Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eastbourne-Radwanska nie jest faworytka.

IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 12.06.13, 05:55
    www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/Aegon-International/Players/Womens-Singles/
    Faworytkami sa: Kuznetsova,Vesnina,Kirilenko,Makarova,Robson,Stephens.
    Obserwuj wątek
      • Gość: MACIEJ O ile zaklad ze Radwanska IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 13.06.13, 06:47
        nie trafi na Kuznetsova.
        • Gość: MACIEJ Hampton,Keys,Puig w eliminacjach. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 15.06.13, 05:54
          www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/710/QS.pdf
          W eliminacjach jest jeszcze Bouchard,Erakovic,Cepelova i bardzo podoba mnie sie ze Amerykanki szturmuja trawe by podciagnac ranking przed turniejami w USA.
          • Gość: MACIEJ Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 15.06.13, 19:44
            www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/710/MDS.pdf
            Radwanska gra z :
            1r-Kwalifikantka -chcialbym zeby to byla Hampton,ale znajac szczescie Isi to bedzie Bouchard.
            2r- Hsieh
            cf-Stosur/Petrova
            pf-Kerber
            f- Kvitova/Li Na
            • Gość: ps Re: Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 21:08
              Na ten turniej nie mam oczekiwań. Wimbledon dużo bardziej istotny. Dla mnie to najważniejszy turniej w sezonie-od niego zależy właściwie cała druga połowa sezonu. Jeśli udałoby się obronić choć część tych punktów, później byłoby łatwiej.
              • maksimum Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 16.06.13, 17:57
                Wszystko zalezy od losowania.Trafi na Kuznetsova czy Hampton i polegnie w 1-szej rundzie.
                • maksimum #254 Gabrycha pokonala # 101 Lucic 16.06.13, 18:00
                  w eliminacjach ale w ostatniej rundzie zagra z Hampton i juz tam nie bedzie tak latwo.

Oudin-Puig 60 31.
                • Gość: j. Re: Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:15
                  maksimum napisał:

> Wszystko zalezy od losowania.Trafi na Kuznetsova czy Hampton i polegnie w 1-szej rundzie.

Z Indianką nie polegnie na pewno, ty jakiegoś nowego bzika na tle tej Hampton dostałeś. Z Kuzniecową raczej też nie, to nie jest kort ceglany. Obstawiam półfinał dla Agi w tym roku.
                  • Gość: ps Re: Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:34
                    Kochani, czy wy widzieliście drabinkę? Kuzniecowej w Eastbourne nie ma przecież. Rosjanka ma kontuzję mięśnia uda chyba i już zapowiedziała, że jeśli się nie wykuruje do Wimbledonu, to korty trawiaste odpuści. Co do wyniku Agnieszki w tym roku, to jak pisałem, nie oczekuję niczego konkretnego - Londyn ważniejszy.
                    • andy_lt Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 16.06.13, 21:52
                      Córka szamana Mandingo też nie gra,ale kłapouch z klapkami na oczach musi wypisywać bzdury.
                    • maksimum Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 16.06.13, 22:19
                      Gość portalu: ps napisał(a):

> Co do wyniku Agnieszki w tym roku, to jak pisałem, nie oczekuję niczego konkretnego - Londyn >ważniejszy.

W Eastbourne ma duze szanse na dobry wynik a Wimbledon zalezy od losowania.Jesli jak zwykle wylosuje kelnerki to dojdzie do cwierfinalu maksimum,a jak wylosuje normalnie to 2 runda!
                    • Gość: j. Re: Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 01:23

> Kochani, czy wy widzieliście drabinkę? Kuzniecowej w Eastbourne nie ma [...]

Przecież ja nie o Eastbourne pisałem, tylko o Wimbledonie Sam zacząłeś o Wimblu, to i ja do tego nawiązałem (Maciej, jak rozumiem, też). Wynik w Eastbourne mało mnie obchodzi. To jest tak jak z Sydney - wygra, dobrze, przegra w drugiej - też nie ma o co płakać. Byle nie odpadła od razu w pierwszej, bo jechać na turniej rozgrzewkowy i rozegrać jeden mecz to jakoś tak bez sensu byłoby.
                      • Gość: MACIEJ Re: Genialne losowanie Radwanskiej. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 17.06.13, 02:43
                        Radwanska wlasnie ma najwieksze szanse przegrac w 1-szej rundzie,bo dziewczyny z eliminacji sa dobre,a Hsieh w 2-giej rundzie to pryszcz.
                        Radwanska ma duzo wieksze szanse na sukces w Eastbourne niz w Wimbledonie,bo poziom bardzo sie podniosl i moze trafic na jakas Kuznetsova w 2-giej rundzie,a na Hampton w 1-szej i odjedzie.
                  • maksimum Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 16.06.13, 22:15
                    Gość portalu: j. napisał(a):

> Z Indianką nie polegnie na pewno, ty jakiegoś nowego bzika na tle tej Hampton dostałeś.

No wiec poczekajmy na zakonczenie eliminacji.

> Z Kuzniecową raczej też nie, to nie jest kort ceglany.

Kuznetsovej tu nie ma,wiec moze spotkaja sie w Wimbledonie.

> Obstawiam półfinał dla Agi w tym roku.

Jak by graly w tysiaca to ...moze tak,ale nie w tenisa.
                    Petrova czy Stosur w cwiercfinale to jest koniec marzen.
                    • maksimum Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 16.06.13, 22:42
                      Stephens oszczedza sily na Wimbledon i nie bedzie sie szlajac z Radwanska po jakichs malych turniejach i ciulac punkciki
                      • Gość: MACIEJ #4 Radwanska-#41 Hampton IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 17.06.13, 23:57
                        Isia dostala co chciala,czyli zawodniczke z 5-tej 10-tki ,z ktora juz 4 razy grala i wszystkie dotychczasowe mecze wygrala.
                        Oby w Wimbledonie wylosowala tak samo szczesliwie.2 krotkie sety i do domu.
                        • Gość: j. Re: #4 Radwanska-#41 Hampton IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 00:38
                          Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Isia dostala co chciala,

A jabym powiedział, że Isia dostała, co ty chciałeś - od kilku już turniejów jęczysz, że Aga "ma szcęście", bo nie gra z Hampton. Wrszcie tę Hampton wylosowała, a ty znów jęczysz.

• Gość: MACIEJ Re: #4 Radwanska-#41 Hampton IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 18.06.13, 14:06
                            Usiadz wygodnie Jedrek bo zaraz Radwanska bedzie przegrywac z Hampton.
                            • Gość: MACIEJ #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 18.06.13, 17:33
                              Hampton bije jakas blondyne z Polski na korcie glownym.
                              Tak sie zastanawiam czy to Hampton jest za nisko w rankingu czy Radwanska za wysoko.
                              Sadzac po grze Hampton powinna byc w top-20 a Radwanska nie.
                              Nie mozna tez powiedziec ze Radwanska z gory wycofala sie na ustalone pozycje i bedzie grac na przerzut cale trzy sety,bo Isia wyglada na zmeczona i zrezygnowana juz po pierwszym secie.
                              Isia ubrala sie w stroj jaki 7-klasistki zakladaja na wycieczki szkolne.
                              • Gość: MACIEJ #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 18.06.13, 18:09
                                Tak jak przewidywalem latwe zwyciestwo Hampton nad A.Rad.
                                Hampton w sumie grala slabo,bo w 1-szym secie na jakies 60% swoich umiejetnosci a w drugim secie na jakies 75%. Radwanska grala swoj normalny tenis.
                                Slyszalem ze jakies nieudaczniki i kompletni amatorzy tenisa stawiali na zwyciestwo Radwanskiej.
                                W sumie bardzo szczesliwe losowanie Hampton i mam nadzieje ze trafi do cwiartki Radwanskiej w Wimbledonie i zagra z nia juz w 1-szej rundzie.
                                Ciekawe co obiektywny i bezstronny przyjaciel Radwanskich,sam Wojciech Fibak powie o meczu Isi.
                                • Gość: ps Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 18:33
                                  Ja też się spodziewałem tu porażki-nie wsadzaj wszystkich do jednego worka. Jamie jest szalenie niebezpieczna, nieobliczalna i niech lepiej się modlą rozstawione, żeby na nią zbyt szybko nie wpaść w Londynie. Moim zdaniem jeśli Jamie nie złapie znowu jakiegoś urazu, to szybko wejdzie przynajmniej do Top 30. Co do Agnieszki, to widać było, że nie grała na 100%- i dobrze. Jasne, sportowiec powinien dawać z siebie wszystko, ale nie wtedy, kiedy za niecały tydzień ma turniej WS. Kiedyś Polka wypruwała sobie żyły na każdym turnieju, a potem padała na nos, bo sił brakowało. Eastbourne to nie jest miarodajny turniej dla mnie-rok temu z czterech najwyżej rozstawionych trzy nie wygrały pierwszego meczu, a z tego grona tylko Wozniacki odpadła później w Londynie na samym początku. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Jak Polka będzie się tak zachowywać na Wimbledonie, to zacznę się martwić. Co z tego, że Aga wygrałaby sobie Eastbourne, jak później by zaliczyła wtopę na imprezie WS? A Jamie odnosi kolejną wartościową wygraną - duże i zasłużone brawa.
                                  • maksimum Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. 18.06.13, 22:14

> Jamie jest szalenie niebezpieczna, nieobliczalna

Ja ja obliczam na top-20.Ona jest bardzo nerwowa ale ma spore umiejetnosci.
                                    Zupelnie nie wychodzi jej slice w biegu z obu stron i Radwanska to pare razy dobrze wykorzystala.Slabo tez dzis serwowala,ale to wszystko przez zalamke po meczu z Keys w poprzednim turnieju.

> Eastbourne to nie jest miarodajny turniej dla mnie-rok te
                                    > mu z czterech najwyżej rozstawionych trzy nie wygrały pierwszego meczu, a z teg
                                    > o grona tylko Wozniacki odpadła później w Londynie na samym początku.

Karoli sie dzis upieklo bo tez by przegrala w pierwszym meczu.

> Jak Polka będzie się tak zachowywać na Wimbledonie, to zacznę się martwić.

Czy Ty nie widzisz,ze ona sie juz skonczyla i nie umie lepiej grac?

> Co z tego, że Aga wygrałaby sobie Eastbourne, jak później by zaliczyła wtopę na imprezie WS?

Ona i takl wtopi Wimba i tak.Tylko genialne losowanie moze ja dociagnac do 3-ciej rundy.

• Gość: ps Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 22:44
                                      Agnieszka jest wyraźnie w słabszej formie niż przed rokiem, to jest nie zaprzeczalny fakt. Jednak sezon 2012 to coś życiowego, wyjątkowego i dla każdego myślącego powinno wydawać się oczywiste, że niełatwo będzie o jego powtórzenie. A o tym, że Radwańska się skończyła, to pierniczysz w kółko MACIEJU tak od czterech lat mniej więcej i robisz to po każdej porażce naszej najlepszej zawodniczki. Kerber i Wozniacki- ten sam schemat, tylko zmienianie nazwisk.
                                      • maksimum Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. 18.06.13, 22:54

> Agnieszka jest wyraźnie w słabszej formie niż przed rokiem, to jest nie zaprzec
                                        > zalny fakt. Jednak sezon 2012 to coś życiowego, wyjątkowego i dla każdego myślą
                                        > cego powinno wydawać się oczywiste, że niełatwo będzie o jego powtórzenie.

Wytlumacze jeszcze raz i wyraznie.
                                        Radwanska,Wozniacki,Kerber jada na emocjach czyli adrenalinie i dobrym przygotowaniu fizycznym,bo umiejetnosci u nich sa slabe.Radwanska niezle serwuje,Kerber ladnie gra wzdluz linii,ale Wozniacki jest niestety za bardzo przewidywalna w krosach.

> A o tym, że Radwańska się skończyła, to pierniczysz w kółko MACIEJU tak od czterech
                                        > lat mniej więcej i robisz to po każdej porażce naszej najlepszej zawodn
                                        > iczki. Kerber i Wozniacki- ten sam schemat, tylko zmienianie nazwisk.

Ja ich gre bez problemu odrozniam i nie jestem jakims tak Fibakiem,zeby komus kadzic w zamian za ..... costam.
                                • Gość: Mokele-mbembe Fibak ma obecnie inne sprawy na głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 18:53
                                  Nieszczęśnik tłumaczyć się musi ze swojego zamiłowania do bezinteresownego ułatwiania młodym i oczywiście zdecydowanie niebrzydkim dziewczętom nawiązywania jakże poufałych, serdecznych i dogłębnych znajomości z starszymi, miłymi i zamożnymi panami, będącymi oczywiście nieprzypadkowo dość dobrymi przyjaciółmi Pana Wojtka, a przy tym nadzwyczajnie chętnymi, a nawet łapczywymi na wdzięki niewiast, które Pan Wojtek tak usłużnie im oferował, by nie powiedzieć, że wręcz serwował, bo od tenisa uciec się nie da.
                                  Na razie za to coś w rodzaju stręczycielstwa TVP wyrzuciła komentatora Fibaka na zbity pysk i Pan Wojtek zawsze łasy na medialną bytność ma nad czym ubolewać, więc ubolewa, ale nad niegodziwością bliźnich, a przecież ciąg dalszy może jeszcze nastąpić, jak kto zechce jeszcze bardziej niedyskretnym być. W sumie nielekko być poczciwym Fibakiem.
                                  • Gość: MACIEJ Re: Fibak ma obecnie inne sprawy na głowie IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 18.06.13, 22:05
                                    Kogo teraz Pan Wojtek promuje,bo z Radwanskimi juz chyba koniec?
                                • Gość: j. Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 21:41

> bardzo szczesliwe losowanie Hampton i mam nadzieje ze trafi do cwiartki Radwanskiej w Wimbledonie i zagra z nia juz w 1-szej rundzie.

Co innego rozgrzewka przed Wimblem, a co innego sam Wimbel. Powtórzę to, co już pisałem w tym wątku - nie obawiam się porażki Agi z Hampton w Wimbledonie, gdyby miało do ich spotkania tam dojść.
                                  • maksimum Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. 18.06.13, 22:21

> Co innego rozgrzewka przed Wimblem, a co innego sam Wimbel. Powtórzę to, co już
                                    > pisałem w tym wątku - nie obawiam się porażki Agi z Hampton w Wimbledonie, gdy
                                    > by miało do ich spotkania tam dojść.

Ty sie jeszcze ludzisz,ze Radwanska potrafi grac lepiej niz to co dzisiaj pokazala.
                                    Mam nadzieje,ze spotkaja sie w 1-szej rundzie Wimbledonu i Hampton zlomocze Radwanska na luziku.
                                    Pierwszy set jamie grala jeszcze nerwowo i o malo go nie przegrala,ale czym dalej tym byla spokojniejsza i wtedy dipiero bylo widac roznice w umiejetnosciach.
                                    Wyszedl przeciez trener w drugim secie na kort i zagrzewal Age do walki a ona tylko rece rozkladala,ze to za wysoki poziom dla niej.

W Auckland 2013 Radwa wygrala z Jamie w dwoch tie-breakach tylko dlatego ze Hampton sie spalila nerwowo,ale Jamie powoli zaczyna panowac nad sytuacja i swoimi nerwami.
                                  • Gość: ps Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 22:24
                                    Zgadzam się. Co innego turniej Premier tuż przed Wielkim Szlemem, a co innego sama impreza wielkoszlemowa. Od jakiegoś czasu Polka wyraźnie mobilizuje się na którą z czterech najważniejszych imprez w roku i zwykle dobrze na tym wychodzi. To pozwala mimo wszystko mieć nadzieję na dobry występ na Londyńskich trawnikach. Obrony finału nie oczekuję, ale też nie ma co wróżyć porażki w 1. lub 2. rundzie przed poznaniem drabinki. Oczywiście to nie oznacza wcale, że Jamie nie ograłaby Radwańskiej na SW19-moim zdaniem to najgroźniejsza spośród nierozstawionych rywalek w tej chwili. Tyle tylko, że ewentualna wygrana przyszłaby dużo trudniej, bo czołówka spina się właśnie na Wielkie Szlemy. Jednak moim zdaniem na USO Hampton zagra już z numerkiem-jeśli dalej będzie tak grała, to awans do Top 30 i umocnienie się w niej to kwestia czasu. Niektórzy twierdzą, że Amerykanka może zaatakować nawet dwudziestkę.
                                    • maksimum Re: #4 Radwanska-#41 Hampton 6:7 2:6. 18.06.13, 22:37

> Zgadzam się. Co innego turniej Premier tuż przed Wielkim Szlemem, a co innego s
                                      > ama impreza wielkoszlemowa. Od jakiegoś czasu Polka wyraźnie mobilizuje się na
                                      > którą z czterech najważniejszych imprez w roku i zwykle dobrze na tym wychodzi.

Nie widzisz ze nawet zmobilizowana jest juz duzo slabsza niz rok temu.
                                      Rok temu Radwa by Hampton nosem wciagnela,a teraz nie ma juz energii i to Jamie ja wciagnela na jednym wdechu.

> To pozwala mimo wszystko mieć nadzieję na dobry występ na Londyńskich trawnika
                                      > ch. Obrony finału nie oczekuję, ale też nie ma co wróżyć porażki w 1. lub 2. ru
                                      > ndzie przed poznaniem drabinki.

No wiec twierdzisz tak jak ja,ze sukces Radwanskiej zalezy od dobrego losowania.

> Oczywiście to nie oznacza wcale, że Jamie nie o
                                      > grałaby Radwańskiej na SW19-moim zdaniem to najgroźniejsza spośród nierozstawio
                                      > nych rywalek w tej chwili.

Z nierozstawionych w tej chwili z Radwanska wygraja:Vesnina,Robson,Hampton,Mattek-Sands,a przy dobrym dniu Rybarikova,Jovanovski,Keys,Vekic.

> Niektórzy twierdzą, że Amerykanka może zaatakować nawet dwudziestkę.

Ona jest niestety szczupla jak Radwanska a tym samym ryzyko kontuzji jest duze,bo by wspiac sie w rankingu trzeba mocno uderzac i Cibulkova dlatego tak czesto jest kontuzjowana.
                                      Z Hsieh powinna wygrac,ale ze Stosur juz raczej nie.
                                      • maksimum Cwiercfinaly. 18.06.13, 22:39
                                        1-Hampton-Stosur
                                        2-Makarova-Robson
                                        3-Kirilenko-Kvitova
                                        4-Vesnina-Li Na.
                                    • Gość: maciej Re: co za bzdurne powiedzenie IP: *.rev.stofanet.dk 19.06.13, 09:11

> Zgadzam się. Co innego turniej Premier tuż przed Wielkim Szlemem, a co innego s
                                      > ama impreza wielkoszlemowa. Od jakiegoś czasu Polka wyraźnie mobilizuje się na
                                      > którą z czterech najważniejszych imprez w roku .................
                                      a mozesz wskazac te imprezy, na ktore " wyraznie mobilizuje sie " Radwanska od pewnego czasu ?
                                      w ilu to szlemowych finlach byla Radwanska w ciagu swojej juz dlugiej kariery ?
                                      Ubiegloroczny fianl byl raczej dzielem przypadku ale czapka z glowy.
                  • maksimum Re: Genialne losowanie Radwanskiej. 19.06.13, 03:28

> Z Indianką nie polegnie na pewno, ty jakiegoś nowego bzika na tle tej Hampton d
                    > ostałeś. Z Kuzniecową raczej też nie, to nie jest kort ceglany. Obstawiam półfi
                    > nał dla Agi w tym roku.

Blisko byles.
                    • Gość: j. Skleroza? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 07:01
                      Czy byłem blisko, czy nie, to się dopiero okaże. Ten komentarz dotyczył Wimbledonu. Ty sam zacząłeś temat Wimbla w tym wątku i to była odpowiedź na twój post w tej sprawie, sklerozo.
                      • Gość: MACIEJ Re: Skleroza? IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 19.06.13, 14:25
                        > Czy byłem blisko, czy nie, to się dopiero okaże.

Obstawiasz Jedrek polfinal Wimbledonu dla Radwanskiej a ja obstawiam 3-cia runde przy dobrym losowaniu.Zobaczymy co sie okaze.
                        • Gość: MACIEJ #25 Makarova- #7 Kerber 63 64. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 19.06.13, 19:46
                          Kolejna zawodniczka spoza 20-stki ktora Isie nosem wciaga.Tym razem wciagnela Kerber co dla mnie jest normalnym wynikiem ,ale .... zamuleni beda pisali o sensacji.
                          Pewno Kerber tez sobie odpuscila,zeby lepiej przygotowac sie do obrony polfinalu Wimbledonu,zaraz napisze to Jedrek i jemu podobni.
                          • Gość: ps Re: #25 Makarova- #7 Kerber 63 64. IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 19:59
                            Agnieszka w przeciwieństwie do Kerber nie miała nic do stracenia w tym turnieju-Niemka broniła tutaj finału. Co do Polki, to napisałem, że nie grała na sto procent, bo takie miałem wrażenie. O Angie tego nie napiszę, bo meczu nie widziałem. Katia to dobra zawodniczka na trawie i bywa tam groźna dla najlepszych, więc wynik szokujący dla mnie nie jest.
                            • maksimum Re: #25 Makarova- #7 Kerber 63 64. 20.06.13, 00:40

> Agnieszka w przeciwieństwie do Kerber nie miała nic do stracenia w tym turnieju
                              > -Niemka broniła tutaj finału. Co do Polki, to napisałem, że nie grała na sto pr
                              > ocent, bo takie miałem wrażenie.

Ona na 100% grala w 2012 i juz tak grala nie bedzie.Radwa nie ma sily jak Serena by byc 10 lat na topie.
                              Kerber moim skromnym zdaniem powinna isc na diete tak jak Miss Ampton i to moze uratowac jej kariere.

• Gość: j. Re: #25 Makarova- #7 Kerber 63 64. IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 23:46

> .... zamuleni beda pisali o sensacji.

Jak na razie, tylko ty robisz z tego sensację. Każdy kibic z dłuzszym stażem wie, że czołowka WTA w Eastbourne startuje, ale nie walczy. Tak było w poprzednich latach i teraz też się to powtarza. Kerberówna, Kvitova, Stosur, Radwańska - to lista renomowanych graczek, kóre poległy w dwu pierwszych rundach. Nihil novi.
                            • maksimum Re: #25 Makarova- #7 Kerber 63 64. 20.06.13, 00:37

> Każdy kibic z dłuzszym stażem wi
                              > e, że czołowka WTA w Eastbourne startuje, ale nie walczy. Tak było w poprzednic
                              > h latach i teraz też się to powtarza. Kerberówna, Kvitova, Stosur, Radwańska -
                              > to lista renomowanych graczek, kóre poległy w dwu pierwszych rundach. Nihil novi.

Tak bylo tez w New Haven i Texasie,ale czasy sie zmienily bo top-100 bardzo sie wyrownalo i ciezko zaplanowac sobie dobre losowanie jak to robi Radwanska.
                              Przy normalnym losowaniou w 3-ciej rundzie niemal kazda zawodniczka moze wyleciec ze szlema.

A teraz cos ciekawego dla odmiany.
                              Radwanska jest najnormalniej przemeczona zyciem i tenisem i gra jej nie poprawia sie mimo czestych i to dosc duzych przerw.
                              Kviti walczyla 3 sety by przegrac z Wickmayer a Stosur tradycyjnie przegrywa z Safarova.
                              Nie mysle ze ktoras tutaj odpuszczala a to ze zagraja troche lepiej w Wimbledonie to raczej pewne.
                              • maksimum Miss Ampton-Safarova 36 76 20.06.13, 14:58
                                Jamie jakby czekala na tie-break i tam dopiero pokazuje co potrafi.Zelazna dyscyplina i zadnego pudla i tak od poczatku turnieju bylo,rowniez w meczach z Radwanska i Hsieh.
                                Jamie wygrala 3 mecze w eliminacjach i to jest 3-ci mecz w turnieju glownym.Niezla harowa biorac pod uwage,ze graja codziennie.
                                W 3-cim secie Jamie tylko dobije Safarova,ktora wyglada jak Radwanska w drugim secie-zrezygnowana i zmeczona.
                                • Gość: MACIEJ #41 Hampton-#28 Safarova 36 76 64. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 20.06.13, 17:47
                                  3-ci dzien z rzedu Hampton bije zawodniczke wyzej w rankingu co Isi sie nigdy nie zdarzylo.
                                  I po tym wlasnie meczu wychodzi przed Safarova w rankingu na #27 a ludziska mieli watpliwosci czy Jamie znajdzie sie w top-30.
                                  W polfinale z Makarova ma szanse a gdyby miala grac z Wozniacki to ma pewna wygrana.
                                  • Gość: MACIEJ #36 Vesnina- #6 Li Na 76 63. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 20.06.13, 17:53
                                    Czy jeszcze ktos ma watpliwosci ze Vesnina jest lepsza od Radwanskiej???
                                    Vesnina jest jedna z najlepiej grajacych zawodniczek ostatnio i gdy bedzie tak dalej grala to ma pewne top-10.

Juz po tym meczu Vesnina wchodzi na #27 a Hampton na #28.
                                    • andy_lt Re: #36 Vesnina- #6 Li Na 76 63. 20.06.13, 18:31

> Czy jeszcze ktos ma watpliwosci ze Vesnina jest lepsza od Radwanskiej???

Tak ja potomku muła i zebry

www.wtatennis.com/head2head/player1/11530/player2/10548
                                      • maksimum Re: #36 Vesnina- #6 Li Na 76 63. 20.06.13, 19:30
                                        andy_lt napisał:

> Gość portalu: MACIEJ napisał(a):
                                        >
                                        > > Czy jeszcze ktos ma watpliwosci ze Vesnina jest lepsza od Radwanskiej???
                                        >
                                        > Tak ja, potomek muła i zebry
                                        >
                                        > www.wtatennis.com/head2head/player1/11530/player2/10548

W Auckland Vesnina byla #68 i dopiero rozgrzewala sie przed sezonem.Teraz juz jest #27 a Radwa nikomu z top-30 nie podskoczy ze swoja gra.

• Gość: ps Re: #36 Vesnina- #6 Li Na 76 63. IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 18:37
                                      Hamton ma ostatnio dobry okres, poza tym jej gra sprawdza się na trawie. Lucie trawy nie lubi, więc to Amerykanka była dla mnie faworytką. Wiesninę się przyjemnie ogląda jak ta jest w formie, poza tym Rosjanka kocha grać na szybkich kortach, co było dziś widać. No i Jelena potrafi zwyciężać z Na Li, wie jak z nią grać. Oba wyniki nie są dla mnie niczym sensacyjnym- w pełni się ich spodziewałem.
                                      • maksimum Hampton-Wozniacki. 20.06.13, 19:42
                                        Ogladalem mecz Wozniacki-Makarova i Karola pokazala sie z dobrej strony.Serwuje coraz lepiej i gra coraz bardziej agresywnie,szczegolnie po konsultacji z tatusiem na korcie.
                                        Karola nie grala od RG a i tam tylko 2 mecze,wiec jest wielce wybyczona i ma sporo energii.
                                        Hampton na RG zagrala 4 mecze,w Birmingham 2 mecze i w Eastbourne juz 6 meczy,wiec mozliwe,ze Jamie wreszcie padnie wykonczona ciagla gra,za to Karola przeszlaby do finalu i wyeksploatowala sie w Eastbourne a w Wimbledonie tradycyjnie padla w 2 rundzie.
                                        • Gość: maciej Re: hej minimum (maksimum) IP: *.rev.stofanet.dk 21.06.13, 10:38
                                          A nie moze byc odwrotnie, tzn. wygranie moze ja zmotywawac i odzyskac wiare w siebie ?
                                          • Gość: MACIEJ Hampton-Wozniacki. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.06.13, 12:11
                                            Karola to nie jest Hampton czy Errani ze moga grac 70 meczow w sezonie i byc w dalszym ciagu w formie.
                                            Wozniacki to ciepla klucha,ktora po paru meczach musi dlugo odpoczywac.

Errani samych singli rozegrala juz w 2013, 50(36-14) a Wozniacki tylko 31(17-14)
                                            Poza tym Errani rozegrala 36 debli(30-6) a Wozniacki nie rozegrala ani jednego debla i jest przemeczona sezonem.
                                            Czyli w 2013 Errani rozegrala 86 meczy a Wozniacki 31.
                                            Karola rozegra polfinal i ewentualnie final w Eastbourne i bedzie musiala 2 tygodnie odpoczywac by dojsc do siebie.

• Gość: maciej Re: imienniku ........... IP: *.rev.stofanet.dk 21.06.13, 12:54
                                              jestes zalosny
                                              • Gość: MACIEJ Hampton-Wozniacki 67 75. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.06.13, 14:21
                                                Jamie podarowala Karoli 1-szego seta ale drugiego juz nie.
                                                Walki w 3-cim secie nie bedzie,bo Wozniacki jest juz skonana dotychczasowa gra i myslami przy Wimbledonie gdzie wyleci w 2 rundzie z Vekic/Cetkovska.
                                              • Gość: MACIEJ Re: imienniku ........... IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.06.13, 14:37
                                                Prawda boli,ale takie jest zycie.
                                                Posluchaj lepiej Fibaka.On najpierw bronil Polanskiego,pozniej wychwalal pod niebiosa Radwanska,a wiadomo od dawna ze pan Wojtek jest bezinteresowny i obiektywny jak zaden inny POlak.
                                                • Gość: MACIEJ Hampton-Wozniacki 67 75 63. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.06.13, 15:08
                                                  Hampton byla duzo lepsza od Wozniacki ale popelnila tez bardzo duzo niewymuszonych bledow i dlatego mecz trwal az 3 sety.W 3-cim secie Wozniacki byla totalnie wykonczona fizycznie i moze nie odzyskac formy na Wimbledon.
                                                  Wchodzac do finalu Hampton awansuje na #24-25 zaleznie od wyniku meczu Vesnina-Wickmayer.
                                                  Wozniacki zakonczyla mecz nerwowym usmiechem gdy pilka uderzona przez Jamie upadla na linie.
                                                  Gdyby Hampton wygrala ten turniej to awansowalaby na #22 w rankingu.
                                                • Gość: ps Jamie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 15:35
                                                  I Hamton w finale- zaskoczyła mnie dziewczyna nie powiem. Myślałem, że po wywaleniu tych setowych w pierwszym pęknie, ale nie zrobiła tego na całe szczęście. Piękna gra z głową, wiele efektownych piłek. Te minięcia i ośmieszanie Wozniacki przy siatce -coś rewelacyjnego! Mam nadzieję, że starczy Amerykance sił, by zdobyć tytuł. Dunka natomiast jeszcze bardziej pokpiła sprawę-miała 7-6, 4-2 , 40-0, a później jeszcze 5-4 i 30-0 przy podaniu na mecz. Byłem przekonany, że Caro wygra ten turniej, bo po odpadnięciu najwyżej rozstawionych teoretycznie pozostałe zawodniczki były w jej zasięgu-jak jednak widać, nawet średni turniej to zbyt wiele dla niej.
                                                  • Gość: MACIEJ Re: Jamie IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 21.06.13, 15:47
                                                    Jamie jak uspokoi sie troche na korcie to bedzie w top-10,a Wozniacki ma pewny wylot z top-20,bo jedyne co ja trzymalo tak wysoko w rankingu,czyli przygotowanie fizyczne jest coraz gorsze.Wozniacki sie wrecz slaniala w 3-cim secie,a przeciez ona bardzo malo grala w tym roku.
                                                    Vekic ja nosem wciagnie w 2-giej rundzie Wimbledonu.
                                                    Jamie ma slaby slice w biegu z obu stron i ostatnio slabo serwuje,ale widzialem ja serwujaca duzo lepiej.Mysle ze to przemeczenie bo ona jeszcze grala 3 extra mecze w eliminacjach.
                                                    We wszystkich 4-rech meczach turnieju glownego Hampton pokonala zawodniczki,ktore sa wyzej w rankingu niz ona.
                                                    Wozniacki nie miala szans na tytul,bo drugi polfinal z Vesnina-Wickmayer jest mocniejszy.
                                                    • maksimum Hampton-Vesnina. 21.06.13, 17:54
                                                      Graja bardzo podobnie z tym ze Vesnina robi mniej niewymuszonych i lepiej serwuje.
                                                    • Gość: maciej Re: Hampton-Vesnina. IP: *.rev.stofanet.dk 21.06.13, 18:28
                                                      Maciej - maksimum, czy tobie sprawia przyjemnosc wystepowanie w tym samym watku pod dwoma nickami, nie masz w domu z kim rozmawiac?
                                                    • maksimum Re: Hampton-Vesnina. 22.06.13, 00:58
                                                      Gość portalu: maciej napisał(a):

> Maciej - maksimum, czy tobie sprawia przyjemnosc wystepowanie w tym samym watku
                                                      > pod dwoma nickami,

To byla wielka tajemnica i mtslalem ze sie nie wyda.Niepotrzebnie ruszyles temat!
                                                    • Gość: MACIEJ Vesnina-Hampton 62 61. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 22.06.13, 15:50
                                                      Bardzo wyrownany mecz wbrew pozorom i wieksze doswiadczenie Vesniny trenowanej przez ojca wzielo gore.

Vesnina z 32 miejsca w rankingu awansuje na #22,a Hampton z 41 na #24.
                                                      Widac ze sie lubia bo po meczu byl buziaczek.
                                                    • Gość: ps Re: Vesnina-Hampton 62 61. IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 16:02
                                                      Strasznie szkoda mi Jamie, ale z drugiej strony cieszę się z tytułu dla Wiesniny. Rosjanka cały tydzień wyglądała i grała pięknie, do tego skutecznie i mądrze. Dzisiaj Lena lepiej dostosowała grę do tego okropnego wiatru i to zaważyło. Jednak Hampton może być siebie dumna-rozegrała znakomite zawody i tylko wisienki na torcie brakło.
                                                    • Gość: MACIEJ Re: Vesnina-Hampton 62 61. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 22.06.13, 16:22
                                                      Wlasnie o to chodzi,ze Vesnina gra madrze ,spokojnie,skutecznie.
                                                      Hampton jest jeszcze za malo doswiadczona na to i nie umie dostosowac sie do zmieniajacych warunkow czy roznych stylow gry.Zajmuje jej to bardzo dlugo i dopiero w trzecich setach przewaza i dlatego eksploatuje sie fizycznie.
                                                      Hampton jest strasznie nerwowa,ale jak sie troche uspokoi to bedzie z niej dobra zawodniczka.
                                                      Vesnina pod okiem ojca idzie ostro w gore i nie kloci sie z ojcem jak Radwanska.
                        • Gość: j. No i jak, Panie Macieju? IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 10:49

> Obstawiasz Jedrek polfinal Wimbledonu dla Radwanskiej a ja obstawiam 3-cia runde przy dobrym losowaniu.Zobaczymy co sie okaze.

No i okazało się ...
                          • maksimum Re: No i jak, Panie Macieju? 03.07.13, 14:02

> Gość portalu: MACIEJ napisał(a):
                            >
                            > > Obstawiasz Jedrek polfinal Wimbledonu dla Radwanskiej a ja obstawiam
                            > 3-cia runde przy dobrym losowaniu.Zobaczymy co sie okaze.

>
                            > No i okazało się ...

Okazalo sie ze sedziowie wygrali mecz dla Radwanskiej bo sama nie umiala tego zrobic.
                            Czekam ze Radwanska oficjalnie przeprosi Li Na za pomylki sedziow,ktore odebraly jej zwyciestwo,ale znajac mentalnosc Polakow jak twoja czy Radwanskiej,to sie tego nigdy nie doczekam.
                            • Gość: j. "łapaj złodzieja..." IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 22:27
                              maksimum napisał:

> Czekam ze Radwanska oficjalnie przeprosi Li Na za pomylki sedziow,ktore odebraly jej zwyciestwoo, ale znajac mentalnosc Polakow jak twoja czy Radwanskiej,to sietego nigdy nie doczekam.

Agnieszka ma przepraszać Li za to, że tamta nie umiała wykorzystać przysługującego jej challenge'u? To jakieś kpiny. Pomyłki liniowych są stałym i nieuchronnym elementem dzisiejszego tenisa i po to właśnie dano zawodnikom prawo challenge'u, by temu zaradzić. Sędziowie mylili się w tym turnieju także i na niekorzyść Agnieszki. Aga już pięć razy wygrywała challenge przeciw decyzjom sędziów, co oznacza, że sędziowie popełnili co najmniej pięć pomyłek na jej niekorzyść (Na Li wygrała tylko jeden challenge, choć zgłaszała go aż 7 razy - biedulka zupełnie nie radzi sobie z tym elementem gry). Czy ktoś Agę za to przepraszał? Sędziowie niczego Chince nie odebrali, to ona sama oddała zwycięstwo w pierwszym secie (i tylko w pierwszym secie, na pewno nie w meczu) niemądrym poniechaniem challenge'u w decydującym momencie .

Co do mojej i polskiej mentalności, to trzeba naprawdę nie lada tupetu, by ktoś taki jak ty czynił na ten temat uwagi. Nie znam wiekszego krętacza i hucpiarza od ciebie - to ty właśnie nigdy nie przyznasz się do pomyłki czy porażki, zawsze znajdziesz jakieś wykręty, co czynisz także i teraz.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka