maria421 17.11.16, 09:01 Na zlosc PiSowi opozycyjni przedsiebiorcy nie chca sie bogacic : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20988033,kaczynski-w-tvp-za-spowolnienie-gospodarcze-odpowiadaja.html#BoxNewsImg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 11:52 Przedsiębiorcy nie inwestują bo czekają na lepsze czasy zapowiadane przez opozycję, a samorządy opanowane przez PO i PSL robią wbrew rządowi. Ja się przedsiębiorcom nie dziwię. Zewsząd słyszą, że jest źle a będzie gorzej, że zaraz podatki podskoczą, że unia nas wyrzuci, że szykuje się wojna..... Samorządom też się nie dziwię - wszak są opanowane przez totalną opozycję. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 17.11.16, 12:18 Azerko, nie widzisz ze Kaczynski znow zwala wine na innych? Tym razem trafilo na przedsiebiorcow ktorzy nagle zglupieli i na zlosc Kaczynskiemu beda rezygnowac z rozwoju wlasnych firm.. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 14:58 maria421 napisała: > Azerko, nie widzisz ze Kaczynski znow zwala wine na innych? winę za co? za to, że na świecie niespokojnie? Że PO jest w totalnej opozycji? a zresztą niech gada co uważa. Konstytucja daje mu wolność słowa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 17.11.16, 15:17 a000000 napisała: > winę za co? Za to ze polska gospodarka w ciagu ostatniego roku zwolnila. >Za to, że na świecie niespokojnie? O tym przeciez nie mowil. >Że PO jest w totalnej opozycji? Pomijajac juz fakt ze opozycja, a wiec i PO jest w rozsypce, widze ze bardzo Ci przeszkadza ze jest w ogole jakas opozycja wobec PiSu. > a zresztą niech gada co uważa. Konstytucja daje mu wolność słowa. Nie tylko jemu, na szczescie :-) Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 17:02 maria421 napisała: > Za to ze polska gospodarka w ciagu ostatniego roku zwolnila. akurat nie jest WINĄ Kaczyńskiego że liberałowie rządzący cywilizacją zachodnią go nienawidzą. Gospodarka reaguje na znacznie więcej ważniejszych czynników globalnych niż jakiś tam Kaczyński. Mario, Ty chyba masz obsesję. Gdzie Ty widzisz rozsypkę PO???? nawet gabinet cieni utworzyli.... Już w gorszej sytuacji mamy Nowoczesną, gdyż jej liderzy kompromitują się bez przerwy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 17.11.16, 17:12 a000000 napisała: > akurat nie jest WINĄ Kaczyńskiego że liberałowie rządzący cywilizacją zachodnią > go nienawidzą. Gospodarka reaguje na znacznie więcej ważniejszych czynników g > lobalnych niż jakiś tam Kaczyński. > Mario, Ty chyba masz obsesję. Azerko, jasne, ja mam obsesje, a Kaczynski jak zwykle ma racje, ci paskudni przedsiebiorcy na zlosc PiSowi zmarnuja wlasne przedsiebiorstwa wedlug przyslowia "na zlosc mamie odmroze sobie uszy". I w ten sposob wszystko gra, PiS jest wspanialy tylko ci paskudni liberalowie mu ciagle "wbrew" robia. > Gdzie Ty widzisz rozsypkę PO???? nawet gabinet cieni utworzyli.... Już w gorsze > j sytuacji mamy Nowoczesną, gdyż jej liderzy kompromitują się bez przerwy. Oczywiscie, masz racje, opozycja jest "totalna" i smie sie sprzeciwiac wladzy. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 18:02 maria421 napisała: > Oczywiscie, masz racje, opozycja jest "totalna" to nie moje, tak powiedział Schetyna > i smie sie sprzeciwiac wladzy. na tym właśnie polega totalność, że się sprzeciwia w każdej sprawie. Schetyna jeszcze dodał, że uruchomią zagranicę i ulicę przeciwko.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 17.11.16, 18:10 a000000 napisała: > na tym właśnie polega totalność, że się sprzeciwia w każdej sprawie. Ostatnio pare uchwal przeszlo przez aklamacje. > Schetyna jeszcze dodał, że uruchomią zagranicę i ulicę przeciwko.... To pewno dlatego WOT bedzie mozna uzyc wobec Pokalow. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 18:46 maria421 napisała: > Ostatnio pare uchwal przeszlo przez aklamacje. np w sprawie upamiętnienia pamięci Marka Grechuty.... w sprawie wybuchu powstania z 1806r.... > To pewno dlatego WOT bedzie mozna uzyc wobec Pokalow. nie wydaje mi się, aby istniało jakieś prawo zabraniające użycia wojska przeciw polakom... Wyobrażam sobie sytuację, np bójka dużej liczby kiboli, gdy trzeba będzie użyć siły... albo kataklizm, panika, grabież, rozruchy.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 17.11.16, 20:00 a000000 napisała: > nie wydaje mi się, aby istniało jakieś prawo zabraniające użycia wojska przeci > w polakom... > Wyobrażam sobie sytuację, np bójka dużej liczby kiboli, gdy trzeba będzie użyć > siły... albo kataklizm, panika, grabież, rozruchy.... Od tego sa specjalne oddzialy policji. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 17.11.16, 21:16 maria421 napisała: > Od tego sa specjalne oddzialy policji. owszem, tylko czasem te oddziały wymagają wsparcia. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 18.11.16, 08:59 a000000 napisała: > owszem, tylko czasem te oddziały wymagają wsparcia. W ciagu mojego calego zycia nie pamietam sytuacji w ktorej oddzialy specjalne policji potrzebowaly wsparcia wojska. Pamietam natomiast czasy kiedy to PARTIA potrzebowala wsparcia wojska zeby sie utrzymac przy wladzy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Sabotaz! 17.11.16, 21:33 a000000 napisała: > nie wydaje mi się, aby istniało jakieś prawo zabraniające użycia wojska przeci > w polakom... Jasne, że nie istnieje - już raz użyliście i to na kilka lat. Za niecały miesiąc będziecie świętować 35 lecie. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 18.11.16, 09:30 a000000 napisała: > na tym właśnie polega totalność, że się sprzeciwia w każdej sprawie. Już kiedyś Cię prosiłem, żebyś zamiast powtarzania propagandowych stereotypów zapoznała się z protokołami głosowań sejmowych, wtedy zobaczyłabyś, że wcale nie jest tak, że w każdej jednej sprawie opozycja jest na nie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 18.11.16, 09:54 jureek napisał: wtedy zobaczyłabyś, że wcale nie > jest tak, że w każdej jednej sprawie opozycja jest na nie. Owszem, dotyczy to tylko Kukiz15. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 18.11.16, 10:15 astra18 napisał: > Owszem, dotyczy to tylko Kukiz15. Nie tylko. Zdarza się też, że PO też głosuje tak samo jak PiS. Będziecie musiały zweryfikować ten przekaz dnia, jakoby opozycja zawsze była przeciw. Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 18.11.16, 10:24 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Owszem, dotyczy to tylko Kukiz15. > > Nie tylko. Zdarza się też, że PO też głosuje tak samo jak PiS Proszę bardzo- 4 głosy PO za odrzuceniem projektu feministek. Jeszcze cos ? . Będziecie musiał > y zweryfikować ten przekaz dnia, jakoby opozycja zawsze była przeciw. Proszę o raport sejmowy jak będą takie wyjątki jak opisany powyżej. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 18.11.16, 10:42 astra18 napisał: > Proszę bardzo- 4 głosy PO za odrzuceniem projektu feministek. > Jeszcze cos ? Tak, jeszcze coś. Nie przeglądałem wszystkich głosowań, ale z tych, które na chybił trafił wybrałem widziałem co najmniej 5, gdzie prawie wszyscy posłowie PO głosowali tak samo jak posłowie PiS. > Proszę o raport sejmowy jak będą takie wyjątki jak opisany powyżej. Tu masz protokoły wszystkich głosowań Sejmu obecnej kadencji: www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=posglos&NrKadencji=8 Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 18.11.16, 10:55 Tez sabotaz ? :-) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20993408,sroda-slaska-nie-chca-fabryki-lufthansy-i-ge-bo-zaklad-moze.html#BoxNewsLink Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 18.11.16, 11:31 jureek napisał > > Tak, jeszcze coś. Nie przeglądałem wszystkich głosowań, ale z tych, które na ch > ybił trafił wybrałem widziałem co najmniej 5, gdzie prawie wszyscy posłowie PO > głosowali tak samo jak posłowie PiS. Myślałam ze będzie konkret w postaci konkretnych głosowań skoro zarzucasz komuś "przekaz dnia". > > > Proszę o raport sejmowy jak będą takie wyjątki jak opisany powyżej. > > Tu masz protokoły wszystkich głosowań Sejmu obecnej kadencji: > www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/agent.xsp?symbol=posglos&NrKadencji=8 Dziękuje,znam stronę. Chciałam potwierdzenie tego o czym pisałeś. Ja chociaż podałam jedno. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 18.11.16, 11:55 astra18 napisał: > Myślałam ze będzie konkret w postaci konkretnych głosowań skoro zarzucasz komuś > "przekaz dnia". Myślisz, że mam tyle czasu, żeby przedzierać się przez wszystkie głosowania? No dobra, poświęcę się i podam parę (5 wystarczy?) przykładów, gdzie PO głosowała tak samo jak PiS, ale później, bo teraz nie mam czasu. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 18.11.16, 13:06 astra18 napisał: > jureek napisał > > > > Tak, jeszcze coś. Nie przeglądałem wszystkich głosowań, ale z tych, które > na ch > > ybił trafił wybrałem widziałem co najmniej 5, gdzie prawie wszyscy posłow > ie PO > > głosowali tak samo jak posłowie PiS. > > Myślałam ze będzie konkret w postaci konkretnych głosowań skoro zarzucasz komuś > "przekaz dnia". Proszę bardzo, tylko na ostatnim trzydziestym posiedzeniu Sejmu w następujących głosowaniach posłowie PO głosowali tak samo jak posłowie PiS: głosowanie nr 8 głosowanie nr 9 głosowanie nr 11 głosowanie nr 13 głosowanie nr 15 głosowanie nr 16 głosowanie nr 18 głosowanie nr 23 głosowanie nr 25 głosowanie nr 27 głosowanie nr 28 głosowanie nr 29 głosowanie nr 30 głosowanie nr 31 głosowanie nr 32 głosowanie nr 33 głosowanie nr 34 głosowanie nr 35 głosowanie nr 36 głosowanie nr 37 głosowanie nr 38 głosowanie nr 39 głosowanie nr 40 głosowanie nr 41 głosowanie nr 42 głosowanie nr 43 głosowanie nr 44 głosowanie nr 45 głosowanie nr 61 głosowanie nr 62 głosowanie nr 63 W sumie na tym posiedzeniu było 66 głosowań, więc w prawie jednej trzeciej głosowano zgodnie. Tak wygląda prawda jeśli chodzi o to rzekome ciągłe " nie" opozycji. Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 18.11.16, 17:46 jureek napisał: > > Proszę bardzo, tylko na ostatnim trzydziestym posiedzeniu Sejmu w następujących > głosowaniach posłowie PO głosowali tak samo jak posłowie PiS: No prawie tak samo. Ale i tak dziękuję za ten zestaw i zwracam honor. Odpowiedz Link
zbyfauch e tam ... 18.11.16, 08:30 a000000 napisała: > (...) Kaczyńskiego, że liberałowie rządzący cywilizacją zachodnią go nienawidzą. (...) Rzekoma nienawiść, tudzież "przemysł pogardy" należą do dogmatów pisowskiego etosu "Oblężonej Twierdzy". Na tym usiłuje się budować legendę obu bliźniaków, pożal się boże "mężów stanu", męczenników jakiejś tam bliżej niezidentyfikowanej "walki". Nie rozumiem, jak rozsądni wydawałoby się ludzie mogą przyjąć taki humbug za dobrą monetę. Odpowiedz Link
maria421 Re: e tam ... 18.11.16, 09:20 zbyfauch napisał: > Rzekoma nienawiść, tudzież "przemysł pogardy" należą do dogmatów pisowskiego et > osu "Oblężonej Twierdzy". > Na tym usiłuje się budować legendę obu bliźniaków, pożal się boże "mężów stanu" > , męczenników jakiejś tam bliżej niezidentyfikowanej "walki". W tym celu kreuje sie tez teorie spiskowe, takie jak o "zamachu smolenskim" czy o spisku przedsiebiorcow z partiami opozycyjnymi. Odpowiedz Link
jureek Re: Sabotaz! 19.11.16, 21:27 a000000 napisała: > Przedsiębiorcy nie inwestują bo czekają na lepsze czasy zapowiadane przez opozy > cję, a samorządy opanowane przez PO i PSL robią wbrew rządowi. No to chociaż województwo podkarpackie będzie się wspaniale rozwijać, bo tam są samorządy pisowskie, więc chyba wbrew rządowi nie robią. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 20.11.16, 17:20 jureek napisał: > No to chociaż województwo podkarpackie będzie się wspaniale rozwijać, bo tam są > samorządy pisowskie, więc chyba wbrew rządowi nie robią. śmiej się śmiej.... a ja Ci powiem, że gdybym miała kupę kasy i działalność gospodarczą, to na pewno w czasach gdy zewsząd słychać o podwyższeniu obciążeń, zmianie prawa... ba! prawie zmianie ustroju!!!, o skoku rządzących na kasę, o możliwej wojnie czy sankcjach unijnych na nieposłusznych rządzących, na pewno bym nie inwestowała w produkcję, tylko w złoto!! A Ty co byś robił? Ratował swoje mienie, czy zamykał oczy i uszy na trendy giełdowe? Które to są niezwykle wyczulone na wiadomości z polityki.... Zauważyłam, że nawet gdy jest tylko mowa o tym, że bank centralny oprocentowania nie zmienia, już giełda leci w górę.... W dzisiejszych czasach trzeba być kapitalistą- desperatem, aby swój majątek rzucić w wir wojenek politycznych. Platforma dobrze o tym wie i wykorzystuje... a PiS na tym się przejedzie... o ile plan Morawieckiego nie będzie korzystny dla kapitału. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 20.11.16, 18:40 a000000 napisała: > śmiej się śmiej.... a ja Ci powiem, że gdybym miała kupę kasy i działalność gos > podarczą, to na pewno w czasach gdy zewsząd słychać o podwyższeniu obciążeń, z > mianie prawa... ba! prawie zmianie ustroju!!!, o skoku rządzących na kasę, o m > ożliwej wojnie czy sankcjach unijnych na nieposłusznych rządzących, na pewno b > ym nie inwestowała w produkcję, tylko w złoto!! A Ty co byś robił? Ratował sw > oje mienie, czy zamykał oczy i uszy na trendy giełdowe? Które to są niezwykle w > yczulone na wiadomości z polityki.... Zauważyłam, że nawet gdy jest tylko mowa > o tym, że bank centralny oprocentowania nie zmienia, już giełda leci w górę.... > > W dzisiejszych czasach trzeba być kapitalistą- desperatem, aby swój majątek rzu > cić w wir wojenek politycznych. Platforma dobrze o tym wie i wykorzystuje... a > PiS na tym się przejedzie... o ile plan Morawieckiego nie będzie korzystny dla > kapitału. Azerko, czy nie mozesz po prostu raz przyznac ze Kaczynski palnal glupstwo? Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 20.11.16, 19:46 maria421 napisała: > Azerko, czy nie mozesz po prostu raz przyznac ze Kaczynski palnal glupstwo? nie, nie mogę, bo nie palnął. Stwierdził FAKT. Bo to jest prawda. Opozycja ryje, sytuacja robi się (z punktu widzenia kapitalisty) niepewna, więc czeka na lepsze czasy.... gdy władzę przejmą liberałowie i znowu będzie duszyczka mogła hulać.... Zwłaszcza, że lokalni bosowie samorządowi to PO-PSL. Lokalni - więc blisko kapitalisty.... i się namawiają przeciw rządowi, aby jak najszybciej zmienić władzę.... już nawet czytałam w necie, że poseł nowoczesnej twierdził, że w sejmie się mówi o .... skróceniu kadencji... Czyli szczęście liberalne tuż tuż.... kto w takiej sytuacji będzie kasę ryzykował? Byłam pewna, że establishment finansowy będzie rył przeciw pisiorom. Mario, dlaczego nie rozumiesz realiów naszego kraju? Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 20.11.16, 19:56 Azerko, Kaczynski palnal GLUPSTWO, ale Ty , jak zwykle, zwalasz wszystko co zle na opozycje. Moze ja nie rozumiem realiow Polski, ale rozumiem realia gospodarki rynkowej i wiem doskonale ze zaden przedsiebiorca nie wstrzymuje inwestycji tylko dlatego zeby na zlosc zrobic Kaczynskiemu, Merkel, Hollande, Obamie czy komu tam. Zeby inwestowac przedsiebiorca potrzebuje STABILNEJ sytuacji, a tej PiS, robiacy rewolucje w kazdej dziedzinie nie gwarantuje. Najgorsze co moze byc to jest absolutny brak samokrytyki. PiS sie kiedys na tym wlasnie przejedzie. Na szukawniu winy wszedzie tylko nie u siebie. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 20.11.16, 22:54 maria421 napisała: >ze zaden przedsiebiorca nie wstrzymuje inwestycji tylko dlatego > zeby na zlosc zrobic nikt nie mówi, że na złość..... to jest walka polityczna, o władzę. Opozycja sama się nazywa totalną, a więc na śmierć i życie... więc tak ustawia wieloletnich kolesi - kapitalistów aby ci poczekali z inwestycjami - wówczas PiS prędzej się wykrwawi... i wataha dorżnięta. Bo ten ma władzę kto ma pieniądze. A pieniądze są po stronie opozycji. Ciekawe jakie bonusy czekają na kolesi..... Zeby inwestowac przedsiebiorca potrzebuje STABILNEJ sytuacji, a tej PiS, robiac > y rewolucje w kazdej dziedzinie nie gwarantuje. Masz rację, przedsiębiorca potrzebuje stabilizacji... jak i my wszyscy. Tyle, że ten rewolucyjny bałagan i na ulicy, i w ławach sejmowych , i w mediach .... tworzy opozycja. Celowo. Im gorzej tym prędzej wataha się wykrwawi. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 21.11.16, 10:50 a000000 napisała: > nikt nie mówi, że na złość..... to jest walka polityczna, o władzę. Opozycja sa > ma się nazywa totalną, a więc na śmierć i życie... więc tak ustawia wieloletni > ch kolesi - kapitalistów aby ci poczekali z inwestycjami - wówczas PiS prędzej > się wykrwawi... i wataha dorżnięta. > Bo ten ma władzę kto ma pieniądze. A pieniądze są po stronie opozycji. > Ciekawe jakie bonusy czekają na kolesi..... Kaczynski palnal totalne glupstwo do ktorego Ty dorabiasz ideologie. Kazdy przedsiebiorca moze miec inne powody dla ktorych nie inwestuje. Poza tym przeciez nikt nie robil badan pogladow politycznych przedsiebiorcow ktorzy aktualnie nie inwestuja. > Masz rację, przedsiębiorca potrzebuje stabilizacji... jak i my wszyscy. Tyle, > że ten rewolucyjny bałagan i na ulicy, i w ławach sejmowych , i w mediach .... > tworzy opozycja. Celowo. Im gorzej tym prędzej wataha się wykrwawi. Jasne, jakby nie bylo kto jest winny, to zawsze wiadomo ze winna jest opozycja. Nigdy , przenigdy PiS. PiS moze tylko zbierac laury, nigdy krytyki. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Sabotaz! 20.11.16, 20:00 a000000 napisała: > (...)Byłam pewna, że establishment finansowy będzie rył przeciw pisiorom. Tkwisz mentalnie Azerio w peerelu. Jak zresztą prezes i lwia część jego zwolenników. Z gomółkowskim modelem patriotyzmu, z grunwaldzkim stolcem i biedą równo dzieloną. Jedyne, co brakowało by Ci do szczęścia to wymiana sierpa i młota na krzyż i sekretarzy na biskupów. Smutne to. Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 20.11.16, 23:10 zbyfauch napisał: > Tkwisz mentalnie Azerio w peerelu. najpierw chciałam się oburzyć. Ale doszłam do wniosku, że coś w tym jest.... gdyż wolę biedę równo dzieloną, niż dzielenie biedą. Nie zgadzam się na tworzenie się bogatych i wpływowych kast najwspanialszych ludzi, przy jednoczesnym spychaniu w niebyt wielkich rzeszy ludzi słabszych mentalnie , których los pozbawił możliwości..... tak, tak pewnie wygląda socjalizm.... nie mylić z PRL-lem, który rozpoczął tworzenie oligarchii.... Jestem konserwatywną socjalistką. Kurzy pielec. > Z gomółkowskim modelem patriotyzmu, wybacz, ale tu mnie obrażasz.... > Jedyne, co brakowało by Ci do szczęścia to wymiana sierpa i młota na krzyż i se > kretarzy na biskupów. nie. Do szczęścia mi brak wyrzucenia sierpa i młota w niebyt, oraz zaniesienia krzyża do kościoła. A panowie biskupi niech zajmą się religią i moralnością, nie polityką. Sojusz ołtarza z tronem to nie jest dobry pomysł. Taki sojusz zawsze deprawował ołtarz. A tron go bezlitościwie wykorzystywał. To jest zły układ. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Sabotaz! 21.11.16, 08:56 a000000 napisała: > wybacz, ale tu mnie obrażasz.... A to dlaczego, przecież Gomułka też chciał "dobrze". W łopocie grunwaldzkich sztandarów, pod biskupińską strzechą czy na placu apelowym kolejnej tysiąclatki celebrował siermiężną, szarą i nudną peerelowską sprawiedliwość. Jego przemowy były równie nudne, jak kazania biskupów. Moskwa, czy Watykan? Jeden pies. :) Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 21.11.16, 11:10 zbyfauch napisał: > A to dlaczego, przecież Gomułka też chciał "dobrze" dla kogo? jedynym dobrem po nim odziedziczonym jest niewielki dług publiczny.. Ale trzeba mu przyznać - przemówienia miał cudne. Wielogodzinne, o kwintalach z ha.... długo nie mogłam pojąć, o czym on mówi.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Sabotaz! 23.11.16, 08:46 Ja już mówiłem, że ponad 20 lat byłem przedsiębiorcą i czuję się przedsiębiorcą z krwi i kości. Działając przez ponad 20 lat w sferze biznesu, nie spotkałem żadnego przedsiębiorcy, który na złość rządowi chciałby mniej zarabiać – powiedział Jarosław Gowin w programie „Jeden na jeden” TVN24. I dodał: - Pewien klimat niepewności nie zachęca przedsiębiorców do inwestowania. Ja mam po prostu inne doświadczenia z przedsiębiorcami niż Jarosław Kaczyński. To kolejna wypowiedź Gowina, w której dystansuje się on od działań rządu i PiS. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21016567,przedsiebiorcy-nie-inwestuja-na-zlosc-rzadowi-gowin-komentuje.html#ge_related=1 Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 20.11.16, 23:34 zbyfauch napisał: > > > Tkwisz mentalnie Azerio w peerelu. Jak zresztą prezes i lwia część jego zwolenn > ików. > Z gomółkowskim modelem patriotyzmu Brak danych na temat funcjonowania peerelu w XVI w., ani modelu patriotyzmu Mikolaja Gomolki, ale jego najbardziej znane dzielo "Melodie na psalterz polski" moze byc uznane jako wklad do zacnego szeregu postaw patriotycznych:) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Sabotaz! 21.11.16, 08:48 astra18 napisał: > Brak danych na temat funcjonowania peerelu w XVI w., ani modelu patriotyzmu Mik > olaja Gomolki, ale jego najbardziej znane dzielo "Melodie na psalterz polski" m > oze byc uznane jako wklad do zacnego szeregu postaw patriotycznych:) Fakt, po tylu latach nie byłem pewny, jak się Wasz idol pisze a sprawdzać mi się nie chciało. Posypuję łeb wstydliwie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Sabotaz! 21.11.16, 09:30 zbyfauch napisał: > astra18 napisał: > > Brak danych na temat funcjonowania peerelu w XVI w., ani modelu patriotyz > mu Mik > > olaja Gomolki, ale jego najbardziej znane dzielo "Melodie na psalterz pol > ski" m > > oze byc uznane jako wklad do zacnego szeregu postaw patriotycznych:) > > Fakt, po tylu latach nie byłem pewny, jak się Wasz idol pisze Nie wiem jak u Azerki z sympatia do tego kompozytora, u mnie całkiem,calkiem. Ale żeby tam zaraz idol to nieeeeeee... > Odpowiedz Link
a000000 Re: Sabotaz! 21.11.16, 11:06 astra18 napisał: > Brak danych na temat funcjonowania peerelu w XVI w., ani modelu patriotyzmu Mik > olaja Gomolki, ale jego najbardziej znane dzielo "Melodie na psalterz polski" m > oze byc uznane jako wklad do zacnego szeregu postaw patriotycznych:) masz rację Astro, po stokroć.... ci panowie nawet mają różne nie tylko imiona ale i nazwiska. Śpiewałam onego czasu w chórze : nieście chwałę mocarze.... Odpowiedz Link