Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Avanti Flavia!

IP: *.chello.pl 13.08.09, 20:10
    Flavia Pennetta po raz kolejny wygrała mecz z Venusem (h2h teraz będzie 4-3 dla Flavii!). Tym samym zarobi w Cincinnati 200 pkt, wyprzedzi w rankingu Nadię Pietrową i zrówna się punktami z Aną Ivanović. Gdyby na tym sie skończyło, nrem 10 po Cincinnati byłaby jednak Ana, która ma lepszy dorobek w turniejach wyższej kategorii. Ale Flavia, w przeciwienstwie do Any, gra dalej i może wejść do półfinału. Jeśli tak się stanie, to Flavia będzie w Top 10 po tym turnieju. Byłby to chyba przypadek precedensowy, by debiutować w Top 10 w wieku 27 lat. Avanti Flavia!!!
    Obserwuj wątek
      • maksimum Re: Avanti Flavia! 13.08.09, 20:14
        W polfinale prawdopodobnie bedzie grala z Clijsters i to bedzie
        dobry test dla obu zawodniczek.
        • Gość: J. Re: Avanti Flavia! IP: *.chello.pl 13.08.09, 20:23
          maksimum napisał:

> W polfinale prawdopodobnie bedzie grala z Clijsters i to bedzie dobry test dla obu zawodniczek.

Źle popatrzyłeś na drabinkę. Flavia będzie grać z Wierą lub Danielą. Z każdą powinna wygrać w obecnej formie. I będzie debiut w Top 10 w 28 roku zycia! Ale jaja! A są tacy, co uważają, że po dwudziestce tenisistka ma przed sobą już tylko drogę w dół... Kto to takie prawdy głosił, nie pamiętasz?.. :)
          • Gość: J. Erratum. IP: *.chello.pl 13.08.09, 20:28
            Przepraszam, to ja nieuważnie przeczytałem twój wpis i nie zauważyłem, że ty już o półfinale piszesz. No nie, najpierw musi Flavia ćwierćfinał wygrać. Jeszcze go nie wygrała, choć będzie faworytką.
      • Gość: Jędrzej Flavia # 10 IP: *.chello.pl 15.08.09, 00:35
        No i stało się. Od poniedziałku Flavia Pennetta będzie 99 zawodniczką w historii WTA, która znalazła się w pierwszej 10 rankingu. W 28 roku życia, po 12 latach kariery. Ciekawe, czy był wcześniej przypadek debiutu w Top 10 w tym wieku.
        • Gość: J. Pierwsza Włoszka! IP: *.chello.pl 16.08.09, 11:26
          Właśnie dowiedziałem się ze strony WTA, że Flavia jest pierwszą Włoszką w WTA Top 10!
          • Gość: MACIEJ Pennetta vs Radwanska IP: *.ny325.east.verizon.net 16.08.09, 19:08
            www.sonyericssonwtatour.com/page/HeadToHead/0,,12781~6578~11530,00.html

Ten sam wzrost i ta sama waga a jaka roznica w umiejetnosciach,chyba
            ze Radwanska pokona Venus w Toronto.
            • Gość: jędrzej Re: Pennetta vs Radwanska IP: *.chello.pl 17.08.09, 07:59
              Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Ten sam wzrost i ta sama waga a jaka roznica w umiejetnosciach,chyba
              > ze Radwanska pokona Venus w Toronto.

A może niech Flavia z raz wygra z Kuzniecową, bo jak dotąd zawsze w skórę od Swiety brała? Albo niech poprawi bilans z Bartoli, bo ma ujemny, a Agnieszka 3-0. Znów uprzedzenie jak Jożin z Bażin wyłazi.

Między Agą a Flavią żadnej istotnej różnicy w umiejętnościach nie ma, Flavia jest teraz po prostu w lepszej formie, to wszystko.
              • Gość: Orni Re: Pennetta vs Radwanska IP: *.dclient.hispeed.ch 20.08.09, 05:49
                Penetta przegrala z Razzano i to gladko, wlasciwie to zadna
                niespodzianka, bo Razzano to zupelnie nieobliczalna zawodniczka i
                jak ma dobry dzien, to potrafi prawie kazdä ograc...
      • Gość: manDdia Re: Avanti Flavia! IP: *.chello.pl 07.09.09, 05:35
        Jędrzeju, dlaczego obrażasz Venus porównując jej imię do męskiego? Bardzo lubię sympatyczną Amerykankę jak i jej siostrę. Budzi u mnie wstręt wypisywanie o nich komentarzy jak o mężczyznach. To, że ci się niekoniecznie podoba nie znaczy, iż trzeba ją znieważać. Dziwię się, że inni forumowicze nie zwracają już uwagi na podobne insynuacje (zwłaszcza pod adresem kobiety). Wydawało mi się, iż na tutejszym forum poziom języka, gustu i kultury osobistej jest na wyższym poziomie ale najwidoczniej brak dobrego smaku opanował już wszystkie tenisowe fora - szkoda...
        • Gość: MACIEJ Re: Avanti Flavia! IP: *.ny325.east.verizon.net 07.09.09, 06:43
          To czego dokonala w meczu ze Zvonareva do historii przejdzie.
        • Gość: jędrzej Re: Avanti Flavia! IP: *.chello.pl 07.09.09, 07:54
          Gość portalu: manDdia napisał(a):

> Jędrzeju, dlaczego obrażasz Venus porównując jej imię do męskiego? [...] najwidoczniej brak dobrego smaku opanował już wszystkie tenisowe fora - szkoda...

Widzę, że masz smak b. delikatny, szkoda tylko, ze manifestujesz to w sposób tak bardzo wybiórczy. Nie dalej jak wczoraj założyłeś wątek Dlaczego tak mało % Polek interesuje się sportem?, gdzie wypowiedział sie niejaki Tenisista. Zaczął on oczywiście od Agnieszki Radwańskiej, kibicowanie której uznał za "seksualną dewiację" - po czym przeszedł do omówienia tenisa męskiego, nazywając Gillesa Simona "dziewczynką", Federera "pantoflarzem", zaś Juana del Potro "osiołkiem". Nie zareagowałeś na to wszystko, choć działo się to w twoim własnym wątku, i to świeżo założonym. Zamiast tego wyszukałeś mój stary, liczący kilka tygodni, wątek nt. Flavii, by z troską i dyzgustem pochylić się nad faktem, że imię wspomnianej tam panny Williams odmieniłem wg wzorca męskoosobowego. Mam powody do obaw, że twa troska o dobry obyczaj na forum nie jest bezstronna.

Użycie imienia kobiety w męskiej formie istotnie nie jest szczytem kurtuazji, podobnie jak nazwanie mężczyzny dziewczynką czy też osłem. Na szczęście Venus, Simon, del Potro czy Federer nie znają naszego języka, nie czytają i zapewne nie wiedzą o istnieniu tego forum, więc wymierzane im tu prztyczki nawet ich nie muskają. Inaczej ma się rzecz z Agnieszką. Ona zna język polski i polskie fora tenisowe, a sposób, w jaki jest traktowana przez niektórych uczestników np. tego forum trudno nazwać li tylko "wymierzaniem prztyczków". Ale to sprawa na odrębny temat.
          • Gość: manDdia "tenisista" - "Jędrzej": 6-0, 6-0... IP: *.chello.pl 07.09.09, 14:58
            To, że wymieniony przez ciebie forumowicz nie jest zbytnio wrażliwy jeśli chodzi o wypowiedzi jest znane większości internautom występujących na tych samych forach. Odpowiedź typu: "Nie jestem niemiły bo są gorsi" utwierdza mnie w przekonaniu, że styl naszych postów zbliża się do tego proponowanego przez "tenisistę", stąd taki mój podtytuł komentarza. Świetnie, że starsza z sióstr Williams nie zna polskiego ponieważ jeśli byłoby inaczej z pewnością nie tak często przyjeżdżałaby do Polski na turnieje,gdy miała ku temu okazję. Nie chcę się wypowiadać na temat stylu przywołanego przez ciebie forumowicza z tego względu, iż najzwyczajniej w świecie riposty pod jego adresem tylko go nakręcają, przy okazji przypominając mu ilu już dzięki niemu zrezygnowało z uczestnictwa w forach... Poza tym chodziło mi o to (o, uważny czytelniku), że nie podoba się to mnie i mam nadzieję, że nie tylko mnie.
            O ile nie wierzę, że harcownika owego jestem w stanie "nawrócić" na kulturalnie wyklikane posty (dlatego zostawiam go w spokoju), to mam nadzieję, iż w twoim przypadku nie wszystko jeszcze stracone...

Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: tenisista Twoje przekonanie na pewno napłynęło po IP: *.chello.pl 07.09.09, 14:14
          przeczytaniu moich wypowiedzi i Arthura z Danii, ale widzisz jak można się
          rozczarować trafiając na wypowiedzi Jędrzeja.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka