Dodaj do ulubionych

Arab w Europie

14.05.04, 22:08
Mamy masowy napływ Arabów do nas. Tak dalej być nie może. Niczego tu nie
wnoszą. Tylko śmierć, terror, przestępczość. Nienawidzą naszej cywilizacji o
której mówią, że to cywilizacja szatana jest. Co im nie przeszkadza zasiłki
za nasze podatki brać. Do tego są rasistami. W ogóle nie rozumieją naszych
praw i demokracji, gdyż u nich rządzą klany a nie wybrana większość.
Znam sporo Arabów, rozmawiam z nimi, ale nie ufam im.
Przeżyłem głośny zamach samobójczy arabski w Europie. Strzelali do mnie tylko
dlatego, że biały jestem. Wokół mnie były zakrwawione trupy. A przecież kilka
minut wcześniej oni jechali ze mną tym samym autobusem na lotnisko. Z jednym
z nich wymieniłem parę słów i uśmiech...
Jak rozumieją naszą cywilizację - dwa pierwsze lepsze przypadki z ostatniego
okresu:
Niemcy - Arab zabił młodego Niemca tylko dlatego, że ten śmiał umówić się z
jego siostrą na randkę.
Węgry - Arab po trzech dniach pobytu w obozie dla "uchodźców" zażądał od
władz obozowych kobiety, bo mu "trudno bez kobiety żyć". Taka jego świadomość
kraju do którego przybył.
Nie wspominam tu w ogóle o takich sprawach jak Madryt, WTC, niedoszły Old
Trafford.
Niech się mają dobrze, ale u siebie.
Ja wiem, że oni wnieśli w rozwój ludzkości swój udział, ale teraz nie widzę
najmniejszego powodu aby ich wpuszczać do nas.
Napiszcie, że to co ja piszę nie ma żadnych podstaw. Może ja mam uraz tylko.
Przekonajcie mnie.
Obserwuj wątek
    • buggi Re: Arab w Europie 15.05.04, 00:43
      hmmmmm, jestem skonna sie z Toba zgodzic...nie podoba mi sie bezczelnosc wielu
      Arabów wobec kobiet, ich lekcewaga przede wszystkim. Dwa dni temu kopiowalam
      cos. Zrobilam krótka przerwe na przeglad 'co jeszcze' i w miedzy czasie
      pozwolilam jednemu takiemu skorzystac z mojej kopiarki, by skopiowal, jak
      zapewnil 1 strone. Moja dobra wola obrócila sie przeciwko mnie; facet stal mi
      nad glowa i popedzal, bym sie pospieszyla, bo musi jeszcze zrobic ksero 10
      innych stron...Za pójscie mu na reke nie powiedzial nawet slowa 'dziekuje'.
      Pewnie powinnam wziac uszy po sobie i grzecznie pozwolic mu sie wepchac przede
      mnie. Akurat. Mysle, ze gdyby zamiast mnie - kobiety, mezczyzna stal przy tej
      kopiarce Arab nie pisnal by ani slowem, tylko odstal swoje, czekajac az sie
      zwolni. Bez urazy.
      • chaladia Smutna prawda... 15.05.04, 15:50
        ... ale zwróć uwagę, kto tu do Europy przyjeżdża. To jest mąt i odpad, który
        nie znajduje sobie miejsca tam, skąd przybywa.
        Jakoś tak się składa, że jest paru Arabów - naukowców na znanych europejskich
        uczelniach i nie "odstają od swoich europejskich kolegów. Całkiem wielu Arabów
        prowadzi w Europie knajpki z arabską kuchnią i też nie różnią się od Włochów z
        sąsiednich pizzerii, Greków z ich tawern o parę kroków dalej itp.
        Niestety - najlepiej widać przestępców i awanturników.
        Gdyby Biały zabił Białego z powodu zalecania się do jego siestry, nie byłoby
        takiej "afery".
        Problem, myślę, jest inny. Ci ludzie przyjeżdżają tu z roszczeniową postawą i
        działają na zasadzie "jak dają palec, to należy wciągnąć całą rękę". Wniosek -
        pod zadnym pozorem nie zawać NIC. W Egipcie też turysta NICZEGO za darmo nie
        dostanie.
        • buggi Re: Smutna prawda... 15.05.04, 18:13
          Przytakne Ci Chaladio, jak zwykle i ponieaz jest to forum Beduinki i o tematyce
          arabskiej, nadmienie tylko, bez tematu rozwijania, ze Polakom w Europie tez
          wiele nie brakuje. Jak napisales: cholote wlasnie najczesciej widac i slychac.
    • beduinka Re: Arab w Europie 15.05.04, 20:52
      w takim razie mamy zupełnie inne doświadczenia

Arabowie, których znam tutaj w Polsce są w różnym wieku, obojga płci, studiują,
      pracują. Zachowali swoją kulturę, a jednocześnie umieją wspaniale
      współegzystować w naszej

nie twierdzę, że osób, o których piszecie w Europie nie ma, jednak musi to być
      mały procentowo odsetek albo po prostu ja mam szczęście spotykać dobrych
      wartościowych ludzi

a znam w Polsce sporo Arabów: Palestyńczyków, Syryjczyków, Irakijczyków,
      Egipcjan, Marokańczyków, Libijczyków, Tunezyjczyków, Saudyjczyków, Libańczyków,
      Sudańczyków, Algierczyków
    • samarytanin61 Re: Arab w Europie 16.05.04, 17:15
      Nie wiem co mam powiedziec. Czy haslo Polska dla Polakow ma jakies zrodla w tym
      co piszesz? Czy mam powaznie dyskutowac z tym co piszesz czy po prostu uwazac,
      ze to byly kiepskie przyklady?
      Mieszkam w Europie prawie 23 lata, jestem dziennikarzem i interesuje sie
      wszystkim co dotyczy Arabow w Europie. Jakos nie slyszalem o tej strzelaninie o
      ktorej mowisz wiec porosze bys powiedzial kiedy i gdzie to mialo miejsce.
      W jednym z agnlojezycznych pism czytalem o Polsce i mafii polskiej. Zdawloby
      sie ze polska to gorsza od Harlemu a jakos nie mialem szczescia spotkac sie z
      Pruszkowem czy z Wolominem. Wiec czy mam powiedziec ze Polska to krj Mafii?
      Arabowie to tacy sami jak wszyscy inny narody, sa dobrzy i sa zli. Czy nie
      widziales aby arab ustapil miejsca w autobusie starszej pani, czy nie pomogl
      matce z wozkiem wsiasc do autobusu? Ja widzialem jak wielu Polakow udaje ze nie
      widzi stojacej starszej osoby w autobusie. Czy prasa pisze o tym ze Polacy nie
      ustepuja miejsca, czy tez, ze Arab ustapil?
      Po prostu pamiec ludzka jest wybiorcza. Chcesz opierac sie stereotypami? Moge
      do jutra opowiadac co Niemcy czy Austriacy mysla o Polakach, co w Europie mowi
      sie o Polskich kobietach i ich moralach, o korupcji zacofaniu itp. Ale uwazam,
      ze jest to tylko stereotyp i moze dotyczyc ulamek procenta populacji Polski.
      Jezeli chodzi o nienawidzenie jak to nazwaliscie demokracji i wolnosc to
      jestescie w bledzie. Nie czytajcie stanowiska AlQaidy, tylko posluchajcie
      miliony ktorzy walcza o demokracje przeciwko rezymom popieranym przez STANY
      ZJEDNOCZONE i niestety EUROPE. Poza tym, demokracja rozni sie od jednego
      spoleczenstwa do drugiego. Jezeli mowie o demokracji to napewno nie mowie o
      polskim modelu ani niemieckim czy amerykanskim. Kazde spoleczenstwo ma swoje
      warunki lokalne ktore trzeba brac pod uwage w momencie wprowadzenia
      jakiejkolwiek formy.
      Mam ndzieje, ze potraktujesz to powaznie za nim wyslesz ksieza na Ksiezyc, bo
      ziemia tez jest dla ziemniakow.
      • buggi Re: Arab w Europie 16.05.04, 21:37
        samarytanin61 napisał:

> Nie wiem co mam powiedziec. Czy haslo Polska dla Polakow ma jakies zrodla w
        tym
        >
        > co piszesz? Czy mam powaznie dyskutowac z tym co piszesz czy po prostu
        uwazac,
        > ze to byly kiepskie przyklady?

►A czy bylbys kontent gdyby Perla napisal w samych superlatywach o Arabach?
        Dlaczego odmawiasz mu wyrazenia wlasnego ( negatywnego) zdania o tymze
        narodzie? Moze bazuje ono na jego wlasnej indukcji ( moje przypuszczenie)
        Wszyscy niestety mamy te sklonnosc do traktowania drugich a priori. Gdyby tak
        nie bylo, ci przez Ciebie przywolani Austriacy i Niemcy inaczej wypowiadaliby
        sie o nas Polakach. W zadnym narodzie nie ma tylko bialych i tylko czarnych,
        wiec sensu najmniejszego nie widze w dyskutowaniu o tym, jaki jest Arab, a jaki
        nie. Wierze natomiast, ze jest tak jak napisal Perla, ale tez tak, jak napisala
        Beduinka , wszak my Polacy nie jestesmy lepsi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka