gazelka74 07.07.07, 11:19 Co tu tak cicho? Wszyscy mają wakacje? btw pogoda pod psem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek.zwany.jajem Re: Halloooo 07.07.07, 12:20 gazelka74 napisała: > Co tu tak cicho? Może przyszedł Zdzicho. > Wszyscy mają wakacje? Ja nie. > btw pogoda pod psem Tym łacniej w karczmie posiedzieć. Odpowiedz Link
roman_j Re: Halloooo 09.07.07, 18:58 Wręcz przeciwnie, jeśli chodzi o wakacje. Ledwo się z wszelką robotą obrabiam, więc na pisanie na forum już braknie czasu. Ale przynajmniej staram się regularnie czytać. :-)) Odpowiedz Link
podly.krzys Re: "Staram się ..." 09.07.07, 21:45 > Ale przynajmniej staram się > regularnie czytać. :-)) To starasz się czy czytasz? Chciałbym uściślić kwestię. Starasz się bo masz problemy z czytaniem, czy też starasz się bo na więcej cię nie stać ;-) Nie uchodzi Ojcowi założycielowi tylko się starać ! Tak a propos słowo "starać się" samo w sobie nosi znamiona porażki. A mam nadzieję, że tego forum nie traktujesz jako porażkę? Odpowiedz Link
roman_j Re: "Staram się ..." 11.07.07, 13:03 podly.krzys napisał: > To starasz się czy czytasz? > Chciałbym uściślić kwestię. Już uściślam ten skrót myślowy, którego użyłem. Staram się regularnie zaglądać, a jak już zaglądam, to czytam. :-)) > Starasz się bo masz problemy z czytaniem, czy też starasz się bo na więcej cię > nie stać ;-) "Staram się", to takie wyrażenie-wytrych. Podobnie jak wyrażenie "przykro mi", używane najczęściej w sytuacji, kiedy człowiekowi bynajmniej nie jest przykro. Pozwolę sobie nie wyjaśniać bliżej sensu tego wyrażenia i okoliczności, w jakich zwykle go używam. Inteligentny człowiek sam się domyśli, mniej inteligentnym lepiej tej wiedzy oszczędzić. :-)) > Nie uchodzi Ojcowi założycielowi tylko się starać ! Z racji tego, że funkcja Ojca Założyciela jest dożywotnia (do śmierci mojej lub tego forum) nie widzę na razie wyjścia z tej sytuacji, choć zdaję sobie sprawę jak zgubnie może wpływać to na morale innych forumowiczów. :-)) > Tak a propos słowo "starać się" samo w sobie nosi znamiona porażki. Niewątpliwie. Może nie tyle, znamiona porażki, ale jej asekuranckie, uprzednie usprawiedliwienie. :-)) > A mam nadzieję, że tego forum nie traktujesz jako porażkę? Nie. Choć pamiętam jego dużo lepsze czasy. :-)) Odpowiedz Link
hiubi Re: Halloooo 10.07.07, 22:39 Wszyscy siedzą przed TVN24 i śledzą czy już Andrew wrócił do łask czy jeszcze nie :-) W Anglii już by zakłady były za ile dni będzie wielki Come Back a ciekawe czy u nas też ktoś przyjmuje zakłady :-)) Odpowiedz Link
bejoy Re: Halloooo 11.07.07, 05:21 No coś Ty? Teraz to już nie o powrót chodzi, tylko stołek przewodniczącego partii :) Odpowiedz Link
roman_j Re: Halloooo 11.07.07, 13:46 Co ciekawe, wszyscy trąbią, że powrotu nie będzie. Ale po tym, co miało miejsce we wrześniu zeszłego roku, ja już nie wierzę w takie definitywne rozwody. Panowie znów się pogodzą, a Lepper pewnie wytarguje więcej niż miał. :-)) Ja się natomiast zastanawiam, jak PiS podejdzie do wypowiedzi Rydzyka. Czy, zgodnie z tym co mówią anonimowo działacze partii, będą sprawę wyciszać i udawać, że to deszcz pada, aż ludzie o tym zapomną. Jeśli tak, to zostanie na naszych oczach przekroczona kolejna granica tego, czego nie robi się dla utrzymania władzy. :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: Halloooo 11.07.07, 14:33 A ja mysle, ze Solar juz nie wroci. Ciekawi mnie tylko, czy CBA cos szylo grubszego, czy tak jak powiedziala pani Paradowska, jest glodne sukcesu i podsunelo panu premierowi niezbyt mocne kwity. Zludzen, co to za partia tego typka, gdzie chodzi o robienie pewnych spraw z sekretarkami i za przeproszeniem dojscie do koryta, to nie mialem. W Polsce, niestety duzo jest jeszcze klienteli chetnie dajacej posluch takim co plota glupoty, a konkretow zadnych w tym nie ma. I np. smieszne jest to ze zalozmy jakis łotrzyk zaczalby kampanie z haslem: zasilek dozywotni w wysokosci 4tys pln dla wszystkich, wygralby, nic z tego nie zrealizowal, a i tak pozniej "klientela" mowialaby: "bo mu panie, nie dali..." Odpowiedz Link
hiubi Re: Halloooo 31.07.07, 00:39 ech wróciłem z urlopu i nic sie nie zmieniło "na górze" - nuda jednym słowem :-) Nad Rospudą tylko szaleją :-( Odpowiedz Link
roman_j Re: Halloooo 31.07.07, 13:12 hiubi napisał: > ech wróciłem z urlopu i nic sie nie zmieniło "na górze" - nuda jednym słowem Jak to, nic się nie zmieniło? CBA utrąciło wicepremiera, rząd się chwieje i zaczyna krążyć widmo przedterminowych wyborów. To wszystko nic? ;-)) Odpowiedz Link
hiubi Re: Halloooo 02.08.07, 20:49 To o czym piszesz stało się już przed moim urlopem. Myślałem że jak wrócę to Lepper będzie znowu V-ce. Nie był. Pomyślałem jednak że może akcja nabiera tempa i wrócił o znowu został wyrzucony - ale jednak nic... nuda :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: Halloooo 03.08.07, 15:48 Aha. Myślałem, że ten urlop zacząłeś zanim doszło do tych zmian w rządzie. :-)) Odpowiedz Link