?
                              Gdyby GW klamala, to juz bys mi to udowodnila.

>
                              • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 17:09
                                maria421 napisała:

> Zmierzch legendy Walesy jest nakrecany przez takich wlasnie jak Macierewicz. Al
                                > e to mu sie nie uda, bo dla masy Polakow to Walesa pozostanie legenda Solidarno
                                > sci, a na swiecie Walese pozostanie jednym z najbardziej znanych Polakow.

Udało się właśnie dzięki samemu Wałęsie. A na świecie to nawet niech będzie świętm tureckim, bo co świat interesuje że był kapusiem czemu czasem zaprzecza, czasem niby nie, ale na pewno nie zamierza przeprosić ofiar swoich donosów.

>
                                > > Napisałaś że jeszcze się historycy nie wypowiedzieli, a to nieprawda.
                                > > Grafolodzy nie są historykami.
                                >
                                > Nie wiem co to za historycy ktorym do wydania opinii wystarcza powierzchowne og
                                > ledziny materialow.

No to się wypowiedzieli historycy czy nie? Raz pizesz tak, raz inaczej.

>
                                > Nie porownuj jablek z gruszkami.

Mozna to jak najbardziej porównać.

>
                                > Usmiercili go czy nie? GW klamala czy nie?

Ja bym tak głowy za te rewelacje z GW nie dawała, jeśli chcesz być taka w zgodzie ze źródłem.
                                > Gdyby GW klamala, to juz bys mi to udowodnila.

Ty powielasz kłamstwo GW, sugerując że takie rewelacje są w książce, a mnie każesz udowadaniać że tak nie jest - pokrętna logika.
                                Wpadłaś jak śliweczka.
                                >
                                > >
                                • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 17:18
                                  Astra, chocbys nie wiem jak przeciw Walesie szczula, to i tak to on jest swiatowa slawa, ktora ani zaden Kaczynski ani Macierewicz sie nigdy nie stanie.

Jezeli nie chcesz mi udowodnic ze GW klamala, to znaczy ze klamal Cenckiewicz.

• astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 17:30
                                    maria421 napisała:

> Astra, chocbys nie wiem jak przeciw Walesie szczula, to i tak to on jest swiato
                                    > wa slawa, ktora ani zaden Kaczynski ani Macierewicz sie nigdy nie stanie.

A co Ty znowu z JK i Macierewiczem wyjeżdzasz? Płyta się zacięła czy co?
                                    Od szczucia to mielismy fachowców od 8 lat a szczególna ofiara od 6 lat jest na tamtym świecie. Szczuciem nie jest pokazywanie prawdy historycznej, szczuciem jest opluwanie swoich ofiar, co bez krępacji robi Wałęsa, zdzierając te złotka ze swojej legendy.
                                    >
                                    > Jezeli nie chcesz mi udowodnic ze GW klamala, to znaczy ze klamal Cenckiewicz.

Juz Ci powiedziałam że jak chcesz się dowiedzieć prawdy to przeczytaj książkę a nie pleć bzdur z GW. I to jest moja odpowiedź a nie unikanie jej.
                                    Jak nie masz śmiałości przyznać się do błędu to Twoja strata, specjalistko od źródeł:)
                                    Co nim jest - książka czy materiał z GW? Sama sobie odpowiedz na to pytanie.
                                    >
                                    • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 18:26
                                      astra18 napisała:

> A co Ty znowu z JK i Macierewiczem wyjeżdzasz? Płyta się zacięła czy co?

Bo to oni publicznie mowia o koncu legendy Walesy . Nie jest Ci milo tego sluchac ze do mnie masz pretensje ze o tym pisze?

> Od szczucia to mielismy fachowców od 8 lat a szczególna ofiara od 6 lat jest na
                                      > tamtym świecie.

Jakas nowa wersja przyczyny katastrofy smolenskiej? Katastrofa spowodowana zaszczuciem? Czy o czym ty piszesz?

>Szczuciem nie jest pokazywanie prawdy historycznej,

.... tylko wtedy jezeli dyspozytorem tej "prawdy historycznej" jest PiS, prawda?

szczuciem
                                      > jest opluwanie swoich ofiar, co bez krępacji robi Wałęsa, zdzierając te złotka
                                      > ze swojej legendy.

Kto jest konkretnie ofiara Walesy i co konkretnie Walesa mu uczynil?

> Juz Ci powiedziałam że jak chcesz się dowiedzieć prawdy to przeczytaj książkę a
                                      > nie pleć bzdur z GW. I to jest moja odpowiedź a nie unikanie jej.
                                      > Jak nie masz śmiałości przyznać się do błędu to Twoja strata, specjalistko od ź
                                      > ródeł:)
                                      > Co nim jest - książka czy materiał z GW? Sama sobie odpowiedz na to pytanie.

To jest zwykle dla Ciebie unikanie prostej odpowiedzi.

Wystarczylby dowod ze GW sie myli. Dopoki mi tego dowodu nie dostarczysz nie amm powodu zeby nie wierzyc GW.
                                      • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 18:42
                                        maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                        >
                                        > > A co Ty znowu z JK i Macierewiczem wyjeżdzasz? Płyta się zacięła czy co?
                                        >
                                        > Bo to oni publicznie mowia o koncu legendy Walesy . Nie jest Ci milo tego sluch
                                        > ac ze do mnie masz pretensje ze o tym pisze?

Nie słyszałam wypowiedzi JK w ostatnich dniach.
                                        Macierewicz powiedział to co wiele osób ma okazję przeczytać co na ten temat sądzi Wałęsa i sam sobie sobie ten zmierzch na głowę tym ściąga.
                                        Czytałaś te jego ostatnie wypowiedzi?

> Jakas nowa wersja przyczyny katastrofy smolenskiej? Katastrofa spowodowana zasz
                                        > czuciem? Czy o czym ty piszesz?

Nie piszę o katastrofie smoleńskiej tylko o szczuciu i zachowaniu tamtego rządu wobec LK.
                                        Pisze o szczuciu i haniebnych wypowiedziach Wałęsy na temat Walentynowicz.
                                        >
                                        > >Szczuciem nie jest pokazywanie prawdy historycznej,
                                        >
                                        > .... tylko wtedy jezeli dyspozytorem tej "prawdy historycznej" jest PiS, prawda
                                        > ?
                                        > Pozwól że nie odniosę się słów które wyrywasz kontekstu.

> szczuciem
                                        > > jest opluwanie swoich ofiar, co bez krępacji robi Wałęsa, zdzierając te z
                                        > łotka
                                        > > ze swojej legendy.
                                        >
                                        > Kto jest konkretnie ofiara Walesy i co konkretnie Walesa mu uczynil?

Ci na ktorych donosił, m.in Szyler, Jagielski....Mario Ty w ogóle czytasz wiadomości?:)
                                        >
                                        > > Juz Ci powiedziałam że jak chcesz się dowiedzieć prawdy to przeczytaj ksi
                                        > ążkę a
                                        > > nie pleć bzdur z GW. I to jest moja odpowiedź a nie unikanie jej.
                                        > > Jak nie masz śmiałości przyznać się do błędu to Twoja strata, specjalistk
                                        > o od ź
                                        > > ródeł:)
                                        > > Co nim jest - książka czy materiał z GW? Sama sobie odpowiedz na to pytan
                                        > ie.
                                        >
                                        > To jest zwykle dla Ciebie unikanie prostej odpowiedzi.

Próbuje Cię naprowadzić na źródło ale to Ty unikasz tej drogi bo wiesz że GW walnęła bubel informacyjny i uczepiłaś się tego jak rzep.
                                        >
                                        > Wystarczylby dowod ze GW sie myli. Dopoki mi tego dowodu nie dostarczysz nie am
                                        > m powodu zeby nie wierzyc GW.

Przecież idę Twoją droga Kochana:) Polecam źródło, tak jak Ty to robisz kiedy jest Ci to na rękę,a nie manipulacyjne śmieci.
                                        • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 19:46
                                          astra18 napisała:

> Nie słyszałam wypowiedzi JK w ostatnich dniach.

Mowil to juz w 2010 roku.

> Macierewicz powiedział to co wiele osób ma okazję przeczytać co na ten temat są
                                          > dzi Wałęsa i sam sobie sobie ten zmierzch na głowę tym ściąga.

Macierewicz mowil o zmierzchu legendy Walesy.
                                          Walesa o tym nie mowil.

> Czytałaś te jego ostatnie wypowiedzi?

Nie wiem czy wszystkie, ale uwazam ze powinni mu , dla jego dobra, internet odciac :-)

> Nie piszę o katastrofie smoleńskiej tylko o szczuciu i zachowaniu tamtego rządu
                                          > wobec LK.

Dla PiSowcow kazda krytyka LK i PiSu jesz "szczuciem".

> Pisze o szczuciu i haniebnych wypowiedziach Wałęsy na temat Walentynowicz.

Momencik. To Walesa w latach 70 tych na Walentynowicz kablowal? To ona jest jego ofiara?

> Ci na ktorych donosił, m.in Szyler, Jagielski....Mario Ty w ogóle czytasz wiado
                                          > mości?:)

Jakie konsekwencje dla Szylera i Jagielskiego mialy te donosy? Jakos tego nie znalazlam.

> Próbuje Cię naprowadzić na źródło ale to Ty unikasz tej drogi bo wiesz że GW wa
                                          > lnęła bubel informacyjny i uczepiłaś się tego jak rzep.

Skoro znasz zrodlo, to dlaczego unikasz odpowiedzi?
                                          >
                                          > Przecież idę Twoją droga Kochana:) Polecam źródło, tak jak Ty to robisz kiedy j
                                          > est Ci to na rękę,a nie manipulacyjne śmieci.

Nigdy nie bylo tak, zebym Ci podeslala kilkaset stron "do poczytania przy kawce" , nigdy nie odsylalam Cie do przeczytania calej ksiazki gdy chodzilo tylko o jeden szczegol.

Twoim uporem potwierdzasz jednak ze GW ma racje.
                                          • astra18 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 20:05
                                            maria421 napisała:

> Mowil to juz w 2010 roku.

Prorok jaki czy co?:)
                                            >

> Macierewicz mowil o zmierzchu legendy Walesy.
                                            > Walesa o tym nie mowil.

Ale to co mówi doprowadza do takiego wniosku.
                                            >
                                            > > Czytałaś te jego ostatnie wypowiedzi?
                                            >
                                            > Nie wiem czy wszystkie, ale uwazam ze powinni mu , dla jego dobra, internet odc
                                            > iac :-)

A po co? Sam się wygada:)IPN ma mniej roboty:)

> Dla PiSowcow kazda krytyka LK i PiSu jesz "szczuciem".

A dla POwców każde szczucie jest "konstruktywna krytyką", he he:)
                                            .
                                            >
                                            > Momencik. To Walesa w latach 70 tych na Walentynowicz kablowal? To ona jest jeg
                                            > o ofiara?

Nie "momencik" tylko czytaj ze zrozumieniem, napisałam że kablował na Walentynowicz?Gdzie?
                                            Szczuł.
                                            >
                                            > > Ci na ktorych donosił, m.in Szyler, Jagielski....Mario Ty w ogóle czytasz
                                            > wiado
                                            > > mości?:)
                                            >
                                            > Jakie konsekwencje dla Szylera i Jagielskiego mialy te donosy? Jakos tego nie z
                                            > nalazlam.

To słabo się starasz. Zostali wyrzuceni z pracy i poddani inwigilacji.
                                            Zresztą Wałęsa o tym opowiadał - chwalił się? - o czym wspomina Antoni Mężydło.
                                            >
                                            > > Próbuje Cię naprowadzić na źródło ale to Ty unikasz tej drogi bo wiesz że
                                            > GW wa
                                            > > lnęła bubel informacyjny i uczepiłaś się tego jak rzep.
                                            >
                                            > Skoro znasz zrodlo, to dlaczego unikasz odpowiedzi?

Przecież ja Ci podałam źródło na które się powołuję i chyba się domyślasz w jakim celu:)
                                            > >
                                            > > Przecież idę Twoją droga Kochana:) Polecam źródło, tak jak Ty to robisz k
                                            > iedy j
                                            > > est Ci to na rękę,a nie manipulacyjne śmieci.
                                            >
                                            > Nigdy nie bylo tak, zebym Ci podeslala kilkaset stron "do poczytania przy kawce
                                            > " , nigdy nie odsylalam Cie do przeczytania calej ksiazki gdy chodzilo tylko o
                                            > jeden szczegol.

To skorzystaj z wyszukiwarki w której są dostepne urywki dot. tej sprawy i dokonaj porównań.
                                            >
                                            > Twoim uporem potwierdzasz jednak ze GW ma racje.

Ja mam po prostu niezły ubaw z Ciebie, bo mniemam że wiesz że GW manipulowała i kłamała w tej sprawie. Za szczwany lis i wyga internetowa jesteś:)
                                            • maria421 Re: Mialem napisac o Madalence 24.02.16, 20:53
                                              astra18 napisała:

> Prorok jaki czy co?:)

Raczej programista .

> Ale to co mówi doprowadza do takiego wniosku.

Mnie do tego wniosku nie doprowadza.

> A po co? Sam się wygada:)IPN ma mniej roboty:)

Juz sie wygadal ze "cos tam podpisal" w 1970 roku, ale jak widac Ciebie to nie satysfakcjonuje.

> A dla POwców każde szczucie jest "konstruktywna krytyką", he he:)

Nie slyszalam nigdy zeby inne partie narzekaly ze na nich, czy na ich politykow sie "szczuje". Tylko PiSowcy uzywaja tego okreslenia w odniesieniu do krytyki wobec PiSu i jego politykow.

> Nie "momencik" tylko czytaj ze zrozumieniem, napisałam że kablował na Walentyno
                                              > wicz?Gdzie?
                                              > Szczuł.

Aha! On szczul a ona tylko mowila ze go nalezy oskalpowac .

> To słabo się starasz. Zostali wyrzuceni z pracy i poddani inwigilacji.

Walesa tez zostal wyrzucony z pracy i poddany inwigilacji. Ciekawe kto na niego doniosl.

> Przecież ja Ci podałam źródło na które się powołuję i chyba się domyślasz w jak
                                              > im celu:)

> Ja mam po prostu niezły ubaw z Ciebie, bo mniemam że wiesz że GW manipulowała i
                                              > kłamała w tej sprawie. Za szczwany lis i wyga internetowa jesteś:)

W przeciwienstwie do Ciebie nie czerpie ubawu z tego ze rzucam komus kilkaset stron "do poczytania przy kawce" , czy upieram sie ze ktos koniecznie ma przeczytac ksiazke ktora musialby z Polski sciagac zamiast po prostu dac odpowiedz.

• manny-jestem Mario, powiedzmy jasno 23.02.16, 21:08
            Agenturalnosc Walesy obecnie nie przedstawia juz zadnej watpliwosci.

Jedyne co pzoostaje wyjasnic to na ile jego dzialania jako przywodcy Solidarnosci w 1980-1981 byly kierowane przez SB badz przez wzglad na to ze SB mialo kwity na niego.
            • maria421 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 08:39
              manny-jestem napisał:

> Agenturalnosc Walesy obecnie nie przedstawia juz zadnej watpliwosci.
              >
              > Jedyne co pzoostaje wyjasnic to na ile jego dzialania jako przywodcy Solidarnos
              > ci w 1980-1981 byly kierowane przez SB badz przez wzglad na to ze SB mialo kwit
              > y na niego.

Manny zdajesz sobie sprawe z tego, ze podejrzewajac ze w latach 1980-1981 SB moglo miec wplyw na Walese sugerujesz ze to, co sie wtedy stalo, czyli strajki i Porozumienia Sierpniowe tez bylo sterowane przez SB?
              Czyli ze Sierpien 1980 to nie byla zasluga robotnikow i Walesy tylko zasluga SB ze na to pozwolilo?
              Czy naprawde Polacy chca oddac te zasluge SB?
            • wkkr Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 11:38
              Tego się spodziewałem.
              W to że Wałęsa współprace nawiązał wierzysz w 100%. lecz faktu zerwania współpracy kompletnie nie dostrzegasz.
              Manny czy ty jesteś idiotą?
              Pytam, bo tylko skrajnie nieuczciwy idiota może wybiórczo, dla potwierdzenia wcześniej przyjętej tezy, dobierać argumenty.
              ===
              Jeśli uznajesz, ze materiały Kiszczaka są autentyczne, to albo wszystkie albo żadne.
              Skoro wierzysz ubeckim raportom to wszystkim, także tym które są korzystne dla LW.
            • jurasberlinczyk49 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 13:35
              manny-jestem napisał:

> Agenturalnosc Walesy obecnie nie przedstawia juz zadnej watpliwosci.
              >
              > Jedyne co pzoostaje wyjasnic to na ile jego dzialania jako przywodcy Solidarnos
              > ci w 1980-1981 byly kierowane przez SB badz przez wzglad na to ze SB mialo kwit
              > y na niego.

Ten kłamca staje się po prostu nie do zniesienia! Pogarda wobec ofiar jego donosów, jest po prostu porażająca. Codziennie mamy do czynienia z nowymi insynuacjami, nie mówiąc już o ciągle na nowo zmienianych wersjach jego kapusiowej przeszłości...

Tak po prwdzie ja nie rozumiem jednego.
              Dlaczego nikt tego kłamcę i oszczercę nie poda do sądu? Przecież żyją jeszcze ludzie, którym jego donosy złamały życie. Dlaczego nie idą do sądu i nie zażądają od tego szlajającego się po balach w Miami gbura wysokich odszkodowań za doznane krzywdy? Przecież tego typu sprawy, o ile wiem nie ulegają przedawnieniu, tym bardziej, że niezbite dowody dopiero teraz w całej krasie leżą na stole. A nawet gdyby ciągle jeszcze posteowskie "rozgrzane" sądy takich odszkodowań nie przyznały, sam fakt, że ten krętacz musiałby stanąć przed sądem i zostać w świetle kamer skonfrontowany z własnymi donosami, utemperowałoby być może jego butę i bezczelność...

Nie wiem czy istnieje jakaś inna możliwość przerwania tego żenującego spektaklu... Przecież Wałęsa nie słucha nawet własnych sprzymierzeńców i obrońców, codziennie wystawiając ich na pośmiewisko...

• maria421 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 14:10
                Juras, Twoja pogarda wobec wszystkich ktorzy nie sa wyznawcami PiSu tez jest nie do zniesienia...

KTO konkretnie i za jakie krzywdy, ktore wedlug Ciebie nie ulegaja przedawnieniu, powinien zaskarzyc Walese do sadu?
                • maria421 Juras 24.02.16, 14:35
                  dla Twojej wiadomosci, oszczerco, oto zbrodnie ktore nie ulegaja przedawnieniu :

Art. 105. Wyłączenie biegu przedawnienia
                  Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
                  § 1. Przepisów art. 101 przedawnienie karalności-103 nie stosuje się do zbrodni przeciwko pokojowi, ludzkości i przestępstw wojennych.
                  § 2. Przepisów art. 101 przedawnienie karalności-103 nie stosuje się również do umyślnego przestępstwa: zabójstwa, ciężkiego uszkodzenia ciała, ciężkiego uszczerbku na zdrowiu lub pozbawienia wolności łączonego ze szczególnym udręczeniem, popełnionego przez funkcjonariusza publicznego w związku z pełnieniem obowiązków służbowych.

Ktorej z tych zbrodni dopuscil sie Lech Walesa ????

• astra18 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 17:15
                jurasberlinczyk49 napisał:

> Nie wiem czy istnieje jakaś inna możliwość przerwania tego żenującego spektaklu
                > ... Przecież Wałęsa nie słucha nawet własnych sprzymierzeńców i obrońców, codzi
                > ennie wystawiając ich na pośmiewisko...

Juz napisałam w poście do Marii - spoko, sam sobie wytawił świadectwo i niszczy tę niby legendę, dlatego uważam - niech pisze dalej, papla, a więcej żadnych dokumentow nie trzeba.
                Jutro o 20.30 "Taśmy z Magdalenki" Cezarego Gmyza, jak masz możliwość to załap się na powtórkę w TVPolonia, chyba że skusisz się gdzieś z net.
                Nastepny "półkownik" nareszcie.
                >
                • jurasberlinczyk49 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 17:25
                  astra18 napisała:

> Juz napisałam w poście do Marii - spoko, sam sobie wytawił świadectwo i niszczy
                  > tę niby legendę, dlatego uważam - niech pisze dalej, papla, a więcej żadnych d
                  > okumentow nie trzeba.

No, niby prawda, ale jak długo można? To nie jest nawet jakaś nieporadna obrona, to jest buta i łganie do n-tej potęgi... Wygląda na to, że ten człowiek rzeczywiście uwierzył we własną legendę; być może nawet w jakiś schizofreniczny sposób wyparł się własnej osobowości...

> Jutro o 20.30 "Taśmy z Magdalenki" Cezarego Gmyza, jak masz możliwość to załap
                  > się na powtórkę w TVPolonia, chyba że skusisz się gdzieś z net.
                  > Nastepny "półkownik" nareszcie.

Na pewno "zaliczę"! Dzięki. :-)
                  • astra18 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 17:32
                    jurasberlinczyk49 napisał:

>
                    > No, niby prawda, ale jak długo można?

A potrzeba więcej dowodów?:)Im więcej Wałęsy w mediach tym lepiej dla prawdziwości dokumentów:)

> Na pewno "zaliczę"! Dzięki. :-)
                • maria421 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 18:35
                  astra18 napisała:

> jurasberlinczyk49 napisał:
                  >
                  >
                  > > Nie wiem czy istnieje jakaś inna możliwość przerwania tego żenującego spe
                  > ktaklu
                  > > ... Przecież Wałęsa nie słucha nawet własnych sprzymierzeńców i obrońców,
                  > codzi
                  > > ennie wystawiając ich na pośmiewisko...
                  >
                  > Juz napisałam w poście do Marii - spoko, sam sobie wytawił świadectwo i niszczy
                  > tę niby legendę, dlatego uważam - niech pisze dalej, papla, a więcej żadnych d
                  > okumentow nie trzeba.
                  > Jutro o 20.30 "Taśmy z Magdalenki" Cezarego Gmyza, jak masz możliwość to załap
                  > się na powtórkę w TVPolonia, chyba że skusisz się gdzieś z net.
                  > Nastepny "półkownik" nareszcie.
                  > >

Smieszni jestescie...

Kiedy Ronda przyznal ze blefowal to wtedy nic nie zachwialo Wasza slepa wiara w "dowody" ZP Macierewicza , nie zadaliscie od niego zadnych oswiadczen itp.

Ale do Walesy macie pretensje ze gada jak zwykle, czyli w stylu "jestem za, a nawet przeciw".

Pouzywajcie sobie, Walesie i tak to nie zaszkodzi.
                  • astra18 Re: Mario, powiedzmy jasno 24.02.16, 18:48
                    maria421 napisała:

>
                    > Kiedy Ronda przyznal ze blefowal to wtedy nic nie zachwialo Wasza slepa wiara w
                    > "dowody" ZP Macierewicza , nie zadaliscie od niego zadnych oswiadczen itp.

I kto tu miesza jabłka z gruszkami?:)
                    >
                    > Ale do Walesy macie pretensje ze gada jak zwykle, czyli w stylu "jestem za, a n
                    > awet przeciw".
                    >
                    > Pouzywajcie sobie, Walesie i tak to nie zaszkodzi.

Wałęsie zaszkodziło, Twojemu wizerunkowi jego "legendy" nie, ale nie o to tu przecież chodzi.
                    Wybacz:)
                    I nie bądź taka przekonana że to PiS to i siamto, nawet poseł PO Mężydło stanął na wysokości zadania, ba, sam największy "plujek" na PiS Waldemar Kuczyński przywołuje Wałęsę do przyznania się! Co sie to porobiło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka