maria421 03.03.17, 18:39 czyli podwojne standardy PiSu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,156770,21450631,przylebski-tlumaczy-sie-informacji-o-wspolpracy-z-sb-mozliwe.html#MT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: TW Wolfgang 03.03.17, 19:07 maria421 napisała: > czyli podwojne standardy PiSu: > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,156770,21450631,przylebski-tlumaczy-sie-informacji-o-wspolpracy-z-sb-mozliwe.html#MT Ciekawi mnie, czy w zaistniałej sytuacji, Schetyna wycofa się z zapowiedzi likwidacji IPN.:) Odpowiedz Link
maria421 Re: TW Wolfgang 03.03.17, 19:10 astra18 napisał: > Ciekawi mnie, czy w zaistniałej sytuacji, Schetyna wycofa się z zapowiedzi likw > idacji IPN.:) Nie ciekawi Cie reakcja PiSu ? Odpowiedz Link
astra18 Re: TW Wolfgang 03.03.17, 19:13 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Ciekawi mnie, czy w zaistniałej sytuacji, Schetyna wycofa się z zapowiedz > i likw > > idacji IPN.:) > > Nie ciekawi Cie reakcja PiSu ? Ciekawi, jeszcze jej nie ma. Tym bardziej co będzie ze strony śledztwa IPN, które jeszcze go nie wdrozyło. Odpowiedz Link
stephen_s Re: TW Wolfgang 03.03.17, 21:17 Jak to, jej nie ma? Ja w TV już widziałem europosła Czarneckiego, który oświadczył, że "oświadczenie MSZ kończy sprawę" itd... Odpowiedz Link
astra18 Re: TW Wolfgang 03.03.17, 21:24 stephen_s napisał: > Jak to, jej nie ma? Ja w TV już widziałem europosła Czarneckiego, który oświadc > zył, że "oświadczenie MSZ kończy sprawę" itd... Ja go widziałam w FpoF TVN24 i nic takiego nie słyszałam,powiedział że MSZ się odniesie do tej sprawy, on nie jest od takich wypowiedzi, a IPN ma wdrożyć śledztwo. Odpowiedz Link
wkkr Re: TW Wolfgang 08.03.17, 09:47 IPN niestety ale trzeba zlikwidować a materiały w nim zawarte spalić. Poza tym trzeba wprowadzić kare od 3 do 15 lat więzienia za wykorzystywanie materiałów SB w walce politycznej. Niestety ale niedopuszczalna jest sytuacja gdy przy pomocy mniej lub bardziej wiarygodnych materiałów załatwia się przeciwników politycznych jednocześnie tolerując w swoim gronie ludzi na których tez takie kwity są. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 04.03.17, 08:57 zbyfauch napisał: > to zawsze myślę "towarzysz". :) Jak slasze "Genossen" w odniesieniu do SPD, to tez zawsze mi sie "towarzysze" z PRLu kojarza. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 08.03.17, 09:36 TW Wolfgang straci stanowisko? wyborcza.pl/7,75398,21467064,rzad-wyrzuca-dyplomatow-ustawa-pozwoli-przeprowadzic-czystke.html Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 14:31 Jak bylo do przewidzenia : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22276533,ipn-nie-zajmie-sie-sprawa-ambasadora-w-niemczech-i-meza-prezes.html#BoxNewsLinkImg&a=167&c=96 IPN jest od dochodzenia prawdy, czy od dochodzenia do teczek na Walese? Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 18:35 maria421 napisała: > Jak bylo do przewidzenia : > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22276533,ipn-nie-zajmie-sie-sprawa-ambasadora-w-niemczech-i-meza-prezes.html#BoxNewsLinkImg&a=167&c=96 > > IPN jest od dochodzenia prawdy, czy od dochodzenia do teczek na Walese? > Teczka Wałęsy "Bolka" liczy ok.850 stron wypełnionych donosami. Donosami,znasz to pojęcie? Teczka Przylebskiego 40 stron bez donosów , z jego podpisem do którego się przyznał, Wałęsa do dziś zaprzecza oczywistosciom. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 18:43 Astra, Ty znasz pojecie "klamca lustracyjny"? To powiedz mi dlaczego nie ma byc ono stosowane wobec Przylebskiego? Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 18:54 maria421 napisała: > Astra, Ty znasz pojecie "klamca lustracyjny"? > > To powiedz mi dlaczego nie ma byc ono stosowane wobec Przylebskiego? A nie napisałam powyżej że przyznał się do podpisania lojalki? Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 19:32 astra18 napisał: > A nie napisałam powyżej że przyznał się do podpisania lojalki? Zerknij tu : www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ipn-lustruje-andrzeja-przylebskiego-spodziewam-sie-uniewinnienia,741458.html Przylebski kreci jak.... zupelnie jak Ty :-) No ale dla Ciebie nie ma sprawy, Przylebski jest z namaszczenia PiSu, wiec jest TW "lepszego sortu" .... Najwazniejsze zeby walic w Walese, zeby sie dzieci uczyly ze Walesa to Bolek, i nic sie przy Lechu Kaczynskim nie liczyl, prawda , Astra? Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 25.08.17, 21:24 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A nie napisałam powyżej że przyznał się do podpisania lojalki? > > Zerknij tu : > > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ipn-lustruje-andrzeja-przylebskiego-spodziewam-sie-uniewinnienia,741458.html > Przylebski kreci jak.... zupelnie jak Ty :-) > Kręcił bo się przyznał że jest jego podpis?:) Są materiały dot. współpracy,donosów itp? > No ale dla Ciebie nie ma sprawy, Przylebski jest z namaszczenia PiSu, wiec jest > TW "lepszego sortu" .... No ale dla Ciebie jest bo to dyplomata z PiS:) > > Najwazniejsze zeby walic w Walese, zeby sie dzieci uczyly ze Walesa to Bolek, i Bo nim był, donosił, i pomimo niezbitych dowodów, idzie w zaparte. > nic sie przy Lechu Kaczynskim nie liczyl, prawda , Astra? > Coś takiego twierdzę czy znowu swoje projekcje fantazyjne uskuteczniasz, jak zwykle gdy nic więcej merytorycznie już nie masz nic do powiedzenia? Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 08:12 Astra, jasne Przylebski jest TW "lepszego sortu", PiS go rozgrzeszyl, a Ty nie mozesz przeciesz miec innego zdania niz PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 16:21 maria421 napisała: > Astra, jasne Przylebski jest TW "lepszego sortu", Wymysl cos innego, GW mam pod dziurki w nosie. PiS go rozgrzeszyl, a Ty nie > mozesz przeciesz miec innego zdania niz PiS. Tak jakbys Ty miala odmienne od PO z przystawka Nowoczesnej, ha! > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 16:59 Astra, ja mam swoje wlasne zdanie, a Ty masz zdanie PiSie :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 17:44 maria421 napisała: > Astra, ja mam swoje wlasne zdanie, ..zgodnie z linia polityczna PO:)rzeczywiscie "swoje":) > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 18:29 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > Astra, ja mam swoje wlasne zdanie, > > > ..zgodnie z linia polityczna PO:)rzeczywiscie "swoje":) Nie jestem tutaj tuba ZADNEJ partii, Ty jestej najwyrazniej tuba PiSu. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 18:36 maria421 napisała: > > > Nie jestem tutaj tuba ZADNEJ partii, Jestes,jestes, az sie kurzy:) > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 26.08.17, 19:48 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > Nie jestem tutaj tuba ZADNEJ partii, > > Jestes,jestes, az sie kurzy:) Chocbys to jeszcze tysiac razy napisala, nie bedzie to prawda. Ale jak chcesz, to pisz sobie, pisz. Inni czlonkowie forum tez okreslaja Cie jako tube PiSu :-), wlasciwie, troche ostrzej :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 16:03 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > maria421 napisała: > > > > Nie jestem tutaj tuba ZADNEJ partii, > > > > Jestes,jestes, az sie kurzy:) > > Chocbys to jeszcze tysiac razy napisala, nie bedzie to prawda. > Ale jak chcesz, to pisz sobie, pisz. Ja nie musze tego wiecej pisac,wystarczy ze otwieram forum:) > > Inni czlonkowie forum tez okreslaja Cie jako tube PiSu :-), A niech im bedzie na zdrowie:) wlasciwie, troche o > strzej :-) Wycieraczek i szczekaczek na chwale swojej pani mam gdzies.:) > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 16:09 Astra, bycie w opozycji do PiSu nie oznacza jeszcze bycia tuba jakíejkolwiek innej partii. No ale najwyrazniej dla PiSowcow jest to zbyt skomplikowane. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 16:43 maria421 napisała: > Astra, bycie w opozycji do PiSu nie oznacza jeszcze bycia tuba jakíejkolwiek in > nej partii. Moja Droga, Twoja wcześniejsza deklaracja, że dobrze było jak było, wskazuje jednoznacznie. > > No ale najwyrazniej dla PiSowcow jest to zbyt skomplikowane. Nie jest, wystarczy wejść codziennie na Twoje forum i z rozbawieniem czytać Twoje płomienne wątki:) Nawet lemingi to potrafią:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 16:50 Astra, przeczytalas co Ci zadedykowalam? Stac Cie na jakis komentarz, czy tylko na pyskowki? Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 16:59 maria421 napisała: > Astra, przeczytalas co Ci zadedykowalam? "Astra czytaj" to nie dedykacja, ale przeczytałam, nawet ne wiedzac że to dedykacja:) Stac Cie na jakis komentarz, czy tylko > na pyskowki? Sama zaczęłaś więc nie kontynuuj magla. KOmentarza nie wstawiłam tylko wzruszyłam ramionami. Poza nie udowodnionymi tezami ( kto i kiedy mówił "kapuś" na kogoś zarejesterowanego TW, bez dowodów na współprace, itp itd ) wodolejstwo aż huczy, a i tak za oknem mam ulewę. Więc co tu komentować? Może jedynie: a ja mam łódź podwodną w domu, i Maria w to wierzy:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 20:06 astra18 napisał: > Sama zaczęłaś więc nie kontynuuj magla. > KOmentarza nie wstawiłam tylko wzruszyłam ramionami. Poza nie udowodnionymi tez > ami ( kto i kiedy mówił "kapuś" na kogoś zarejesterowanego TW, bez dowodów na w > spółprace, itp itd ) wodolejstwo aż huczy, a i tak za oknem mam ulewę. > Więc co tu komentować? Może jedynie: a ja mam łódź podwodną w domu, i Maria w t > o wierzy:) Astra, przeczytaj Twoje wlasne slowa : astra18 05.08.16, 19:28 maria421 napisała: > Astra, sprzataczka czy wozny w budynkach gdzie urzedowalo SB tez wspolpracowali > z SB :-) Jeśli oprócz obowiązków wynikających z umowy o pracę na sprzątanie lub otwieranie drzwi, podpisali umowę na donoszenie to tak:) > > I niech sie nikt nie odwazy "zaatakowac prezydenta Dude lub ministra obrony Mac > ierewicza", bo mu "niezalezna" zaraz wyciagnie jego SBecka przeszlosc : > > "WIceprezes Związku Powstańców Warszawskich Zbigniew Galperyn atakował prezy > denta Andrzeja Dudę i ministra obrony narodowej Antoniego Macierewicza, a jedno > cześnie bronił generała Zbigniewa Ścibor-Rylskiego (zarejestrowanego jako TW Zd > zisławski) w związku z jego lustracją. Okazuje się, że sam był zarejestrowany j > ako konsultant komunistycznej Służby Bezpieczeństwa." > > Mnie to mdli, ale Ty sie ciesz ze "niezalezna" tak dzielnie broni prezydenta Du > de i ministra Macierewicza. Mnie mdli jak środowisko GW od lat stara się wybielić osoby współpracujące z SB. Włącznie ze słynnym hasłem "odpieprzcie się od generała". Tobie widać to odpowiada. ------- Tak pisalas rok temu. Teraz nie tylko Cie nie mdli, ale sama wybielasz TW Wolfganga Przylebskiego. HIPOKRYZJA! Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 27.08.17, 21:25 maria421 napisała: > > Tak pisalas rok temu. > > Teraz nie tylko Cie nie mdli, ale sama wybielasz TW Wolfganga Przylebskiego. To przeczytaj jeszcze raz to co sama podkreslilas- WSPOLPRACUJACE. Znajdź dowód na współpracę czyli donoszenie. > HIPOKRYZJA! Nieznajomość tematu prowadzi do nieuzasadnionych wniosków. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 28.08.17, 08:45 astra18 napisał: > To przeczytaj jeszcze raz to co sama podkreslilas- WSPOLPRACUJACE. > Znajdź dowód na współpracę czyli donoszenie. Podkreslilam tez to TWOJE zdanie : Jeśli oprócz obowiązków wynikających z umowy o pracę na sprzątanie lub otwieranie drzwi, podpisali umowę na donoszenie to tak:) Przylebski podpisal "umowe na donoszenie", ale jego wybielasz, czyli robisz dokladnie to samo, co z mdlosciami zarzucasz GW. HIPOKRYZJA! Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 28.08.17, 09:07 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > To przeczytaj jeszcze raz to co sama podkreslilas- WSPOLPRACUJACE. > > Znajdź dowód na współpracę czyli donoszenie. > > Podkreslilam tez to TWOJE zdanie : > > Jeśli oprócz obowiązków wynikających z umowy o pracę na sprzątanie lu > b otwieranie drzwi, podpisali umowę na donoszenie to tak:) O ile sobie przypominam Przylebski nie pracowal w urzedzie w ktorym nawet nue donoszace sprzataczki ale pobierajace bajonskie emerytury,pracoesly z wlasnej i nir przymuszonej woli. > > Przylebski podpisal "umowe na donoszenie", ale jego wybielasz, czyli robisz dok > ladnie to samo, co z mdlosciami zarzucasz GW Odstawmy na bok poglady srodowiska GW, bo dostaniesz rykoszetem,za Kiszczaka,Jaruzelskiego,blatowanie z Urbanem i podobnymi kanaliami. I Maleszce nie wspominajac. Ptzylebskiego nie wybielam,tylko nie widze znaku rownosci,ktory stawiasz,miedzy jego podpisem i ptzyznaniem sie do tego,ale brakiem wspolpracy, a Walesa,na ktorego ss niezbite dowody na donoszenie,braniem za to pieniedzy i brakiem umiejetnisci przyznania sie do tego. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 28.08.17, 09:19 Astra, zapierasz sie wlasnych slow. Potepilas WSZYSTKICH ktorzy PODPISALI "umowe na donoszenie". Przylebski tez podpisal "umowe na donoszenie", jako TW dostal pseudonim Wolfgang, ale jego wybielasz, bo jest PiSowskim ambasadorem. HIPOKRYZJA! Odpowiedz Link
astra18 Re: Jak widzę owo TW 28.08.17, 09:48 maria421 napisała: > Astra, zapierasz sie wlasnych slow. > > Potepilas WSZYSTKICH ktorzy PODPISALI "umowe na donoszenie". Slaba masz pamiec,przypominam co pisalam m.in.o aktorze z " Rodziny zastepczej",Dedek, ktory podpisal, donosil, bral kase. Przyznal sie publicznie i przeprosil poszkodowanych. > > > HIPOKRYZJA Dalej nic nie rozumiesz, bo niby skad masz znac szczrgoly,kwerende,itp, z GW???? > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jak widzę owo TW 28.08.17, 11:36 Astra, ja jestem ciekawa skad TY znasz szczegoly. Z "niezaleznej"? Kiedy potepialas WSZYSTKICH ktorza podpisali "umowe na donoszenie" , nie robilas wyjatku dla nikogo. Kiedy pisalas o Dedku chwalilas go za to ze sie wyoutowal i przeprosil, Przylebski sie nie wyoutowal, a skonfrontowany z wlasnym podpisem krecil ze go na nim wymuszono... Siedzail wtedy w areszcie jak Walesa w grundiu 1970??? HIPOKRYZJA! Odpowiedz Link
stephen_s Ciekawy przykład hipokryzji PiS 25.08.17, 22:27 Bardzo łaskawie traktują podpisanie zobowiązania do współpracy przez Przyłębskiego... a jednocześnie odbierają emerytury nawet Bogu ducha winnym sprzątaczkom, którym za PRL zdarzyło się zamiatać w MSW. Bo, jeśli wierzyć temu, co mówi PiS, nawet one dokonały złego wyboru moralnego i świadomie zarabiały więcej niż przeciętny obywatel, pracując dla opresyjnego systemu... Odpowiedz Link
maria421 Re: Ciekawy przykład hipokryzji PiS 26.08.17, 08:30 stephen_s napisał: > Bardzo łaskawie traktują podpisanie zobowiązania do współpracy przez Przyłębski > ego... a jednocześnie odbierają emerytury nawet Bogu ducha winnym sprzątaczkom, > którym za PRL zdarzyło się zamiatać w MSW. Bo, jeśli wierzyć temu, co mówi PiS > , nawet one dokonały złego wyboru moralnego i świadomie zarabiały więcej niż pr > zeciętny obywatel, pracując dla opresyjnego systemu... PiS to jest najbardziej zaklamana, najbardziej obludna partia od czasow PZPR. Jak sie ktos "nawroci na PiS" to mu wszystko wybacza, jak nie, to beda mu grzebac jak nie w jego wlasnej przeszlosci, to w przeszlosci jego rodziny, obrzuca go pomowieniami, oczernia, diabla z niego zrobia. Tylko oni sami zawsze niewinni jak te lilije, krysztalowi , bez skazy zadnej. Odpowiedz Link
maria421 Astra, czytaj : 27.08.17, 08:17 A przecież swego czasu tyle było krzyków, tyle wygrażania Trybunałowi, że jak to tak można, że jeśli ktoś podpisuje zobowiązanie i sam sobie wybiera pseudonim, to znaczy, że po prostu jest „esbeckim kapusiem”. I żadne inne informacje nie są potrzebne. Co najwyżej może być „kapusiem” mało przydatnym, „kapusiem” milczącym, ale przecież setki ludzi nie dostały paszportu, bo się nie dały złamać i nie zobowiązały się na piśmie do „kapowania”. Tymczasem Instytut Pamięci Narodowej, uzasadniając brak kłamstwa lustracyjnego Andrzeja Przyłębskiego, przywołuje orzecznictwo tego samego Trybunału Konstytucyjnego i tego samego Sądu Najwyższego, które m.in. właśnie poprzez swoje „gołębie stanowisko” wobec lustracji i postkomunizmu powinny być przez „dobrą zmianę” jak najszybciej „odzyskane”. Jak widać wyrozumiałość III RP bywa przydatna, gdy idzie o ambasadora, swego czasu - wedle mediów - biegającego po uczelni w koszulce z Jarosławem Kaczyńskim. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22282102,trzeba-bylo-az-malzenstwa-przylebskich-czy-to-ostateczny.html#Czolka3Img Moze wreszcie zrozumiesz PiSi kalizm. Odpowiedz Link