Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Final US Open.

IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.09, 23:04
    4 metry tenisa wyszly na kort i zaczal sie final US Open.
    W krotkim interview przed meczem Cilic wypowiadal sie spokojnie,ze
    pokaze na korcie kto jest lepszy,za to Del Potro byl dziwnie
    przestraszony i mowil sciszonym glosem.
    Po pierwszym secie widze,skad te nerwy u Del Potro,bo Cilic wygral
    latwo.
    W drugim secie Croat nie popisal sie,bo mial Argentynczyka na
    widelcu,ale dal mu sie wyslizgnac.
    Kto chce ogladac zwykla przebijanke,to niech oglada Gonzo-Nadal,ale
    finalista wyloni sie z tej cwiartki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: manDdia Finał US Open? Pytania i odpowiedzi... IP: *.chello.pl 11.09.09, 00:12
        Pytanie: Kto to jest Carly Gullickson?
        Odpowiedź: 127 rakieta rankingu WTA.

P: Jaki sens jest w graniu debla i miksta gdy chce się być dobrą singlistką?
        O: Mały, o ile już się potrafi grać przy siatce.

P: Jaki sens jest w graniu gry pojedyńczej gdy chce się być dobrą partnerką w "podwójniakach"?
        O: Chyba jeszcze mniejszy niż w poprzedniej odpowiedzi...

Chodzi mi o to, że najlepsza aktualnie tenisistka znad Wisły, duma Małopolski i sympatyczna zarazem krakowianka nie koncentruje się na tym co powinno być w mojej opinii dla niej aktualnie najważniejsze - singlu. Agnieszka pomimo urazu woli grać debla z siostrą w US Open niż dać ręce czas na szybkie wyleczenie dolegliwości. Na co liczy w przyszłości jeśli chodzi o grę podwójną - nie wiem. Wg mnie pomiędzy tymi odmianami tenisa jest przepaść i jeśli Isia wciąż będzie wolała grać debla zamiast więcej potrenować ewidentnie słabe u niej elementy gry jak np. serwis czy siła uderzeń to na wielki awans w rankingu w przyszłości nie ma co liczyć...
        • Gość: MACIEJ Re: Finał US Open? Pytania i odpowiedzi... IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.09, 03:42
          Taka dosc stereotypowa odpowiedz jest,ze debel przygowywuje do gry
          przy siatce w singlu.
          Jest to oczywiscie tlumaczenie smieszne,bo po drugiej stronie stoja
          dwie zawodniczki a nie jedna i calkiem inaczej gra sie debla przy
          siatce a inaczej singla.
          Przy singlu lob jest skuteczna bronia,a przy deblu niewiele daje itd
          itd.
          A grac z kontuzja reki to trzeba bylo,by wziac pieniadze za udzial w
          US Open,a moze przy okazji da sie fuksem wygrac i wpadnie wiecej
          grosza.
          Czyli trzymajmy sie tego co Robert powiedzial,kontuzja na gre miala
          znikomy wplyw.
          • Gość: tenisita przecież Radwańska zawsze gra jak kontuzjowana IP: *.chello.pl 11.09.09, 12:44
            tak uderza piłki jak by zaraz ręka miała jej odpaść hahahaha1!!!!!

więc czy jest kontuzjowana w nadgarstku czy nie nie ma to wpływu na jej grę.
            • Gość: MACIEJ Re: przecież Radwańska zawsze gra jak kontuzjowan IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.09, 15:22
              Radwanska gra jakby ja nogi bolaly od samego przyjscia na korty.
              • Gość: MACIEJ Kto stawia na Del Potro? IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.09.09, 22:56
                Jest jeden mistrz Juan i kilku srednio grajacych zawodnikow.
                Wiec kto stawi czola Juanowi w finale i na ile setow?
                • Gość: tenisista mówiłem że Federer w tym roku nie wygra US Open IP: *.chello.pl 13.09.09, 23:14
                  i że może dojść OSTATECZNIE (wariant awaryjny)

Del Potro i Federer (stawiałem jak każdy znawca na GONZALEZA, RODDICKA,
                  VERDASCO, TSONGĘ, I HAASA). niestety najlepszy tenisista miał kontuzję co
                  pokazał w meczu z Nadalem, a Roddick nie popisał się z mutantem z USA Isnerem.
                  Verdasco też dupa zupełna idiota skończony, Tsonga musiał uznać wyższość
                  najlepszego tenisisty xxi wieku - Fernando Gonzaleza. a Haas dał dupy Verdasce.

tak się więc porobiło że wariant awaryjny zwyciężył, choć kto o zdrowych
                  zmysłach mógłby przypuszczać że tak będzie? NIKT! po prostu nikt. ale stało się

i teraz wychodzi na to że Djokovic nie może dojść bo wariant awaryjny tego
                  rozwiązania nie obejmował, a poza tym kto to jest Djokovic? jakiś drewniak tam
                  taki sobie tenisista, więc Federer dostanie w dupę od Del Potro który będzie
                  grał jak dzisiaj. tak będzie
                  • Gość: MACIEJ Stawiam na to,ze Federer IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.09.09, 03:23
                    od pierwszego gwizdka ruszy mocno do ataku,bo jest szybszy i bedzie
                    chcial Juana kondycja zajechac.
                    Zalozmy ze wyrwie pierwszego seta,a Del Potro dojdzie do siebie w
                    drugim i zacznie bomby posylac.

Zauwazyles chyba ,ze z Drewnem Roger gral na pol gwizdka?
                    • Gość: tenisista Del Potro powinien się rozkręcić w 2 i w jakich IP: *.chello.pl 14.09.09, 13:07
                      4-5 setach sprzątnąć Federera odbierając mu szanse na udawany wielki szlem.
                      • Gość: MACIEJ Na ile lepiej potrafi grac Federer IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.09.09, 16:29
                        niz w meczu z Djokovicem?
                        To jest najwazniejsze pytanie,czego nie pokazal,a bedzie musial
                        pokazac w meczu z Del Potro,bo Del Potro w meczu z Nadalem pokazal
                        wszystko.
                        Ja mysle,ze Fed gral na 80% w meczu z Djoko i dzis bedzie gral duzo
                        lepiej.
                        • Gość: tenisista no i obaj grali kiepsko ale wynik znany był z góry IP: *.chello.pl 15.09.09, 02:51
              • Gość: tenisista ona odbija piłkę a nie gra - to jest ta różnica IP: *.chello.pl 13.09.09, 23:10

• Gość: MACIEJ Re: ona odbija piłkę a nie gra - to jest ta różni IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.09.09, 03:23
                  i potrafi z tym byc natarczywa.
                  • Gość: tenisista co wku...a fachowców od dyscypliny bo ona tylko IP: *.chello.pl 14.09.09, 13:06
                    przebija, i najlepsi tenisiści się na nią gniewają.

• Gość: MACIEJ Aga bedzie miala ostro pod gorke w nowym sezonie. IP: *.ny325.east.verizon.net 15.09.09, 14:30
                      Z jej stylem gry ona niczego nie zwojuje.
                      Jest zbyt duzo zawodniczek,ktore dobrze biegaja i bija mocno po
                      rogach,by mozna bylo sobie pozwolic na delikatne przebijanie na
                      srodek.
                      Na razie w rankingu jest #13 i powinna grac dwa duze turnieje w
                      Chinach(Pekin i Szanghai) bo jesli sobie odpusci reszte sezonu,to
                      znowu ktos ja zaskoczy w Australii.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka