07.07.07, 11:19
Co tu tak cicho?
Wszyscy mają wakacje?

btw pogoda pod psem
Obserwuj wątek
    • maciek.zwany.jajem Re: Halloooo 07.07.07, 12:20
      gazelka74 napisała:

> Co tu tak cicho?

Może przyszedł Zdzicho.

> Wszyscy mają wakacje?

Ja nie.

> btw pogoda pod psem

Tym łacniej w karczmie posiedzieć.
    • roman_j Re: Halloooo 09.07.07, 18:58
      Wręcz przeciwnie, jeśli chodzi o wakacje. Ledwo się z wszelką robotą obrabiam,
      więc na pisanie na forum już braknie czasu. Ale przynajmniej staram się
      regularnie czytać. :-))
      • podly.krzys Re: "Staram się ..." 09.07.07, 21:45
        > Ale przynajmniej staram się
        > regularnie czytać. :-))

To starasz się czy czytasz?
        Chciałbym uściślić kwestię.
        Starasz się bo masz problemy z czytaniem,
        czy też starasz się bo na więcej cię nie stać ;-)
        Nie uchodzi Ojcowi założycielowi tylko się starać !
        Tak a propos słowo "starać się" samo w sobie
        nosi znamiona porażki.
        A mam nadzieję, że tego forum nie traktujesz jako porażkę?
        • roman_j Re: "Staram się ..." 11.07.07, 13:03
          podly.krzys napisał:

> To starasz się czy czytasz?
          > Chciałbym uściślić kwestię.

Już uściślam ten skrót myślowy, którego użyłem. Staram się regularnie zaglądać,
          a jak już zaglądam, to czytam. :-))

> Starasz się bo masz problemy z czytaniem, czy też starasz się bo na więcej cię
          > nie stać ;-)

"Staram się", to takie wyrażenie-wytrych. Podobnie jak wyrażenie "przykro mi",
          używane najczęściej w sytuacji, kiedy człowiekowi bynajmniej nie jest przykro.
          Pozwolę sobie nie wyjaśniać bliżej sensu tego wyrażenia i okoliczności, w jakich
          zwykle go używam. Inteligentny człowiek sam się domyśli, mniej inteligentnym
          lepiej tej wiedzy oszczędzić. :-))

> Nie uchodzi Ojcowi założycielowi tylko się starać !

Z racji tego, że funkcja Ojca Założyciela jest dożywotnia (do śmierci mojej lub
          tego forum) nie widzę na razie wyjścia z tej sytuacji, choć zdaję sobie sprawę
          jak zgubnie może wpływać to na morale innych forumowiczów. :-))

> Tak a propos słowo "starać się" samo w sobie nosi znamiona porażki.

Niewątpliwie. Może nie tyle, znamiona porażki, ale jej asekuranckie, uprzednie
          usprawiedliwienie. :-))

> A mam nadzieję, że tego forum nie traktujesz jako porażkę?

Nie. Choć pamiętam jego dużo lepsze czasy. :-))
    • hiubi Re: Halloooo 10.07.07, 22:39
      Wszyscy siedzą przed TVN24 i śledzą czy już Andrew wrócił do łask czy jeszcze nie :-)
      W Anglii już by zakłady były za ile dni będzie wielki Come Back a ciekawe czy u nas też ktoś przyjmuje zakłady :-))
      • bejoy Re: Halloooo 11.07.07, 05:21
        No coś Ty?
        Teraz to już nie o powrót chodzi, tylko stołek przewodniczącego partii :)
      • roman_j Re: Halloooo 11.07.07, 13:46
        Co ciekawe, wszyscy trąbią, że powrotu nie będzie. Ale po tym, co miało miejsce
        we wrześniu zeszłego roku, ja już nie wierzę w takie definitywne rozwody.
        Panowie znów się pogodzą, a Lepper pewnie wytarguje więcej niż miał. :-))
        Ja się natomiast zastanawiam, jak PiS podejdzie do wypowiedzi Rydzyka. Czy,
        zgodnie z tym co mówią anonimowo działacze partii, będą sprawę wyciszać i
        udawać, że to deszcz pada, aż ludzie o tym zapomną. Jeśli tak, to zostanie na
        naszych oczach przekroczona kolejna granica tego, czego nie robi się dla
        utrzymania władzy. :-))
        • ernest_pinch Re: Halloooo 11.07.07, 14:33
          A ja mysle, ze Solar juz nie wroci. Ciekawi mnie tylko, czy CBA cos szylo
          grubszego, czy tak jak powiedziala pani Paradowska, jest glodne sukcesu i
          podsunelo panu premierowi niezbyt mocne kwity. Zludzen, co to za partia tego
          typka, gdzie chodzi o robienie pewnych spraw z sekretarkami i za przeproszeniem
          dojscie do koryta, to nie mialem. W Polsce, niestety duzo jest jeszcze klienteli
          chetnie dajacej posluch takim co plota glupoty, a konkretow zadnych w tym nie ma.
          I np. smieszne jest to ze zalozmy jakis łotrzyk zaczalby kampanie z haslem:
          zasilek dozywotni w wysokosci 4tys pln dla wszystkich, wygralby, nic z tego nie
          zrealizowal, a i tak pozniej "klientela" mowialaby: "bo mu panie, nie dali..."
          • hiubi Re: Halloooo 31.07.07, 00:39
            ech wróciłem z urlopu i nic sie nie zmieniło "na górze" - nuda jednym słowem :-)

Nad Rospudą tylko szaleją :-(
            • roman_j Re: Halloooo 31.07.07, 13:12
              hiubi napisał:

> ech wróciłem z urlopu i nic sie nie zmieniło "na górze" - nuda jednym słowem

Jak to, nic się nie zmieniło? CBA utrąciło wicepremiera, rząd się chwieje i
              zaczyna krążyć widmo przedterminowych wyborów. To wszystko nic? ;-))
              • hiubi Re: Halloooo 02.08.07, 20:49
                To o czym piszesz stało się już przed moim urlopem. Myślałem że jak wrócę to Lepper będzie znowu V-ce. Nie był. Pomyślałem jednak że może akcja nabiera tempa i wrócił o znowu został wyrzucony - ale jednak nic... nuda :-))
                • roman_j Re: Halloooo 03.08.07, 15:48
                  Aha. Myślałem, że ten urlop zacząłeś zanim doszło do tych zmian w rządzie. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka