Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze?

IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.06.11, 15:56
    www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2011/1042/MDS.pdf
    W turnieju gra #1 Wozniacki a nastepna jest #32 Zakopalova,#34 Mattek-Sands i #37 Safarova.
    Cud by sie stal jakby Karola tego turnieju nie wygrala.Nie wiem w jakiej formie jest Safarova,ktora jako jedyna ma szanse z Wozniacki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: r Wozniacki Open IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 16:33
        Czyli liderka rankingu i 31 zawodniczek spoza top30. Śmiać mi się chce ;D
        • ex.mila Re: Wozniacki Open 06.06.11, 17:07
          Gość portalu: r napisał(a):

> Czyli liderka rankingu i 31 zawodniczek spoza top30. Śmiać mi się chce ;D

Najgorsze jest to, ze ten szajs będzie transmitowany przez Eurosport - czyli Turkish Airlains i plastry na stopy będą miały w Eurosporcie tygodniowa nieustanną reklamę.
          • ex.mila Re: Wozniacki Open 06.06.11, 17:07
            Kibicuję Oudin i Djokic.
          • Gość: optymist Re: Wozniacki Open IP: *.24.55.16.generic-hostname.arrownet.dk 06.06.11, 18:13
            Caroline startuje w tym turnirju bo jest Dunka i ten turniej zostal stworzony dla niej przez sponsorow i nie wypada sie z takiego turnieju wycofac. 7 Dunek w eliminacjach juz w pierwszej rundzie odpadlo tak ze praktycznie tenis dunski to jest tylko Caroline Wozniacki. Nie wiadomo czy Eurosport przeprowadzi transmisje gdy gra #1 ale reklama jej sponsorow na pewno bedzie.W koncu Caroline zarobila i dalej zarabia poza kortem wiele milionow. dolarow.
            • maksimum Re: Wozniacki Open 06.06.11, 21:38
              Gość portalu: optymist napisał(a):

>W koncu Caroline zarobila i dalej zarabia poza kortem wiele milionow. dolarow.

To tylko do konca tego roku,bo w Wimbledonie i US Open przyjdzie korekta jej umiejetnosci i rankingu.
              • Gość: optymist Re: Wozniacki Open IP: *.24.55.16.generic-hostname.arrownet.dk 06.06.11, 23:54
                Wiesz doskonale,ze twoje prognozy nigdy sie nie sprawdzaja. Caroline jest nieprzewidywalna,po niezbyt udanym turnieju RG przedluzyla swoja umowe sponsorska z Sony Ericsson do roku 2013. Tym razem Caroline zostanie globalnym wizerunkiem Sony Ericsson a nie tylko na Europe. Bedzie reklamowac Sony Ericsson Xperia smartphones i uczestniczyc i Xperia Hot Shots webtv-programie. Nie podano dokladnie ekonomicznych warunkow tej umowy ale mowi sie o dwucyfrowej milionowej sumie rocznie. Tak wiec poza kortem mozna zarobic duzo wiecej. Pisze o tym bys nie byl zmartwiony,ze Caroline zarobila w tym sezonie "tylko" 2 miliony dolarow!
                • maksimum Re: Wozniacki Open 07.06.11, 00:24
                  womenstennisnow.com/2011/caroline-wozniacki-renews-and-extends-exclusive-contract-with-sony-ericsson/
                  Znowu wymysliles sobie miliony,bo tylko one ci sie snia.Ciekawe ze nikt nie pisze o milionach poza toba.
        • maksimum Re: Wozniacki Open 06.06.11, 21:41

Ciekawe w jakiej formie jest Safarova,bo ona moglaby przywrocic Wozniacki do pionu.
        • Gość: j Re: Wozniacki Open IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 09:52

Ja nie widzę w tym niczego śmiesznego. Kopenhaga to jest skromny turniej, nainiższej w WTA kategorii, w dodatku rozgrywany na twardej nawierzchni w chwili, gdy cały tenisowy świat przenosi się na trawę. Nic dziwnego, że top 30 woli grać gdzie indziej. Liderka rankingu jest wyjątkiem, bo jest Dunką, a turniej kopenhaski to jedyna impreza WTA rozgrywana w tym kraju. Taki gest sportowej mistrzyni wobec małej ojczyzny. Udział Karoliny zwiększa zainteresowanie tym turniejem, a więc i szanse na utrzymanie go w kalendarzu WTA. Co, jak wiemy, nie udało się Warszawie, bo naszej mistrzyni na takie gesty nie stać.
          • maksimum Re: Wozniacki Open 07.06.11, 16:04
            Gość portalu: j napisał(a):

> Co, jak wiemy, nie udało się Warszawie, bo naszej mistrzyni na takie gesty nie stać.

Cala rodzina Radwanskich kompromitowala sie podczas Warsaw Open,szczegolnie tatus z zadaniami startowego i tedwie baletnice(Isia,Ula) ktore mialy rzadzic tenisem jak siostry Williams,a graja coraz gorzej,co mozna podsumowac,ze sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
            Djokovic jest dumny z tego ze gra dla Serbii w pucharach i to bez pieniedzy,a te krakowskie centusie nic nie zrobia dla kraju bez 50 tys dolarow jeszcze przed startem turnieju.

Nie bede ukrywal,ze wlasnie z powodu olania przez Radwanskich Warsaw Open i zadania startowego zycze im jak najgorzej.
            • manddia Warsaw Open 07.06.11, 21:31
              maksimum napisał:

> dwie baletnice(Isia,Ula) ktore mialy rzadzic teni
              > sem jak siostry Williams,a graja coraz gorzej

Agnieszka nie gra coraz gorzej.

> Nie bede ukrywal,ze wlasnie z powodu olania przez Radwanskich Warsaw Open i zad
              > ania startowego zycze im jak najgorzej.

Nie mówię, że Aga ma nieskazitelny charakter, ale managerem jest jej ojciec i on jest za to odpowiedzialny. Potem już poszło na fali - rodzica trudno się wyprzeć i zdyskredytować jego postępowanie publicznie zgadzając się na udział w warszawskim turnieju, którego organizator też nie umiał trzymać języka za zębami i upublicznił prywatną korespondencję pomiędzy zainteresowanymi stronami. Obydwaj panowie się nie popisali w mojej ocenie a turniej przeszedł już do historii...
              • maksimum Re: Warsaw Open 07.06.11, 21:50
                manddia napisał:

> Agnieszka nie gra coraz gorzej.

Chodzilo mnie o porownanie z innymi zawodniczkami z rankingu.Jesli spada w rankingu tzn ze gra gorzej niz te,ktore kiedys byly na jej poziomie.

> Potem już poszło na fali - rodzica trudno się wypr
                > zeć i zdyskredytować jego postępowanie publicznie zgadzając się na udział w war
                > szawskim turnieju, którego organizator też nie umiał trzymać języka za zębami i
                > upublicznił prywatną korespondencję pomiędzy zainteresowanymi stronami. Obydwa
                > j panowie się nie popisali w mojej ocenie a turniej przeszedł już do historii...

Nie mam nic do zarzucenia organizatorom,to Radwanscy nie dotrzymali slowa,a organizatorzy ujawnili PRAWDZIWA korespondencje co nigdy nie jest naganne.
                Naganna jest zadanie startowego,a nie jego odmowa i powiadomienie o tym prasy.
                Naganny byl komunizm a nie obalenie jego.
                Naganna byla dyktatura Saddama a nie obalenie tej dyktatury,bo wielu Polakow w dalszym ciagu mysli ze obalenie Saddama bylo naganne.

• manddia Któż się jego o to pytał? 07.06.11, 23:09
                  maksimum napisał:

> organizatorzy ujawnili PRAWDZIWA korespondencje co nigdy nie jest naganne.

Każda korespondencja jest prawdziwa o ile nie jest podrobiona - nie znaczy to jednak, że negocjacje biznesowe przesyłane prywatnie pocztą elektroniczną to coś co powinno ujrzeć światło dzienne, jak każde pertraktacje. Wystarczyło poinformować opinię publiczną o braku chęci występu rodziny Radwańskich a nie robić z tego szopki. Nie podoba mi się zachowanie papy Radwańskiego, ale równie nie należę do zwolenników skarżypytów, którzy wywlekają przed mediami czyjąś prywatną korespondencję.

> Naganna jest zadanie startowego,a nie jego odmowa i powiadomienie o tym prasy.
                  > Naganny byl komunizm a nie obalenie jego.
                  > Naganna byla dyktatura Saddama a nie obalenie tej dyktatury,bo wielu Polakow w
                  > dalszym ciagu mysli ze obalenie Saddama bylo naganne.

Kablowanie na innych też było naganne. Zarówno w komunizmie jak i obecnie.
                  www.youtube.com/watch?v=UPYVpj9Y-cY
                  • maksimum Re: Któż się jego o to pytał? 07.06.11, 23:49
                    manddia napisał:

> Kablowanie na innych też było naganne. Zarówno w komunizmie jak i obecnie.

Widze,ze jestes calkiem normalnym Polakiem.
                    A jak przyszedl Rywin z propozycja "biznesowa" do Michnika,to co Adas powinien zrobic?
                    A jak widzisz,ze ktos kogos okrada na ulicy,to co powinienes zrobic?
                    Widzisz,przestepczosc bardzo dobrze ma sie tam,gdzie przecietny obywatel jest wspolnikiem przestepcy nie informujac policji ani prokuratury o popelnionych przestepstwach.
                    Startowe jest nielegalne i organizatorzy powinni o tym poinformowac nie tylko opinie publiczna ale i prokurature i Radwanski by beknal jak za zborze.
                    • maksimum Re: Któż się jego o to pytał? 07.06.11, 23:52
                      Mialo byc by beknal jak Rywin za naklanienie do lapowki.
                    • manddia Przestępca Radwański? 08.06.11, 00:12
                      maksimum napisał:

> A jak przyszedl Rywin z propozycja "biznesowa" do Michnika,to co Adas powinien
                      > zrobic?
                      > A jak widzisz,ze ktos kogos okrada na ulicy,to co powinienes zrobic?
                      > Widzisz,przestepczosc bardzo dobrze ma sie tam,gdzie przecietny obywatel jest w
                      > spolnikiem przestepcy nie informujac policji ani prokuratury o popelnionych prz
                      > estepstwach.
                      > Startowe jest nielegalne i organizatorzy powinni o tym poinformowac nie tylko o
                      > pinie publiczna ale i prokurature i Radwanski by beknal jak za zborze.

Skoro uważasz, że Robert Radwański popełnił przestępstwo ścigane kodeksem karnym niezwłocznie powinieneś powiadomić prokuraturę. Aż dziw, że zapomniałeś!

PS. Nie sprzątanie kupek po psach jest wykroczeniem, za który przysługuje mandat. Straż miejska tego nie kontroluje i po pieskach zostają niespodzianki w różnych miejscach. Nikt jednak nie leci w takich przypadkach z tym do prokuratury, przynajmniej jak na razie...
                      • maksimum Re: Przestępca Radwański? 08.06.11, 03:32
                        manddia napisał:

> Skoro uważasz, że Robert Radwański popełnił przestępstwo ścigane kodeksem karny
                        > m niezwłocznie powinieneś powiadomić prokuraturę. Aż dziw, że zapomniałeś!

Dowody sa w rakach organizatorow turnieju,a nie moich i to ich obowiazkiem bylo powiadomic prokurature.

PS. Gdyby ja mial cos wspolnego z organizowaniem tamtego turnieju to na 100% polecialbym z tym do prokuratury.
                        • Gość: j. Re: Przestępca Radwański? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 09:13
                          maksimum napisał:

> Gdyby ja mial cos wspolnego z organizowaniem tamtego turnieju to na 100% polecialbym z tym do prokuratury.

I ośmieszyłbyś się. Agnieszka Radwańska nie jest urzędnikiem publicznym zobowiązanym do występowania na korcie w ramach pełnionej publicznej funkcji. Jest zawodową tenisistką i ma prawo brać pieniądze z grę. Forma i tytuł wynagrodzenia może być regulowana przez przepisy WTA bądź ITF i jeśli Aga naruszy te przepisy, może być pociągnięta do regulaminowej odpowiedzialnosci przez daną organizację. Ale to jest sprawa między zawodnikiem, dyrekcją turnieju a władzami tenisa; prawo karne i prokurator nie mają tu moim zdaniem nic do roboty.
                          • Gość: Pitou Re: Przestępca Radwański? IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.11, 12:34
                            Jedrzej ja zwykle slusznie, a Maciej jak zwykle...
                            Nb. Radwanski wsciekl sie dopiero jak na turniej zglosila sie Szarapowa. Uznal, ze skoro da Marii znalazlo sie startowe to Aga nie musi grac za patriotyzm.
                            W sumie- myslenie krotkowzroczne. Aga powinna wystapic w Warszawie- by zareklamowac siebie i rzy okazji ratowac turniej warszawski. Wogole- oabaj Panowie dali popalic, bo powinni sie jakos dogadac. troche to "po polskiemu", niestety.
                            • maksimum Re: Przestępca Radwański? 08.06.11, 15:16
                              Gość portalu: Pitou napisał(a):

> Jedrzej ja zwykle slusznie, a Maciej jak zwykle...
                              > Nb. Radwanski wsciekl sie dopiero jak na turniej zglosila sie Szarapowa. Uznal,
                              > ze skoro da Marii znalazlo sie startowe to Aga nie musi grac za patriotyzm.

Radwanski to jest glupi i chciwy chlopek-roztropek.
                              Organizator turnieju wyraznie powiedzial,ze NIKT nie dostal startowego i nie ma ZADNYCH dowodow na to,ze bylo inaczej.
                              A moze ty masz jakies dowody,ze Sharapova dostala startowe w Warszawie?

> W sumie- myslenie krotkowzroczne. Aga powinna wystapic w Warszawie- by zareklam
                              > owac siebie i rzy okazji ratowac turniej warszawski. Wogole- oabaj Panowie dali
                              > popalic, bo powinni sie jakos dogadac. troche to "po polskiemu", niestety.

Widze,ze ty jestes kolejnym Polakiem ,ktory obwinia Busha za obalenie Saddama.
                              Organizator turnieju w Warszawie postapil prawidlowo,a Radwanski jak zwykly polski cham.
                              Nie widze powodu by normalny czlowiek musial sie dogadywac z chamem.
                              • Gość: ? Re: Przestępca Radwański? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 15:27
                                maksimum napisał:

> Organizator turnieju wyraznie powiedzial,ze NIKT nie dostal startowego

Oczywista ściema.
                                • maksimum Re: Przestępca Radwański? 09.06.11, 01:13
                                  Gość portalu: ? napisał(a):

> maksimum napisał:
                                  >
                                  > > Organizator turnieju wyraznie powiedzial,ze NIKT nie dostal startowego
                                  >
                                  > Oczywista ściema.

A ty jestes w stanie to udowodnic.Wystarczy troche pomyslec.
                          • maksimum Re: Przestępca Radwański? 08.06.11, 14:56
                            Gość portalu: j. napisał(a):

> I ośmieszyłbyś się. Agnieszka Radwańska nie jest urzędnikiem publicznym zobowią
                            > zanym do występowania na korcie w ramach pełnionej publicznej funkcji. Jest zaw
                            > odową tenisistką i ma prawo brać pieniądze z grę.

1-po pierwsze to nie dotyczy Agi tylko jej menadzera-ojca.
                            2-po drugie przepisy ITF obowiazuja wszedzie tam,gdzie turnieje sa grane,czyli to prawo jest tak samo miedzynarodowe jak i polskie.
                            3-proba wyludzenia lapowki byla i przed sadem odpowiada sie za probe wyludzenia lapowki,
                            a nie ma znaczenia kto od kogo(ITF,WTA).
                            4-To ze ITF powinien ukarac Radwanskiego,jest pewne jak 2+2=4,ale dopiero po sprawie o wyludzenie lapowki,gdzie dowody bylyby pokazane w sadzie.
                            5-ITF tak samo jak ja nie ma dostepu do dowodow i moze ich nigdy nie dostac.

> . Ale to jest sprawa między zawodnikiem, dyrekcją turnieju a władzami tenisa; p
                            > rawo karne i prokurator nie mają tu moim zdaniem nic do roboty.

Jesli Ty bedziesz probowal wyludzic lapowke ode mnie,to tak dlugo ta sprawa bedzie miedzy mna a Toba dopoki ja z tym nie pojde do sadu.
                            Identycznie ma sie sprawa miedzy menadzerem a organizatorem turnieju.
                            Organizator pokazal publice ze Radwanski jest swinia,ale nie poszedl z tym do sadu.

Poza tym wyludzenie lapowki to jest sprawa karna,a ITF moze co najwyzej pogrozic ci palcem lub nalozyc grzywne i dlatego takie sprawy powinny byc rozpatrywane przez sady.
                            • maksimum Re: Przestępca Radwański? 08.06.11, 14:59
                              Zapomnialem dodac,ze ITF to jest bunch of pussies i zajmuje sie lizaniem zadow zawodnikom a nie ich karaniem.
                            • Gość: J. Łapówka, łapówka, łapówka.... IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 11:32
                              maksimum napisał:

> proba wyludzenia lapowki byla i przed sadem odpowiada sie za probe wyludzenia lapowki, a nie ma znaczenia kto od kogo(ITF,WTA).
                              [...]
                              Jesli Ty bedziesz probowal wyludzic lapowke ode mnie,to tak dlugo ta sprawa bedzie miedzy mna a Toba dopoki ja z tym nie pojde do sadu.

Cała twoja argumentacja opiera się o to, że nazwałeś startowe "łapówką". Ale przed sądem liczą się nie etykiety tylko meritum sprawy. Gdybyś ty zwrócił się do mnie "Jędrzeju, pouczyłbyś mojego Maćka matematyki", a ja odpowiedziałbym "OK Macieju, ale to będzie kosztowało tyle i tyle" - to choćbyś nie wiem jak przekonywał sędziego, że ja żądałem "łapówki", nicbyś nie wskórał. Chyba, że ja byłbym nauczycielem twego syna w szkole. Wtedy co innego - istniałoby bowiem podejrzenie, że te pieniędze mają być tak naprawdę nie za nauczanie, ale za wystawienie lepszej oceny. W Polsce nauczyciel szkoły publicznej za coś takiego faktycznie ma do czynienia z prokuratorem.

I tak ja widzę istotę sprawy. Przed sądem karnym staje ktoś, kto w zamian za pieniądze niewłaściwie używa władzy powierzonej mu w ramach sprawowania jakiejś funkcji publicznej. W przypadku tenisistki żądającej honorarium za start w zawodach o takim nadużyciu władzy mowy być nie może. Jest jakieś naruszenie przepisów WTA czy też ITF, ale przecież nie każde naruszenie przepisów nadaje się do sprawy karnej.
                              • maksimum Re: Łapówka, łapówka, łapówka.... 10.06.11, 15:22
                                Gość portalu: J. napisał(a):

> W przypadku tenisistki żądającej honorarium za start w zawo
                                > dach o takim nadużyciu władzy mowy być nie może.

Widze,ze latwo dales sie urobic tym cieniasom z ITF.
                                Czy robol,kierownik lub dyrektor powinni dostawac pieniadze zanim pojawia sie w pracy,czy jednak powinni sie najpierw jakas praca wykazac?
                                To samo jest z tenisistkami.
                                Przestepstwo Radwanskiego polegalo na tym,ze domagal sie 50 tys doll przed rozpoczeciem turnieju,za sam przyjazd na turniej.
                                Tenisistki dostaja pieniadze od organizatorow za prace,czyli za wygrane mecze,a czasami nawet za przegrane mecze,ale nigdy za sam przyjazd na turniej.
                                Startowe bylo usankcjonowane tylko dla kilku turniejow i wszyscy wiedzieli,ktore to turnieje byly.Warsaw Open tym turniejem nie byl,wiec zadanie startowego bylo przestepstwem.

PS.A jak Isia bedzie jechala do Eastbourne,to tatko tez poprosi o startowe tam?
                                Nie,bo by ja obszczali i obsmiali.Cham Radwanski odwazyl sie poprosic organizartorow Warsaw Open o lapowke,bo myslal,ze NIKT sie o tym nie dowie.
                                Wiadomo nie od dzis,ze najlepiej okrada sie swoich i rodzine.

>Jest jakieś naruszenie przepisów WTA czy też ITF, ale przecież nie każde naruszenie >przepisów nadaje się do sprawy karnej.

Gdyby Michnik nie ujawnil z czym do niego Rywin przyszedl,to tez by sprawy nie bylo.
                                Ja rozumien Jedrzej ,ze w Polsce lapowka,to jest to samo co na zachodzie prosze i dziekuje i dlatego macie problemy natury moralnej.
                                • manddia Argentyna - ole, ole, ole! 10.06.11, 16:10
                                  Przyjechała do biednej Polski reprezentacja z kraju Maradony w bardzo rezerwowym składzie a wszystko przez to, że PZPN nie chciał wyłożyć na lepsze startowe dla Messiego i jego kolegów z pierwszej jedenastki. Kogo aresztujemy? PZPN, piłkarzy z Ameryki Płd. czy ich futbolowy związek?
                                • Gość: J Re: Łapówka, łapówka, łapówka.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.11, 01:42
                                  Ja ci piszę, że nie każde naruszenie przepisów jest przestępstwem w sensie prawa karnego, a ty mi odpowiadasz, że gdyby Michnik nie ujawnil z czym do niego Rywin przyszedl,to tez by sprawy nie bylo.. Co ma piernik do wiatraka? Ja pisałem nie o kwestii wykrywalnosci przestępstw, tylko o o kwalifikacji prawnej. Do ciebie chyba nie dotarło, że proces karny i więzienie nie są jedynymi środkami ochrony ładu prawnego. To jest sowiecki sposób myślenia, nie po raz pierwszy zresztą go przejawiasz, mimo ćwierci wieku spędzonej w USA.

> Przestepstwo Radwanskiego polegalo na tym,ze domagal sie 50 tys doll przed rozpoczeciem turnieju,za sam przyjazd na turniej.
                                  Jeśli takie żądanie jest przestępstwem, to trzebaby zamknąć w pierdlu co najmniej 3/4 amerykańskich celebrytów. Ci ludzie nagminie przecież żądają i otrzymują finansowe gratyfikacje z samo uświetnienie swoją obecnością jakiejś imprezy. Nie za pracę, ale właśnie za samą obecność. Jeśli uważasz że to zasługuje na kryminał, to nie pisz, że Polska ma z tym problem moralny, bo to jest typowo amerykański obyczaj, Polska dopiero raczkuje na tym polu.

Kończę już naszą wymianę zdań na ten temat, bo wpadłeś już w swój trans i z każdym postem coraz bardziej od rzeczy piszesz
                                  • maksimum Re: Łapówka, łapówka, łapówka.... 12.06.11, 04:46
                                    Gość portalu: J napisał(a):

> Jeśli takie żądanie jest przestępstwem, to trzebaby zamknąć w pierdlu co najmni
                                    > ej 3/4 amerykańskich celebrytów.

Niestety nie masz racji.Praca celebrytow jest ukazywanie sie przed kamerami i za to in placa lub nie,zaleznie od umowy.
                                    Praca tenisistow jest gra w tenisa a poglady Federera n/t epidemii w Niemczech mnie nie interesuja.
                                    Sa mecze pokazowe za ktore biora pieniadze i to tez jest wczesniej ustalone i biora nie za przybycie gdzies lecz za granie.
                                    McEnroe dostaje tez pieniadze za gadanie,gdy komentuje mecze,ale nie dostaje kasy za samo siedzenie przed ekranem.
                                    Bardzo wielu aktorow amerykanskich ma stawki za obecnosc na slubach czy urodzinach i kazdy moze ich wynajac.

> Ci ludzie nagminie przecież żądają i otrzymują
                                    > finansowe gratyfikacje z samo uświetnienie swoją obecnością jakiejś imprezy. N
                                    > ie za pracę, ale właśnie za samą obecność.

Nie jest to za sama obecnosc,co za zabawianie publicznosci,cos jak idziesz na wystep jakiegos komedianta i placisz wejsciowke.

> Jeśli uważasz że to zasługuje na kryminał, to nie pisz,

Oczywiscie ze tenisisci moga zadac kasy za ukazanie sie na jakis imprezach,ale nie na tych na ktorych graja w tenisa.
                                    Nie zdziwilbym sie gdyby Wozniacki zazadala kasy za granie w tenisa z Lukaszenka,bo miala do tego prawo.
                                    Przeciez zamiast jechac na Bialorus mogla spedzic mile czas z rodzina.

• Gość: j Warsaw Open IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 23:18
              maksimum napisał:

> Nie bede ukrywal,ze wlasnie z powodu olania przez Radwanskich Warsaw Open i zadania startowego zycze im jak najgorzej.

Ja, choć jestem warszawiakiem, nie podchodzę do tego aż tak radykalnie, bo w końcu nie wiem, czy np. Caro nie dostaje jakiegoś startowego w Kopenhadze, podobnie Nole w Belgradzie, Roger w Bazylei itp. Masz rację, że startowe jest zakazane, ale jest to zakaz dość powszechnie łamany, to jest tajemnica Poliszynela.

Wiem natomiast co innego. Otóż turniej warszawski, wskutek radykalnego konfliktu pomiędzy stosunkowo wysoką rangą formalną (kat. Premier, pula nagród $ 600 tys.) a fatalnym usytuowaniem w kalendarzu rozgrywek, z góry skazany był na trudności ze zbilansowaniem zysków i wydatków. Kiedy w lutym 2009 Berlin zrezygnował z organizacji tego turnieju i zgłosiła się poń Warszawa, zastanawiałem się, czy Makarczyk słusznie robi pakując sie w ten ryzykowny interes. I doszedłem do wniosku, że jeśli podjęcie się organizacji tej imprezy ma dla Warszawy jakiś sens, to tylko taki, że wracamy w ten sposób do głównego nurtu rozgrywek WTA - i jeśli uda się doczekać lepszych czasów (w sensie korzystnej reformy kalendarza), to per saldo wyjdziemy na swoje. Należało tylko znaleźć strategicznego sponsora, który gotów byłby razem z Makarczykiem na te lepsze czasy poczekać. Sponsor się znalazł, mianowicie Polsat, ale zgłosił żądanie: w turnieju musi grać polska rakieta nr 1, inaczej ze sponsoringu nici. No a polska rakieta nr 1 zażądała ekstra forsy, w wysokości połowy nagrody mistrzowskiej przyznanej za samo nazwisko - której Makarczyk, ze względu na inherentną słabość finansową turnieju, mógł po prostu nie mieć. I w ten sposób turniej upadł. Najboleśniejsze w tym upadku jest to, że już rok potem (czyli w tym sezonie) nastapiły owe tak oczekiwane zmiany w kalendarzu WTA, polepszajace w pewnym przynajmniej stopniu sytuację przedparyskiego warm-up. Zmieniono mianowicie kolejność rozgrywania Madrid Open i Internazionali d'Italia, przez co turniej ten nie jest już wciśnięty między dwa turnieje obowiązkowe, MO i RG, jak orzeszek między drzwi. Ułatwia to nieco pozyskiwanie atrakcyjnych uczestniczek. Ale z reformy tej korzysta juz Bruksela, nie Warszawa; Warsaw Open zdechł, nim się jej doczekał.
              • maksimum Re: Warsaw Open 08.06.11, 00:00
                Gość portalu: j napisał(a):

> bo w końcu nie wiem, czy np. Caro nie dostaje jakiegoś startowego w Kopenhadze,

Ona jest dosc dobrze ustawiona,wiec jej bym nie podejrzewal.Poza tym na zachodzie inaczej traktuje sie lapownikow niz w Polsce.

> podobnie Nole w Belgradzie, Roger w Bazylei itp.

Jestem w 100% pewien ,ze oni sie w to nie bawia.To nie ta klasa co Radwanscy.

> Masz rację, że startowe jest zakaza
                > ne, ale jest to zakaz dość powszechnie łamany, to jest tajemnica Poliszynela.

Lamane bylo w inny sposob.
                Kraje naftowe dawaly horrendalne pieniadze za nakrecenie reklam z gwiazdami w tych roznych Kuwejtach ,co bylo ukryta forma startowego i nie lamalo prawa.
                Oferowaly tez darmowe bardzo drogie wycieczki,wakacje itd. ale nie pieniadze.
                Radwanski domagal sie zywej gotowki.

• Gość: r Re: Warsaw Open IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 00:00
                > ońcu nie wiem, czy np. Caro nie dostaje jakiegoś startowego w Kopenhadze, podob
                > nie Nole w Belgradzie, Roger w Bazylei itp.

Podejrzewam, że Roger nie dostaje. Startuje tam od samego początku kariery, dostawał dzikie karty i teraz pomaga promować rodzinne miasto. Bazylea jest zawsze u niego w kalendarzu, niezależnie od wyników. Tak samo Nole w Belgradzie. Zresztą skoro Radwański chciał 50k, to ile taki Federer czy Djoković? 200 tysięcy? Przecież to połowa puli nagród...

Za to Nadal podobno jeździ na ten turniej do Bangkoku, bo za każdym razem jego konto zasila milion zielonych.
                • Gość: j. Re: Warsaw Open IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 00:45

> Podejrzewam, że Roger nie dostaje. Startuje tam od samego początku kariery, dostawał dzikie karty i teraz pomaga promować rodzinne miasto. [...] Tak samo Nole w Belgradzie

Co do Rogera, to myslę podobnie - wymieniłem go to tylko tak na wszelki wypadek, bo a nuż intuicja mnie zawodzi. Ale za Djokovicia jużbym nie ręczył. Inny kraj, inna kultura. Szwajcarskie pojęcia etyki pracy i biznesu ukształtowane zostały przez surowy kalwinizm; Serbów wychowywali prawosławni popi i tureccy paszowie. To są przeciwstawne bieguny.
                • maksimum Re: Warsaw Open 08.06.11, 03:37

> Za to Nadal podobno jeździ na ten turniej do Bangkoku, bo za każdym razem jego
                  > konto zasila milion zielonych.

A skad oni ten milion maja? Od Ciebie?
                  Czy nie widzisz jak na kazdym turnieju zwyciezcy i pokonani dziekuja promotorom turniejow i widzom,bo bez nich turnieje by sie nie odbyly?

Najbogatszy turniej to jest IW i tam na kazdym korcie masz HE a nie to co bieda RG ,ze nie dosc ze swiatel nie ma,to jeszcze sedzia sie nalata po korcie w poszukiwaniu sladow.
                  • Gość: j. Re: Warsaw Open IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 07:19
                    maksimum napisał:

> A skad oni ten milion maja? Od Ciebie?

No to ja już nie rozumiem, potępiasz startowe czy nie. Milion dla Rafy cacy, a 50 tys dla Radwy be?

> Najbogatszy turniej to jest IW i tam na kazdym korcie masz HE a nie to co bieda RG ,ze nie dosc ze swiatel nie ma,to jeszcze sedzia sie nalata po korcie w poszukiwaniu sladow.

Pula nagród w Indian Wells wynosiła 7 290 tys. dolarów, podczas gdy w Paryżu - 25 640 tys. (wg kursu wymiany z 6 czerwca), a więc trzy i pół raza więcej. RG na pewno nie jest biedniejszym turniejem. Co do Hawk Eye, to jest to urządzenie efektowne i wygodne dla telewidza, ale dla sędziego materialny ślad pozostawiony przez piłkę na sypkiej nawierzchni jest bardziej wiarygodnym dowodem niż elektroniczna symulacja. Adekwatność HE nigdy nie została w pełni udowodniona i co jakiś czas bywa kwestionowana. Na trawie czy akrylu to urządzenie i tak nie ma dobrej alternatywy, ale stosowanie go na mączce jest czystym szpanem. Co do świateł - zgoda. Dla braku reflektorów na głównych kortach RG i przenoszenia paru gemów z dnia na dzień ja także nie widzę usprawiedliwienia.
                • manddia Halle i Federer 08.06.11, 07:18
                  W niemieckim turnieju miał wystąpić Szwajcar, ale ból w pachwinie stał się przyczyną absencji wielokrotnego mistrza. Roger ma dożywotnią umowę z organizatorami na przyjazdy i występy w tym trawiastym turnieju. Czy robi to za darmo? Szczerze wątpię...
                  • Gość: j. Re: Halle i Federer IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 08:31
                    manddia napisał:

> Roger ma dożywotnią umowę z organizatoram i na przyjazdy i występy w tym trawiastym turnieju. Czy robi to za darmo? Szczerze wątpię...

Ta "dożywotnie umowa na występy" to jest informacja z portalu sport.pl i jako taka powinna być traktowana z przymrużeniem oka. Ta umowa albo nie jest dożywotnia, albo nie dotyczy występowania na korcie, to jest jasne. Ale jakąś długotermiową umową z turniejem lub jego sponsorem Roger zapewne jest związany. Nic bliższego o tym wszakże nie wiem.
                    • manddia Re: Halle i Federer 08.06.11, 09:08
                      Dożywotnia w sensie kariery, nie żywota.
                      www.atpworldtour.com/News/Tennis/2010/06/23/Halle-Federer-Lifetime-Contract.aspx
                      • Gość: j. Re: Halle i Federer IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 11:05
                        manddia napisał:

> Dożywotnia w sensie kariery, nie żywota.
                        rel="nofollow">www.atpworldtour.com/News/Tennis/2010/06/23/Halle-Federer-Lifetime-Contract.aspx

Dzięki za link, choć muszę przyznać, że jego zawartość nieco mnie skonfundowała. Umowa jest jawna, dotyczy uczestnictwa w turnieju i trudno wątpić, by Roger nie czerpał z niej jakiejś korzyści. Co w takim razie z osławionym zakazem płacenia startowego? Pewnie znowu rzecz w jakichś szczegółach, w których diabeł, jak zwykle, tkwi ze złośliwą miną i robi nam "zyg-zyg, marcheweczka".

a może chodzi tu o to, że korzyści nie są pieniężne? Everything was prepared for him from the private jet to the maid - wyjawił wczoraj p. Ralf Weber, uskarżając się na Rogerową niesubordynację. Mniejsza już o ten jet, ale owa druga korzyść brzmi co najmniej intrygująco... Co prawda Halle to jest Westfalia i tamtejsze Mädchen nie są przesadnie pociągające, ale może dla Rogera ściągnęli dziewczynę z Bawarii lub Wirtembergii? Góralki z południowych Niemiec to są apetyczne panny, pieknie prezentują się w swych ludowych stojach, a bez strojów jeszcze piękniej... Tylko, co na to wszystko Mirka???!
                        • Gość: j. erratum IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 11:09
                          Gość portalu: j. napisał(a):

>[...] trudno wątpić, by Roger nie czerpał z niej jakiejś korzyści.

Miało być: trudno sądzić, by Roger nie czerpał z niej jakiejś korzyści.
                        • maksimum Re: Halle i Federer 08.06.11, 15:10
                          To nie tylko chodzi o JET ale i o specjalny apartament ,gdzie Federer z zona i dziecmi ma przebywac.

"Federer arrived in Halle (Westfalen) with his wife Mirka and their twin daughters Myla Rose and Charlene Riva last Friday, and moved into his customary suite in the GERRY WEBER Sportpark Hotel."

To nie jest jakis pokoj w jakims hotelu,tylko "customary suite" w najlepszym hotelu.
                          Tego wlasnie ta umowa dotyczy.Pewno dorzucaja limuzyne z szoferem dla Mirki by mogla na zakupy jezdzic.Jakies wycieczki dla calej 4-ki po okolicy itd.
                          • Gość: r Re: Halle i Federer IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 12:04
                            Z grubsza - tygodniowe luksusowe wakacje przeplatane godzinnym treningiem i dwoma setami dziennie.
                            • maksimum Re: Halle i Federer 09.06.11, 16:01

> Z grubsza - tygodniowe luksusowe wakacje przeplatane godzinnym treningiem i dwo
                              > ma setami dziennie.

Dokladnie tak.
          • Gość: optymist Re: Wozniacki Open IP: *.24.117.255.generic-hostname.arrownet.dk 07.06.11, 18:19
            Dunski turniej na nawierzchyni hardcourt bedzie ostatni w tym sezonie. Wprzyszlym roku 2012 bedzie na maczce ceglanej,w ten sposob bedzie szansa ,ze wiecej tenisistek z TOP 30 tu przybedzie i turniej bedzie rozegrany w kwietniu. Kto wie? moze znajdzie sie jakas tenisistka z TOP 10 lub TOP 20. Obecny turniej kopenhaski nie jest najszczesliwszy - tuz przed turniejem na trawie.
            • maksimum Wozniacki gra bardzo slabo i nie wygra tego turnie 07.06.11, 21:58
              Obejrzalem drugi set meczu 1-szej rundy #1 Wozniacki-#109 Falconi i bylem przerazony poziomem gry Karoliny.Ona gra gorzej niz podczas Roland Garros.
              Ona tego turnieju nie wygra,nawet przy tak slabej konkurencji jaka jest tutaj.
              Tatus wyszedl przy stanie 3:2 w drugim secie i opowiada smetki by grala agresywniej i po jego wykladzie przegrala nastepnego gema na 3:3.Ona nie jest w stanie grac agresywniej bo wysyla pilki na out albo nie dobiega do drop-shotow.
              Tatus na trybunach robi sie caly czerwony jak Radwanski i ktos nawet z trubun krzyczal,ale nie pokazali kto.
              • Gość: aRad Re: Wozniacki gra bardzo slabo i nie wygra tego t IP: *.phlapa.east.verizon.net 08.06.11, 22:08
                No i znowu nie potrzebnie sie podniecales, Karolina spokojnie wygrala z Falconi, sensacji nie bylo. Spieniasz sie z niecierpliwoscia czekajac, jak Twoje ukochane zawodniczki przegraja i zaczna realizowac zalozony przez ciebie plan z przed trzech lat i wypadna z (20, 100, 500) w ciagu najblizszego miesiaca. Jeszcze troche bedziesz musial na to poczekac...
                • Gość: MACIEJ #1 Wozniacki-# 76 Kerber 7:6. IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.06.11, 21:38
                  www.wtatennis.com/headtohead/caroline-wozniacki_2255881_12631/0,,12781~12631~10768,00.html
                  No dzialo sie w pierwszym secie co niemiara.
                  Kerber prowadzila 5:2 i seta miala w kieszeni,ale jednak udalo jej sie go przegrac w tie-breaku.

Nie wiem jakim cudem Kerber jest w pierwszej setce,bo serw jej zupelnie nie wychodzi jak rowniez forehand.
                  Oczywiscie mecz ogladam TYLKO z 2 powodow:
                  1-Lubie jak Wozniacki kloci sie z sedzia glownym o pilki outowe.To jest GWOZDZ programu.
                  I zeby bylo smieszniej to sedziuje dzisiaj Matol.
                  2-Lubie jak w przerwie wychodzi na kort "trener" Piotr i udziela smiesznych rad corce.
                  No wiec dzisiaj Piotrek wylecial juz na samym poczatku drugiego seta i nawija:"zagraj jej kik na bekend bo ona tego nie lubi".Poza tym pilke bierzesz za wolno,musisz ja brac szybko tak jak cwiczylismy.

Nie wiem czy facet slepy jest czy kompletnie nie wie co mowi?
                  Karola ledwo zipie na korcie.Powietrze lapie jak podduszona ryba w zatrutej polskiej rzece,a on jej kaze szybciej biegac i szybciej pilke brac,skoro przy jej kondycji w tej chwili,to ona zupelnie refleksu nie ma.
                  I moze by ktos pana Piotra poinformowal,ze pisze sie i mowi bekhend(backhand) a nie bekend.

Ogolnie ten mecz to zenada i kompromitacja tak #1 jak i tenisa zenskiego.
                  • Gość: optymist Re: #1 Wozniacki-# 76 Kerber 7:6. IP: *.24.119.115.generic-hostname.arrownet.dk 09.06.11, 23:54
                    Wszystkim jest wiadomo,ze Maciej nie moze zyc bez Caroline Wozniacki, dlatego slyszymy z jego strony belkot i jeszcze raz belkot. Ostatnio zaczyna krytykowac rowniez jej ojca i trenera i to w bardzo ordynarny sposob. Nie moze zaakceptowac,ze Piotr odniosl wielki sukces trenujac swoja corke. Typowa zawisc i zazdrosc przemawia u niego bo zdaje sobie sprawe,ze nie dorasta Piotrowi nawet do piet! Maciej na tym forum jest bardzo aktywny,szkoda tylko,ze niewiele jest na temat tenisa - wiekszosc jego wypowiedzi to plotki i pomowienia. Normalnie jak Caroline wygrywa mecz to siedzi cicho ale tym razem nie wytrzymal.
                    • maksimum Re: #1 Wozniacki-# 76 Kerber 7:6. 10.06.11, 01:49

> Piotr odniosl wielki sukces trenujac swoja corke.

Piotr nie odniosl zadnego sukcesu,to Karola sama odbijala od sciany od malenkosci a on sie podlaczyl jak juz ona niezle grala.
                      Calkiem inna sytuacja byla u mnie,bo ja swoje dzieci uczylem grac od podstaw.

Wyglada na to,ze sukcesy Karoli to przeszlosc,bo gra coraz gorzej a ojciec doradza jak zwykle zle.Dobrze ze ona go nie slucha,to wygrywa dzieki temu z zawodniczkami spoza pierwszej 50-tki,ale jak przyjdzie grac z lepszymi to bedzie kompletna klapa.

• Gość: optymist Re: #1 Wozniacki-# 76 Kerber 7:6. IP: *.24.119.115.generic-hostname.arrownet.dk 10.06.11, 02:33
                        A kogo obchodzi twoja sytuacja i twoje dzieci? Sam powiedziales ze zmuszales dzieci do grania w tenisa i nic z tego nie wyszlo - moze powinnes dac im spokoj. Nie porownuj sie z Piotrem,ten czlowiek ma klase - sama Caroline powiedziala,ze bez niego nie osiagnelaby tak wielkiego sukcesu byc liderka WTA Tour.Caroline ma duzy respekt do swojego ojca,nie proboj tego pomniejszac biorac za przyklad siebie i swoje dzieci.
                        • maksimum Re: #1 Wozniacki-# 76 Kerber 7:6. 10.06.11, 15:31

> Sam powiedziales ze zmuszales dzieci do grania w tenisa i nic z tego nie wyszlo - moze >powinnes dac im spokoj.

Nie zmuszalem tylko naklanialem i niezle wszystko wyszlo.
                          Syn gra w tenisa w szkole a corka bedzie grala za rok.

> Nie porownuj sie z Piotrem,ten czlowiek ma klase

Nie wiem ile klas ma Piotr,ale jego porady na korcie sa zupelnie bez sensu.Karolina ich nie wykonuje i dzieki temu jeszcze sie utrzymuje w tym bardzo slabo obsadzonym turnieju.
                          Juz teraz widzimy czerwonego na twarzy pana Piotra na trybunach,a jak Karola nic nie ugra na Wimbledonie ,co jest wiecej niz pewne i wypadnie niedlugo z pierwszej 5-tki ,co jest bardzo prawdopodobne,to zobaczymy klase tak pana Piotra jak i jej corki.
                          Ona juz teraz niezla klase pokazuje klocac sie o pilki outowe.

> - sama Caroline powiedziala,ze bez niego nie osiagnelaby tak wielkiego sukcesu byc >liderka WTA Tour.

A co miala powiedziec? Ze tak przynudza na meczach,ze ciezko go sluchac?

> Caroline ma duzy respekt do swojego ojca,nie proboj tego pomniejszac biorac za przyklad
                          > siebie i swoje dzieci.

Moje dzieci chodza do bardzo dobrych szkol i stad sie bierze ich respekt do mnie,a Karola co najwyzej pokloci sie z sedzia o pilke outowa i tam jej inteligencja wychodzi,gdy caly stadion gwizdze.

• Gość: MACIEJ Re: Wozniacki gra bardzo slabo i nie wygra tego t IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.06.11, 21:41
                  Po wielkich emocjach #1 Wozniacki pokonala #109 Falconi.

www.wtatennis.com/headtohead/caroline-wozniacki_2255881_12631/0,,12781~12631~13733,00.html
                  Poziom tenisa taki,jakby obie byly spoza pierwszej 100-tki.
                  • Gość: MACIEJ Ten konus Messi jest przereklamowany! IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.06.11, 19:55
                    Nie siedzi w domu.
      • Gość: ? Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 22:04
        Dla Mattek-Sands turniej jednak okazał się za mocno obsadzony i amerykańska rakieta numer 1 nie zdołała awansować nawet do półfinału po porażce z szóstą rakietą Niemiec. Oczywiście mam na myśli zdrową amerykańską rakietę numer 1, bo w rankingu WTA najwyżej jest niegrająca od roku Serena Williams. To naprawdę zabawne, że Serena z 2000 pkt zdobytymi w ciągu dwóch tygodni na ubiegłorocznym Wimbledonie wyprzedza wszystkie swoje rodaczki, z których żadna nie zdołała uzbierać tyle samo oczek przez 12 miesięcy.
        • Gość: kik Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? IP: 92.20.205.* 10.06.11, 22:49
          To naprawdę zabawne, że Serena z 2000 pkt zdobytymi w ciągu dwóch tygodni na ubiegłorocznym Wimbl
          > edonie wyprzedza wszystkie swoje rodaczki, z których żadna nie zdołała uzbierać
          > tyle samo oczek przez 12 miesięcy.

Dla ciebie to zabawne?! To tylko pokazuje w jakiej tenisowej dziurze teraz sie znajduje ju-es-ej i to nie jest raczej zabawne lecz wręcz fatalne...
          • maksimum Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? 10.06.11, 23:02
            Jestem zalamany! Tylko 8 ich jest w pierwszej 100-tce a Riske od poniedzialku tez tam bedzie.

www.wtatennis.com/page/RankingsNSingles/0,,12781~0~193,00.html
            Nie to co Niemki,ktorych jest az 4 w 100-tce i od poniedzialku rowniez Sabina.
            Francuzek jest az 6 a Brytyjki 2.

Kroluja biedne kraje trzeciego swiata z Rosja na czele,bo tam nie ma innej szanasy na sukces.

17 Rosjanek,8 Czeszek itd.
        • maksimum Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? 10.06.11, 22:52
          Niemka Barthel jest calkiem dobra,a Ula Radwanska na dobre zadomowila sie w drugiej 100-tce.

www.wtatennis.com/headtohead/mona-barthel_2255881_14516/0,,12781~14516~12364,00.html
          Mam nadzieje,ze Serena dojdzie szybko do formy,bo juz nie moge patrzec na wyczyny Wozniacki.
          • Gość: ? Przyszłość amerykańskiego tenisa IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 23:11
            Christina Mchale i Coco Vandeweghe. W ciągu roku zagrały w 50 turniejach zgromadziły łącznie 1613 punktów, czyli średnio 32,26 za jeden turniej. To mniej więcej tak jakby 50 razy odpadać w drugiej rundzie turnieju w Kopenhadze - dostaje się za to 30 punktów.
            • Gość: ? Re: Przyszłość amerykańskiego tenisa IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.11, 23:20
              Jakby ktoś się pytał - wiem, że do rankingu liczy się tylko 18 wyników. Tym bardziej dziwne, że amerykańskie nadzieje, które grają zgromadziły niewiele więcej punktów niż pół-emerytka Venus Williams.
              • maksimum Re: Przyszłość amerykańskiego tenisa-M.Barthel 11.06.11, 00:05
                Gość portalu: ? napisał(a):

> Tym bardziej dziwne, że amerykańskie nadzieje, które grają zgromadziły niewiele więcej
                > punktów niż pół-emerytka Venus Williams.

Amerykanki nie bardzo garna sie do tenisa.Moze corke naucze by grala jako tako w szkole i na studiach i to by bylo na tyle.

Siostry Williams pochodzily ze slumsow i dlatego tak sie uwziely na tenisa.
                Poza tym one uroda nie grzesza i jeszcze sa panienkami.
                Na tej zasadzie Niemka Barthel moze wyrosnac na niezla tenisistke choc jest teraz #142

www.wtatennis.com/page/Player/Stats/0,,12781~14516,00.html
          • Gość: optymist Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? IP: *.24.119.115.generic-hostname.arrownet.dk 10.06.11, 23:47
            Ja nie moge sluchac ciagle twojego belkotu na temat Caroline Wozniacki - niestety,mamy demokracje na tym forum a ty jak widze jeszcze do tego nie dorosles i szkalujesz ta sympatyczna Dunke ile sie da!
            P.S. Wlasnie w dzisiejszym meczu z Brianti zmiotla ja z kortu:6:0 ,6:1.Mecz trwal ponizej 1 godz a Caroline grala tym razem bardziej agresywnie i dochodzila bardzo czesto do siatki i wygrywala pojedynki. Serene Williams jesli uda jej sie wygrac Wimbledon to tylko obroni swoje punkty i nic wiecej - nie mowie o pieniadzach .A jesli nie obroni tytulu to spadnie jeszcze nizej w rankingu.Poki co to mozesz sie poklonic Carolinie ze jest liderka WTA Tour.
            • Gość: optymist Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? IP: *.24.119.115.generic-hostname.arrownet.dk 11.06.11, 17:59
              M. Barthel byla calkowicie bez szans z Caroline i przegrala: 6:1 ,6:2. Byla jednak zadowolonma,ze przytrafilo sie jej grac z #1. Samm mowila ze widziala tylko Caroline w telewizji,pewnie taka "okazja" grania z liderka WTA sie jej wiecej nie przytrafi.
              • Gość: optymist Re: Czy ktos zagrozi Karoli w Kopenhadze? IP: *.24.119.115.generic-hostname.arrownet.dk 12.06.11, 19:06
                Caroline pokonala w finale Safarova w turnieju kopenhaskim 6:1 ,6:4 zdobywajac 5 tytul w tym sezonie.Rownoczesnie zrewanzowalasie Safarova za porazke w ubieglym roku w Stuttgardzie: 6:4 ,6:4
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka