Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Magda Linette

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 19:22
    Dziewczyna idzie jak burza. Wśród dziewczyn do lat 19 zajmuje 3 miejsce w rankingu.

Wyniki w obecnym sezonie acz zdobyte na juniorkach oraz w OTFach niższej rangi są niewiarygodne , szczególnie że to jest młoda dziewczyna , która sama twierdzi , że kondycji oraz szybkości jeszcze jej brakuje by mierzyć się z najlepszymi.

W tym roku na chwilę obecną licząc wszystkie mecze w tym w zawodach juniorskich 55 wygranych 8 porażek.

W ostatnich turniejach rangi ITF 25.000 odniosła już 19 wygraną z rzędu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: j Re: Magda Linette IP: *.chello.pl 15.09.10, 22:37
        Rodzicielka Rogera F. ma na imię Lynette; wymawia się to tak samo, jak nawisko naszej Magdy - może to jakiś omen? ;)
        • maksimum Re: Magda Linette 15.09.10, 23:32
          en.wikipedia.org/wiki/Magda_Linette
          Jest #240 w rankingu a Robson jest #228 i szumu wokol niej tyle ze olaboga.
          A Ulka R jest #234 i czeka na jakis lukratywny kontrakt reklamowy.
          • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 00:23
            Magda już jest 199.
            A teraz już załapała kolejny ćwierćfinał ITF i zobaczymy czy zmęczenie nie zwycięzy i nie poleci w turnieju dalej. Jednak wygranie kilku turniejów pod rząd musiało nadszarpnąć siły , szczególnie , że to mączka gdzie relatywnie dłuższe mecze są grane.
            • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 00:25
              Niestety ITF 10.000 oraz 25.000 są liczone do rankingu tydzień później , więc pozycja którą podałeś nie uwzględnia wygranej w Katowicach i kolejnych 50pkt do rankingu.

A już w następnym Zagrzebiu gdzie gra zarobiła kolejne 14 pkt.
              • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 00:42
                Przypomnę tylko , że rok zaczynała z okolic 1008 pozycji w rankingu mając mniej niż 20 pkt zdobytych przez cały rok czyli tyle do obrony w tym roku. Każdy więc turniej , kązdy awans o 1 rundę to zysk rankingowy.
                • Gość: MACIEJ Re: Magda Linette IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.09.10, 06:30
                  Zycze jej sukcesow,ale ona nie ma wzostu i wagi Marino.
                  • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 06:58
                    To Marino to wieżowiec jakiś musi być ;)
                    183 cm , to fakt , ale z Linette natomiast sprawa dość dziwna.

Różne źródła różnie podają. Rozpiętość przeogromna od 165 do 180cm ...

W każdym razie wśród dziewczyn do lat 19 wszyscy twierdzą , że ma najdłuższe i najładniejsze nogi w tourze. Więc skłaniał bym się do 180cm.

Chuda jest ale strasznie żylasta.

• Gość: krutka piłka Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:10
                      173 i rośnie.
                      • Gość: MACIEJ Re: Magda Linette IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.09.10, 18:33
                        Ja nie mysle,ze ona w wieku 19 lat rosnie,choc ponoc Sharapova rosla majac 17 lat.
                        • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 19:27
                          Linette - Evtimova 6-4 6-7 6-0
                          I już półfinał Zagrzebia i kolejne 24pkt.
                          • maksimum Re: Magda Linette 16.09.10, 19:36
                            www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Activity/0,,12781~14283,00.html
                            Wszystko ladnie ,ale Magda na razie bije zawodniczki z 3 setki.

A Evtimova juz miesiac temu ograla.
                            • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 17:15
                              Linette - Vrljic 6-1 7-6 w półfinale w Zagrzebiu.
                              21 wygrana z rzędu.
      • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 22:39
        Niestety wszystko co piękne kiedyś musi się skończyć.
        Linette przegrała z Voracovą WTA78 1-6 6-4 4-6.
        Jednak mogła się czuć zmęczona po tylu turniejach granych aż do finałów , a Voracova była w formie tydzień wcześniej wygrywając ITF 100.000$
      • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 00:18
        Fragmenty wywiadu za "Eurosport.pl"

"Na zakończenie ubiegłego sezonu zajmowała pani 1011. miejsce w rankingu WTA. Obecnie jest pani sklasyfikowana na 239. pozycji. Nawet Agnieszka Radwańska nie zdołała awansować o tyle miejsc w tak krótkim czasie. Ciekawe, co szykuje pani dla nas w przyszłym sezonie?

Dalszy awans na pewno nie będzie już tak szybki. Teraz wszystko będzie postępować dużo wolniej. Mam jednak nadzieję, że wciąż będę poprawiać swoją lokatę w rankingu.

A jakie są najsłabsze i najmocniejsze strony Magdy Linette na korcie?

Niestety nie mogę powiedzieć (śmiech). A teraz już na serio. Na pewno będę chciała popracować nad przygotowaniem fizycznym. Muszę być dużo silniejsza i sprawniejsza. Przede mną coraz trudniejsze mecze i będę musiała je wytrzymywać, grając cały czas na równym poziomie. Cały czas staram się rozwijać swój „slice” i „volley”, aby moja gra była bardziej wszechstronna. Moim ulubionym uderzeniem jest bekhend.

Czy najlepiej czuje się pani na kortach ziemnych?

Na ziemi gram praktycznie całe życie. Stąd też czuję się tu najpewniej. Aczkolwiek lubię grać i na innych nawierzchniach, nie sprawiają mi one większych problemów. Bardzo dobrze gra mi się chociażby na trawie.

Jakie są pani plany na najbliższą przyszłość? Aby startować w eliminacjach turniejów WTA Tour, brakuje jeszcze kilkudziesięciu miejsc w rankingu.

Swoich sił próbować będę w turniejach z pulą nagród 25 i 50 tys. dolarów. O turniejach WTA Tour na razie nie myślę. Tam już naprawdę trzeba dobrze grać. Przecież nie chodzi o przejście pojedynczej rundy. Ja chciałabym w tych turniejach naprawdę dobrze zagrać i pokazać się z jak najlepszej strony.

W sklepach z telefonami komórkowymi można kupić model Sony Ericssona o nazwie Linette. Zdążyła już pani nawiązać współpracę ze sponsorem WTA Tour?

Jestem w szoku! Pierwszy raz o słyszę o takim telefonie (śmiech). Muszę sprawdzić, co to za telefon.

Kto pani zdaniem ma największe szanse na triumf w kobiecym US Open?

Mówiąc szczerze, to nie mam pojęcia. Normalnie obstawiałabym Serenę Williams. Ale skoro nie gra ani ona, ani Justin Henin, prawdopodobne jest zwycięstwo Kim Clijsters."
        • Gość: MACIEJ Re: Magda Linette IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.09.10, 00:57
          Dlaczego ona uwaza sezon za zakonczony,przeciez sa jeszcze jakies turnieje?
          • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 01:02
            Wystąpi w Atenach i albo to będzie ostatni turniej albo jeszcze dwa turnieje na hardzie w okolicach ITF 25.000 w Opolu.
          • Gość: Abdul Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 01:08
            Nie wiem z tego co wiem ma jeszcze grać. Ale jej gra może się podobać. Jest agresywna no i ma przywalenie mimo delikatnej postury. Silną stroną jest też serwis.
            Jeszcze przy dłuższych meczach gra nierówno ale czego się spodziewać po dziewczynie , która w tamtym roku generalnie poza kilkoma najsłabszymi ITFami głównie grała wśród juniorek.

Najbardziej jednak cenię to , że mierzy wysoko i na siłę nie chce grać w WTA by przechodzić pojedyncze rundy, oraz że ma dokładne rozeznanie co jej brakuje i co musi poprawić.
            • Gość: MACIEJ Re: Magda Linette IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.09.10, 08:12
              No to za rok rozwali Radwanska!
              • Gość: nie gorączkuj Re: Magda Linette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 15:10
                Tak szybko to na pewno nie pójdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka