Dodaj do ulubionych

klienci firmy w CV

27.11.12, 19:51
Witam, piszę własnie CV i zastanawiam się czy mogę w nim umieścić w nim klientów mojej firmy. Wygląda to tak: pracuję w firmie outsourceingowej i jestem "wypożyczany" do projektów u klientów mojej firmy. Pytanie czy umieszczenie nazw firm do których byłem wypożyczony jest dopuszczalne i jak na to patrzą firmy do których się aplikuje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: asbierzeraz Re: klienci firmy w CV IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 28.11.12, 01:11
      > Witam, piszę własnie CV i zastanawiam się czy mogę w nim umieścić w nim klientó
      > w mojej firmy.

Ja tak wlasnie robilem. Umieszczalem klientow w swoim resume nic nie wspominajac o posrednikach, ktorych przeciez moze byc wiecej niz jeden. Tylko na jednym z interview rekruter powiedzial, ze mial problem z weryfikacja gdzie pracowalem, ale uznal, ze prawidlowo zrobilem. Teraz z perspektywy czasu zauwazam dodatkowy pozytywny argument, ze nalezy tak robic. Obecnie sporo tych firm posredniczacych (duzych czy malych) nie istnieje, albo zajmuje sie czyms innym niz IT.
      • allerune Re: klienci firmy w CV 29.11.12, 22:03
        jeśli firma klienta jest znana, to oczywiście bardzo może nam to pomóc w rekrutacji

jedyny problem jest wtedy gdy podpisujesz zobowiązanie do nie ujawniania klientów itd., w PL ciężko to wyegzekwować, ale w niektórych krajach mogą Cię spotkać bolesne kary
        • Gość: asbierzeraz Re: klienci firmy w CV IP: *.188-160-184.mc.videotron.ca 30.11.12, 01:02
          > jedyny problem jest wtedy gdy podpisujesz zobowiązanie do nie ujawniania klient
          > ów itd., w PL ciężko to wyegzekwować, ale w niektórych krajach mogą Cię spotkać
          > bolesne kary

W Stanach z czyms takim sie nie zetknalem, a najlepszy kontrakt jaki mialem
          to byl zawarty, jak sie mowi, "na gebe" (chociaz obie strony, tj. ja i ta firma, opieraly swoja decyzje o niepisanym kontrakcie na rekomendacjach).
        • karlos44 Re: klienci firmy w CV 30.11.12, 08:44
          Nie podpisywałem niczego takiego a klienci firmy są też na stronie internetowej firmy tak ze z tej strony OK. Firmy są znane na całym świecie tak że myślę że to raczej pomoże niż zaszkodzi.
          pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka