stephen_s 06.08.18, 13:30 Zdjęcie z koncertu Rogera Watersa z Gdańska: Było też m.in. "Konstytucja"... PiS pewnie albo nie skomentuje, albo odsądzi Watersa od czci i wiary... mam nadzieję, że zwykli ludzie to dostrzegą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 13:51 stephen_s napisał: > Zdjęcie z koncertu Rogera Watersa z Gdańska: > > > > > Było też m.in. "Konstytucja"... > > PiS pewnie albo nie skomentuje, albo odsądzi Watersa od czci i wiary... mam nad > zieję, że zwykli ludzie to dostrzegą. Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie? mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1 Odpowiedz Link
stephen_s Re: Roger Waters 06.08.18, 14:12 > Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie? > mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1 No i? Wyjaśnij. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 14:28 stephen_s napisał: > > Takie "kwiatki" tez bywaja na jego koncertach,super nie? > > > mobile.twitter.com/UsidusPL/status/1026215224410599425/photo/1 > > No i? Wyjaśnij. Lupe potrzebujesz zeby dostrzec jakie znaczki znalazly sie na.swince? Zapomniales jeszcze o tablicy z nazwiskami "neofaszystow",oczywiscie oprocz Kaczynskiego i Orbana, Trump,Farage,LePen,Kurz, i Putin ze znakiem zapytania:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 14:55 Walesa slusznie napisal na TT : W PRL komunisci ścigali za napis SOLIDARNOSC. Teraz ścigają za napis KONSTYTUCJA. 21:42 - 5. Aug. 2018[i] Zanim sie Astra doczepi precyzuje ze nie chodzi o ten napisa "Konstytucja" na koncercie, lecz o to : natemat.pl/245687,policja-o-6-30-przyszla-do-podejrzanego-o-zalozenie-koszulki-na-pomnik Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 15:14 maria421 napisała: > Ach, pan Waters czyta do poduszki polska konstytucje:) I jest cacy. Gwiazda Dawida na swini jest tez cacy bo Waters upomnial sie o demokracje w Polsce. Ech.....Takie "altorytety" dla totalnych:) > > Walesa slusznie napisal na TT : > > W PRL komunisci ścigali za napis SOLIDARNOSC. > Teraz ścigają za napis KONSTYTUCJA. > 21:42 - 5. Aug. 2018[i] > > Zanim sie Astra doczepi precyzuje ze nie chodzi o ten napisa "Konstytucja" na k > oncercie, lecz > o to : > > natemat.pl/245687,policja-o-6-30-przyszla-do-podejrzanego-o-zalozenie-koszulki-na-pomnik Szkoda pieniedzy podatnika na dzialania policji w takich przypadkach. A swoja droga zapytano takiego jednego "obronce" czy gdyby zalozono taka koszulke na pomniku Mazowieckiego to co by zrobil?Alez oczywscie bylby oburzony! Nawet misiowi zalozyli...:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 15:46 Astra, myslisz ze Tyson wie wiecej o Powstaniu Warszawskim niz Waters o polskiej konstytucji? :-) Nie jestem zwolenniczka takich "efektow specjalnych" w czasie koncerow. Co do koszulek na pomnikach, to podobala mi sie ta pierwsza akcja , bo postawila PiS w stan oglupienia. Pospieszyli sie z szukaniem winnego... Winngo czego wlasciwie? Koszulka pomnika nie uszkadza, a napis "konstytucja" jak moze profanowac ? Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:00 maria421 napisała: > Astra, myslisz ze Tyson wie wiecej o Powstaniu Warszawskim niz Waters o polskie > j konstytucji? :-) Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok mamy:) > > Nie jestem zwolenniczka takich "efektow specjalnych" w czasie koncerow. Swinki z wymalowana na niej Gwiazda Dawida czy Kurza - bo reszta to oczywistosc:))))-zaliczonego do neofaszystow?:) Co do k > oszulek na pomnikach, to podobala mi sie ta pierwsza akcja , bo postawila PiS w > stan oglupienia. Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjacego od lat LK?:) Masz jakas "legende" do tego?:) Pospieszyli sie z szukaniem winnego... Winngo czego wlasciwie > ? Koszulka pomnika nie uszkadza, a napis "konstytucja" jak moze profanowac ? Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazowieckiego:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:05 astra18 napisał: > Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok mamy: > ) Tyson czy Waters? > Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjacego od > lat LK?:) > Masz jakas "legende" do tego?:) Jak to jak wytlumaczyc? Sam pomnik jej nie zalozyl, ktos musial go w taka koszulke przyodziac. > Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazowiecki > ego:) Dlaczego nie? Ja bym to odebrala ze Mazowiecki zza grobu wzywa do przestrzegania konstytucji. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:15 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Mysle,ze w tej papce co ma w glowie zamiast mozgu, nie wie nawet jaki rok > mamy: > > ) > > Tyson czy Waters? Tyson. > > > Dziwisz sie? Jak wytlumaczyc obecnosc takiej koszulki na pomniku niezyjac > ego od > > lat LK?:) > > Masz jakas "legende" do tego?:) > > Jak to jak wytlumaczyc? Sam pomnik jej nie zalozyl, ktos musial go w taka koszu > lke przyodziac. > Prosil,prosil i wyprosil?:) Czemu ten ktos akurat jemu powiesil?:) > > Tez nie wiem dlaczego ktos inny nie zyczylby sobie takiej na pomniku Mazo > wiecki > > ego:) > > Dlaczego nie? Ja bym to odebrala ze Mazowiecki zza grobu wzywa do przestrzegani > a konstytucji. Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i ostatnio ok.4-letni chlopczyk?:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 16:21 astra18 napisał: > Prosil,prosil i wyprosil?:) > Czemu ten ktos akurat jemu powiesil?:) Zapytaj tego, kto powiesil. > Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i ostatnio > ok.4-letni chlopczyk?:) Drazni Cie ze ludzie w rozne sposoby domagaja sie przestrzegania konstytucji? Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 17:41 maria421 napisała: > > Lo matko,a to juz pan Dzager i Loters nie wystarcza?:)albo mala Lena i os > tatnio > > ok.4-letni chlopczyk?:) > > Drazni Cie ze ludzie w rozne sposoby domagaja sie przestrzegania konstytucji? Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:11 astra18 napisał: > > Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom. > > To Cie smieszy? www.youtube.com/watch?v=akwrnd6hmN Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:23 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > > > Szczególnie mnie śmieszy podtykanie mikrofonu kilkulatkom. > > > > > To Cie smieszy? > > www.youtube.com/watch?v=akwrnd6hmN Nie otwiera się, wykrzyknik. Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:31 astra18 napisał: > Nie otwiera się, wykrzyknik. Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly". Smieszy Cie? Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:38 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie otwiera się, wykrzyknik. > > Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly". > Smieszy Cie? Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manifestacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród okrzyków nie zawsze cenzuralnych? Serio??? Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:40 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > astra18 napisał: > > > > > Nie otwiera się, wykrzyknik. > > > > Przedszkolaki recytuja "Kto ty jstes? Polak maly". > > Smieszy Cie? > > Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manife > stacje Wśród okrzykó > w nie zawsze cenzuralnych? Wśród okrzykó > w nie zawsze cenzuralnych? Serio??? Szyki pomieszałam. Zabieranie takch małych dzieci na manife > stacje , Wśród okrzykó > w nie zawsze cenzuralnych,z recytowaniem wierszyków na okolicznościowych imprezach. Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:41 astra18 napisał: > Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na manife > stacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród okrzykó > w nie zawsze cenzuralnych? Serio??? To video nie bylo z imprezy. Oczywiscie ze jest to porownywalne wpajanie wartosci dzieciom. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 18:49 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie. A to jest wg Ciebie porównywalne? Zabieranie takch małych dzieci na > manife > > stacje z wierszykiem, recytowanym na imprezach okolicznościowych? Wśród o > krzykó > > w nie zawsze cenzuralnych? Serio??? > > To video nie bylo z imprezy. > Oczywiscie ze jest to porownywalne wpajanie wartosci dzieciom. Takich "wartości" jak kartoniki z namalowaną strzelbą wycelowaną wiadomo w co, w dziecięcych rączkach też oczywiście. Pogratulować. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 06.08.18, 19:25 astra18 napisał: > Takich "wartości" jak kartoniki z namalowaną strzelbą wycelowaną wiadomo w co, > w dziecięcych rączkach też oczywiście. Pogratulować. To temu co trzymal ten kartonik mikrofon podstawiali czy co? Astra, dzieci sa zabierane na rozne manifestacje, rowniez te po Twojej mysli. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 06.08.18, 19:48 maria421 napisała: > > To temu co trzymal ten kartonik mikrofon podstawiali czy co? A ten atrybut - mikrofon czy jest czy go nie ma, coś zmienia? > > Astra, dzieci sa zabierane na rozne manifestacje, rowniez te po Twojej mysli. A na tych "po mojej myśli" niosą kartoniki z malunkami o których pisałam powyżej i wypowiadają się publicznie? A które to są "po mojej myśli"? :) > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 08:25 Astra, manifestacje domagajace sie calkowitego zakazu aborcji sa chyba po Twojej mysli? W necie znajdziesz zdjecia z manifestacji w ktorych dzieci niosa hasla "Stop aborcji". Myslisz ze dziecko wie co to "aborcja"? Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 09:15 maria421 napisała: > Astra, manifestacje domagajace sie calkowitego zakazu aborcji sa chyba po Twoje > j mysli? Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych. W necie znajdziesz zdjecia z manifestacji w ktorych dzieci niosa hasla > "Stop aborcji". Myslisz ze dziecko wie co to "aborcja"? Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem. Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walczyc z faszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka. > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:25 astra18 napisał: > Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych. Czyli jestes za utrzymaniem dopuszczenia aborcji jezeli ciaza pochodzi z gwaltu? > Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem. > Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walczyc z f > aszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka. Dzieci sa zabierane na rozne manifestacje i wciska im sie rozne transparenty do rak i rozne slowa w usta. Ty sie czepiasz tylko manifestacji przeciwko PiSowi. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:44 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie,ja jestem za wylaczeniem z legalnej aborcji z.przyczyn eugenicznych. > > Czyli jestes za utrzymaniem dopuszczenia aborcji jezeli ciaza pochodzi z gwaltu > ? A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne? > > > Nie widzialam,myslalam ze masz na mysli Marsze za Zyciem. > > Nie wiem czy dziecko 4 letnie ,a na tyle wyglada na filmie, wie jak walcz > yc z f > > aszyzmem,ktore to slowa do ucha wciska mu matka. > > Dzieci sa zabierane na rozne manifestacje i wciska im sie rozne transparenty do > rak i rozne slowa w usta. Wolalabym konkrety a.nie lanie wody. > > Ty sie czepiasz tylko manifestacji przeciwko PiSowi. No ale ja podalam konkretne obrazy i slowa jakie dziecku kazano mowic. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Roger Waters 07.08.18, 10:54 astra18 napisał: > A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne? Wiec jestes za dopuszczeniem aborcji pochodzacej z gwaltu. > Wolalabym konkrety a.nie lanie wody. Odpowiedz Link
astra18 Re: Roger Waters 07.08.18, 11:48 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A moje powyzsze zdanie jest nieczytelne? > > Wiec jestes za dopuszczeniem aborcji pochodzacej z gwaltu. > Po zmianie zdania sprzed lat. > > Wolalabym konkrety a.nie lanie wody. > > > > > > Dzieki. Dzieci na Marszu dla Zycia-tak,powyzsze przyklady-absolutnie nie. > > Odpowiedz Link