Dodaj do ulubionych

Roger Waters

06.08.18, 13:30
Zdjęcie z koncertu Rogera Watersa z Gdańska:

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/38676560_1940007379629790_6728981260426805248_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9015cf2837e7e20c8b672cf2b847c9e8&oe=5BC90C16

Było też m.in. "Konstytucja"...

PiS pewnie albo nie skomentuje, albo odsądzi Watersa od czci i wiary... mam nadzieję, że zwykli ludzie to dostrzegą.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 13:51
      stephen_s napisał:

> Zdjęcie z koncertu Rogera Watersa z Gdańska:
      >
      > https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/38676560_1940007379629790_67
> 28981260426805248_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9015cf2837e7e20c8b672cf2b847c9e8&oe=5BC90C
> 16
      >
      >
      > Było też m.in. "Konstytucja"...

>
      > PiS pewnie albo nie skomentuje, albo odsądzi Watersa od czci i wiary... mam nad
      > zieję, że zwykli ludzie to dostrzegą.

Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie?

mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1
      • stephen_s Re: Roger Waters 06.08.18, 14:12
        > Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie?

> mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1

No i? Wyjaśnij.
        • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 14:28
          stephen_s napisał:

> > Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie?
          >
          > > mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1
          >
          > No i? Wyjaśnij.

Lupe potrzebujesz zeby dostrzec jakie znaczki znalazly sie na.swince?

Zapomniales jeszcze o tablicy z nazwiskami "neofaszystow",oczywiscie oprocz Kaczynskiego i Orbana, Trump,Farage,LePen,Kurz, i Putin ze znakiem zapytania:)
          • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 14:55
            https://pbs.twimg.com/media/Dj3BLWpXcAEzALg.jpg:large

Walesa slusznie napisal na TT :

W PRL komunisci ścigali za napis SOLIDARNOSC.
            Teraz ścigają za napis KONSTYTUCJA.
            21:42 - 5. Aug. 2018
            [i]

Zanim sie Astra doczepi precyzuje ze nie chodzi o ten napisa "Konstytucja" na koncercie, lecz
            o to :

natemat.pl/245687,policja-o-6-30-przyszla-do-podejrzanego-o-zalozenie-koszulki-na-pomnik
            • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 15:14
              maria421 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/Dj3BLWpXcAEzALg.jpg:large

Ach, pan Waters czyta do poduszki polska konstytucje:)
              I jest cacy. Gwiazda Dawida na swini jest tez cacy bo Waters upomnial sie o demokracje w Polsce.
              Ech.....Takie "altorytety" dla totalnych:)
              >
              > Walesa slusznie napisal na TT :
              >
              > W PRL komunisci ścigali za napis SOLIDARNOSC.
              > Teraz ścigają za napis KONSTYTUCJA.
              > 21:42 - 5. Aug. 2018
              [i]
              >
              > Zanim sie Astra doczepi precyzuje ze nie chodzi o ten napisa "Konstytucja" na k
              > oncercie, lecz
              > o to :
              >
              > natemat.pl/245687,policja-o-6-30-przyszla-do-podejrzanego-o-zalozenie-koszulki-na-pomnik

Szkoda pieniedzy podatnika na dzialania policji w takich przypadkach.
              A swoja droga zapytano takiego jednego "obronce" czy gdyby zalozono taka koszulke na pomniku Mazowieckiego to co by zrobil?Alez oczywscie bylby oburzony! Nawet misiowi zalozyli...:)

>
              • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 15:46
                Astra, myslisz ze Tyson wie wiecej o Powstaniu Warszawskim niz Waters o polskiej konstytucji? :-)

Nie jestem zwolenniczka takich "efektow specjalnych" w czasie koncerow. Co do koszulek na pomnikach, to podobala mi sie ta pierwsza akcja , bo postawila PiS w stan oglupienia. Pospieszyli sie z szukaniem winnego... Winngo czego wlasciwie? Koszulka pomnika nie uszkadza, a napis "konstytucja" jak moze profanowac ?

• astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:00
                  maria421 napisała:

> Astra, myslisz ze Tyson wie wiecej o Powstaniu Warszawskim niz Waters o polskie
                  > j konstytucji? :-)

Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok mamy:)
                  >
                  > Nie jestem zwolenniczka takich "efektow specjalnych" w czasie koncerow.

Swinki z wymalowana na niej Gwiazda Dawida czy Kurza - bo reszta to oczywistosc:))))-zaliczonego do neofaszystow?:)

Co do k
                  > oszulek na pomnikach, to podobala mi sie ta pierwsza akcja , bo postawila PiS w
                  > stan oglupienia.

Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjacego od lat LK?:)
                  Masz jakas "legende" do tego?:)

Pospieszyli sie z szukaniem winnego... Winngo czego wlasciwie
                  > ? Koszulka pomnika nie uszkadza, a napis "konstytucja" jak moze profanowac ?

Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazowieckiego:)
                  >
                  • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:05
                    astra18 napisał:

> Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok mamy:
                    > )

Tyson czy Waters?

> Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjacego od
                    > lat LK?:)
                    > Masz jakas "legende" do tego?:)

Jak to jak wytlumaczyc? Sam pomnik jej nie zalozyl, ktos musial go w taka koszulke przyodziac.

> Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazowiecki
                    > ego:)

Dlaczego nie? Ja bym to odebrala ze Mazowiecki zza grobu wzywa do przestrzegania konstytucji.

• astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:15
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok
                      > mamy:
                      > > )
                      >
                      > Tyson czy Waters?

Tyson.
                      >
                      > > Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjac
                      > ego od
                      > > lat LK?:)
                      > > Masz jakas "legende" do tego?:)
                      >
                      > Jak to jak wytlumaczyc? Sam pomnik jej nie zalozyl, ktos musial go w taka koszu
                      > lke przyodziac.
                      >
                      Prosil,prosil i wyprosil?:)
                      Czemu ten ktos akurat jemu powiesil?:)

> > Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazo
                      > wiecki
                      > > ego:)
                      >
                      > Dlaczego nie? Ja bym to odebrala ze Mazowiecki zza grobu wzywa do przestrzegani
                      > a konstytucji.

Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i ostatnio ok.4-letni chlopczyk?:)
                      >
                      • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:21
                        astra18 napisał:

> Prosil,prosil i wyprosil?:)
                        > Czemu ten ktos akurat jemu powiesil?:)

Zapytaj tego, kto powiesil.

> Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i ostatnio
                        > ok.4-letni chlopczyk?:)

Drazni Cie ze ludzie w rozne sposoby domagaja sie przestrzegania konstytucji?

• astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 17:41
                          maria421 napisała:

> > Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i os
                          > tatnio
                          > > ok.4-letni chlopczyk?:)
                          >
                          > Drazni Cie ze ludzie w rozne sposoby domagaja sie przestrzegania konstytucji?

Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom.
                          >
                          • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:11
                            astra18 napisał:

>
                            > Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom.
                            > >

To Cie smieszy?

www.youtube.com/watch?v=akwrnd6hmN
                            • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:23
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > >
                              > > Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom.
                              > > >
                              >
                              > To Cie smieszy?
                              >
                              > www.youtube.com/watch?v=akwrnd6hmN

Nie otwiera się, wykrzyknik.
                              • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:31
                                astra18 napisał:

> Nie otwiera się, wykrzyknik.

Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly".
                                Smieszy Cie?
                                • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:38
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Nie otwiera się, wykrzyknik.
                                  >
                                  > Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly".
                                  > Smieszy Cie?

Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manifestacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród okrzyków nie zawsze cenzuralnych? Serio???
                                  • astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:40
                                    astra18 napisał:

> maria421 napisała:
                                    >
                                    > > astra18 napisał:
                                    > >
                                    > > > Nie otwiera się, wykrzyknik.
                                    > >
                                    > > Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly".
                                    > > Smieszy Cie?
                                    >
                                    > Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manife
                                    > stacje Wśród okrzykó
                                    > w nie zawsze cenzuralnych? Wśród okrzykó
                                    > w nie zawsze cenzuralnych? Serio???

Szyki pomieszałam.
                                    Zabieranie takch małych dzieci na manife
                                    > stacje , Wśród okrzykó
                                    > w nie zawsze cenzuralnych,z recytowaniem wierszyków na okolicznościowych imprezach.
                                  • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:41
                                    astra18 napisał:

> Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manife
                                    > stacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród okrzykó
                                    > w nie zawsze cenzuralnych? Serio???

To video nie bylo z imprezy.
                                    Oczywiscie ze jest to porownywalne wpajanie wartosci dzieciom.

• astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:49
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na
                                      > manife
                                      > > stacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród o
                                      > krzykó
                                      > > w nie zawsze cenzuralnych? Serio???
                                      >
                                      > To video nie bylo z imprezy.
                                      > Oczywiscie ze jest to porownywalne wpajanie wartosci dzieciom.

Takich "wartości" jak kartoniki z namalowaną strzelbą wycelowaną wiadomo w co, w dziecięcych rączkach też oczywiście. Pogratulować.
                                      >
                                      • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 19:25
                                        astra18 napisał:

> Takich "wartości" jak kartoniki z namalowaną strzelbą wycelowaną wiadomo w co,
                                        > w dziecięcych rączkach też oczywiście. Pogratulować.

To temu co trzymal ten kartonik mikrofon podstawiali czy co?

Astra, dzieci sa zabierane na rozne manifestacje, rowniez te po Twojej mysli.

• astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 19:48
                                          maria421 napisała:

>
                                          > To temu co trzymal ten kartonik mikrofon podstawiali czy co?

A ten atrybut - mikrofon czy jest czy go nie ma, coś zmienia?
                                          >
                                          > Astra, dzieci sa zabierane na rozne manifestacje, rowniez te po Twojej mysli.

A na tych "po mojej myśli" niosą kartoniki z malunkami o których pisałam powyżej i wypowiadają się publicznie? A które to są "po mojej myśli"? :)
                                          >
                                          >
                                          • maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 08:25
                                            Astra, manifestacje domagajace sie calkowitego zakazu aborcji sa chyba po Twojej mysli? W necie znajdziesz zdjecia z manifestacji w ktorych dzieci niosa hasla "Stop aborcji". Myslisz ze dziecko wie co to "aborcja"?

• astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 09:15
                                              maria421 napisała:

> Astra, manifestacje domagajace sie calkowitego zakazu aborcji sa chyba po Twoje
                                              > j mysli?

Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych.

W necie znajdziesz zdjecia z manifestacji w ktorych dzieci niosa hasla
                                              > "Stop aborcji". Myslisz ze dziecko wie co to "aborcja"?

Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem.
                                              Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walczyc z faszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka.
                                              >
                                              >
                                              >
                                              • maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:25
                                                astra18 napisał:

> Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych.

Czyli jestes za utrzymaniem dopuszczenia aborcji jezeli ciaza pochodzi z gwaltu?

> Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem.
                                                > Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walczyc z f
                                                > aszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka.

Dzieci sa zabierane na rozne manifestacje i wciska im sie rozne transparenty do rak i rozne slowa w usta.

Ty sie czepiasz tylko manifestacji przeciwko PiSowi.

• astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:44
                                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                  >
                                                  > > Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych.
                                                  >
                                                  > Czyli jestes za utrzymaniem dopuszczenia aborcji jezeli ciaza pochodzi z gwaltu
                                                  > ?

A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne?
                                                  >
                                                  > > Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem.
                                                  > > Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walcz
                                                  > yc z f
                                                  > > aszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka.
                                                  >
                                                  > Dzieci sa zabierane na rozne manifestacje i wciska im sie rozne transparenty do
                                                  > rak i rozne slowa w usta.

Wolalabym konkrety a.nie lanie wody.
                                                  >
                                                  > Ty sie czepiasz tylko manifestacji przeciwko PiSowi.

No ale ja podalam konkretne obrazy i slowa jakie dziecku kazano mowic.
                                                  >
                                                  • maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:54
                                                    astra18 napisał:

> A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne?

Wiec jestes za dopuszczeniem aborcji pochodzacej z gwaltu.

> Wolalabym konkrety a.nie lanie wody.

https://stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2017/11/23602002_1743433505698213_755991120_n-1.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/8/7958/z7958908V,Marsz-dla-zycia-i-rodziny-w-Rzeszowie.jpg

https://d.wpimg.pl/1674026462-888334178/pro-life.jpg

• astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 11:48
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne?
                                                    >
                                                    > Wiec jestes za dopuszczeniem aborcji pochodzacej z gwaltu.
                                                    >
                                                    Po zmianie zdania sprzed lat.

> > Wolalabym konkrety a.nie lanie wody.
                                                    >
                                                    > https://stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2017/11/23602002_174343350569821
> 3_755991120_n-1.jpg
                                                    >
                                                    > https://bi.gazeta.pl/im/8/7958/z7958908V,Marsz-dla-zycia-i-rodziny-w-Rzeszo
> wie.jpg
                                                    >
                                                    > https://d.wpimg.pl/1674026462-888334178/pro-life.jpg

Dzieki. Dzieci na Marszu dla Zycia-tak,powyzsze przyklady-absolutnie nie.
                                                    >
                                                    >
                • maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:00
                  https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/38507172_445841195929955_6619442539063672832_n.jpg?_nc_cat=0&oh=0988ffe9ad23bfb4ca694c590444fdfa&oe=5BCB8C98

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka