maria421 07.05.16, 15:32 dzisiaj sie na wspolny spacer zebrala : Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: Taka "grupka kolesi" 07.05.16, 17:54 maria421 napisała: > dzisiaj sie na wspolny spacer zebrala : > > A który to marsz, bo nie podpisane, a były dziś trzy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka "grupka kolesi" 07.05.16, 18:21 Astra, to ten sam marsz : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,20035269,240-czy-zaledwie-30-tysiecy-ile-osob-szlo-w-marszu-kod-zobacz.html#MT_Z9 Narodowcy niebieskich flag UE nie nosza Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Taka "grupka kolesi" 07.05.16, 19:29 Tylko po co tam Gajowy? Ten facet powinien nie wyłazić z ruskiej budy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Taka "grupka kolesi" 07.05.16, 21:38 Wszystko jedna wielka ściema - to Rosja i Niemcy przysłali ćwierć miliona statystów, którzy maszerowali ulicami. Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka "grupka kolesi" 08.05.16, 10:02 Swoja droga, czy PiS jakis czas temu nie zapowiadal "Marszu Miliona"? Czyli marszu poparcia dla swej wlasnej polityki? Odpowiedz Link
wkkr Re: Taka "grupka kolesi" 08.05.16, 17:03 Potwierdzam. Tylko że mi za udział zapłaciła ambasada państwa Izrael :) Odpowiedz Link
wkkr Re: Taka "grupka kolesi" 08.05.16, 17:05 Wycofali się bo trudno im zmobilizować zwolenników ze wsi i wiosek. Poza tym zwolennicy PiS są nieobliczalni i np. tacy górnicy mogli by narobić niezłego obciachu organizatorom (pijaństwo, burdy, oddawanie moczu od ścianami itp) Odpowiedz Link
maria421 W Berlinie tez wczoraj protestowano 08.05.16, 14:55 domagajac sie ustapienia Angeli Merkel : www.berliner-zeitung.de/berlin/protest-rechte-demonstrieren-am-sonnabend-in-berlin-gegen-angela-merkel-24015094 Tak, jak PiSowskie media robia z KODU "odsunietych od koryta", "Targowice "itp, tak niemieckie lewackie media robia z obywateli domagajacych sie ustapienie Merkel "prawicowych ekstremistow". Tak jak wczoraj w Warszawie narodowcy manifestowali przeciw KOD (czyli popierajac PiS), tak wczoraj w Berlinie AntiFa maszerowala przeciw "prawicowym ektremistom", czyli popierajac Merkel. Odpowiedz Link
wkkr Re: Taka "grupka kolesi" 08.05.16, 17:16 Byłem :) ============ Kłamstwa pis są porażające. Powiem tylko tyle, że w momencie zakończenia manifestacji jej koniec znajdował się na pl. Trzech Krzyzy. Gdy się uwzględni odległość od pl Piłsudskiego oraz szerokość ulic a także przyjmie się że na 1m przypadało 2 uczestników (co najmniej bo tłum był tak gesty że nie dało się przejść) to na tym odcinku wychodzi 120 000 ludzi. Do tego trzeba dodać pełen ludzi pl. Piłsudskiego. To jakieś 100 000 ludzi (tylu zgromadziła msza papieska w 79) To łącznie daje ponad 200 000 ludzi. ============= Rozpoczęło się od odśpiewania hymnu RP. Jeszcze nigdy na manifestacji nie słyszałem naszego hymnu tak ładnie wykonanego. To pokazuje jakiego sortu ludzie się zebrali :) Potem były przemówienia które średni były słyszalne. A potem czekaliśmy na wymarsz dobrą godzinę. Gdy my ruszaliśmy, czoło pochodu bylo już na pl trzech krzyży. Ludzie w oknach i na balkonach pozdrawiali uczestników. Przed min Sprawiedliwości tłum skandował "mniej niż zero" :) W tłumie był cały przekrój społeczeństwa, ludzie młodzi i starzy, z dziećmi i inwalidzi na wózkach, geje i lesbijki pod swoją flaga na których nikt nie zwracał uwagi (tak wygląda tolerancja), ludzie bogaci i biedni a wszystkich łączyła życzliwość i uśmiechy na twarzach :) W końcu dotarliśmy do rond pod byłym KC, no i pojawił się problem bo Nowy Świat był już kompletnie zakorkowany ludzkim tłumem. Ja poszedłem bokiem, Bracką, Szkolną, Kredytową do pl. Piłsudskiego. Zdążyłem na odśpiewanie hymnu RP na zakończenie manifestacji. Mówię wam, ten protest był genialny. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Taka "grupka kolesi" 16.05.16, 14:14 wkkr napisał: > Byłem :) > ============ > Kłamstwa pis są porażające. (...) Wkkr, proponuję przestać czytać biuletyn dla lemingów, czyli GW, albo przynajmniej trochę poczekać, aż propagandystów Michnika (którzy ochoczo puścili te "ćwierć miliona" uczestników w "zaprzyjaźnioną" medialną lewacką Jełropę i kojarzący Polskę z białymi niedźwiedziami tzw. "świat"; np. wszystkie niemieckie programy informacyjne oczywiście z radością tę "cwiartkę" miliona podchwyciły) zdemaskują inne media i w ten sposób zmuszą do kompromitującego skorygowania własnych, wyssanych z ratusza bufetowej danych. Jak widzisz, "kłamstwa" rzeczywiście "są porażające", kłamstwa pierwszych "sensacyjnych" newsów Gadzinówki Wybiórczej i inszych tam tefauenów... Najnowszy cytat z gadzinówki: "Obliczyliśmy, że 7 maja na demonstracji KOD - w jednej trzeciej trasy marszu, na wysokości al. Ujazdowskich 22 - szło 55 600 demonstrujących, przy marginesie błędu +/- 3 tysiące osób." No i co sądzić o tej twojej entuzjastycznej "relacji", za którą tak serdecznie dziękowała Ci nasza droga Maria? Na zakończenie piszesz: > Mówię wam, ten protest był genialny. Nooo... Genialnie zakłamany... :-)))))))))))) Źródła: wpolityce.pl/media/293054-wielka-kompromitacja-agory-wyborcza-oglasza-cwierc-miliona-uczestnikow-marszu-kod-a-jej-portal-dolicza-sie-ledwie-55-tysiecy-kiedy-wyjasnienia-hgw wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,20068207,30-tys-240-tys-policzylismy-glowa-po-glowie-ile-osob-wzielo.html#MT_Z9 Odpowiedz Link
maria421 @Jurasberlinczyk 17.05.16, 14:47 Nie zauwazyles ze Wkkr napisal ze byl tam osobiscie? Chcesz robic leminga z NAOCZNEGO SWIADKA? Chcesz mu wmowic ze lepiej niz on wie PiSowski szmatlawiec "WPolityce"? Trzeba byc naprawde zaslepionym fanatykiem PiSu zeby mowic NAOCZNEMU SWIADKOWI ze to nie on ma racje tylko PiSowska prasa. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 15:08 maria421 napisała: > Nie zauwazyles ze Wkkr napisal ze byl tam osobiscie? > > Chcesz robic leminga z NAOCZNEGO SWIADKA? > > Chcesz mu wmowic ze lepiej niz on wie PiSowski szmatlawiec "WPolityce"? > > Trzeba byc naprawde zaslepionym fanatykiem PiSu zeby mowic NAOCZNEMU SWIADKOWI > ze to nie on ma racje tylko PiSowska prasa. A Ty, "niezaślepiona" wielbicielko III RP, naucz się czytać. To nie "Wpolityce" skorygowała te "ćwierć miliona" , którego "świadkiem" był Wkkr, do 55 tys., ale Twój ukochany biuletyn dla lemingów, czyli Gadzinówka Wybiórcza! Po moim wpisem są DWA linki, Marysiu... Dla Twojej wygody raz jeszcze wklejam ten z GW.: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,20068207,30-tys-240-tys-policzylismy-glowa-po-glowie-ile-osob-wzielo.html#MT_Z9 Wrażenia "naocznego świadka", a jednocześnie demonstranta Wkkr są kompletnie niemiarodajne. No chyba, że stał sobie w którymś punkcie i liczył przechodzących ludzi OD POCZĄTKU manifestacji, aż DO KOŃCA. Wydawać, to mu się mogło wiele rzeczy... :-)))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 15:46 Juras, jasne Ty wiesz lepiej niz naoczny swiadek, bo Ty przeczytales krynice prawdy jaka jest "WPolityce", organ oczywiscie absolutnie neutralny i nie majacy zadnego interesu zeby umniejszac ilosc anty-PiSowskich demonstantow. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 17:54 maria421 napisała: > Juras, jasne Ty wiesz lepiej niz naoczny swiadek, bo Ty przeczytales krynice pr > awdy jaka jest "WPolityce", organ oczywiscie absolutnie neutralny i nie majacy > zadnego interesu zeby umniejszac ilosc anty-PiSowskich demonstantow. > Marysiu, "cienko przędziesz"! Zresztą jak zawsze przyparta do muru... :-))))))) Powtórzę raz jeszcze: "wpolityce" tylko WYŚMIAŁO Gadzinówkę, za jej "podciągnięcie ogonka" i przyznanie, że w "ćwierćmilionowej" demonstracji, po dokładnych WŁASNYCH żmudnych wyliczeniach wzięło udział prawdopodobnie zaledwie trochę ponad 55 tys. osób, i to łącznie z przyglądającymi się demonstracji, stojącymi na chodnikach, niekoniecznie sympatyzującymi z alimenciarzem i warchołami gapiami... W sumie wychodzi więc na to, że to policja (45 tys.) i "Wiadomości TVP" (45 - 50 tys.) mieli rację, a nie "liczmani bufetowej" z warszawskiego ratusza. Problem w tym, że te kłamstwa o "ćwierćmilionie" poszły w świat i powtórzyły je wszystkie ważniejsze europejskie i poza europejskie stacje telewizyjne (w niemieckich słyszałem o tym osobiście) właśnie dlatego, że GW wraz z TVN z entuzjazmem je za ratuszem uparcie powielały... Gadzinówka Wybiórcza, która coraz bardziej odczuwa spadek sprzedaży i od której odwraca się coraz więcej czytelników, zorientowała się, że kłamstwo powtarzane za ratuszem jest zbyt ewidentne i ją totalnie ośmiesza, pokorniutko sprostowała obecnie własne poprzednie relacje i TEN FAKT jest przedmiotem mojego wczorajszego wpisu, a nie taka czy inna "reakcja" "wpolityce". Co do "naocznych świadków", to było ich sporo i ich "relacje" można wszędzie w sieci odnaleźć. Jedni widzieli "naocznie" 30 tys., inni byli nawet o wiele bardziej "pod wrażeniem" "genialnego" pochodu majowego niż Wkkr i widzieli tam grubo ponad pół miliona uczestników. Dla relacji "naocznych świadków" to normalne i dlatego sa one kompletnie niemiarodajne. Niejaki "Zniszczę-Cię-Schetyna" jeszcze przed demonstracją "wiedział", że na pochód przyjdzie ponad milion... A przyszła zgoniona z całej Polski "grupa kolesi" w ilości ok. 45-55 tys. osób. Efekt tego bezczelnego zawyżania liczby uczestników jest taki, że to właśnie "problem" frekwencji stał się przedmiotem analiz ekspertów, a nie głoszone hasła i cele samej demonstracji, skądinąd totalnie odjechane (zdaje się, że jednym z nich była "obrona" Polski przed wyjściem z UE :-)). Słyszałem, że bufetowa, TVN i reszta warchołów podobno nie może wybaczyć Wybiórczej tego "noża w plechy"... Cyrk! :-)))))))) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 18:04 Przepraszam Jerzego Urbana za porównanie z polskim "patriotą", który najwyraźniej punktualnie z przejściem w stan spoczynku, postradał zmysły. Jerzy Uraban jest wprawdzie wyjątkową kanalią, ale nie zasługiwał na to porównanie...a może w tym czasie kiedy JU był aktywny politycznie, nie byli one dwa tak zupełnie sobie obce.... Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 18:34 Juras, przynajmniej GW miala odwage policzyc po swojemu. "WPolityce" nie ma odwagi na nic innego tylko na wysmiewanie . Poza tym GW sama poddaje w watpliwosc wlasna metode i jej wynik. Dlatego dla mnie bedzie zawsze bardziej wiarygodna niz PiSowski szmatlawiec ktory kiedys ludziom wmawial ze jest "niezalezna prasa". Tak czy inaczej, strasznie musi Was bolec ten sukces marszu KODu. Wlasny "marsz miliona" nie wyszedl, to musicie sie czepiac marszu KODu. Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 18:40 maria421 napisała: > Juras, przynajmniej GW miala odwage policzyc po swojemu. > "WPolityce" nie ma odwagi na nic innego tylko na wysmiewanie . Najpierw GW wyśmiewała się z "Mariana" liczącego w podobny sposób jak zrobiła to w końcu GW. Zakręcili się na amen:) Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 18:57 astra18 napisał: > Najpierw GW wyśmiewała się z "Mariana" liczącego w podobny sposób jak zrobiła t > o w końcu GW. > Zakręcili się na amen:) Tak czy inaczej, wyszlo wiecej niz chcialby PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:15 maria421 napisała: > > Tak czy inaczej, wyszlo wiecej niz chcialby PiS. No wyszło coś koło tego co podawała policja a nie Ratusz HGW:) Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:22 Astra, wiem ze Cie to napawa satysfakcja ze MOZE nie bylo 200 tysiecy, ale nawet jezeli bylo 55-65 tysiecy, to i tak jest to ogromna manifestacja. To kiedy ten PiSowski "marsz miliona" poparcia dla partii ? :-))))))))) Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:27 maria421 napisała: > Astra, wiem ze Cie to napawa satysfakcja ze MOZE nie bylo 200 tysiecy, ale nawe > t jezeli bylo 55-65 tysiecy, to i tak jest to ogromna manifestacja. I wiele innych manifestacji w takiej ilości było! Niech sobie idą i manifestują, chodzi mi tylko o ten "obywatelski, oddolny ruch społeczny" który nie ma nic wspólnego z tym i jest normalnie "sponsorowany" przez opozycję, jak i o zakłamywanie ilości manifestantów w wiadomym da opozycji celu:) > > To kiedy ten PiSowski "marsz miliona" poparcia dla partii ? :-))))))))) To pytanie kieruj do partii rządzącej:) Pierwotny termin 10 kwietnia był rzeczywiście poronionym pomysłem. Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:30 astra18 napisał: > I wiele innych manifestacji w takiej ilości było! Na przyklad? Niech sobie idą i manifestują > , chodzi mi tylko o ten "obywatelski, oddolny ruch społeczny" który nie ma nic > wspólnego z tym i jest normalnie "sponsorowany" przez opozycję, jak i o zakłamy > wanie ilości manifestantów w wiadomym da opozycji celu:) Ruch jest oddolny bo zostal oddolnie stworzony. Polityczna opozycja tylko sie pod ten ruch podczepila. Zdaje sie ze czegos takiego Kaczynski nie przewidzial.... Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:36 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > I wiele innych manifestacji w takiej ilości było! > > Na przyklad? Marsze w obronie życia poczętego, w obronie rodziny np. > Ruch jest oddolny bo zostal oddolnie stworzony. Polityczna opozycja tylko sie p > od ten ruch podczepila. A świstak zawija w sreberka....:) > Zdaje sie ze czegos takiego Kaczynski nie przewidzial.... Kaczyński to wie!:)I nie tylko on. Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:37 astra18 napisał: > Marsze w obronie życia poczętego, w obronie rodziny np. Kiedy? Serio pytam, bo nie pamietam. Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:46 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Marsze w obronie życia poczętego, w obronie rodziny np. > > Kiedy? Serio pytam, bo nie pamietam. Przynajmniej raz w roku takie się odbywają w podobnej ilości demonstrantów. Mogę jezcze dodać demonstracja w obronie TVTrwam. Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 20:07 astra18 napisał: > Przynajmniej raz w roku takie się odbywają w podobnej ilości demonstrantów. > Mogę jezcze dodać demonstracja w obronie TVTrwam. "Podobna ilosc demonstrantow"? wiadomosci.onet.pl/warszawa/w-niedziele-ulicami-warszawy-przeszedl-x-marsz-swietosci-zycia/2v1023 Zerknij na obrazek i porownaj go z obrazkiem z postu otwierajacego ten watek. Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 20:34 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Przynajmniej raz w roku takie się odbywają w podobnej ilości demonstrantó > w. > > Mogę jezcze dodać demonstracja w obronie TVTrwam. > > "Podobna ilosc demonstrantow"? > > wiadomosci.onet.pl/warszawa/w-niedziele-ulicami-warszawy-przeszedl-x-marsz-swietosci-zycia/2v1023 > Zerknij na obrazek i porownaj go z obrazkiem z postu otwierajacego ten watek. Takie marsze organizowane są jednocześnie w kilku miastach. Jako przykład jednorazowego, porównywalnego z ilością podaną z ostateczną liczbą z 7 maja był w obronie TVTrwam. > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 20:37 astra18 napisał: > Takie marsze organizowane są jednocześnie w kilku miastach. > Jako przykład jednorazowego, porównywalnego z ilością podaną z ostateczną liczb > ą z 7 maja był w obronie TVTrwam. Astra, nie kombinuj, podaj konkretne liczby demonstrantow w marszu antyaborcyjnym w Warszawie. Odpowiedz Link
astra18 Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 20:50 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Takie marsze organizowane są jednocześnie w kilku miastach. > > Jako przykład jednorazowego, porównywalnego z ilością podaną z ostateczną > liczb > > ą z 7 maja był w obronie TVTrwam. > > Astra, nie kombinuj, podaj konkretne liczby demonstrantow w marszu antyaborcyjn > ym w Warszawie. Napisałam wyraźnie że takie marsze są organizowane w jednym dniu w kilku miastach. Jednorazowo, w jednym miejscu, w podobnej ilości do tej z 7 maja odbyła się w sprawie TVTrwam. czytaj dokładnie a nie rób znowu wrzutek o kombinowaniu. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: @Jurasberlinczyk 18.05.16, 09:29 astra18 napisał: > Napisałam wyraźnie że takie marsze są organizowane w jednym dniu w kilku miasta > ch. No i tu jest wlasnie Twoja manipulacja, jezeli porownujesz marsze w kilku miastach do marszu w jednym miescie. > Jednorazowo, w jednym miejscu, w podobnej ilości do tej z 7 maja odbyła się w s > prawie TVTrwam. czytaj dokładnie a nie rób znowu wrzutek o kombinowaniu. Nie zarzucalam Ci kombinowania odnosnie TVTRwam, tylko porownywania marszow w roznych miastach do marszu w jednym miescie. > > Odpowiedz Link
ja.nusz Re: @Jurasberlinczyk 17.05.16, 19:09 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > Juras, przynajmniej GW miala odwage policzyc po swojemu. > > "WPolityce" nie ma odwagi na nic innego tylko na wysmiewanie . > > Najpierw GW wyśmiewała się z "Mariana" liczącego w podobny sposób jak zrobiła t > o w końcu GW. > Zakręcili się na amen:) A co to zmienia w tym, że PiS uprawia amok polityczny, jakiego Europa nie widziała od czasów III Rzeszy? > Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 WTF Rysiu?! 18.05.16, 08:06 No proszę! Notoryczny denuncjant, gejzer intelektu i "erudyta" od święta Sześciu Króli i rubikonia postanowił pójść w ślady niejakiego kuternogi Josepha G., który twierdził, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą... Niby wielki bankowiec i ekonomista, a liczyć nie potrafi. :-)))) Dziwię się natomiast BBC, że nazywa denuncjanta Ryśka "liderem" opozycji (to Grzesiek "Zniszczę-Cię" Schetyna już nim nie jest?) i że pozwala powtarzać publicznie wierutne kłamstwa. Wstyd. Odpowiedz Link
astra18 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 09:05 jurasberlinczyk49 napisał: > No proszę! Notoryczny denuncjant, gejzer intelektu i "erudyta" od święta Sześci > u Króli i rubikonia postanowił pójść w ślady niejakiego kuternogi Josepha G. > , który twierdził, że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą... > Niby wielki bankowiec i ekonomista, a liczyć nie potrafi. Mnie co innego zaintrygowało - kiedy jest w Polsce referendum ws wyjścia Polski z UE.:) > > :-)))) > > Dziwię się natomiast BBC, że nazywa denuncjanta Ryśka "liderem" opozycji (to Gr > zesiek "Zniszczę-Cię" Schetyna już nim nie jest?) i że pozwala powtarzać public > znie wierutne kłamstwa. Wstyd. > Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 09:35 Widze ze Jurasberlinczyk z braku Tuska (ktorego zawsze nazywal Sloneczkiem Peru) i Komorowskiego (ktorego zawsze nazywal WSIowym Bronkiem lub BulKomorowskim) znalazl sobie nowy obiekt pogardy- Ryszarda Petru. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 09:41 maria421 napisała: > Widze ze Jurasberlinczyk z braku Tuska (ktorego zawsze nazywal Sloneczkiem Peru > ) i Komorowskiego (ktorego zawsze nazywal WSIowym Bronkiem lub BulKomorowskim) > znalazl sobie nowy obiekt pogardy- Ryszarda Petru. Eee tam! Ryśka wcale nie musiałem "odnajdywać", sam się niemalże codziennie podkładał i dalej podkłada. Ja mu tylko z radością kibicuję. ;-) Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 09:50 jurasberlinczyk49 napisał: > Eee tam! Ryśka wcale nie musiałem "odnajdywać", sam się niemalże codziennie pod > kładał i dalej podkłada. Ja mu tylko z radością kibicuję. > > ;-) > Ty lepiej popatrz jak sie codziennie Twoj ukochany PiS podklada. Twoj geniusz Macierewicz ktory z mownicy sejmowej wyjawia sekrety polskiego uzbrojenia i gledzi ze Polska za czasow PO nie byla w stanie sama sie obronic ..... Slyszales zeby kiedykolwiek jakikolwiek minister obrony kraju NATO takie rzeczy na caly swiat glosil? To jest szkodliwe dla kraju, moj drogi, a nie to co niedoswiadczony politycznie Petru gdzies tam powie, szczegolnie przylapany prywatnie w jakiejs knajpie. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 10:30 maria421 napisała: >Slyszales zeby kiedykolwiek jakikolwiek minister obrony kraju NATO takie rzeczy > na caly swiat glosil? Odpowiem kontrpytaniem: a słaszałaś Ty, aby jakiś minister kraju NATO przejmował po swoich poprzednikach tak kompletny burdel? Co do pana Antoniego Macierewicza i jego oceny jako ministra obrony narodowej, to odsyłam Cię do wyników ankiety, jaką jeden z jego poprzedników (ten "oxfordczyk", od "wyrżnięcia watahy", "zajebania PiSu", "robienia laski Amerykanom" i "świrów") zorganizował wśród własnych "followers'ów" na Twitterze. Radziu, mąż swojej popularnej żony napisał: Ponieważ niektórzy z Państwa uważają, że przeholowałem nazywając pana ministra ON świrem, uprzejmie proszę o opinię. 17:05 - 16 maj 2016 59% AM to stateczny polityk 41% AM jest świrem (Wynik ostateczny. Głosowało 17.384 osób) Samozaoranie??? :-))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 11:07 jurasberlinczyk49 napisał: > Odpowiem kontrpytaniem: a słaszałaś Ty, aby jakiś minister kraju NATO przejmowa > ł po swoich poprzednikach tak kompletny burdel? Nie masz ZADNEGO dowodu na to, ze Macierewicz przejal po porzednikach kompletzny burdel. ZADNEGO dowodu oprocz slow Twojego idola Macierewicza w ktore wierzysz jak w prawde objawiona. Teraz prosze o odpowiedz czy kiedykolwiek slyszales aby jakis minister obrony NATO publicznie z mownicy zdradzal sekrety uzbrojenia i objawial ze kraj nie jest w stanie sam sie obronic. > Co do pana Antoniego Macierewicza i jego oceny jako ministra obrony narodowej, > to odsyłam Cię do wyników ankiety, jaką jeden z jego poprzedników (ten "oxfordc > zyk", od "wyrżnięcia watahy", "zajebania PiSu", "robienia laski Amerykanom" i " > świrów") zorganizował wśród własnych "followers'ów" na Twitterze. > > Radziu, mąż swojej popularnej żony napisał: > > Ponieważ niektórzy z Państwa uważają, że przeholowałem nazywając pana minist > ra ON świrem, uprzejmie proszę o opinię. > > 17:05 - 16 maj 2016 > > 59% AM to stateczny polityk > > 41% AM jest świrem > > (Wynik ostateczny. Głosowało 17.384 osób) Ja na miejscu pana Macierewicza bardzo bym sie przejmowala tym, ze az 41% ankietowanych uwaza mnie za swira. > Samozaoranie??? > > :-))))) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 12:01 maria421 napisała: > Nie masz ZADNEGO dowodu na to, ze Macierewicz przejal po porzednikach kompletzn > y burdel. ZADNEGO dowodu oprocz slow Twojego idola Macierewicza w ktore wierzys > z jak w prawde objawiona. > Teraz prosze o odpowiedz czy kiedykolwiek slyszales aby jakis minister obrony N > ATO publicznie z mownicy zdradzal sekrety uzbrojenia i objawial ze kraj nie jes > t w stanie sam sie obronic. Fajnie się z Tobą dyskutuje, wiesz? Walisz własnym "pewnikiem", odrzucając wszystko, co w niemalże godzinnej prezentacji powiedział obecy minister ON, (za którą posypały się konkretne zawiadomienia do prokuratury), a następnie załamujesz ręce nad faktem, że Antoni Macierewicz - jak sam twierdził - uchylił jedynie rąbka fatalnych zaniedbań i kilku najbardziej błednych ocen sytuacji międzynarodowej oraz związanych z nimi karygodnych decyzji. Łeb dałbym sobie urwać, że nawet nie przesłuchałaś tego wystąpienia w całości, a jedynie paplasz to, czego - jak pijany płotu - uczepił się spanikowany, zdychający establishment III RP. To jest właśnie ta Twoja gazetowyborcza logika, którą objawiasz nieustannie; nie to jest istotne, co opowiadali politycy PO w restauracjach, jak się tam zachowywali, nie ważny był ich "wyszukany" język, całe zło polegało na tym, że ich ktoś nagrał. Nieważne co przez 12 godzin opowiadali nowi ministrowie o tym co zastali w swoich resortach, bo przecież kłamali jak najęci, prawda? > Ja na miejscu pana Macierewicza bardzo bym sie przejmowala tym, ze az 41% ankie > towanych uwaza mnie za swira. No, ja na miejscu pana A. Macierewicza zmartwiłbym się raczej, że TYLKO 41 % FOLLOWERSÓW oxfordczyka ma o nim złe zdanie... Zresztą ta ankieta jak i zdanie "człowieka, który zmarnował wszystko, przegrał wszystko i jest jednym z największych szkodników w Polsce" na jego temat zwisa panu Macierewiczowi kompletnie; "zaorał się" natomiast sam "oxfordczyk" w ogóle proponując taki "sondaż", po którym spodziewał się szerokiego wylewu gnojówki i "miażdżącej oceny" obecnego ministra, a wyszło jak wyszło. :-))))) Nota bene świadczy to także o jego "wybitnym" wyczuciu społecznych nastrojów... :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 12:25 Juras, jestes w stanie Ty sam obiektywnie ocenic stan polskich sil obronnych? NIE! Ja tez nie jestem w stanie tego ocenic. Jestem jednak w stanie ocenic zachowanie ministra obrony ktory w "audycie" postawil wyzej dowalenie poprzedniej ekipie niz zachowanie sekretow stanu obrony kraju. Takie dzialanie nie jest anty-PO, jest antypolskie ! Taki ministrer obrony powinien natychmiast stracic stanowisko, ale to sie oczywiscie nie stanie, bo jego zwierzchnikowi (a jest nim jak wiadomo Kaczynki, a nie Szydlo) tez nie zalezy na zadnym interesie narodowym tylko na ich wlasnym chorym partyjnym interesie. Poza tym, kiedy to wlasciwie Sikorski powiedzial ze Prosja przystapi do NATO? Bo to zarzucil Macierewicz Sikorskiemu i na ten zarzut Sikorski na Twitterze odpowiedzial uzywajac okreslenia "Antek, swirze". Wiec- kiedy Sikorski mowil o przystapieniu Rosji do NATO? Czy tez jednak Macierewicz klamal, jak bardzo czesto mu sie to zdarza?????????? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 13:49 maria421 napisała: > Jestem jednak w stanie ocenic zachowanie ministra obrony ktory w "audycie" post > awil wyzej dowalenie poprzedniej ekipie niz zachowanie sekretow stanu obrony kr > aju. > Takie dzialanie nie jest anty-PO, jest antypolskie ! > Taki ministrer obrony powinien natychmiast stracic stanowisko, Tak twierdzisz TY (oczywiście za bełkoczącym, spanikowanym, zdychającym establishmentem III RP), ale już większość Polaków tak tego nie widzi, a 59 % followersów Radka-oxsfordczyka uważa wręcz A. Macierewicza za "statecznego polityka". I co na to poradzisz? > ale to sie oczyw > iscie nie stanie, bo jego zwierzchnikowi (a jest nim jak wiadomo Kaczynki, a ni > e Szydlo) tez nie zalezy na zadnym interesie narodowym tylko na ich wlasnym cho > rym partyjnym interesie. No, skoro Ty tak twierdzisz, to jest to prawda, czysta prawda, a nawet ... prawda wiary. > Poza tym, kiedy to wlasciwie Sikorski powiedzial ze Prosja przystapi do NATO? B > o to zarzucil Macierewicz Sikorskiemu i na ten zarzut Sikorski na Twitterze odp > owiedzial uzywajac okreslenia "Antek, swirze". > > Wiec- kiedy Sikorski mowil o przystapieniu Rosji do NATO? > Czy tez jednak Macierewicz klamal, jak bardzo czesto mu sie to zdarza?????????? I tak oto pod tytułem mojego wpisu "WTF Rysiu" w sensie jego łgarstw w sprawie ferkwencji na pochodzie majowym, rozwodzimy się nad Antonim-o-Strasznych-Oczach... :-) Jedno trzeba Ci oddać: jesteś mistrzynią w skręcaniu wątków... Nie bedę Ci tłumaczył, na czym polega tzw. skrót myślowy, którym posłużył się Macierewicz. On nie cytował Sikorskiego, tylko relacjonował jego słowa, poza tym sprawę, zdaje się, omówiłaś już z Astrą, więc akurat ze mną na ten temat nie podyskutujesz. Faktem bezspornym jest, że Radek był gorącym zwolennikiem przystąpienia Rosji do NATO i kilkakrotnie dał temu wyraz publicznie, a to wystarczy. A "świrem", czy raczej naiwnym durniem, okazał się niestety sam "oxfordczyk", inicjując ankietę. Tyle. Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 14:06 Juras, to TY skrecasz watek. Skoro juz wyciagnales Sikorskiego, to dlaczego zupelnie pominales ze wezwal on Macierewicza do odpowiedzi KIEDY to niby Sikorski mowil o wstapieniu Rosji do NATO. Skoncentrowales sie na glupiej ankiecie, ale absolutnie uciekasz od odpowiedzi jaka Macierewicz jest winien Sikorskiemu. Uciekasz, bo musialbys przyznac ze caly "audyt" Macierewicza byl tak samo "rzeczowy" jak zarzut Macierewicza ze Sikorski twierdzil ze Rosja przystapi do NATO , ktory uznajesz za "skrot myslowy", z pewnoscia zrozumialy tylko dla wielbicieli PiSu. Juras, wszystko mi jedno czy Sikorski sie osmieszym czy nie, czy sie okazal naiwnym durniem czy nie. Sikorski nie jest w rzadzie i nic nie moze Polsce zrobic zlego. Natomiast swir Macierewicz jest w rzadzie, jest ministrem obrony narodowej wiec moze Polsce zaszkodzic. Nie przyszlo Ci do glowy ze Putina zacieral raczki z uciechy po "audycie" Twojego idola Macierewicza? A propos- kiedy Macierewicz w koncu sciagnie wrak Tupolewa do Polski? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 15:16 maria421 napisała: > Juras, to TY skrecasz watek. > > Skoro juz wyciagnales Sikorskiego, to dlaczego zupelnie pominales ze wezwal on > Macierewicza do odpowiedzi KIEDY to niby Sikorski mowil o wstapieniu Rosji do N > ATO. Macierewicz pojawił się w tym wątku z TWOJEJ inicjatywy. Ja pisalem > Juras, wszystko mi jedno czy Sikorski sie osmieszym czy nie, czy sie okazal nai > wnym durniem czy nie. Sikorski nie jest w rzadzie i nic nie moze Polsce zrobic > zlego. > Natomiast swir Macierewicz jest w rzadzie, jest ministrem obrony narodowej wiec > moze Polsce zaszkodzic. > Nie przyszlo Ci do glowy ze Putina zacieral raczki z uciechy po "audycie" Twoje > go idola Macierewicza? Mario, ponieważ dalej jestem pewien, że nie masz zamiaru przesłuchać całego wystąpienia A. Macierewicza, specjalnie dla Ciebie odnalazłem na Youtube ten fragment, który tak oburzył opozycję. Nagranie ma zaledwie nieco ponad 4 minuty, więc czasu za wiele nie stracisz. Jest tam jednakże bardzo ważne stwierdzenie, (między 1:26 a 2:14) obalające tezę, jakoby minister "zdradził sekrety stanu obrony kraju", bo on wyraźnie stwierdza, że powie tylko o takich zaniedbaniach W PRZESZŁOŚCI, które JUŻ ZOSTAŁY NAPRAWIONE i w związku z tym bez szkody dla Polski można o nich mówić. Niezwykle ciekawy jest też wątek fatalnej analizy rzekomego braku jakichkolwiek zagrożeń ze strony Rosji sporządonej dla Komorowskiego... w dwa miesiące przed wybuchem wojny na Ukrainą. Na prawdę warto posłuchać. A Radek w 2009 roku powiedział w Toruniu co następuje: " Potrzebujemy Rosji do rozwiązywania europejskich i globalnych problemów. Dlatego za słuszne uważam przyjęcie jej do NATO. Wymogłoby to na niej nie tylko demokratyzację systemu, ale także wprowadzenie cywilnej kontroli nad armią i konieczność wyciszenia sporów granicznych." Co gorsza, Radziu chlapnął to "przyjęcie Rosji do NATO" tylko i wyłącznie dlatego, że aspirował do stanowiska sekretarza generalnego NATO, a wielu komentatorów, nie wiedzieć dlaczego, uważało go za zbyt "antyrosyjskiego" (sic!). Jaki był z niego "antyrosyjski" polityk, udowodnił najlepiej po 10 kwietnia 2010 roku... > A propos- kiedy Macierewicz w koncu sciagnie wrak Tupolewa do Polski? I kto tu jest mistrzem w skręcaniu wątków? :-)))))) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 15:20 jurasberlinczyk49 napisał: "Macierewicz pojawił się w tym wątku z TWOJEJ inicjatywy. Ja pisalem" powinno byc: "Macierewicz pojawił się w tym wątku z TWOJEJ inicjatywy. Ja pisalem o Petru." Odpowiedz Link
maria421 Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 15:49 Juras, potwierdziles raz jeszcze ze bezkrytycznie polykasz slowa Macierewicza jak prawde objawiona. W tych 4 minutach ktore tu zalinkowales Macierewicz m.inn. mowi ze PO doprowadzilo wojsko polskie do katastrofy, ale pewne sprawy zostaly juz , w ciagu pol roku, naprawione. Hmmm.... Jezeli byly to sprawy ktore daly sie naprawic w ciagu pol roku, to znaczy ze byly to banalne sprawy, nie uwazasz? Dalej- Macierewicz grzmi na Komorowskiego ze zapewnial ze nam ze strony Rosji nic nie grozi. Najnowsza historia jednak przyznala racje Komorowskiemu- Rosja nie zaatakowala Polski ani nawet zachodniej Ukrainy. Wiec o co chodzi? Wiem ze Sikorski powiedzial ze nie nalezy zamykac mozliwosci przyjecia Rosji do NATO. I wiesz co? ZGADZAM SIE Z NIM! Sama juz dawno twierdze ze w sytuacji swiatowego zagrozenia ze strony islamu chrzescijanski swiat ( a do niego zalicza sie niewatpliwie Rosja) powinien sie laczyc, nie dzielic, nie walczyc miedzy soba! Skoro Polska potrafi istniec w NATO obok Niemiec, to dlaczego nie moglaby istniec w NATO obok Rosji? Czy to jest mozliwe za niekonczacych sie rzadow Putina -nie wiem. Macierewicz mowil jednak ze Sikorski mowil ze przystapienie Rosji do NATO by sie odbyc niebawem i ze tym Sikorski usypial polska gotowosc obronna wobec Rosji. To jest nieprawda. P.S. No a co z tym wrakiem Tupolewa? Latwo bylo krytykowac Tuska ze nie potrafi sprowadzic wraku, trudniej jest pokazac ze sie samemu to potrafi.... PiSowcy tez jakos nagle stracili zainteresowanie tym wrakiem... Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Rosja w NATO... (1) 19.05.16, 10:09 maria421 napisała: > Juras, potwierdziles raz jeszcze ze bezkrytycznie polykasz slowa Macierewicza j > ak prawde objawiona. Tak, zgadza się. Mam do tego prawego człowieka o wiele większe zaufanie niż do bandy pazernych, wyrachowanych i budujących własne kariery i majątki, bez oglądania się na interes własnego kraju i narodu cwaniaków od "Sowy i Przyjaciół". > W tych 4 minutach ktore tu zalinkowales Macierewicz m.inn. mowi ze PO doprowadz > ilo wojsko polskie do katastrofy, ale pewne sprawy zostaly juz , w ciagu pol ro > ku, naprawione. > > Hmmm.... Jezeli byly to sprawy ktore daly sie naprawic w ciagu pol roku, to zna > czy ze byly to banalne sprawy, nie uwazasz? Gdybyś obejrzała całe wstąpienie Macierewicza, dowiedziałabyś się na czym ta katastrofa polegała i co już naprawiono. Oczywiście siły zbrojne dopiero zaczęły się regenerować po rządach „laskowiczów“, tych od „h..a, dupy i kamieni kupy“ i „panstwa teoretycznego“. Pewne zaniedbania i decyzje dało się wyprostować bardzo szybko, na naprawę innych potrzeba lat. Jeśli interesują Cię szczegóły, odsyłam raz jeszcze do CAŁEGO wystąpienia obecnego ministra ON. Jedno jednakże nie ulega wątpliwości, wbrew histerii spanikowanych warchołów, A. Macierewicz nie powiedział niczego, co naraziłoby na niebezpieczeństwo państwo polskie. > Dalej- Macierewicz grzmi na Komorowskiego ze zapewnial ze nam ze strony Rosji n > ic nie grozi. > Najnowsza historia jednak przyznala racje Komorowskiemu- Rosja nie zaatakowala > Polski ani nawet zachodniej Ukrainy. > Wiec o co chodzi? Argumentacja poniżej wszelkiej krytyki, godna dyrektora przedsiębiorstwa, który polikwidował ochronę przeciwpożarową, kazał wyrzucić (lub przestał sprawdzać) sprzęt przeciwpożarowy, a zaoszczędzone środki przeznaczył na premie dla siebie i ścislego kierownictwa swojej firmy, a po pożarze i wypaleniu się części sąsiadującego z jego firmą zakładu, cieszy się, że “miał rację” i podjął słuszną decyzję, no bo przecież jego zakład nie spłonął... > Wiem ze Sikorski powiedzial ze nie nalezy zamykac mozliwosci przyjecia Rosji do > NATO. I wiesz co? ZGADZAM SIE Z NIM! W przypadku Radka z absurdalnie rozrośniętym ego było to zwykłe wyrachowanie związane z jego ambicjami objęcia stanowiska sekretarza generalnego NATO, natomiast w Twoim przypadku jest to jedynie naiwność, żeby nie powiedzieć totalna głupota. I znowu posłużę się przykładem, tym bardziej, że sama go niejako przy okazji wymuszasz. Otóż domaganie się przystąpienia Rosji do NATO jest mniej więcej takim samym pomysłem, jak domaganie się w którymś z demokratycznych krajów zachodu dopuszczenia do współrządzenia partii muzułmanów z prawem szariatu w statusie. Takie nieśmiałe jeszcze sugestie są zresztą jak najbardziej obecne na zachodzie, a idioci to postulujący argumentują TAK SAMO jak Ty i wyrachowany, podlizujący się do zapatrzonego w Rosję europejskiego lewactwa (i niestety radykalnego prawactwa) Radek Sikorski. "Dopuśćmy ich do władzy, to się ucywilizują, poznają trudy rządzenia, zasmakują w dobrodziejstwach demokracji i przestaną być radykałami"... Rosja ze swoją absolutystyczną carską tradycją i totalitarną siedemdziesięcioletnią ultrakomuszą przeszłością nadaje się do NATO jak lis do kurnika. Ten półdziki kraj o oligarchiczno-mafijnych strukturach państwowych i gospodarczych, kraj pod każdym względem zapóźniony cywilizacyjnie, a marzący o mocarstwowej potędze i dzieleniu świata na strefy wpływów, kraj który nie uznaje żadnych innych form wspópracy międzynarodowej jak tylko z pozycji siły, kraj totalnie zastraszonych obywateli, w którym praktycznie nie istnieje opozycja, a tajne, monstrualnie rozrośnięte służby dla utrzymania władzy przez rządzących despotów i oddanych im oligarchów gotowe są bez skrupułów zabijać własnych obywateli, destabilizować porządek światowy, kraj, który bez skrupułów napada na własnych sąsiadów, w którym nieustannie dzieją się rzeczy niewyobrażalne, ot chociażby tego typu afery (tu w oryginale z NYT), jeszcze bardzo długo nie będzie nadawał się na członka pełnoprawnego czlonka międzynarodowej organizacji wojskowej o stricte obronnym charakterze. To despotycznie rządzone monstrum, ten nieobliczalny „gigant na glinianych nogach“ chociażby dla użytku wewnętrznego, dla utrzymania w ryzach i absolutnym posłuszeństwie spauperyzowanego społeczeństwa, niemalże od ZAWSZE potrzebował „wroga“, którym mógł straszyć i którego istnieniem mógł uzasadniać dalsze, kosztowne zbrojenia i dalsze łupienie własnych obywateli... cdn. Odpowiedz Link
maria421 Re: Rosja w NATO... (1) 19.05.16, 14:22 Juras, wiem ze masz bezgraniczne zaufanie do Macierewicza jak i do calego PiSu. Dlatego kazde jego slowo polykasz jak prawde objawiona, kazda decyzje PiSu pochwalasz. Wiem ze "audyt" byl dla Ciebie, nienawidzacego PO, dlugo wyczekiwanym balsamem na dusze. Kto by sie przy tym jakimis szczegolami zajmowal, czyli "zlotym mercedesem" , czy tez tym ze jeden czlowiek w ciagu 1 roku nie przejezdzi 8, 5 mln zlotych, ani tym ze minister obrony bajdurzy o tym ze pol roku temu wojsko polskie bylo w katastrofalnym stanie, ale teraz juz nie jest.... Nie wazne szczegoly, wazny miod na skolatana nienawiscia do PO dusze.... W przypadku Radka, woel jego rozrosniete ego i jego racjonalna wizje polskiej polityki zagranicznej, niz PiSowskich dyplomatolkow ktorzy polityki zagranicznej nie robia dla Polski, lecz dla uciechy wlasnego twardego elektoratu. Twardy elektorat PiSu wpada w ekstaze ze w koncu Ziobro dowala Niemcowi ze nie bedzie mu mowil co Polska powinna a co nie, ze w koncu Szydlo zada przeprosin od Clintona, ale ..... co z tego Polska ma? Mozesz mi Juras powiedziec co ma Polska z tego, ze z wszystkimi w konflikt wchodzi? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Rosja w NATO... (1) 19.05.16, 19:39 maria421 napisała: > Wiem ze "audyt" byl dla Ciebie, nienawidzacego PO, dlugo wyczekiwanym balsamem > na dusze. Dla mnie audyt nie był żadnym "balsamem", bo tylko kompletny zaprzaniec cieszyłby sie z bajzlu, jaki pozostawiło po sobie warcholstwo spod Sowy i Przyjaciół. Tylko wyjątkowo nieprzyjazny Polsce człowiek miałby z tego powodu "radochę", nie mówiąc o tym, że akurat ja się czegoś takiego od dawna spodziewałem. Natomiast takiemu komuś jak Ty, te 12 godzin mniej lub bardziej szczegółowych faktów o poprzednich 8 latach nie-rządów cwaniaków, dyletantów i złodziei, powinno ostatecznie otworzyć oczęta. A co się dzieje? Dalej brniesz w zaparte, ba, jesteś nawet "twardsza" niż niejeden, półgębkiem przyznający się do "pewnych błędów", zaangażowany bespośrednio w rujnowanie Polski peowski warchoł. A wiesz skąd to się bierze? Z Twojej kompletnej niezdolności do przyznania się do jakiejkolwiek pomyłki. Takie coś u Ciebie w ogóle nie wchodzi w rachubę i to bez względu na to, czy dyskutujemy o polityce, czy o życiu seksualnym polnych myszy. Ty, nawet gdyby wypłynęły na jaw autentyczne zdjęcia wybuchającego w powietrzu tupolewa, twierdziłabyś, że to fałszywki wykonane przez Macierewicza, "Kaczafiego" i jego kota... > Kto by sie przy tym jakimis szczegolami zajmowal, czyli "zlotym merce > desem" , czy tez tym ze jeden czlowiek w ciagu 1 roku nie przejezdzi 8, 5 mln z > lotych, To są kompletne PIERDOŁY! To są zupełnie nieistotne szczegóły, do których nawet opozycja nie przywiązuje żadnej wagi. Z 12-godzinnej demaskacji "państwa teoretycznego" pod rządami PO-PSL pobladli ze strachu kandydaci na ławy oskarżonych i spanikowany establishment, a za nim zdezorientowane futrzaki zapamiętali... "złotego" mercedesa... > ani tym ze minister obrony bajdurzy o tym ze pol roku temu wojsko polsk > ie bylo w katastrofalnym stanie, ale teraz juz nie jest.... Wiem, wiem, akurat na wojsku znasz się doskonale i o obronności kraju mogłabyś w ciągu kilku dni napisać wybitną pracę doktorską, więc nie bedę nawet komentował tej uwagi. No i oczywiście kłamiesz, przypisując Macierewiczowi rzeczy, których nigdy nie wypopowiedział. > Nie wazne szczegoly, wazny miod na skolatana nienawiscia do PO dusze.... Miodu, moja Droga, to potrzebuje Twoja sponiewierana ostatnimi wydarzeniami dusza; moja raduje się od dnia wyboru A. Dudy na stanowisko prezydenta, czyli od początku końca warcholskich rządów wlaścicieli III RP. > W przypadku Radka, woel jego rozrosniete ego i jego racjonalna wizje polskiej p > olityki zagranicznej, niz PiSowskich dyplomatolkow ktorzy polityki zagranicznej > nie robia dla Polski, lecz dla uciechy wlasnego twardego elektoratu. No i na polityce zagranicznej też znasz się jak mało kto, co udowodniłaś "możliwością przyjęcia Rosji do NATO"... > Twardy elektorat PiSu wpada w ekstaze ze w koncu Ziobro dowala Niemcowi ze nie > bedzie mu mowil co Polska powinna a co nie, ze w koncu Szydlo zada przeprosin o > d Clintona, ale ..... co z tego Polska ma? Polska, to znaczy kto? Warchoły, skarżepyty i donosiciele, Michniki, Frasyniuki i Bolki, czy Polacy, którzy powoli wyzbywają się skutków pedagogiki wstydu i wstają z kolan? > Mozesz mi Juras powiedziec co ma Polska z tego, ze z wszystkimi w konflikt wcho > dzi? Moja Droga, skoro się jeszcze nie zorientowałaś w tym łańcuszku obłudy i insynuacji, to Ci to wytłumaczę. Otóż to nie "Polska" wchodzi w konflikt "ze wszystkimi", ale ci Twoi "wszyscy" nieustannie czepiają się Polski, licząc, że zmichnikoidowany, ogłupiony i przyzwyczajony do potulnego całowania im butów naród się przestraszy i wróci do dawnej roli europejskiego popychadła. Oczywiście nic takiego nie miałoby miejsca, gdyby nie wrzask odrywanegp od koryta polskiego warcholstwa. Mechanizm tego "czepialstwa" jest bowiem taki, że to przekupne, zdradzieckie (a przez to baaardzo pożyteczne i "ukochane" przez tych Twoich "wszystkich"), polskie warcholstwo nie może pogodzić się z przegraną i utratą wpływów, więc wypowiada totalną wojnę własnemu państwu, kablując, donosząc, denuncjując, wypłakując się i skarżąc gdzie tylko popadnie, przekonując jednocześnie tych Twoich "wszystkich", że należy im jak najszybciej pomóc "obalić kaczystowski reżim", a wszystko wróci do równowagi, czyli oni dalej bedą się obławiać i żreć ośmiorniczki, a państwo polskie zajmie się całowaniem cudzych trzewików... To właśnie przez ten histeryczny, NICZYM nieuzasadniony wrzask różni Schulze, Timmermansy, Clintony i cała ta banda kompletnie zidiociałych, podstarzałych palantów czuje się "w obowiązku" wypowiadać te swoje durne, a do tego pełne hipokryzji "upomienia". To zdradzieckie typy pokroju Radka i jego żonusi, Michnika i spółki, kto wie czy nie samego Słoneczka Peru, roztapiającego aktualnie lodowce na Grenlandii, wkorzstując wypracowane przez lata wpływy i znajomości from behind nieustannie konfliktują tych Twoich "wszystkich" z Polską. Na szczęście ci Twoi "wszyscy" mają w tej chwili wiele innych, poważniejszych spraw na głowach, więc nowy polski rząd dobrej zmiany sobie jakoś z tą nawałnicą hipokryzji poradzi. Jestem tego absolutnie pewny. :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Rosja w NATO... (1) 19.05.16, 20:11 Juras, wybacz, ale ja naprawde nie mam ochoty na czytanie Twoich ociekajacych jadem i nienawiscia wobec wszystkiego co nie jest PiSem fanaberii. Jezeli potrzebujesz miejsca do wylewania zolci ktora Cie ciagle zalewa, to mozesz to dalej robic na moim forum, daje Ci je jako plaszczyzne terapeutyczna zeby Cie ta zolc nie zalala. Ale czytac tych wymiotow nie bede, bo mnie mdli.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Rosja w NATO... (1) 19.05.16, 22:05 Mario, znajdź proszę w necie rozmowę Wielowieyskiej z Michnikiem i zamieść ją tutaj (ja chwilowo jestem na pustyni internetowej i nawet nie wiem, czy to dojdzie) - niech zwolennicy PiSu zobaczą, jak można zdrowo argumentować - baz jadu i zielonej piany na gębie. Michnik, to na prawdę mądry gość, ale u "lepszego" sortu Polaków ma przechlapane, bo Żyd . Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Rosja w NATO... (1) 20.05.16, 08:47 Tu jest ta rozmowa Tzw. "media niezależne" oczywiście podsumowują po swojemu. Odpowiedz Link
maria421 Re: Rosja w NATO... (1) 20.05.16, 08:53 ja.nusz napisał: > Tu jest ta rozmowa > > Tzw. "media niezależne" oczywiście podsumowują po swojemu. Niestety, wywiad zamkniety na klodke. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 O zapobieganiu "mdłościom" ;-) 20.05.16, 09:35 maria421 napisała: > Ale czytac tych wymiotow nie bede, bo mnie mdli.... Przeczytasz, przeczytasz... Każde słóweczko. ;-) Czy Ty jesteś w ogóle w stanie komukolwiek "odpuścić"? :-))))) A co do tych Twoich "mdłości", to tym właśnie się od siebie różnimy, droga Mario, że ja, który forumową aktywność i tak zawsze traktował z lekkim przymrużeniem oka, każde Twoje (i Twoich akolitów) obecne "zatroskanie", każde kolejne "oburzenie", "rozdzieranie szat" i wszystkie te nieudolne próby wykazania, jaką to straszliwą tragedią dla polskiej demokracji jest nowy prezydent i obecnie rządząca koalicja, o "krwawym" dyktatorze "Kaczafim" nie wspominając, przyjmuję z naprawdę szczerym rozbawieniem. Mało tego, im ostrzej się wypowiadasz tym bardziej muszę dawkować sobie lekturę Twoich wpisów, żeby zbytnia wesołość nie odbiła mi się na zdrowiu. A tak było pięknie, prawda? Przytulona komfortowo do tych, co to "nie mieli z kim przegrać", sekundująca "młodym, dobrze wykształconym i z dużych miast", rechotałaś z tych żałosnych "pisiorów", co to przegrywali 137-me wybory, (chłe, chle, chłe,) i z tego żałosnego "Kaczafiego", który dla własnego dobra (chłe, chłe, chłe,) powinien był jak najszybciej udać się na emeryturę i koniecznie leczyć się psychicznie... To poczucie wyższości i przynależności do "jasnej", jak Słoneczko Peru "strony mocy", to podniecające jak noc poślubna nagłaśnianie "sukcesów" ukochanych przywódcow, ich kolejnych europejskich awansów... A co z tego wszystkiego pozostało? "Troska" o (brrr!) stan uzębienia "Kaczora"... Przeczytawszy o tym wczoraj, śmiałem się dobre 10 minut! :-))))))) Tak więc doskonale rozumiem skłonności do torsji; z amerykańskich thriller'ów wiem, że permanentny stan napięcia i rozstroju nerwowego zwykle skutkuje tego typu objawami, niestety... Byłaby na to rada. Trzeba by złapać za "gąbkę" i dokladnie wytrzeć własną, zabazgraną michnikoidową propagandą, mentalną "tablicę", a następnie szeroko otworzyć oczy i bez dawnych nawyków i uprzedzeń przyjrzeć się obecnej polskiej politycznej rzeczywistości. Przyjrzeć się ludziom, którzy od pół roku ją kształtują i to bez zaglądania im w zęby. Szkoda, że nie masz takich możliwości jak poseł Liroy, ale już samo pozbycie się gazetowyborczych-newsweek'owych klapek na oczach mogłoby okazać się zbawienne, tak dla wewnętrzenej równowagi, jak i pozbycia się nawrotu przykrych nudności... Szkopuł w tym, że prędzej spodziewałbym się pokojowej nagrody Nobla dla przyszłej pani prezydent USA za płeć i nienaganne, harmonijne życie małżeńskie, niż skorzystanie przez Ciebie, droga Mario, z powyższej rady. :-))))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: O zapobieganiu "mdłościom" ;-) 20.05.16, 10:34 Juras, juz Ci odpuscilam udostepniajac Ci to forum jako plaszczyzne terapeutyczna gdzie mozesz wylewac swa zolc. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Rosja w NATO... (2) 19.05.16, 10:16 maria421 napisała: > Sama juz dawno twierdze ze w sytuacji swiatowego zagrozenia ze strony islamu ch > rzescijanski swiat ( a do niego zalicza sie niewatpliwie Rosja) powinien sie la > czyc, nie dzielic, nie walczyc miedzy soba! Problem w tym, że na dzieleniu i skłócaniu nawinego świata zachodniego opiera się cała doktryna polityczna Rosji, wichrzicielstwo i mącenie przez niezwykle aktywne służby i tzw. agenturę wpływu są i długo jeszcze POZOSTANĄ stałym i NIEZBĘDNYM elementem polityki rosyjskiej i nie zaradzą temu żadne "resety" czarnoskórych noblistów, rudowlosych miliarderow i "rozkochanych" w Putinie europejskich rusofilów. Ktoś, kto tego nie dostrzega i w stosunkach z Rosją nie bierze pod uwagę jest albo zidiociałym, naiwnym pięknoduchem, albo na polityce zna się mniej więcej tak, jak małpa na rachunku różniczkowym. > Skoro Polska potrafi istniec w NATO obok Niemiec, to dlaczego nie moglaby istni > ec w NATO obok Rosji? No właśnie.... Jak można dyskutować z kimś, kto zozmemłane absurdalnie, przesiąknięte pacyfizmem, ale jednak demokratyczne Niemcy, porównuje z uzbrojonym po zęby, agresywnym, dążącym do maksymalizacji "wpływów" mafijno-zbrodniczym państwem? > Czy to jest mozliwe za niekonczacych sie rzadow Putina -nie wiem. Niestety, wychodzi na to, że Ty akurat bardzo dużo rzeczy "nie wiesz". > Macierewicz mowil jednak ze Sikorski mowil ze przystapienie Rosji do NATO by si > e odbyc niebawem i ze tym Sikorski usypial polska gotowosc obronna wobec Rosji. Dokładnie tak było! A ponieważ jest wyrachowanym cwaniakiem o przerośniętym ego i robił to tylko i wyłącznie dla własnej kariery, dyskwalifikuje go to nie tylko jako polityka, ale należym mu się CONAJMNIEJ trybunał stanu. Mało tego, chociaż poznano się na jego politycznych kompetencjach i zdmuchnięto z politycznej areny raz na zawsze, ten megaloman i cwaniak wraz z kosmopolityczną małżonką DALEJ szkodzi Polsce gdzie i jak tylko może. > P.S. No a co z tym wrakiem Tupolewa? Latwo bylo krytykowac Tuska ze nie potrafi > sprowadzic wraku, trudniej jest pokazac ze sie samemu to potrafi.... > PiSowcy tez jakos nagle stracili zainteresowanie tym wrakiem... Na temat Smoleńska podyskutuj sobie z innymi, ja już dość dawno dalem Ci do zrozumienia, że członkami sekty pancernej brzozy nie zamierzam. Powtórzę jednakże raz jeszcze: NIGDY nie wykluczałem i nie wykluczam ŻADNEJ przyczyny tej katastrofy. Jeśli nowo powstały zespół autentycznych ekspertów udowodni, że winni byli piloci, albo znajdą się dowody, że lądowali pod presją, jestem gotowy to bezwarunkowo zaakceptować. Jeśli udowodnią przyczynę techniczną, a nawet zamach - również to zaakceptuję. Dla mie najważniejsze jest to, żeby śledztwo odpowiadało standardom światowym stosowanym w tego typu przypadkach, a nie polegało na "przybijaniu żółwików", "przekopywaniu na metr wgłąb", "resetach", listach wiernopoddańczych "do przyjaciół Rosjan" i podwijaniu ogona przy najmniejszym pomruku rosyjskiego niedźwiedzia. Tak a'propos rechotu członków Twojej "sekty pancernej brzozy" na temat możliwości ewentualnego sfałszowania "zaplombowanych" przez stronę polską czarnych skrzynek, proponuję przeczytać sobie następujący artykuł Piotra Swiecińskiego o możliwościach służb tego Twojego "kandydata do NATO"... :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Rosja w NATO... (2) 19.05.16, 14:12 Juras, ja jezeli czegos nie wiem, to mam odwage sie do tego przyznac. Czego i Tobie zycze :-) Ty, niestety, nie potrafisz spojrzec na zadna sytuacje bez uprzedzen wobec calego swiata, wobec wszystkich ktorzy nie sa jedynie sluszna opcja czyli PiSem. Sikorski mial szersza wizje niz PiSowski grajdolek dlatego mowil ze nie nalezy wykluczac Rosji z ewentualnego akcesu do NATO. Co powiesz na to jezeli Trump wygra wybory i zblizy sie z Putinem? Co powiesz jezeli sie dogadaja? Przyszlo Ci to do glowy? Nie? PiSowi tez to chyba do glowy nie przyszlo... Wiem ze Ci sie podoba PiSowska dyplomacja polegajaca na dowalaniu wszystkim ktorzy nie dostrzegaja wielkosci PiSu i tego ze Kaczynski jest "mezem stanu", prawdopodobnie odczuwasz gleboka satysfakcje kiedy jakis PiSowski dyplomatolek argumentuje ze "Niemiec nie bedzie mu mowil co Polska ma robic", ze "USA majace zaledwie 200 lat historii nie beda Polski pouczac czym jest demokracja", ze wybor miedzy Clinton i Trumpem to wybor miedzy dzuma a cholera, ze Bill Clinton powinien przeprosic Polske i najlepiej pojsc sie leczyc.... To jest cala dyplomacja na jaka stac PiS.... Obrazic sie na wszystkich, zniechecic wszystkich do siebie, zwalic wine na innych, to jest to, co PiS najlepiej potrafi. No i oczywiscie mscic sie i wygrazac Trybunalem Stanu, ktory nalezy sie wszystkim z powodow jakie tylko PiS zna i ktorych w kodeksie sie nie znajdzie... Gdybys nie wykluczal zadnej przyczyny katastrofy, to bys byl bardziej otwarty na raport NPW. Ty jednak wolales sie zachlystywac idiotycznymi pytaniami idiotow tym temacie niz posluchac tego co o przyczynach katastrofy powiedzieli porawdziwi fachowcy. Zreszta, zadalam Ci pytanie KIEDY wreszcie Macierewicz sprowadzi wrak Tupolewa do Polski. Tak strasznie najezdzal na nieudolnosc Tuska w tej sprawie, wiec niech sam wreszcie pokaze co potrafi. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Rosja w NATO... (2) 19.05.16, 19:46 maria421 napisała: > Sikorski mial szersza wizje niz PiSowski grajdolek dlatego mowil ze nie nalezy > wykluczac Rosji z ewentualnego akcesu do NATO. I dlatego, biedaczek, przegrał wszystko co miał do przegrania, wylądował na politycznym śmietniku i pozostało mu jedynie, z pomocą kosmopolitycznej małżonki, plucie na własny kraj. Popatrz, taki "wizjoner", a świat się na nim nie poznał... Wychodzi na to, że wizjonerzy nie mają lekko... :-))))) > Co powiesz na to jezeli Trump wygra wybory i zblizy sie z Putinem? Co powiesz j > ezeli sie dogadaja? Przyszlo Ci to do glowy? Nie? PiSowi tez to chyba do glowy > nie przyszlo... Trump, to niewarty zachodu pajac, który przegra wybory, a pani Clinton już w administracji czarnego noblisty odpowiadała za "reset" z Rosją, który skończył się wojną z Ukrainą, więc następne "zbliżenie" z Putinem jest raczej nieuchronne. Jedynie co można w tej sytuacji zrobić, to odpowiednio się dozbroić i ubiegać się o jak najszybsze wzmocnienie wschodniej flanki NATO, co platfusy kompletnie zaniedbały, a o co nowy rząd konsekwentnie się stara. Na szczęście dla Polski pomrukiwania postsowieckiego misia robi już na tych Twoich "wszystkich" coraz mniejsze wrażenie. (Vide dzisiejsze spotkanie ministrów spraw zagranicznych państw NATO i przyjęcie Czarnogóry do tejże organizacji.) > Wiem ze Ci sie podoba PiSowska dyplomacja polegajaca na dowalaniu wszystkim kto > rzy nie dostrzegaja wielkosci PiSu i tego ze Kaczynski jest "mezem stanu", praw > dopodobnie odczuwasz gleboka satysfakcje (bla, bla, bla....) Mario, pieprzysz tak głupie rzeczy, że nie byłoby poniżej mojej godności na te brednie poważnie odpowiadać. Więc wybacz, że tu urwie się nasza dyskusja. > Gdybys nie wykluczal zadnej przyczyny katastrofy, to bys byl bardziej otwarty n > a raport NPW. Ty jednak wolales sie zachlystywac idiotycznymi pytaniami idiotow > tym temacie niz posluchac tego co o przyczynach katastrofy powiedzieli porawd > ziwi fachowcy. I znowu próbujesz wciągnąć mnie do dyskusji na temat Smoleńska... :-))))) > Zreszta, zadalam Ci pytanie KIEDY wreszcie Macierewicz sprowadzi wrak Tupolewa > do Polski. Tak strasznie najezdzal na nieudolnosc Tuska w tej sprawie, wiec nie > ch sam wreszcie pokaze co potrafi. Zadajesz mi to pytanie, zdaje się, po raz czwarty, a ja ponownie odpowiadam Ci, że z członkami sekty pancernej brzozy o tragedii smoleńskiej NIE DYSKUTUJĘ. Dotarło wreszcie? Z mojego OBJEKTYWNEGO punktu widzenia wszystko jest na najlepszej drodze, mam pełne zaufanie do szerokiego grona ekspertów, którzy już bez politycznych nacisków, bez mataczenia, bez wyjaśniania "wybuchowej pasty do butów" i propagowania teorii o kefalowych brzózkach, z dostępem do wszelkich możliwych dokumentów i dowodów zabrali się za wyjaśnianie przyczyn katastrofy, więc jestem usatysfakcjonowany i cierpliwie czekam na odpowiednie raporty. :-)))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Rosja w NATO... (2) 19.05.16, 20:06 Juras, nasza dyskusja od dawna nie ma sensu. Ja, co prawda, jeszcze sie staram, ale trudno mi ciagle zachowac grzecznosc w obliczu czestych przejawow chamstwa z Twojej strony. Nie sprowadzam wcale dyskusji na temat Smolenska , nie mam zamiaru dyskutowac przyczyn katastrofy, bo wiem ze z wyznawcami PiSu jest to niemozliwe. Pytam po prostu kiedy Macierewicz sprowadzi do Polski wrak Tupolewa. Nie po to zeby go badac, ale dlatego ze jest to wlasnosc Polski. Macierewicz jak i caly PiS, a Ty za nimi, najezdzali na Tuska ze tego nie potrafi zrobic, teraz Tusk im nie przeszkadza, moga wreszcie pokazac co potrafia. Tobie najwyrazniej to pytanie sie nie podoba, bo musialbys w koncu przyznac, ze odzyskanie wraku nie zalezalo od Tuska, tak jak nie zalezy od Macierewicza. Musialbys moze przyznac ze ZLE oceniales Tuska i PO. Ale na to Cie nie stac.... Odpowiedz Link
jureek Re: WTF Rysiu?! 18.05.16, 16:09 jurasberlinczyk49 napisał: > Radziu, mąż swojej popularnej żony napisał: > > Ponieważ niektórzy z Państwa uważają, że przeholowałem nazywając pana minist > ra ON świrem, uprzejmie proszę o opinię. > > 17:05 - 16 maj 2016 > > 59% AM to stateczny polityk > > 41% AM jest świrem > > (Wynik ostateczny. Głosowało 17.384 osób) To akurat mnie nie dziwi, że PiS ma liczne i zdyscyplinowane webbrygady. Widać to też na forach, gdy nagle pojawia się kilka wątków na ten sam temat z sms-a. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Ćwierć miliona polonijnych... 18.05.16, 08:45 ....londynskich bankstersów zademonstrowało w restauracji nomen omen "Sowa" (i przed nią, oczywiście!) pełne poparcie dla ich ulubieńca, "lidera" opozycji, Ryśka P. Były nawet okolicznościowe upominki! :-))))))) Serce rośnie! :-))))))) Odpowiedz Link